• Nieuwe Dark Knight posters

  Pin it!

  The Dark Knight 001

  En de marketingcampagne van The Dark Knight (2008) draait op volle toeren. Nog maar pas werd een nieuwe poster bekend gemaakt of er is een nieuwe lading aangekomen. Deze keer 3 nieuwe character-posters, een nieuwe actie-poster en een panoramic poster.

  dark_knight_01

  The Dark Knight 005The Dark Knight 002The Dark Knight 003The Dark Knight 004

  dark_knight_02

  Het concept van de drie karakterposters (Heath Ledger, Christian Bale, Aaron Eckhart) zet de dubbele persoonlijkheid van de 3 personages in evidentie. Alledrie hebben ze een verborgen en obscure waarheid en dat wordt heel duidelijk in deze compositie, die uiteindelijk geen tag meer nodig heeft. Het enige probleem is dat de overkill aan posters ervoor zorgt dat we minder aandachtig zijn voor de hoogstaande kwaliteit van de alleenstaande one-sheet. Wat denken jullie van het nieuwe grafische geweld.

  ***Related Posts***
  01/08/2008: The Dark Knight filmbespreking
  25/04/2008: Brandend Batman logo
  23/01/2008: Heath Ledger dood
  12/12/2007: Eerste teaser poster The Dark Knight
  13/11/2007: The Dark Knight in Hong Kong
  11/09/2007: Catwoman in Batman 3
  04/04/2007: Sarah Michelle Gellar als Harley Quinn?
  26/01/2007: De rol van Rachel Dawes is niet meer voor Katie Holmes
  12/01/2007: Jamie Foxx als Harvey "Two Face" Dent?
  01/08/2006: The Dark Knight casting nieuws
  21/07/2006: Heath Ledger getipt voor de rol van The Joker
  08/07/2006: Batman vs Superman opnieuw op tafel
  08/01/2006: Batman rivaal Harvey "Two-Face" Dent
  29/10/2005: Michael Keaton of Sean Penn als The Joker ?
  22/06/2005: Geen Batman vervolg voor Katie Holmes
  17/06/2005: Batman Begins filmbespreking

 • Tropic Thunder van Ben Stiller

  Pin it!

  Acteur Robert Downey Jr. kent zijn gouden jaren in de States, en duikt op in tal van high-profile films zoals Iron Man (2008), The Incredible Hulk (2008), Zodiac (2007), en binnenkort is hij te zien in de nieuwe Ben Stiller komedie, Tropic Thunder (2008). Daarin speelt hij de rol van acteur Kirk Lazarus, die een huidoperatie ondergaat om zijn nieuwe personage te spelen: een zwarte acteur.

  Korte inhoud: Door een serie van uitzonderlijke voorvallen wordt een groep acteurs, die een oorlogsfilm aan het filmen zijn, gedwongen om hun rollen in het echte leven over te nemen. Actieheld Speedman (Ben Stiller), comedyster Jeff Portnoy (Jack Black), de iets te serieuze acteur Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.) moeten de wapens ter hand nemen omdat er een oorlog uitbreekt op de locatie waar de film wordt opgenomen.

  tropic_thunder_robert_downey_jr_poster.jpgtropic_thunder_ben_stiller_poster.jpgtropic_thunder_jack_black_poster.jpg

  Tropic Thunder is een film over het maken van een film. Robert Downey Jr. is een acteur die een acteur speelt, die zich laat opereren om een neger te kunnen spelen. Op deze wijze weten de schrijvers een afstand tussen henzelf en het soms racistische kantje van bepaalde vertolkingen te scheppen. Het racisme speelt zich namelijk af binnen de absurde wereld waar de film zich afspeelt. Zo speelt Jack Black een acteur die bekend is om zijn domme poep-en plashumor, een zelfbewuste knipoog naar zichzelf, want dat is precies waar we Jack Black van kennen. Het enige verschil is, zo lijkt de film ons te willen vertellen, dat Jack Black zich bewust is van zijn tekortkomingen en zijn personage Jeff 'Fats' Portnoy niet. En dat maakt alles des te interessanter en grappiger voor de kijker.

  Van acteur Ben Stiller weten we ondertussen precies wat we kunnen verwachten. Als we de trailer van Tropic Thunder bekijken, haalt hij voor de zoveelste keer zijn narcistische, arrogante typetje boven, het typetje dat zijn egocentrische eruptie kende in Dodgeball. Interessant aan Tropic Thunder is dat Ben Stiller ook als regisseur, producent en schrijver (samen met David Lynch-favoriet Justin Theroux) de dienst uitmaakt. Stiller heeft al eerder films geregisseerd, zoals Zoolander (2001), alsook de gitzwarte komedie The Cable Guy (1996) en het serieuze generation-X-drama Reality Bites (1994), al werden die laatste twee wel door anderen geschreven, en alle drie waren het geen grote successen.

  Nog geen spoor van Tom Cruise, Tobey Maguire, Nick Nolte en Matthew McConaughey in de, overigens erg leuke, trailer, maar het internet staat al vol met roddels en onthullingen over hun cameootjes. Vooral over Tom Cruise's rol wordt veel gespeculeerd. Natuurlijk is dit weer het zoveelste voorbeeld van het politiek incorrecte, narcistische Hollywood dat gekke bekken naar zichzelf trekt in de spiegel terwijl wij het schouwspel mogen aanschouwen. Nu ja, als het grappig is, mag het ook gezegd worden. En dat is precies wat Tropic Thunder beloofd te doen. En voor wie al dat oorlogsgeweld maar niets is, kan zich zeker vargapen op het vrouwelijk schoon, die vertegenwoordigd is door Jasmine Dustin, Holly Weber, Valerie Azlynn, Nadine Ellis en Andrea De Oliveira. De film komt bij ons uit op 17 september 2008.

  *** Tropic Thunder trailer ***

 • Ian McKellen en Andy Serkis in The Hobbit 1 & 2

  Pin it!

  Het heeft lang geduurd maar uiteindelijk is er een bevestiging dat regisseur Guillermo Del Toro de langverwachte The Hobbit (2010) zal regisseren. En deze keer is het officieel. Nadat er een conflict ontstond met Peter Jackson besloot de studio te kiezen voor een andere regisseur. Velen dachten dat het de Spider-Man regisseur Sam Raimi zou worden, maar de eer gaat uiteindelijk naar de Hellboy-regisseur. Het was Variety die met het nieuws kwam:

  Del Toro’s moving to New Zealand for the next four years to work with Jackson and his Wingnut and Weta production teams. He’ll direct the two films back to back, with the sequel, The Hobbit (2012), dealing with the 60-year period between "The Hobbit" and The Fellowship of the Ring, the first of the Lord of the Rings trilogy.

  The Hobbit Gandalf Gollum pic
  © New Line Cinema

  New Line is overseeing development and will manage production. Both pics are being co-produced and co-financed by New Line Cinema and MGM, with Warner Bros. distributing domestically and MGM handling international. The official signing of Del Toro comes four months after New Line settled a lawsuit with Jackson over The Lord of the Rings and announced that it had agreed with MGM to turn J.R.R. Tolkien’s Hobbit into two live-action films. Sam Raimi had been preceived as the initial front-runner as director but Del Toro had emerged in recent months as the likely candidate.

  Jackson’s WETA stages, post-production and visual effects facilities -- built for The Lord of the Rings -- will be used for both films. And New Zealand will again be the site of Middle-earth, with the story centering on Bilbo Baggins taking the Ring of Power from Gollum.

  Ondertussen hebben ook Ian McKellen en Andy Serkis hun deelname toegezegd om de twee "prequels" te maken met Del Toro aan het roer. Dat was te lezen in een interview met Guillermo op The One Ring. En dat is toch wel een beetje van een verrassing gezien McKellen eerder had verklaard dat hij niet kon geloven dat een andere regisseur dan Peter Jackson in staat zou zijn om The Hobbit te regisseren.

  Ik vind dit zelf uitstekend nieuws, niet alleen dat twee centrale figuren (Gandalf & Gollum) terugkeren voor deze films en dat een interessante horror/fantasy regisseur verbonden is met het project, maar tevens dat The Hobbit officieem in pre-productie zit. Het belooft het meest ambitieuze filmproject te worden na The Lord of the Rings trilogie, en de verwachtingen zijn nu al torenhoog dat Guillermo waarschijnlijk in zijn broek zal schijten op zijn eerste draaidag. Maar hij heeft nu nog wat tijd om zich in te werken in het Nieuw-Zeelandse landschap met zijn bloeddorstige schapen. Peter Jackson en Fran Walsh blijven echter wel betrokken bij het project als producers, hopelijk komen ze tot goede verstandhoudingen. Wat vinden jullie van het nieuws?

  Christopher Lee pic
  © New Line Cinema

  Update 01/06/2008: Christopher Lee wil opnieuw tovenaar Saruman spelen in de prequel van Lord of the Rings, The Hobbit. Hoewel zijn personage niet voorkomt in het boek waarop de film is gebaseerd, is de 86-jarige acteur van oordeel dat er een manier is om Saruman in het script te schrijven.

  "Ik heb de boeken verscheidene keren gelezen. Oorspronkelijk waren Saruman De Witte en de andere tovenaars onsterfelijk. Er waren er vijf, waarvan er twee nooit opduiken. Er is enkel sprake van Saruman De Witte, Gandalf De Grijze en Radagast De Bruine, die je nooit ziet. Ze leefden duizenden jaren en werden naar de aarde gestuurd. In het begin was Saruman de nobelste, de moedigste en de meest betrouwbare, hij was de nummer één. Maar door zijn contact met zijn kristallen bol ziet hij in dat hij Sauron naar de kroon kan steken en wil hij zelf de Lord of the Rings worden. Ik zou graag zien hoe die overgang van goed naar kwaad gebeurt".

  ***Related Posts***
  24/12/2007: Peter Jackson zal The Hobbit produceren
  14/01/2007: Peter Jackson krijgt The Hobbit niet
  24/11/2006: The Hobbit met Peter Jackson of Sam Raimi ?
  31/10/2005: Five things that sucked about Lord of the Rings
  21/12/2004: The Lord of the Ring prequel

 • Bay against Boll

  Pin it!

  Laten we de week met een positieve noot beginnen. Wat dachten jullie van een oorlogsverklaring!? Ach, niets bloederig (hoewel, dat valt nog af te wachten) maar vooral een nieuwe stunt van ‘enfant terrible’ Uwe Boll die Hollywood-regisseur Michael Bay uitdaagt voor een boksmatch. Boll had zich eerder kritisch uitgelaten over Bay en in een reactie hierop zei de Transformers-regisseur dat hij niets gaf voor de Duitser. Uwe Boll heeft al eerder zijn ongenoegen geuit in de ring met critici en wil op deze lijn verder gaan. En waarschijnlijk met succes, want als de man geen publiek kan aantrekken met zijn films, kan hij dat misschien wel met die circus-acts in de zijlijn.

  Ik ga zelf niet wegsteken dat ik Michael Bay eigenlijk niet veel beter vind dan Uwe Boll. Het grote verschil tussen de twee mannen is dat Bay wel degelijk meer smaak en gevoel voor stijl heeft dan Boll, maar op vlak van competentie als verhalen-verteller zijn ze aan elkaar gewaagd. Indien Michael Bay een low-budget film zou maken, zou dit gebrek aan talent wel opvallen. Maar nu, Bay maakt zonder schroom commerciële films met grote budgetten. Hij heeft geen zin om zijn auteurskwaliteiten op het scherm te ontbloten. Michael Bay slaagt erin om publiek aan te trekken, daar waar Uwe Boll hem zichtbaar in benijdt. Dat de kleine garnaal nu de kreeft wil aanvallen vind ik fantastisch. Spijtig genoeg zie ik Bay nog niet in gaan op het voorstel, en mocht hij het wel doen dan vrees ik dat Boll het mooie gezichtje van Bay tot pulp zou slaan. Wat denken jullie?

   

  *** Dit is wat Uwe Boll denkt over Michael Bay***

  Categories: Clash 3 comments
 • Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) **** Blu-ray recensie

  Pin it!

  We zijn met Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) ondertussen al aan de vierde film over de jonge tovenaarsleerling. Het is tevens ook de meest donkere en angstaanjagende film van de drie. In zoverre zelfs dat je je kan afvragen of dit eigenlijk nog wel een kinderfilm is. Ik kan mij heel goed voorstellen dat de aanblik van Lord Voldemort voor sommige kinderen voor slapeloze nachten kan zorgen. (Net zoals ik ooit slapeloze nachten heb gehad bij de aanblik van Sardonis en ‘vampier-Napoleon’ in "Merlina").

  harry_potter_and_the_goblet_of_fire_2005_blu-ray.jpg

  Korte inhoud:: Harry Potter (Daniel Radcliffe) is klaar voor zijn vierde jaar op de tovenaarsschool Hogwarts. Maar voor de lessen beginnen gaat hij samen met de Weasleys (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) naar het wereldkampioenschap Quidditch. Wat een ontspannend uitstapje moest worden, mondt uit in een heuse nachtmerrie wanneer het teken van Lord Voldemort (Ralph Fiennes) aan de hemel verschijnt. Terug op Hogwarts wordt het TriWizard kampioenschap gehouden, een tornooi waaraan 3 leerlingen van de 3 tovenaarsscholen mogen deelnemen. Maar hoewel Harry zich niet heeft opgegeven als kandidaat voor het kampioenschap, komt zijn naam toch uit de vuurbeker. Harry ziet zich verplicht om aan de drie levensgevaarlijke proeven deel te nemen.

  Diegenen die ook het boek The Goblet of Fire zullen gelezen hebben, zullen waarschijnlijk vrij ontgoocheld zijn over het verhaal van de filmversie. Vele subplots zijn immers geschrapt en belangrijke gebeurtenissen zijn serieus ingekort. Het wereldkampioenschap Quidditch duurt in het boek meer dan 100 bladzijden en die zijn in de film gereduceerd tot amper 5 minuten. Ook de Dursleys en Mrs Weasley zijn er niet bij evenals de strijd van Hermione voor de house elfs met Dobby. Ook de ruzie van Harry en Ron duurt veel langer in het boek.

  Men zou een beetje kunnen stellen dat in Harry Potter and the Goblet of Fire veel minder aandacht wordt besteed aan de personages dan in de vorige films. Alleen de nieuwe leraar van Defense Against the Black Arts, Mad-Eye Moody (Brendan Gleeson), komt ruim aan bod maar Hagrid (Robbie Coltrane), McGonagall (Maggie Smith) en Snape (Alan Rickman) zijn deze gereduceerd tot nevenpersonages en dat is best wel jammer. Anderzijds duurt de film nu ook al meer dan 2,5 uur dus het was onvermijdelijk dat er dingen zouden sneuvelen.

  De special effecten in Harry Potter and the Goblet of Fire zijn vrij indrukwekkend en er wordt dan ook veelvuldig mee uitgepakt. De onderwaterscènes van de tweede proef van het TriWizard tornooit zijn heel knap net als de draken uit de eerste proef. Voor de eerste keer wordt Harry Potter geregisseerd door een Brit en dat heeft zo zijn gevolgen. Mike Newell (Four Weddings and a Funeral, Donnie Brasco) brengt meer humor in Harry Potter en dat is geen slechte zaak.

  harry_potter_and_the_goblet_of_fire_2005_blu-ray_pic01.jpgharry_potter_and_the_goblet_of_fire_2005_blu-ray_pic02.jpgharry_potter_and_the_goblet_of_fire_2005_blu-ray_pic03.jpg
  harry_potter_and_the_goblet_of_fire_2005_blu-ray_pic04.jpgharry_potter_and_the_goblet_of_fire_2005_blu-ray_pic05.jpgharry_potter_and_the_goblet_of_fire_2005_blu-ray_pic06.jpg
  © Warner Bros.

  Voor de rest zijn er ook nog zekerheden in het Harry Potter wereldje: Daniel Radcliffe kent nog altijd maar één gelaatsuitdrukking namelijk het wat-sta-ik-hier-eigenlijk-te-doen-gezicht. De rest van de cast maakt Radcliffes gestuntel gelukkig wel goed. In tegenstelling tot de vorige films zijn er ook een paar nieuwe acteurs. Brendan Gleeson speelt Mad-Eye Moody en doet dat heel goed. Verder maakt ook Ralph Fiennes zijn intrede als de bijzonder creepy Lord Voldemort. Hij deed mij overigens een beetje denken aan Mason Verger uit Hannibal.

  In The Goblet of Fire zijn Harry, Ron en Hermione 14 jaar wat meebrengt dat de drie stilaan ook aandacht beginnen te krijgen voor het andere geslacht. Hermione heeft haar oog laten vallen op Viktor Krum (Stanislav Ianevski), Harry ziet wel iets in Cho Chang (Katie Leung) en Ron valt op Fleur Delacoer (Clémence Poésy). Maar niet alleen de personages worden volwassen, ook de film is volwassener dan zijn voorgangers. En dat is niet eens een slechte zaak. Op naar deel 5 Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007). Kortom, Harry Potter and the Goblet of Fire is misschien voor zij die het boek hebben gelezen een beetje een teleurstelling maar desondanks is het wel een film met een hoog entertainmentgehalte die ondanks zijn lange speelduur nooit verveelt.

  rating

  Beoordeling: 4 / 5
  Recensie door op 27 april 2008

   

  *** Harry Potter and the Goblet of Fire trailer ***

 • De Ultieme FilmQuiz part 1

  Pin it!

  De bezoekers van De Ultieme FilmBlog krijgen de kans om hun filmgeheugen te toetsen via een 3-delige FilmQuiz. In de prijzenpot zitten twee 2-discs SteelBook DVD’s en twee Blu-ray discs van I Am Legend (2007), een spannende apocalyptische SF prent van videoclip regisseur Francis Lawrence (Constantine).

  Korte inhoud: In de film volgen we Robert Neville (Will Smith), de laatste man op aarde. Op de een of andere manier is militair viroloog immuun tegen een ongeneeslijk virus dat heel Manhattan en wellicht de hele wereldbevolking heeft omgebracht. Toch is Neville niet alleen. Gemuteerde mensen houden zich op in het donker en houden Neville nauwkeurig in de gaten in de hoop dat hij een fatale fout maakt. Neville is het laatste sprankje hoop voor de mensheid in zijn zoektocht naar een tegengif voor het dodelijke virus.

  I-am-Legend

  [ De SpelRegels ]

  Er zijn 3 rondes van elk 10 filmfoto’s waarvan jullie de filmtitel moeten raden. Bij elke ronde zijn 10 punten te winnen. Vandaag, zaterdag 26 april 2008, is de eerste ronde, de tweede ronde valt een week later op vrijdag 2 mei 2008 en de laatste ronde wordt gepubliceerd op 9 mei 2008.

  Opgelet! Jullie hebben dus bij elke ronde een week de tijd om jullie antwoorden in te sturen én jullie eerste email telt (denk dus goed na alvorens in te sturen). Slechts één antwoord-email per persoon/familie/adres. Bij het einde van elke filmronde zullen de correcte antwoorden worden onthuld. Enkel filmfreaks woonachtig te België of Nederland zijn toegelaten. Stuur een e-mail naar filmblog[a]gmail.com met jullie antwoorden, naam, voornaam, officiële adres. Laat me ook weten wat jouw eventuele pseudoniem of blognaam is, alsook jouw eventuele blog-url. Geef meteen ook aan of jullie over een DVD of Blu-ray wensen.

  Jullie persoonlijke adresgegevens zullen niet publiek gemaakt worden of verzonden aan derden voor commerciële doeleinden. De eerste 4 deelnemers met de meeste punten na de 3 rondes, vallen in de prijzen. Enkel bij ex aequo zal de antwoord-snelheid een rol spelen bij het bepalen van de rangorde. De winnaars worden de eerst volgende dagen na de quiz bekend gemaakt. Vorig jaar was het gemiddelde 14,93 op 30. Wacht niet langer en pak die eerste punten.

  [ Zoek de Filmtitels ]
  FilmRonde #1

  deadline 1 mei 2008

  quiz01

  quiz02

  quiz03

  quiz04

  quiz05

  quiz06

  quiz07

  quiz08

  quiz09

  quiz10

  E-Mail hier jouw antwoorden!

  En Win één van de 4 DVD exemplaren van
  I Am Legend

  I Am Legend DVD pic I Am Legend Blu-ray pic
  Bezoek ook WarnerBros DVD – High Definition.

  ***Related Posts***
  16/05/2008: De Ultieme FilmQuiz winnaars
  10/05/2008: De Ultieme FilmQuiz part 3
  02/05/2008: De Ultieme FilmQuiz part 2