• Lizard wordt enige villain in Spider-Man 4

  Pin it!

  De fans van Sam Raimi (The Evil Dead, The Quick and the Dead, A Simple Plan, Spider-Man 1-2-3) hebben hun geloof in de regisseur verloren na het zien van de teleurstellende Spider-Man 3 (2007) film. Maar Raimi bleef niet bij de pakken zitten en keerde terug naar zijn horror-roots met de geweldige over-the-top Drag Me to Hell (2009), een echte aanrader voor elke horrorfan. Maar nu is de tijd rijp om de fouten te herstellen en met een Spider-Man 4 (2011) de franchise met glans beëindigen.

  De grootste fout die Sam Raimi maakte in de vorige film was dat hij iets teveel villains had. Enkel al het personage van Venom verdiende een eigen film, maar hier werd hij gereduceerd tot een last-minute-thrill. Maar ook het personage van Hobgoblin en Sandman kwamen nauwelijks uit de verf. Nu blijkt volgens MarketSaw dat de regisseur opnieuw gaat voor slechts één villain. Niet Carnage, Mysterio of Morbius, maar wél Lizard.

  De echte naam van Lizard is Dr. Curt Connors, het personage dat vertolkt werd door Dylan Baker in Spider-Man 3. Dr. Connors en de Lizard zijn als Dr. Jekyll en Mr. Hyde. In zijn menselijke vorm is Dr. Connors een vriend en bondgenoot van Spider-Man. Als de Lizard is hij echter een gevreesde superschurk. Dr. Curt Connors was een getalenteerde arts die dienst deed in het leger. Hij werkte als velddokter om gewonde soldaten ter plekke te helpen. Tijdens een missie werd zijn rechterarm dusdanig verwond dat hij geamputeerd moest worden. Toen hij weer thuis was raakte Dr. Connors geobsedeerd door het vermogen van reptielen om verloren lichaamsdelen te laten teruggroeien. Hij bestudeerde de biologie van reptielen intensief, en ontwikkelde hiermee en experimenteel serum van reptielen DNA in de hoop zichzelf zo dezelfde regeneratiekrachten te geven en zijn arm terug te laten groeien. Hij testte het middel op een konijn, en met succes. Daarna gebruikte hij het op zichzelf. Connor’s arm groeide inderdaad terug, maar de bijwerkingen van het serum waren niet te overzien. Hij veranderde in een reptielachtig wezen.

  Dr. Curt Connors beschikt niet over superkrachten. Hij is echter wel zeer intelligent en bedreven op het gebied van genetica en herpetologie. Als Connor’s veranderd in de Lizard neemt zijn kracht echter toe tot bovenmenselijk niveau. Ook zijn snelheid en reflexen nemen toe, tot een niveau gelijk aan dat van Spider-Man. Hij kan net als Spider-Man op muren klimmen. Door zijn dikke geschubde huid kan hij moeilijk worden verwond en de meeste wapens weerstaan. Tevens beschikt de Lizard over vergrote genezende krachten, waardoor hij snel kan genezen van verwondingen en verloren lichaamsdelen kan terug laten groeien. Zijn staart is Lizards belangrijkste wapen. Net als alle reptielen is de Lizard koudbloedig en wordt dus zwakker als hij wordt blootgesteld aan een koude omgeving. Lizard kan alle reptielen binnen een mijl afstand via telepathie bevelen geven. Lizards intelligentie varieert sterk van bruut en beestachtig gedrag tot dat van de gemiddelde mens.

  Laten we hopen dat Lizard een betere beurt krijgt dan Venom. Ik ben wel geen grote fan van acteur Dylan Baker, maar we zullen wel zien wat Raimi ervan bakt. Een beetje tegen de verwachtingen komt Tobey Maguire dan toch terug als Peter Parker en tot spijt van wie het benijdt is ook Kirsten Dunst opnieuw van de partij als Mary Jane Watson…gezien ze niet verpletterd werd door een betonblok of in stukken geblazen door een C4-explosie in de vorige film… één van de zovele tekortkomingen uit Spider-Man 3.

  ***Related Posts***
  12/06/2012: The Amazing Spider-Man review
  15/07/2011: The Amazing Spider-Man afbeeldingen
  14/01/2011: Andrew Garfield in spiderman-outfit
  06/10/2010: Emma Stone in Spiderman-reboot?
  09/09/2010: Hilary Duff in Spiderman-reboot?
  28/05/2010: Poll: Wie wordt de nieuwe Spiderman?
  08/09/2008: Spider-Man 4 & 5 toch voor Tobey Maguire en Sam Raimi
  01/06/2008: Patrick Fugit de nieuwe Peter Parker?
  24/05/2008: Spider-Man 4 misschien voor 2011?
  28/06/2007: Sam Raimi over Spider-Man 4

 • Shaun of the Dead (2004) ***½ Blu-ray recensie

  Pin it!

  Met de bioscooprelease van Zombieland (2009) kon ik het niet nalaten om de zombie-fans te verwennen met een bespreking van de nieuwe Shaun of the Dead (2004) Blu-ray, de Britse film die als inspiratiebron diende voor de Amerikaanse versie. Hoofdrolspeler en co-scenarist Simon Pegg speelt de rol van Shaun, een grote loser die op een dag een ware held wordt.

  shaun of the dead blu-ray picture

  Korte inhoud: Shaun (Simon Pegg) beleeft niet zijn beste tijd. Het personeel van de elektronicawinkel waar hij werkt neemt hem niet echt serieus als tijdelijke baas, zijn vriendin Liz (Kate Ashfield) heeft er genoeg van dat alle afspraakjes beginnen en eindigen in de 'Winchester' Arms waar ook altijd zijn beste vriend en nietsnut Ed (Nick Frost) rondhangt en zijn relatie met zijn vader – sorry, stiefvader – blijft gespannen. En dan zijn ook nog de doden tot leven gekomen die hun zombieziekte verspreiden aan iedereen waar ze hun tanden in zetten. Soms kun je gewoon beter in bed blijven.

  Shaun of the Dead is in de eerste plaats een romantische komedie met sporadisch wat zombie-taferelen. En dit is toch wat van een verrassing wanneer je de film voor het eerst ziet, maar dat is nu net ook de kracht van deze prent. De combinatie van het alledaagse leven gemengd met onmogelijke gebeurtenissen zorgt daar wel voor. De gitzwarte humor is typisch Brits en als je daarvan houdt zit je goed. Van subtiel tot in your face humor, en wat zo bijzonder goed werkt is dat de acteurs allemaal heel serieus blijven en doen alsof ze in een dramatische horrorfilm spelen in plaats van een geflipte hommage aan de Argento-zombiefilms. Ook de speciale effecten steken zorgvuldig in mekaar. Mocht je denken dat dit een low budget horrorflick is, dan zou je wel eens kunnen opkijken wat regisseur Edgar Wright allemaal voor elkaar speelt met 4 miljoen dollar (iets minder dan het budget van Loft en Windkracht 10).

  En jawel, los van de krankzinnigheid steekt er ook nog een portie maatschappijkritiek in over onze pop en videogames-cultuur en de dagelijkse sleur waarin we leven, die de attente kijker zeker niet zal ontgaan. Shaun of the Dead een satirische film noemen, of beweren dat de prent iets fundamenteels te zeggen heeft over de invloeden van de massamedia, zou een stap te ver zijn. Daarvoor heeft de film simpelweg te weinig ambitie. Deze “intellectuele observaties” lijken mij eerder bedoeld als extraatjes, om de prent wat interessanter te maken. Maar goed, ondertussen geven ze toch maar een zekere meerwaarde aan deze horrorprent, en wie kan daar nu tegen zijn. De beste horrorprenten komen altijd met een maatschappijkritisch ondertoontje.

  shaun_of_the_dead_2004_blu-ray_pic01.jpgshaun_of_the_dead_2004_blu-ray_pic02.jpgshaun_of_the_dead_2004_blu-ray_pic03.jpg
  © Universal Pictures Benelux

  Tijdens de laatste twintig minuten schakelt de film spijtig genoeg een paar versnellingen terug en houdt de komedie simpelweg te bestaan, en tuimel je in een klassieke zombiefilm. We krijgen een paar indrukwekkende en tevens bloederige scènes waarin Shaun en z'n vrienden zich een weg doorheen de levende doden hakken, een finaal bloedbad waarin zelfs in onversneden From Dusk Till Dawn-stijl, de toog van het café in brand wordt gestoken. Allemaal goed en wel, dat is best wel onderhoudend om naar te kijken, maar op dat moment is de film niet meer geestig. Maar het feit dat deze film als inspiratie diende voor heel wat andere zombie-prenten, bewijst in ieder geval dat de makers volledig in hun opzet zijn geslaagd.

  Op de Blu-ray vinden jullie niet alleen filmcommentaar van Simon Pegg en Edgar Wright, maar ook van Penelope Wilton en Bill Nighy (die spijtig genoeg maar een bijrolletje heeft van geen belang). Maar jullie vinden ook filmcommentaren van zombies, alsook ontbrekende stukjes film. Kortom, een Blu-ray van Universal om aan te schaffen.

  rating

  Beoordeling: 3,5 / 5
  Recensie door op 27 oktober 2009

  ***Related Post***
  20/10/2009: Het Amerikaanse antwoord op Shaun of the Dead
  20/07/2006: Zombie films op een rijtje
  24/12/2004: Wat je niet mocht missen in 2004

   

  *** Shaun of the Dead trailer ***

 • Angelina Jolie getipt voor Gucci film

  Pin it!

  Zo’n drie jaar geleden had ik een post geschreven over een mogelijke Gucci biopic (2011) in regie van Ridley Scott. Nu blijkt dat Angelina Jolie getipt wordt voor de vertolking van de 34-jarige femme fatale Patrizia Reggiani. Reggiani werd veroordeeld tot 29 jaar cel voor het plannen van een moordcomplot tegen haar ex-man en modekoning Maurizio Gucci in 1995, middenin de reorganisatie van het merk.

  De mensen van Variety schreven het volgende:

  Fox 2000 is fashioning a 2010 start date for the film, and Scott is talking with Jolie to play Patrizia Reggiano, who was sentenced to 29 years in jail for plotting the murder of her ex-husband, Maurizio Gucci.

  The studio is about to hire a scribe to rewrite the drama that recaptures the glamorous days of the Gucci family dynasty in the 1970s and '80s, when the family was selling $500 million in product annually. Squabbles hobbled the clan until Maurizio, the grandson of founder Guccio Gucci, came out on top of a power struggle to run the family business. Just when he was about to reestablish the brand name by debuting a line designed by newcomer Tom Ford, Maurizio was gunned down in front of his Milan apartment in 1995.

  Leonardo DiCaprio wordt genoemd voor de rol van Maurizio, maar volgens de laatste berichten zou er nog niets vast staan. Maar het duo Caprio/Jolie lijkt me wel een perfecte match met Italiaanse trekjes. Wie het ook moge zijn, ik heb er alle vertrouwen in dat Ridley wel de perfecte acteur zal vinden voor de job. Mijn eerste reactie op de film was echter: "Fuck Gucci, waar blijft mijn Alien prequel?!". Ridley Scott was allesbehalve overtuigend met films als Body of Lies, Kingdom of Heaven, American Gangster of nog A Good Year. Stuk voor stuk films met heel veel goede bedoelingen en sterke ideeën maar die nauwelijks bijblijven. Gladiator is ondertussen al 9 jaar geleden. Ridley, mocht je me horen, 'Think big, think Alien!'.

  Maar deze prent intrigeert mij ook wel. Ik zou wel eens een blik willen werpen binnenin het imperium van Gucci en na het zien van één van hun fashionshows met hun aanstekelijke vampieren op peperdure nine-inch heels, denk ik wel dat er potentieel zit voor een mogelijke kaskraker. Ik ben trouwens verzot op Italiaanse films of films die zich afspelen in Italië. Steden als Milaan, Firenze of Rome zijn prachtige filmdecors, en al zeker voor een beeldenvirtuoos als Ridley Scott. En misschien wordt dit één van zijn laatste kansen op erkenning door de Academy, gezien de man nog nooit een oscar heeft gekregen voor zijn regiewerk.

  ***Related Post***
  23/06/2006: Ridley Scott interesse in GUCCI film

 • DreamWorks wil Ghost in the Shell verfilmen

  Pin it!

  Eén van de betere mangafilms uit de recente geschiedenis blijft voor mij Ghost in the Shell (1995) van de Japanse Mamoru Oshii, die later ook indruk maakte met het visueel interessante Avalon (2001). De sequel op Ghost in the Shell, Ghost in a Shell 2: Innocence (2004), was echter een beetje van een teleurstelling. Maar nu blijkt dat DreamWorks van plan is om de oorspronkelijke manga om te zetten in een live-action film. Spielberg graait hiermee het project weg voor de neus van Sony en Universal die ook al plannen hadden om de anime te verfilmen.

  Het zijn de mensen van Variety die het nieuws breken.

  ghost_in_the_shell-001ghost_in_the_shell-002
  © A-Video Home Entertainment

  DreamWorks has acquired rights to the Japanese manga Ghost in the Shell with plans to adapt the futuristic police thriller as a 3-D live-action feature. Avi Arad, Ari Arad and Steven Paul of Seaside Entertainment are attached to produce and brought the project to the studio. The rights deal was brokered in Japan by Filosphia's Tetsu Fujimora. He will exec produce with Mistuhisa Ishikawa. Jamie Moss has been tapped to pen the adaptation.

  Diegene die de science-fiction anime hebben gezien zullen weten dat de visuele rijkdom in de film echt wel verbluffend is. En dat brengt ons meteen naar het mogelijke prijskaartje van de productie indien men deze wereld wil verfilmen. Ik denk zelfs dat de kostprijs duurder zal uitvallen dat James Cameron’s Avatar (2009). Het zal dus geen gemakkelijke taak zijn om het geld terug te winnen, wetende dat de animatiefilm geen echte doorbraak kende in de States.

  Maar ik kijk hoe dan ook uit naar deze prent. Spielberg heeft wat financieel verlies goed te maken en zal niets aan het toeval overlaten. Nu afwachten wie de film zal regisseren en laten we allemaal hopen dat het NIET Karyn Kusama wordt. Ik heb in ieder geval geen zin in een Aeon Flux–achtige prent.

  ***Related Post***
  06/08/2004: Ghost in the Shell sequel

 • The Wolfman eerbetoon aan filmklassiekers

  Pin it!

  Er is uiteindelijk nog een nieuwe trailer van The Wolfman (2010), de remake waar meer dan 3 jaar aan gewerkt is en geregisseerd door Joe Johnston (Jurassic Park III, Hidalgo). De scenarist van dienst is niemand minder dan Andrew Kevin Walker (Se7en, The Game).

  Wolfman poster 300

  Universal probeert al ruim een decennium lang om oude glorie nieuw leven in te blazen. Bij The Mummy liep het een beetje mis, gezien de drie films nog maar weinig van doen hebben met de oude horrorklassieker waarop ze gebaseerd zijn. Alleen al vanwege de indrukwekkende cast zijn de verwachtingen van Wolfman hooggespannen. Ronkende namen als Anthony Hopkins, Benicio del Toro, Hugo Weaving, Geraldine Chaplin en Emily Blunt; daar gaat het hart van de ware filmliefhebber absoluut sneller van kloppen. Oscarwinnaars Hopkins en Del Toro hebben logischerwijs een streepje voor, maar ook Weaving, Blunt en Chaplin (de dochter van) hebben hun sporen in de filmwereld inmiddels ruimschoots verdiend. Del Toro, die bekendstaat als iemand niet zomaar elke rol aanneemt, wilde als fan van het origineel en verzamelaar van Wolfman-memorabilia dolgraag een bijdrage leveren aan de film.

  Korte inhoud: Lawrence Talbot’s (Benicio Del Toro) onschuldige jeugd wordt bruusk tot een einde in de nacht waarin zijn moeder overleed. Nadat hij het slaperige Victoriaanse stadje Blackmoor verlaten heeft in de hoop de tragedie uit zijn jeugd achter zich te kunnen laten, trekt hij naar de VS om er een nieuw leven op te bouwen. Daar wordt hij echter opgespoord door Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn broer die spoorloos is verdwenen. In de hoop dat Lawrence haar kan helpen bij haar zoektocht, haalt ze hem over mee terug te komen naar Wales. Hij komt er al gauw achter dat een krachtig, bloeddorstig en angstaanjagend monster de dorpelingen bedreigt en dat Aberline (Hugo Weaving), een mysterieuze detective van Scotland Yard die de situatie is komen onderzoeken, meer weet dan hij wil toegeven. In zijn poging de zaak op te lossen, stuit Talbot op een oude vloek die de slachtoffers van het monsters in weerwolven verandert bij volle maan. De enige manier om een einde aan deze horror te brengen en de vrouw voor wie hij warme gevoelens heeft gekregen te beschermen, is door het kwaadaardige beest te verslaan. Maar tijdens zijn jacht op het monster ontdekt deze simpele maar gekwetste man zijn eigen duistere kant. Een oerkracht komt los waarvan hij geen idee had dat het in hem schuilde.

  De productie van The Wolfman kende nogal wat moeilijkheden. Vooral de zoektocht naar een geschikte regisseur nam enige tijd in beslag. De namen van Brett Ratner (Red Dragon, X-Men 3) en Matt Reeves (Cloverfield) deden de ronde, maar geen van hen durfde de uitdaging aan. Mark Romanek (One Hour Photo) zegde toe en de preproductiefase werd ingezet, maar de regisseur keerde het project begin 2008 de rug toe, naar eigen zeggen vanwege creatieve meningsverschillen. Het budget van 85 miljoen dollar was volgens hem niet toereikend. Een domper van jewelste voor Universal, dat op stel en sprong op zoek moest naar een andere regisseur. Uiteindelijk besloot men, nadat gesprekken met onder anderen Frank Darabont (The Shawshank Redemption) en James Mangold (Walk the Line) op niets waren uitgelopen, met Joe Johnston in zee te gaan. Nadat Johnston was aangetrokken, vroeg men David Self (Road to Perdition) om delen van het verhaal te herschrijven.

  The Wolfman werd opgenomen op enkele pittoreske maar mystieke locaties in Groot-Brittannië. Kosten nog moeite werden gespaard om Benicio del Toro uit te dossen als de angstaanjagende Wolfman. Rick Baker verzorgde de make-up. Volgens hem was het vrij eenvoudig om de transformatie van Del Toro te bewerkstelligen: "Benicio del Toro practically is the Wolf Man already (...) so we only had to give him more hair and bigger teeth." De fans van het origineel zullen wellicht niet blij zijn geweest met het nieuws van een zoveelste horrorklassieker die in een nieuw jasje wordt gegoten. Maar waarschijnlijk zullen ze niet teleurgesteld worden door The Wolfman. In de productie is enorm veel bloed, zweet, tranen en vooral geld gestopt en eerlijk is eerlijk; het ziet er allemaal veelbelovend uit. Ik ben benieuwd of er een volle maan zal zijn tijdens de première van de film…

  *** The Wolfman trailer ***

  ***Related Posts***
  23/03/2008: The Wolfman pics
  31/01/2008: The Wolfman voor Joe Johnston
  17/03/2006: Del Toro is The Wolfman

 • Legion laat demonische engelen op ons los

  Pin it!

  De comicbook fans kunnen weer uitkijken naar een nieuwe verfilming van een geweldig album over strijdende engelen. Volgend jaar komt Legion (2010) van Scott Stewart naar ons toe, en de eerste beelden laten een duistere en demonische indruk achter. Voor diegene die niet vertrouwd zijn met de comic zal binnenkort ook een prequel-miniserie worden uitgebracht, als voorbereiding op dit apocalyptisch epos.

  legion_01legion_02legion_03

  Korte inhoud: Een groep mensen stopt ergens in het zuiden, om wat te eten in een truckersrestaurant. Ze komen er echter al snel achter dat ze hier geen tijd hebben om gewoon wat te eten, maar dat ze moeten vechten voor hun leven en zichzelf moeten verdedigen tegen engelen, gestuurd door God om de mensheid uit te roeien. Wat de groep niet weet, is dat deze bijbelse Apocalyps er voor zorgt dat zij misschien wel eens de laatste hoop van de mensheid kunnen zijn, omdat één van de serveersters zwanger is, van de Messias...

  legion_04legion_05legion_06

  En de film maakt niet alleen indruk met zijn intrigerende plot, maar tevens ook met zijn cast. Zo zien we ondermeer Dennis Quaid, Kate Walsh, Paul Bettany, Lucas Black, Doug Jones en Tyrese Gibson opduiken. Dat Paul Bettany iets heeft met het Christendom mag in ieder geval duidelijk zijn. Eerder was hij nog te zien aan zelfkastijdende broeder in The Da Vinci Code, binnenkort is hij te zien in die andere film van Scott Stewart, genaamd Priest (2010). Wie is trouwens Scott Stewart? Wel, iemand die komt van de visuele effecten afdeling en met Legion zijn debuut zal maken. Gezien zijn achtergrond vrees ik wederom voor een overgewicht aan visueel verbluffende scènes die een inhoudelijke voor een groot stuk zullen overschaduwen. Wij moeten in ieder geval nog wachten tot 19 mei 2010 alvorens deze prent in de bioscoop is.

  Hieronder vinden jullie de Red Band trailer. Nu niet liegen over jullie leeftijd, want God ziet alles!

  *** Legion trailer ***