• St. Trinian's (2008) * Blu-ray recensie

  Pin it!

  Bondgirl Gemma Arterton had niet zo heel veel indruk gemaakt in de vrij zwakke Quantum of Solace (2008). De knappe 23-jarige Engelse actrice werd eeder opgemerkt in St. Trinian's (2007) van Oliver Parker en Barnaby Thompson. De twee regisseurs bakken er niets van, maar voor wie verzot is op knappe meisjes in schooluniform zal hiet misschien nog wat plezier aan beleven. In de mix duiken er ook namen op Colin Firth en Rupert Everett, maar deze twee heren slagen er niet in om het niveau van deze film enigszins op te krikken…integendeel.

  st_trinians_poster

  Korte inhoud: De jongedames van de anarchistische meisjesschool St. Trinian staan bekend als onhandelbaar en de docenten hebben het er moeilijk mee. Maar als de school moet sluiten, besluiten ze zich eens in te zetten. Er komt een ingewikkeld plan op tafel, waarin diefstal niet ontbreekt.

  Het grootste probleem naast het gebrek aan creativiteit en intelligentie van de twee cineasten is het zwakke script van Piers Ashworth en Nick Moorcroft. De film begint met Annabelle Fritton (Talulah Riley), een stil meisje dat toegelaten wordt tot de school en de populaire Kelly (Gemma Arterton) ontmoet, die haar introduceert aan de klikjes, zoals de Posh Totty, Chavs, Emos, Geeks en de First Years. En zoals bij elk bootcamp die zijn naam waardig is, wordt Annabelle de eerste nacht zwaar aangepakt. En de pesterijen en vechtpartijtjes gaan zo maar door tot Annabelle te horen krijgt dat haar ouders eigenlijk niets meer willen te maken hebben met het meisje. Teleurgesteld in hen zoekt ze toch toenadering tot haar klasgenootjes en de make-over kan beginnen. Maar uiteindelijk is de film een aaneenschakeling van puberale grappen en onderbroekenlol. Hapklare kost voor de doelgroep van tienermeisjes, maar de meligheid gaat snel vervelen.

  St. Trinian's is de zesde film in een serie die gebaseerd is op de cartoons van de Britse tekenaar Ronald Searle. De eerste film, The Belles of St. Trinian's (1954) die toentertijd behoorlijk gewaagd was. Nadien kwam Blue Murder at St. Trinian's (1957), The Pure Hell of St. Trinian's (1960), The Great St. Trinian's Train Robbery (1966) en The Wildcats of St. Trinian's (1980). Maar ondertussen ligt men hier niet langer van wakker en is m’n heel wat meer gewoon. Ze stoken wodka, bouwen bommen en spelen vals met hockey, maar achter de te strakke bloesjes bonzen gouden hartjes. Als het echt ondeugend dreigt te worden draait de camera weg. De beelden moeten natuurlijk wel geschikt blijven voor een twaalfjarig publiek.

  Toch is Gemma in deze prent uiterst charismatisch en steelt ze echt wel de show. Al trekt de film op niet veel, je zou het kunnen beschouwen als een soort demo-reel van haar kunnen. Spijtig genoeg kan ze diezelfde energie niet steken in de 007 film. Ook BBC-presentator Russell Brand, die in oktober 2008 het veld moest ruimen vanwege ongepaste grappen, verdient een eervolle vermelding. Eigenlijk speelt hij gewoon zichzelf: grof en leutig, op de grens tussen excentriekeling en ordinaire komiek.

  st_trinians_pic 001st_trinians_pic 002
  © Paradiso Home Entertainment

  Het duo dat echter voor de meest geslaagde grappen zorgt is de tweeling Cloe Mackie en Holly Mackie, die als een soort prepuberale maffiosi het criminele circuit van St. Trinian's bestieren. Tel daar een gelikte soundtrack bij op, met weinig verrassende, maar goed in het gehoor liggende meidenbands als Girls Aloud, en je begrijpt waarom St. Trinian's ondanks een lauwe ontvangst door de pers toch goede zaken deed in de bioscoop, met een verdubbeling van zijn productiebudget in de States. Maar laat duidelijk zijn dat ik deze film niet echt kan aanraden.

  rating

  Beoordeling: 1 / 5
  Recensie door op 30 november 2008

   

  *** St. Trinian's trailer ***

 • Police Academy 8 met Steve Guttenberg

  Pin it!

  Het moet gezegd worden, sommige films weten gewoon niet van ophouden. Police Academy heeft er ondertussen al 7 edities op zitten en als we de mensen van Slashfilm mogen geloven zit er een Police Academy 8 aan te komen:

  Steve Guttenberg told The Sun over the weekend that a screenplay is being written for an eighth Police Academy movie with all the available original stars set to return.

  "So far it is really great, everyone from the original movies who is still around will return," says Guttenberg. "I know Kim Cattrall and Sharon Stone have been asked but they haven’t said yes yet. It would be really great to have them onboard."

  police_academy 001police_academy 002police_academy 003

  police_academy 004police_academy 005police_academy 006police_academy 007

  Met de eerste 3 films kun je nog wel een beetje lachen, maar de rest is het bekijken niet waar. De grappen vallen in herhaling en de grappen zijn om van te huilen. Maar nu de bijna voltallige cast zou willen terugkomen kan dit wel een nostalgische snaar raken. Slechter dan Police Academy: Mission to Moscow (1994) is immers niet mogelijk. Eugene Tackleberry zal niet meer van de partij zijn, want acteur David Graf stierf in 2001 aan de gevolgen van een hartaanval op 51-jarige leeftijd. Ook Leslie Easterbrook zal waarschijnlijk niet meer te zien zijn als de rondborstige babe, want de dame zal 60 worden.

  Hoe dan ook, sinds Guttenberg als Mahoney de franchise had verlaten na de 4de film, ging alles van kwaad naar erger. Nu hij schijnt terug te willen keren is er hoop dat de studio ook iets meer talentvolle scenaristen zal aanwerven en een bekwame regisseur aan het project zal toevoegen.

 • Patrick Swayze blijft vechten tegen kanker

  Pin it!

  Er is triestig nieuws uit Hollywood. Naar verluidt zou de pancreaskanker van Patrick Swayze (56) zijn uitgezaaid naar zijn lever, en dat nadat er een periode was van hoop op volledig herstel. Er was zelfs sprake van een Dirty Dancing sequel en een Point Break 2. Swayze was zelfs al bezig met de opnames van een 13-delige tv-serie "The Beast". De Ghost-ster kreeg van de dokters te horen dat hij niet lang meer te leven heeft en is beginnen afscheid nemen van zijn vrienden en familie.

  Een bron in het Amerikaanse magazine National Enquirer: "De dokters hebben hem verteld dat er geen genezing meer mogelijk is. Patrick wist dat hij slecht nieuws zou krijgen, want hij voelde zich steeds zwakker worden. De voorbije weken kan hij amper nog stappen zonder buiten adem te raken". In maart van dit jaar werd de kanker vastgesteld.

  Swayze zou zijn vrouw Lisa, met wie hij al 33 jaar getrouwd is, en zijn broer Donny al verteld hebben dat hij niet lang meer te leven heeft. "Lisa belde Donny in Los Angeles en zei hem dat hij naar Chicago moest komen, waar Patrick zijn tv-show The Beast aan het opnemen was. Ze huilde en Donny dacht dat Patrick al op zijn sterfbed lag omdat Lisa zei dat hij afscheid wilde nemen. Ze hield maar niet op met huilen". Swayze kreeg de voorbije maanden een revolutionaire kankerbehandeling en het leek erop dat hij de ziekte overwonnen had.

  Swayze is zelf een student van Oosterse filosofieën en dit bleek net zijn bron van energie te zijn gedurende die afslachtende chemo-therapie. "I have a great deal of faith in faith; if you believe something strongly enough, it becomes true for you. I would like to believe that my father is right here with me in this room and that he's my guardian angel, that there's life after death -- because if there isn't, why are we here? I don't believe that just flesh and bones can contain from the point of view of physics this very real recorded energy inside of us. Whether it's true or not, we need to believe it."

  Het is teleurstellend dat na al die jaren van medisch onderzoek, we nog steeds geconfronteerd worden met dergelijke zaken. Zelfs iemand met de enorme levenlust en de financiële middelen als Swayze, slaagt er niet in om de kanker te overwinnen. Na Heath Ledger, Anthony Minghella, Charlton Heston, Sydney Pollack, Bernie Mac en Paul Newman staat vast dat 2008 veel filmmakers, populaire acteurs en legendes heeft verloren. Op een vraag hoe hij aankeek tegen kanker op de set van The Beast zei hij nog: "How do you nurture a positive attitude when all the statistics say you're a dead man? You go to work."

  Update 03/12/2008: Patrick Swayze wil de strijd in ieder geval zelf nog niet opgeven en is niet tevreden met de berichten die oa. National Enquirer, de wereld heeft ingestuurd. "De alvleesklierkanker is erg, misschien wel één van de zwaarste kankers, maar schrijf mij nog niet af", zei Swayze. "Het is schandalig dat leugens in de sensatiepers vertellen dat ik al afscheid genomen heb van mijn familie. Niets is minder waar en het is heel jammer dat die berichten een schaduw werpen op de positieve strijd die ik uitvecht met kanker. Het maakt me furieus dat op een moment dat hoop zo kostbaar is, ik al ten dode opgeschreven ben. De chemotherapie is een ware hel. Het is een harde strijd, maar momenteel ben ik die aan het winnen. Ik ben één van de weinige gelukkigen die goed reageren op de behandeling". Wij hopen met hem!

  Update 03/06/2009: Er komt geen tweede seizoen van het politiedrama 'The Beast' met de zieke Patrick Swayze in de hoofdrol. Volgens het filmmagazine Variety is Swayze, die tegen kanker strijdt, te ziek om nog een reeks afleveringen in te blikken, en dus worden de plannen afgevoerd. De 53-jarige Swayze zat middenin de opnames van de eerste reeks van dertien afleveringen toen vorig jaar bij hem pancreaskanker werd vastgesteld. Hij beëindigde de opnames nog, hoewel hij verscheidene weken met een longontsteking in het ziekenhuis lag. De tv-reeks scoorde ook niet naar verwachting. Nu blijkt dat Swayze te ziek is om een tweede reeks op te nemen en een vervanger voor zijn rol van FBI-agent werd niet gevonden.

  Update 14/09/2009: Patrick Swayze is vandaag gestorven ten gevolge van alvleesklier-kanker op 57 jarige leeftijd, 20 maanden nadat zijn diagnose werd vastgesteld. Swayze wordt gecremeerd en zijn assen zullen verstrooid worden over zijn ranch in New Mexico. Swayze had eerder te kennen gegeven dat zijn kettingrook-gedrag waarschijnlijk aan de bron lag van de zijn kanker. RIP Swayze.

  ***Related Posts***
  25/11/2013: Road House remake in de maak
  15/05/2008: Point Break 2 goes Indonesia
  15/05/2007: Point Break 2 met Patrick Swayze?
  03/03/2007: Ghost collectors dvd
  14/11/2005: Road House sequel zonder Swayze
  19/07/2005: Road House 2 in de maak

 • Dolph Lundgren in The Expendables van Sylvester Stallone

  Pin it!

  De 51-jarige Zweedse spierenbundel Dolph Lundgren (Rocky IV, Universal Soldier, The Punisher) kwam eigenlijk niet aan zijn trekken bij het Universal Soldier III project. De reden was een te flauw scenario die de acteur eigenlijk meer zag in een bijrol dan in een hoofdrol. De gesprekken zijn nog steeds bezig, maar ondertussen heeft de blonde god een belangrijke actierol buit gemaakt in een Sylvester Stallone prent.

  Het is niet de eerste keer dat de mannen samenwerken, want in Rocky stonden de twee al eens oog in oog. Deze film was trouwens ook geregisseerd door Stallone. De nieuwe film heet The Expendables (2010) en gaat over een groep van huurdoders die in Zuid-Amerika een dictator moeten ombrengen. Naast Dolph zien we de actiehelden Jason Statham en Jet Li. Stallone zal niet alleen de film regisseren, maar schreef ook het verhaal. Op Coming Soon stond het volgende te lezen:

  In an interview with Review Nation on the red carpet of Transporter 3, Sylvester Stallone revealed that he’s lining up Dolph Lundgren to co-star in his next film, The Expendables. Lundgren starred in Stallone’s fourth installment of the Rocky series in 1985.

  Sylvester Stallone will star in, write and direct the action film, also starring Jason Statham and Jet Li. The movie follows a team of mercenaries on a mission to overthrow a South American dictator.

  Het heeft blijkbaar iets weg van een soort Inglourious Basterds, en met een dergelijke cast moet zoiets brokken geven. Stallone is trouwens niet aan zijn proefstuk toe, en heeft bewezen dat hij zowel een actiefilm als een drama kan opvoeren. Jean-Claude Van Damme zal waarschijnlijk bij zijn telefoon zitten wachten in de hoop dat hij ook een plaatsje kan krijgen in deze met testosteron ingespoten actieprent.

  Nu weet ik niet of Sylvester en Dolp Lundgren in hetzelfde team zullen zitten of tegen elkander zullen moeten vechten, maar nu al heeft de film een nostalgische kwaliteit. De film zou pas in 2010 uitkomen, dus er kan nog heel wat gebeuren. Dolph zal in die tijd ook nog te zien zijn in Icarus (2009) over een Soviet-hitman die zijn dubbelleven wil ontvluchten. Hij zal ook te zien zijn in Command Performance (2009) over een drummer en ex-biker die alles op alles zet om een Russische president te redden van een kidnapping. Twee films die Dolph ook zal regisseren. Drukke agenda dus.

  Update 30/11/2008: Blijkbaar zou Jean-Claude Van Damme dan toch zijn aangesproken voor The Expendables door Sylvester Stallone. En als je het nieuws mag geloven zou zelfs Arnold Schwarzenegger in aanmerking komen (maar die had het, zoals we weten, te druk). Maar JC weigerde het aanbod! En toen heeft Sly dan maar de andere Universal Soldier aangesproken, met name Dolph, dat stond allemaal te lezen op JoBlo. HOW FUCK-UP IS THAT! Blijkbaar zou hij gezegd hebben dat hij niet deze weg wil bewandelen. Heuh?? Welke weg dan wel, deze van de B-films en straight-2-dvd materiaal. Ik wist dat Van Damme niet van de slimste was, maar dit is gewoon belachelijk.

  Update 23/02/2009: Arnold Schwarzenegger is te zien in een film van Sylvester Stallone, die later dit jaar uitkomt. De gouverneur van Californië hoeft zich niet echt in te leven voor de rol. Hij speelt namelijk zichzelf. De opnamen van de film 'The Expendables' beginnen op 28 maart in Brazilië en zullen kort daarop verhuizen naar New Orleans. De scènes met Schwarzenegger draait Stallone in Los Angeles.

  Stallone schreef het verhaal van de film zelf. Bovendien neemt de 'Rambo'-acteur naast de regie ook een rol voor zijn rekening. The Expendables (2010) gaat over een groep soldaten die een Zuid-Amerikaanse dictator proberen te verslaan. Ook Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Jason Statham, Mickey Rourke en Forest Whitaker zijn in de rolprent te zien.

  ***Related Posts***
  10/04/2009: Brittany Murphy en David Zayas worden Expendables
  12/03/2009: Charisma Carpenter in The Expendables
  17/11/2008: Dolph Lundgren wil geen Universal Soldier III cameo

 • Top 10 Beste Naaktscènes uit 2007

  Pin it!

  In vergelijking met 2006 was het filmjaar 2007 nogal schaars gekleed, en nu staat zelfs al vast dat dit nog meer het geval was dan in 2008. Zelfs niet alleen "mooi naakt" maar ook af en toe met kwalijke trekjes. Wegens tijdsgebrek komt dit lijstje misschien een beetje laat. Maar bij deze beter laat dan nooit. In de lijst steken naar goede gewoonte niet-pornografische films die elk een bioscooprelease hadden in 2007. Mocht ik films over het hoofd hebben gezien, gelieve deze aan te vullen in de commentaren.

  Top 10 Beste Naaktscènes 2007

  10. Hitman (2007) Xavier Gens
  Hitman (2007) vertelt het verhaal van huurmoordenaar Agent 47 (Timothy Olyphant) die werkt voor The Agency en die terecht komt in een politiek complot. Hij wordt achtervolgd door zowel Interpol als het Russische leger terwijl hij door Oost Europa heen trekt. Tijdens dit avontuur loopt hij de schone Nika Boronina (Olga Kurylenko) tegen het lijf, en dat zorgt meteen voor heel wat spannende scènes. Zo spannend dat de dame meteen werd gevraagd om Bondgirl te spelen in Quantum of Solace (2008). Spijtig genoeg was haar vertolking allesbehalve memorabel.

  Hitman 003Hitman 002Hitman 001

  9. Shoot 'Em Up (2007) Michael Davis
  Mr. Smith (Clive Owen), helpt bij een bevalling in Shoot 'Em Up (2007). Hij belandt ter plekke in een vuurgevecht, waarbij de moeder wordt gedood. De daders, die banden lijken te hebben met enkele politici, bleken het echter op de baby voorzien te hebben, en aan Mr. Smith de taak om deze vervolgens te beschermen, met behulp van een aanstekelijke prostituee, die gespeeld wordt door niemand minder dan Monica Bellucci. En dit is meteen ook de reden dat deze film de 9de positie wegkaapt in deze bijzonder intelligente Top 10.

  Shoot_em_up_002Shoot_em_up_001Shoot_em_up_003

  8. Halloween (2007) Rob Zombie
  De Halloween (2007) remake heeft niet alleen gezorgd voor meer gore, maar zeker ook voor meer naakt. En dan in het bijzonder de sequentie met de naakte Danielle Harris die topless de moordzuchtige Michael Myers probeert te ontvluchten. Enkel spijtig dat die killer zo snel is om haar tegen de grond te kwakken. Maar het gaat de dame hoe dan ook voor de wind want ze stapelde zowat een 6tal filmdeals op…hoewel, voornamelijk B-films zelfs C-films.

  halloween_001halloween_002halloween_003

  7. Hostel: Part II (2007) Eli Roth
  Hostel: part II (2007) volgt deze keer drie Amerikaanse studentes van de kunstacademie in Rome. Ze besluiten een weekendreisje te maken en komen onderweg een prachtige dame tegen, die bij hen in de klas model heeft gestaan, en ook een tripje maakt. Ze nodigt de drie uit met haar mee te gaan, maar van een ontspannen reisje blijkt al snel geen sprake meer te zijn. Wat volgt zijn rituele seksspelletjes die meestal fataal eindigen. Het lelijke eendje van dienst is de snotterende Heather Matarazzo die nog maar eens beklemtoont hoe knap die andere dames wel zijn, gespeeld door Lauren German, Bijou Phillips, Jordan Ladd en de Finse Vera Jordanova.

  hostel_part_ii_001hostel_part_ii_002hostel_part_ii_003

  6. Good Luck Chuck (2007) Mark Helfrich
  Niet meteen een film die het bekijken waard is maar Good Luck Chuck (2007) vertoont heel wat schaars geklede dames, met niemand minder dan Jessica Alba als prijsbeest. In de film maakt Chuck het uit met zijn vriendin en hierna krijgt hij te horen dat ze de ware heeft gevonden en gaat trouwen. Met Chuck's nieuwe (ex)vriendin gebeurt hetzelfde. En zo herhaalt dit patroon zich. Het blijkt dat Chuck een soort geluksbrenger is voor alleenstaande jongedames. Ze willen allemaal met hem omgaan, om daarna de ware te vinden. Chuck echter moet een manier vinden om dit patroon te doorbreken en een vriendin voor zichzelf te houden.

  good_luck_chuck_001good_luck_chuck_002good_luck_chuck_003

  5. Feast of Love (2006) Robert Benton
  Feast of Love (2007) is een soort moderne versie van A Midsummer Night’s Dream die een ode brengt aan de liefde. Professor Harry Stevenson, gespeeld door Morgan Freeman, waakt als het ware over zijn kennissenkring. Vanaf een afstandje ziet hij de onderlinge relaties veranderen. Van vriendschap tot verliefdheid en soms van verliefdheid tot verdriet. Al deze relaties samen en de verbanden ertussen vormen een eigentijdse romantische fabel. De stoeipoezen van dienst zijn Hellboy-babe Selma Blair, de Australische Radha Mitchell en de sensuele Franse Alexa Davalos.

  feast_of_love 01 feast_of_love 002

  4. Before the Devil Knows You're Dead (2007) Sidney Lumet
  Before the Devil Knows You're Dead (2007) prijkt op de 10e plaats van mijn Top 10 Meest Verontrustende Naaktscènes, maar het is niet allemaal kommer en kwel. In de film zien we twee broers die besluiten uit geldnood een overval te plegen. Zorgvuldig voorbereid gaan ze ervan uit dat alles goed gaat. Geen geweld, geen doden en dus geen slachtoffers. Maar als een van hen zich niet aan afspraak houdt, valt het hele plan in het water en moet er haastig een nieuwe uitweg bedacht worden. En terwijl dit allemaal aan de gang is gaat de New Yorkse Marisa Tomei gezwind uit de kleren.

  before_the_devil_knows_youre_dead 001before_the_devil_knows_youre_dead 002before_the_devil_knows_youre_dead 003

  3. Lust, Caution (2007) Ang Lee
  Voor wie houdt van gestileerd naakt moet zeker Lust, Caution (2007) (Se, Jie) van Ang Lee bekijken. Het verhaal speelt zich af in China tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bevolking wordt hevig onderdrukt door de Japanse bezetter en uit wanhoop beraamt een groep Chinese studenten een aanslag. Met deze aanslag wil men het hoofd van de Chinese inlichtingendienst ombrengen. De bloedmooie studente Wong, gespeeld door Wei Tang, krijgt de opdracht het vertrouwen van Mr. Yee's echtgenote te winnen om zo een affaire te beginnen met Yee zelf. Het plan gaat echter faliekant de mist in, en Wong slaat op de vlucht. Enige jaren later ontmoet ze haar oude vrienden weer, die haar vragen de dodelijke missie op te pakken. Yee heeft specifieke seksuele voorkeuren en bij een eerste rendez-vous verkracht hij haar tijdens een SM-ontmoeting. Wong is ontzet, maar ontdekt bij zich zelf ook huiverend dat zij zich desondanks tot hem aangetrokken voelt. En dankzij de nodige seksscènes is Lust, Caution zowel spannend als broeierig.

  lust_caution_001lust_caution_002lust_caution_003

  2. Grindhouse (2007) Quentin Tarantino & Robert Rodriguez
  De meningen lopen uiteen maar ik vond Death Proof (2007) van Quentin Tarantino toch maar een mager beestje. Maar die andere Grindhouse film, Planet Terror (2007) van Robert Rodriguez, was daarentegen dolle pret. Beide films hadden wel de sexy stoeipoes Rose McGowan, en dat zorgt meteen voor heel wat erotiek. Je ziet niet alle dagen een striptiseuse met één been.

  grind_house_001grind_house_002grind_house_003

  1. Rise (2007) Sebastian Gutierrez
  Rise (2007) mag dan wel straight-to-dvd zijn, het bevat een aantal smakelijk pikante scenes met een altijd prikkelende Lucy Liu. In deze prent speelt ze de verslaggeefster Sadie Blake die ontwaakt na een lange tijd buiten bewustzijn te zijn geweest in een lijkenhuis. Ze weet te ontsnappen en gaat op zoek naar de mensen die haar dit aan hebben gedaan. Het blijkt een religieuze sekte te zijn en Sadie is uit op wraak. De film begint trouwens met een sexy lapdance met Lucy die wordt geprikkeld door de onweerstaanbare Cameron Richardson.

  rise_blood_hunter_001rise_blood_hunter_002rise_blood_hunter_003

  ***Related Posts***
  08/09/2011: Top 10 Beste Naaktscènes uit 2009
  03/01/2009: Top 10 Beste Naaktscènes uit 2008
  26/11/2008: Top 10 Beste Naaktscènes uit 2007
  05/03/2008: Top 10 Meest Verontrustende Naaktscènes
  14/12/2006: Top 10 Beste Naaktscènes uit 2006

 • Heath Ledger voor Best Supporting Actor

  Pin it!

  Er wordt wel eens gezegd: "Over de doden niets dan goeds". En in deze ideologie is Warner Bros een flinke Oscar-campagne begonnen met Heath Ledger in hun vaandel als The Joker in The Dark Knight (2008). Er wordt gemikt op een nominatie voor Best Picture én Best Supporting Actor, maar op hun site staat een volledige lijst met alle andere nominaties die in aanmerking zou komen (zelfs Christian Bale als Best Actor, alstublieft!). De acteur overleed begin 2008 op 28-jarige leeftijd. Warner zet hoog in om The Dark Knight te laten zegevieren tijdens de Oscaruitreiking op 22 februari 2009.

  Om de leden van de Academy te overtuigen van de kwaliteit van Christopher Nolans film heeft Warner een website opgestart, waar je onder meer het script nog eens na kan lezen. Alleen Peter Finch werd in 1977 na zijn dood bekroond met een Academy Award voor de hoofdrol in Network (1976) van Sidney Lumet. Finch overleed slechts tweeënhalve maand voor de uitreiking. Zijn vrouw Eletha Finch en de scenarist van Network, Paddy Chayefsky, namen de Oscar in ontvangst.

  The Dark Knight 02The Dark Knight 01

  Het aantal postume nominaties is op één hand te tellen.Zo ontving Spencer Tracy in 1968 een nominatie voor Guess Who's Coming to Dinner (1967). Massimo Troisi mocht zijn nominatie in 1996 voor Il Postino (1994) niet meer meemaken. James Dean heeft de twijfelachtige eer om zelfs tweemaal na zijn dood genomineerd te zijn voor een Academy Award voor zijn rollen in East of Eden (1955) van Elia Kazan en Giant (1956) van George Stevens.

  Of The Dark Knight en Heath Ledger zullen genomineerd worden lijkt me op dit moment al een uitgemaakte zaak. Hollywood zal niet nalaten om dé GROOTSTE KASKRAKER van 2008 over het hoofd te zien, laat staan diegene waarrond het allemaal om te doen is. Maar zoals ik al eerder aangaf zijn er nog wel kandidaten die staan te trappelen op een erkenning. In ieder geval vreemd dat ze niet uitpakken met een affiche voor Christopher Nolan als Best Director...

  ***Related Posts***
  14/08/2008: De Oscar-kandidaten voor 2009
  01/08/2008: The Dark Knight review