The Women en The Hurt Locker

Even een blik op een aantal nieuwkomers en meer bepaald met twee films met een vrouw achter de camera, te beginnen met The Women (2008) van scenariste en debuutregisseuse Diane English. Het is een prent die de terugkeer had moeten verzekeren van Meg Ryan. Maar het ziet er allemaal maar zwakjes uit. De film is gebaseerd op het toneelstuk van Clare Boothe Luce en gaat over het leven van een groep succesvolle vrouwen die niets liever doen dan roddelen en bijpraten tijdens een manicure. Inderdaad, een soort Sex and the City (2008) kloon waar niemand op zit te wachten, met vrouwen die de 40 voorbij zijn. De regisseuse van de film heeft spijtig genoeg geen flauw benul van hoe ze een verhaal moet vertellen op een hedendaagse manier, dus verwacht hier maar een ouwbollige film die enkel bestemd is voor Amerikaanse vrouwen.

Korte inhoud: Wat als je veel geld hebt, een leuk gezin, een leuke job, die niet te veel van je eist en omringd bent door hartsvriendinnen? Dan heb je het goed voor elkaar. Maar als dan ineens blijkt dat je man vreemd gaat, met een jongere, sexy vrouw? Is al dat geluk dan een zeepbel? Dit overkomt veertiger Mary Haines (Meg Ryan) en haar wereld stort in. Wat moet ze nu? Gelukkig heeft ze haar vriendinnen (Annette Bening, Eva Mendes, Debra Messing, Jada Pinkett Smith, Bette Midler, Carrie Fisher, Debi Mazar), die haar kunnen helpen. Of maken die het alleen maar erger? Hier is de trailer.

Een andere film met een vrouw achter de camera is The Hurt Locker (2008) van Point Break regisseuse Kathryn Bigelow, en hier ik ik iets meer vertrouwen. De film is gebaseerd op de ervaringen van journalist Mark Boal die met de bom-experten en ontmijners in Irak. We mogen ons dus verwachten aan een overdosis van explosies. Wie kan daar nu tegen zijn?

Korte inhoud: De belevenissen van de leden van een Amerikaanse elite bomopsporings-eenheid in Irak. Sergeant Matt Thompson (Guy Pearce) en zijn manschappen krijgen een missie om een stadje binnen te dringen waar iedereen een potentieel gevaar kan vormen en er overal bommen verborgen kunnen zijn. Hier is de trailer.

2 Comments

  1. Accu

    …en wat photoshop voor een mens kan doen.

    Reply
  2. chelsea

    ik denk niet dat het alleen annette bening is die kon genieten van een air brush ingreep. wat eva mendes in deze film komt zoeken is me ook niet duidelijk…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *