Nicole Kidman transseksueel in The Danish Girl

Naar verluidt zou Nicole Kidman voor haar nieuwste film The Danish Girl (2009) in de huid kruipen van een transseksueel. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter.

Charlize Theron is de tegenspeelster van Kidman in de film, die ook door de Australische actrice wordt geproduceerd.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het Deense kunstenaarsechtpaar Einar en Greta Wegener. Nadat schilderijen van Greta waarop Einar als vrouw was afgebeeld immens populair werden, stimuleerde Greta haar man om zich ook in het echte leven voor te doen als vrouw. Einar verloor zich zo in zijn metamorfose dat hij in 1931 uiteindelijk een transseksuele chirurgische operatie onderging, en echt vrouw werd. Kidman speelt de rol van Einar, Theron de rol van Greta. De regie van The Danish Girl is toevertrouwd aan Anand Tucker, die ook de niet onaardige Shopgirl (2005) regisseerde, met acteur/scenarist Steve Martin.

Dat Kidman één van onze betere actrices is in Hollywood zal niemand ontgaan zijn. Ze heeft niet alleen acteertalent, maar ze heeft een bijzonder charisma en kan zowel komische als dramatische rollen aan. En dit lijkt op een oscar-rol, zeker wanneer de acteur in kwestie een metamorfose moet ondergaan. Dat mocht Felicity Huffman ook ervaren toen ze werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in Transamerica (2005) waar ze een transseksueel speelt. Felicity won zelfs een Golden Globe voor die rol en werd de film opgepikt door tientallen filmfestivals.

Ook Boys don’t Cry (1999) kreeg veel lof, waarin Hilary Swank de rol speelt van een meisje die zich gedraagt als een jongen. Hier won Hilary effectief een Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol, naast een Golden Globe en nog tientallen erkenningen en nominaties op uiteenlopende filmfestivals. Het zou me dus niet verbazen mocht deze The Danish Girl nu al wordt klaargestoomd voor de oscars in 2010.

1 Comment

  1. arjen

    I KNEW IT! 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *