• Magnum P.I. cast

  Pin it!

  De rollen zijn uitgedeeld voor de opkomende Magnum P.I. (20??), hoewel de contracten nog wachten op een handtekening van de acteurs. Naar het schijnt zou Matthew McConaughey de rol van Thomas Sullivan Magnum spelen, en dus niet George Clooney, Ben Affleck of Nicolas Cage. De rol van Jonathan Quayle Higgins III zou gaan naar William H. Macy. Voor de vertolkingen van Orville 'Rick' Wright en Theodore 'TC' Calvin is gedacht aan Steve Zahn en Tyrese Gibson. In Boston.com stond trouwens ook nog het volgende nieuws:

  Mel B is reportedly set to star in the new Magnum film. The Spice Girl - who is keen to make it as an actress - is believed to have won a part in the big screen version of the hit 80s show, which was about a private investigator living in Hawaii.

  A source said: "Mel will play a tough-talking detective. Her no-nonsense attitude will make her a great addition to the cast." The TV show, on which the movie is based, 'Magnum, P.I.' saw Tom Selleck play Thomas Magnum, an investigator who solved crimes while driving around in his Ferrari 308 GTS.

  magnum_pi_picture.jpg
  Tom Selleck in Magnum P.I. - picture by Alan Light

  Spijtig dat Melanie Brown de rol niet had gekregen van één van de doberman's van Higgins, maar het waren mannetjes-honden met de goddelijke namen Zeus en Apollo. De cast ziet er anders wel indrukwekkend uit, maar ik ben nooit een grote fan geweest van de populaire 8-seizoenen-tellende-serie. Trouwens begrijp ik nog altijd niet wat Magnum komt doen in seizoen 8, daar hij eigenlijk op het einde van seizoen 7 wordt vermoord door de maffia...oeps, verklapt :) Tom Selleck is wel een leuke vent om bezig te zien, hij is grappig, aantrekkelijk en als ex-navy-seal en privé-detective geloofwaardig, maar de verhalen waren meestal van het niveau van The A-Team. In mijn vorige post had ik bekend gemaakt dat Rawson Marshall Thurber (Dodgeball) de regie van de film zou toevertrouwd krijgen, maar dat is nog steeds niet bevestigd en ik heb zo de indruk dat de producers liever een regisseur willen die iets meer gewicht in de schaal kunnen leggen. Zijn er hier Magnum fans ?

  Update 03/05/2009: Het ziet er dan toch naar uit dat Magnum nog even in de diepvries zal belanden en de studio eerst even wil kijken naar de box-office resultaten van een mogelijke Baywatch of CHiPs film.

  ***Related Post***
  25/01/2006: Magnum P.I. naar het witte doek

 • War of the Worlds (2005) *** Blu-ray recensie

  Pin it!

  In de jaren ’30 zorgde Orson Welles voor een gigantische paniek in Amerika toen hij van het verhaal van H.G Wells (uit 1898!) een radiospel maakte dat zo echt leek dat mensen geloofden dat de marsmannetjes echt geland waren. Maar dat was in de jaren ’30 en in de 21ste eeuw is het publiek al wel meer gewoon dan onheilspellende radiospelen. En hier komt Steven Spielberg dan met zijn versie van War of the Worlds (2005).

  war_of_the_worlds_2005_blu-ray.jpg

  Korte inhoud: Ray Ferrier (Tom Cruise) is gescheiden van zijn vrouw en heeft een moeizame relatie met zijn kinderen Rachel (Dakota Fanning) en Robbie (Justin Chatwin). Wanneer zijn kinderen hem bezoeken, breekt echter plots een ongelooflijk onweer los. Al snel blijkt dat er echter meer aan de hand is: mensen lopen in paniek de straat op, auto’s vallen stil en er klinkt een onheilspellend gerommel van onder de straten. Plots komt er vanuit de aarde een immens ruimteschip-achtig tuig naar boven en het opent onmiddellijk het vuur op de mensen in de straat. Ray beseft dat groot gevaar dreigt voor hem en zijn kinderen en hij besluit te vluchten. Maar waar kan hij naartoe als de hele wereld belaagd wordt?

  Als er echter één regisseur de krachttoer van Welles zou kunnen evenaren, dan is het wel Steven Spielberg. Toen Spielberg aankondigde dat hij zijn eigen interpretatie zou geven aan War of the Worlds, heerste er al ongeduld en opwinding in het filmlandschap. Spielberg had immers niet alleen bewezen dat hij het science fiction genre aankan (E.T. en Close Encounters of the Third Kind), maar ook dat hij als geen ander een blockbuster kan maken (Jaws, de Indiana Jones trilogie, Jurassic Park, Saving Private Ryan). En toen Spielberg bekend maakte dat hij na Minority Report voor een tweede keer zou samenwerken met superster Tom Cruise, waren de filmbazen kwijlend hun winst aan het uittellen.

  Steven Spielberg laat er dan ook geen gras over groeien in War of the Worlds. De actie begint vrijwel meteen en het eerste deel van de film is echt fenomenaal. De spanning zit er meteen in, de dreiging van de buitenaardse wezens is constant te voelen en je weet meteen dat er iets grondig fout is. In het eerste deel van de film grijpt Spielberg je naar de keel zoals hij dat in Saving Private Ryan ook deed met de scènes van de landing op Omaha Beach in Normandië. Steven Spielberg vindt het ook niet nodig om de spanning naar het uitzicht van de buitenaardsen op te drijven, nee hij laat bij de eerste mogelijkheid de ruimtetuigen meteen zien. De ruimteschepen zijn immens groot, imposant, dodelijk, je zou dus voor minder vluchten. (Om de één of andere reden doen de ruimteschepen mij trouwens denken aan een album van 'Suske en Wiske'.)

  Helaas kan Spielberg de spanning van het eerste uur niet vasthouden en in het tweede deel zakt de film een beetje in elkaar. Er zit een heel lange scène in een schuilkelder in die het tempo volledig uit de film haalt. Deze scène doet trouwens enorm denken aan een scène uit Jurassic Park waar de kinderen schuilen in het lab. Nadien wordt de strijd van Ray tegen de buitenaardsen zelfs een beetje lachwekkend. De aliens hebben zich 1 miljoen jaar voorbereid op de invasie van de aarde en de uitroeiing van het menselijk ras, maar van een simpele granaat hadden ze blijkbaar nog niet gehoord.

  war_of_the_worlds_2005_blu-ray_pic01.jpgwar_of_the_worlds_2005_blu-ray_pic02.jpgwar_of_the_worlds_2005_blu-ray_pic03.jpg
  © Paramount Pictures & DreamWorks

  We weten allemaal dat Amerikanen patriotten zijn en dat zij de wereld graag redden van allerhande onheil (zie o.a. Independance Day en Armageddon). Maar wat Spielberg de laatste minuten van War of the Worlds toont, is toch een klein beetje van het goede te veel. Je hebt happy ends en je hebt overdreven sentimenteel gedoe waar de stroop van het scherm loopt en helaas laat Spielberg het laatste zien. De halve wereld is net uitgeroeid maar sommige personages komen precies net uit de beauty farm. Je weet wel wat ik bedoel als je de film hebt gezien.

  Steven Spielberg laat de hele film door wel zijn technisch vrijwel ongeëvenaard vakmanschap zien. Verwacht je naast de indrukwekkende fotografie van Janusz Kaminski, aan spectaculaire speciale effecten, ongewone camerastandpunten en lange tracking shots (bv. de introductie van Ray Ferrier in de haven, klasse). Ook Spielbergs huiscomponist John Williams levert weer puik werk af. Tom Cruise speelt met een groot gemak Ray Ferrier. En het is een beetje ironisch dat net nu Tom Cruise zijn leeftijd (43) op het scherm lijkt te aanvaarden (Cruise heeft in War of the Worlds een puberzoon), dat hij in zijn privéleven zijn leeftijd lijkt te vergeten met Katie Holmes (26). Cruise speelt dus goed in War of the Worlds maar de ster van de film is toch wel de 11-jarige Dakota Fanning. Het gemak, de flair en de overtuiging waarmee zij Rachel Ferrier speelt, laat hopen dat we het laatste van haar nog niet gezien hebben. Een nieuwe Drew Barrymore is Fanning al lang niet meer, maar een nieuwe Jodie Foster zou best wel eens kunnen. Kortom, War of the Worlds blaast je in zijn eerste uur van je sokken, maar daarna wordt het allemaal iets te sentimenteel.

  rating

  Beoordeling: 3 / 5
  Recensie door op 30 maart 2008

   

  *** War of the Worlds trailer ***

 • Sean Connery als Bond-villain in Quantum of Solace?

  Pin it!

  Het zou leuk zijn mocht Sean Connery instemmen om de villain te spelen in de nieuwe James Bond film met de belachelijke titel Quantum of Solace (2008) van Marc Forster.

  Er waren eerder geruchten dat Al Pacino de villain zou worden, maar nu steken er dus geruchten de kop op dat de ex-James Bond vertolker in aanmerking zou komen voor een schurken-rol. De vraag blijft of de Schot – na zijn herhaaldelijk afscheid van de filmwereld – interesse zou hebben om de rol te vertolken.

  Een paar maanden geleden was er ook even sprake dat Michael Keaton de rol zou vertolken van The Joker, en dat zou eigenlijk wel bangelijk geweest zijn. Niet enkel hebben we te maken met een geweldige acteur, maar tevens zorgt de cast op nostalgisch vlak te gek zijn. Heath Ledger is uiteraard ook wel een knappe keuze, maar ik blijf er bij dat Keaton voor iets meer vermaak had gezorgd. De mensen van Cinematical schrijven het volgende:

  According to Ace Showbiz, a new press release says that the actor has considered returning to the franchise as the big baddie. Connery is quoted as saying: "I wouldn’t mind coming back as a Bond villain. But I don’t think they would pay me enough. They don’t pay the money for other parts, only for the Bond character, although that wasn’t the case when I was doing it." Ouch! I would think they might want to add Connery in to at least save some face. Sure, things change, but what production wants to be considered penny pinchers that only care about Craig? Ace goes on to say: “Allegedly, the 77-year-old Academy Award-winning actor has been involved in negotiations to land a villain role with the film’s producers since Daniel Craig has been tapped to bring Ian Fleming’s agent back to the big screen with Casino Royale.”

  Ik ben verzot op de nieuwe richting die de James Bond franchise heeft genomen. Daniel Craig oversteeg alle verwachtingen en bracht zowaar een andere kant van het personage. Indien Sean Connery ook nog eens zou opduiken in de nieuwe Bond film, dan reserveer ik vandaag al mijn tickets voor de première op 5 november 2008.

  Update 30/03/2008: Sean Connery, de allereerste James Bond, ziet het wel zitten om in één van de volgende Bondfilms eens in de huid van een schurk te kruipen. Connery heeft trouwens heel veel bewondering voor de huidige 007, Daniel Craig. Ze konden volgens de acteur geen betere Bond kiezen, meldt de Telegraaf.

  "Het is belangrijk dat een wat realistischere Bond wordt neergezet. We hebben de grenzen van de special effects bereikt", zegt de 77-jarige Connery. Toen Sean Connery de eerste keer in de huid van Bond kroop, kreeg hij slechts 50.000 pond (63.000 euro). Voor zijn laatste optreden als 007 kreeg hij drie miljoen pond (3,7 miljoen euro).

  Maar Connery vreest dat de makers geen geld hebben om hem als schurk aan te trekken. Volgens de acteur vangt enkel James Bond de hoge bedragen.

 • W. van Oliver Stone

  Pin it!

  Ik had eerder al een berichtje de blogwereld ingestuurd over Oliver Stone die plannen had om een film te maken over George W. Bush, genaamd, W (2008) (treffende titel). We weten ondertussen dat Josh Brolin de rol van Bush zal vertolken en de sexy Elizabeth Banks neemt de rol van Laura Bush op zich.

  w_2008_poster001.jpg

  Wat mij betreft kan met de casting van Banks en Brolin niets meer stuk. Beide hebben verdienstelijk en uitmuntend acteerwerk geleverd in diverse films en maar zelden een misstap begaan. Er zijn schoonheidfoutjes, zoals Banks die binnenkort in Meet Dave van Eddie Murphie zal spelen. Maar bon, dit zit dus echt wel snor.

  En hoewel de laatste jaren Oliver Stone een beetje van zijn pluimen heeft verloren, ben ik hoopvol naar zijn komende brengen, met name ook het nieuwe Vietnam-drama Pinkville (2008). Hopelijk zal de cineast de controverse niet uit de weg gaan, zoals dat het geval was met de brave (en langdradige) World Trade Center (2006).

  In de film is er trouwens ook nog ruimte voor James Cromwell in de huid van George Bush Sr. en Ellen Burstyn zal de vrouw Barbara spelen. Op Variety stond het volgende te lezen:

  Stone will direct from a script by his Wall Street co-writer Stanley Weiser. Moritz Borman is producing with Bill Block and Jon Kilik. Cromwell recently made another fact-based foray in a film about an iconic political figure: He played Prince Philip alongside Helen Mirren in The Queen (2006). Stone was calling the project "Bush" when he began showing it to buyers (Daily Variety, Jan. 21), but the filmmakers are now calling it "W". The film is expected to be ready for distribution possibly by the November presidential elections and certainly before Bush leaves the White House in January.

  Toch leuk dat de film vertoond zal worden terwijl de president nog steeds zijn ambt zal bekleden. Of de film iets zal veranderen in het politieke klimaat valt te betwijfelen. Het heeft er alle schijn van dat de democraten al hebben uitgemaakt dat bij de volgende verkiezingen de republikeinen niet van tel zijn. Ik ben benieuwd naar die eerste trailer.

  ***Related Posts***
  30/10/2008: Filmbespreking W
  29/07/2008: W. van Oliver Stone teaser trailer
  08/04/2008: Thandie Newton speelt Condoleezza Rice
  21/01/2008: Josh Brolin in de huid van George W Bush

 • The Myth (2005) * Blu-ray recensie

  Pin it!

  Na het lezen van de korte inhoud en het zien van de affiche van The Myth (2005) dacht ik een heftige historische actieprent te zien. Was mijn ontgoocheling groot toen na een 5tal minuten een paard werd opgevoerd in het heetst van de strijd, die met zijn achterpoten een gigantische stenen vuurbol weg klopte alsof het om een luchtballonetje ging. 'Dit moet een vergissing zijn. Een foutje van een regisseur die, onder invloed van hallucinogene stoffen, een flauwe grap wou maken op een ongepast moment.' Maar neen, kort nadien zag ik personages in vol historisch ornaat rondvliegen op Crouching Tiger's wijze, maar dan op een vrij infantiele manier. En de pret kon blijkbaar niet op, want ik zag een slecht acterende Jackie Chan die in een iets te nauwe helm was gewrongen en dansende Indische vrouwen op Basement Jaxx achtige muziek. Nope, dat was niet zoals ik The Myth had voorgesteld, na het lezen van de misleidende hoes van de dvd (met een historische afbeelding van stoere Oosterse ridders op hun paard, 'van de makers van Crouching Tiger, Hidden Dragon').

  the_myth_2005_poster.jpg

  Korte inhoud: Een befaamd archeoloog en avonturier wordt plotseling naar het verleden getransporteerd. Hier komt hij in een vorig leven terecht, zo'n 2000 jaar terug, wanneer hij een strijder in de Qin-dynastie is. Hij zal hier op zoek moeten gaan naar een waardevolle schat.

  Nochtans had deze film alles om te behagen. Een enorme cast met honderden figuranten, een ster als Jackie Chan, prachtige decors en een serieus budget (zeker meer dan 15 miljoen dollar zoals bepaalde filmbronnen ons willen wijsmaken). Maar regisseur Stanley Tong (Rumble in the Bronx) – die hier misschien één van zijn beste films maakt uit zijn carrière - weet niet waar hij naar toe wil, of is gewoon incompetent om een modern epos te brengen zonder te vervallen in clichés en slapstick. Er is bij mijn weten zelden zo slecht geacteerd de laatste 10 jaar dan in deze 2 uur durende Hong Kong prent. De acteurs acteren niet, maar kijken stoer, geschokt, kwaad of verbaast, naargelang de scène of het humeur van de cineast.

  Alles is overladen met bombastische muziek (naast het occasionele plagiaat van een nummer van Requiem for a Dream), belachelijke effecten (je krijgt vaak de indruk dat ze zopas de greenkey en de techniek met de kabels hebben uitgevonden, maar nog niet precies weten 'hoe' ze het moeten gebruiken) en gekruid met typische Jackie Chan acrobatieën. De film springt van het historische tijdperk naar de moderne wereld, en wanneer je denkt dat het heden iets beter in scène werd gezet dan het verleden, ben je er snel aan voor de moeite, want ook hier gaat de regisseur op zijn over-the-top elan verder. Dit had een National Treasure meets Hero kunnen worden, maar het werd Shanghai Knight goes Around the World in 80 Days.

  Uiteraard ben ik te vinden voor massa gevechten met soldaten in harnas in een historisch kader met epische muziek, maar de mise-en-scènes zijn hier vaak krankzinnig dat je de film nauwelijks serieus kan nemen en dus ook niet opgaat in de actie. De film eindigt trouwens in zijn aftiteling met de typische Jackie Chan bloopers (go figure). Je zou denken dat je hier te maken hebt met een film die bestemd is voor de gemiddelde KetNet kijker (10 tot 14 jarigen). Spijtig genoeg is de film in het Cantonees en Mandarijn, en ik zie nog niet meteen een Vlaamse dubbing in het verschiet voor de allerjongsten….(thank God)

  Verschillende genres willen mixen is een beetje als koorddansen, enkel behendige filmmakers zullen niet op hun bek vallen. En deze The Myth komt hier niet zonder kleerscheuren uit. De film verspringt zoveel van genre dat de kijker nog nauwelijks weet waarover de film gaat. Er zit ook geen emotionele of cinematografische link tussen het heden en het verleden, en soms heb je de indruk naar twee totaal verschillende prenten te kijken. De laatste scène test de kijker trouwens op zijn uithoudingsvermogen met een ultieme strijd waar maar geen einde aan komt en die tevens uitblinkt in nonsens en over-the-top actie-geweld.

  001002
  © Dutch FilmWorks

  Van wat moet de film het wel hebben? Wel, ik heb genoten van de bloedmooie Kim Hee-Seon, alsook van de Bollywood actrice Mallika Sherawat (hoewel die laatste helemaal niet op haar plaats is in deze prent). Ik heb me ook kostelijk geamuseerd met bepaalde massa-vechtscènes. Alles is opgenomen in scope en af en toe zie je figuranten links en rechts in beeld die in plaats van te vechten, gewoon in het rond staan te dansen. Het spreekt boekdelen dat de regisseur dit zelfs niet heeft opgemerkt tijdens de montage. Ik begrijp nu in ieder geval waarom deze JC-film straight-to-dvd mocht gaan. Maar mijn verwachtingen waren te hoog en misschien zullen jullie na het lezen van deze review The Myth bekijken met heel wat minder verwachtingen, en uiteindelijk de film nog 'ok' vinden. Laat het me in ieder geval weten in de reacties.

  Op de Special 2-Disc Edition vinden jullie 'The Making Of', alsook 'Behind the Scenes' materiaal en 'Deleted Scenes'. Ik kan zelf de film niet echt aanraden, maar voor de echte die hard Jackie Chan fans kan deze film al bij al nog meevallen. Al was het maar voor de mooie fotografie of de leuke stunts.

  rating

  Beoordeling: 1 / 5
  Recensie door op 27 maart 2008

   

  *** The Myth trailer ***

 • Superhero Movie spoof video op You Tube

  Pin it!

  Superhero Movie (2008) zal waarschijnlijk zuigen als geen ander, maar de spoof teaser trailer waarin een acteur het personage van Tom Cruise incarneert is gewoon buitengewoon hilarisch. Bekijk het you tube filmpje onderaan deze post.

  Superhero Movie poster

  Voor de fans van Scary Movie 1-2-3-4, Epic Movie, Date Movie en de afschuwlijk slechte Meet the Spartans, zijn het waarschijnlijk hoogdagen. Ikzelf heb het zowat gehad met de droge Leslie Nielsen humor en de flauwe karikaturen die opgevoerd worden. De makers doen zelfs de moeite niet meer om slimme humor uit te schrijven, laat staan om gewoon grappig te zijn. Nu is het voornamelijk scènes nemen uit andere films en deze belachelijk maken met kaka-pipi humor. Maar goed, er is een publiek, van 9 tot 12 jarigen die hiervoor blijkbaar massaal naar de bioscoop trekken.

  Ook de dvd-release doen vaak gouden zaken bij een bepaalde klasse van mensen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan die 'hardwerkende Vlaming' die na zijn slopende 9 to 5 job nog eens 1 uur in het openbaar vervoer of in de file zit, en te moe is om nog maar pap te zeggen. Een gemakkelijke komedie als deze gaat er dan nog net in om de avond door te brengen. Ik kan me geen ander argument voor de geest halen om dergelijke spoof-rommel te huren.

  Korte inhoud: Nadat hij gebeten is door een genetisch gemanipuleerde libel, ontwikkelt high school loser Rick Riker superkrachten. Hij besluit zijn krachten te gebruiken voor goede zaken en wordt een gemaskerde misdaadbestrijder genaamd 'The Dragonfly'. Hij komt echter snel tegenover de slechterik Lou Landers te staan. Na een mislukt experiment, heeft deze de kracht ontwikkeld andermans levenskracht te ontnemen om zodoende onsterfelijkheid voor zichzelf te creëren. Zal het 'The Dragonfly' lukken deze slechterik te verslaan en de wereld te redden? Hier is de trailer.

  Leve de uitgemolken grappen en de slapstick humor! Regisseur Craig Mazin, scenarist van Scary Movie 3 & 4, doet in ieder geval niet veel moeite om het niveau wat op te tillen, zoveel is duidelijk na het zien van de verschillende trailers. Er wordt voornamelijk de spot gedreven met de Spider-Man films (bijna alle belangrijke scènes zijn er overgenomen), en dit waarscijnlijk omdat deze succesvolle trilogie uitermate bekend is bij het jongere publiek. Het heeft weinig zin om Sin City the spoofen, gezien maar weinig mensen deze comic-adaptatie hebben gezien. In de film duiken ook Sara Paxton, Drake Bell, Christopher McDonald, Brent Spiner, Jeffrey Tambor, Pamela Anderson en Marion Ross op. Geniet met mate. Vanaf 18 juni 2008 in de bioscoop.