Poltergeist remake in het vooruitzicht

Poltergeist poster

Geen Poltergeist sequel maar wel een Poltergeist remake zit er aan te komen. Deze beslissing werd waarschijnlijk genomen na urenlang van brainstorming, coke en mojito’s in een afgesloten ruimte zonder airco. “Ik heb een idee: een Poltergeist remake!” Iets wat op het moment waarschijnlijk gezien werd als een geniaal idee. Het zijn de mensen van Coming Soon die met het nieuws komen:

Boogeyman scribes Juliet Snowden and Stiles White will write the screenplay for MGM’s planned remake of Poltergeist (1982), the horror film that was directed by Tobe Hooper and produced/co-written by Steven Spielberg.

The MGM/UA release grossed $122 million worldwide and earned Oscar nominations for its ILM-designed visual effects, sound effects and score.

Dergelijk nieuws krijg ik dagelijks voorgeschoteld. Meestal probeer ik het te negeren, maar dan zou ik misschien deze filmblog moeten sluiten. De remake rage is niet meer te stoppen. Nu vind ik zelf wel dat een remake iets zinniger is dan een nieuwe sequel. De hoofdrolspeelster Heather O’Rourke stierf een paar jaar geleden en de draad terug willen oppikken met een nieuwe actrice werkt niet. Beter geheel opnieuw beginnen en het script ook adapteren voor een hedendaags bioscooppubliek.

Toch verwacht ik er niet zo heel veel van, zeker met de scenaristen van het afschuwelijk slechte Boogeyman. Het origineel blijft onovertreffelijk. Trouwens nog niet zo oud. Ik begrijp niet dat Spielberg hier niet kan ingrijpen. Waarom iets wat perfect was willen hermaken? Wat denken jullie?

***Related Post***
03/02/2007: Poltergeist sequel?

1 Comment

  1. he

    ik vond boogeyman nogn beetje geslaagd
    das grappig alsge da me mensen ziet, om de 5 minuten verschiete die daarin xD

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *