Ridley Scott koopt rechten Vlaamse Strip The Forever War

Filmregisseur Ridley Scott heeft via de productiemaatschappij Fox 2000 de filmrechten gekocht van de SF-roman The Forever War van Joe Haldeman uit 1974. Dat meldt het vakblad Variety. Fox nam ook een optie op de strip-versie van het boek. Die strip, de trilogie De Eeuwige Oorlog, is van de hand van Vlaams striptekenaar Marvano. De auteurs zijn uiteraard in de 7de Hemel, maar hoeveel ze er aan over houden is niet precies bekend.

Ridley Scott liep al langer rond met plannen voor een verfilming van de sf-roman van Joe Haldeman, maar hij kon de filmrechten maar niet verwerven, omdat deze in handen waren van Richard Edlund, een special fx artist die zijn debuut wou maken met dit verhaal. Hij kocht de rechten toen op voor een slordige 400’000 dollar. Maar het project kwam maar niet van de grond. Ridley Scott zei aan Variety: “Ik ben er al 25 jaar op uit om dit verhaal te verfilmen en het is almaar meer relevant geworden”. The Forever War wordt de eerste sf-film van Scott sinds Alien (1979) en Blade Runner (1982).

Haldeman baseerde zijn boek op zijn ervaringen tijdens de oorlog in Vietnam, maar situeerde zijn verhaal in de ruimte. Marvano volgde het verhaal inhoudelijk zeer getrouw. “Scott heeft een optie genomen op de strip, die van kracht zal worden indien zaken uit de stripversie in de film gebruikt worden”, zei Marvano.

“Scott wil de roman verfilmen, niet de strip, maar men wilde voor alle zekerheid de rechten binnenhalen om zich in te dekken. Indien de optie gelicht wordt, dan wordt het pas interessant”, voegde hij er aan toe. De rechten op de trilogie Een Nieuw Begin (Forever Free), het vervolg op De Eeuwige Oorlog, zijn eveneens in het contract vervat. Uitgeverij Dupuis heeft net de drie delen van De Eeuwige Oorlog gebundeld op de markt gebracht in de reeks Vrije Vlucht.

Ridley Scott zal meteen een scenarist aanstellen om het boek om te vormen tot een filmisch verhaal. Ondertussen maakt hij zich klaar voor de verfilming van Nottingham (2009) met Russell Crowe als Robin Hood en Sienna Miller als Maid Marion. Ook de thriller Child 44 ligt klaar voor verfilming gebaseerd op het script van Richard Price (Freedomland, Ransom, Clockers, Mad Dog and Glory). Ook van de Gucci film wil Scott nog werk maken, over de moord op Maurizio Gucci. Het scenario van deze film is van de hand van Charles Randolph (The Interpreter, The Life of David Gale).

3 Comments

  1. arjen

    Scott zou meer SF moeten draaien. Blade Runner en Alien blijven nog steeds ijzersterke films. Ik ken de roman niet maar van wat ik lees zal dit zeker wel brokken maken. Kent iemand de strip?

    Reply
  2. >P>Shifty

    Dude!
    Ik heb de strip al jaren,
    een echte aanrader,
    je kan m nu ook gebundeld kopen,
    zitten veel schitterende scenes in,
    keihard, koud cynisch en visionair.
    Altijd al gedacht dat er fantastische film of serie inzat,
    nice 🙂

    Reply
  3. Miiki

    ken het boek niet maar ziet er indrukwekkend uit. Hopelijk gaan ze ook hier voor een trilogie.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *