• Nieuwe Iron Man trailer kicks ass

  Pin it!

  Iron Man 1

  Ik heb nu ondertussen al heel wat superhero-trailers de revue zien passeren, maar deze nieuwe trailer voor de opkomende Iron Man (2008) is tot nu toe de meest verkwikkende trailer die ik dit jaar heb gezien.

  Een film waar ik in het begin niet zo heel veel van verwacht had, ontpopt zich hier als een must-see film voor alle comic-fans en filmfreaks die niet genoeg kunnen krijgen van mooie fotografie, overdreven explosies en leutige scènes.

  Regisseur Jon Favreau bewijst hier na 10 jaar ploeteren met matige filmproducties dat sommige cineasten beter worden met ervaring. Het lijkt een logische stelling, maar daar zijn studiobonzen niet van overtuigd en besteden liever keer op keer hun game/horror-producties aan nieuwkomers die nog niets hebben bewezen.

  Korte inhoud: Tony Stark (Robert Downey J.R.) is een multi-miljardair, industrialist en bovenal een geniale uitvinder. Hij wordt ontvoerd en gedwongen om een verschrikkelijk wapen te bouwen. In plaats daarvan construeert hij een ingenieus ijzeren pak waarmee hij weet te ontsnappen. Als hij terugkeert in de V.S ondekt hij een wereldwijd complot dat de stabiliteit van de wereld in gevaar brengt. Onder zijn alias, 'Iron Man', probeert hij het tij te keren.

  Bij het zien van de trailer lijkt het er wel op dat de studio alle juiste keuzes heeft genomen om dit op het eerste gezicht "saaie" personage interessant genoeg te maken. En dat begon al met de keuze van acteur Robert Downey Jr.. De film komt bij ons uit op 30 april 2008.

  ***Related Posts***
  14/03/2014: Iron Man 2 Blu-ray recensie
  13/03/2014: Iron Man Blu-ray recensie
  30/05/2012: Iron Man 2 flop kost Jon Favreau de Avengers film
  21/07/2009: Gwyneth Paltrow hekelt Scarlett Johansson promo
  17/07/2009: Iron Man 2 fan-poster + covershoot
  18/02/2009: Scarlett Johansson vervangt Emily Blunt in Iron Man 2
  16/01/2009: Emily Blunt als Black Widow in Iron Man 2?
  09/01/2009: Mickey Rourke als villain in Iron Man 2?
  07/01/2009: Iron Man een box-office hit
  26/12/2008: Top 10 Beste Films van 2008
  16/10/2008: Don Cheadle vervangt Terrence Howard in Iron Man 2
  18/05/2008: Marvel presteert beter dan DC Comics
  17/09/2007: Iron Man van Jon Favreau
  25/05/2006: Er wordt aan Iron Man gewerkt

   

  *** Iron Man trailer ***

 • Street Fighter 2: The Legend of Chun-Li

  Pin it!

  Een beetje vreemd maar als we de geruchten mogen geloven zit er een Street Fighter sequel aan te komen. De eerste Street Fighter (1994) werd getrokken door Jean-Claude Van Damme, maar had voor de rest een nogal gekke cast met oa. Kylie Minogue. De film van regisseur Steven E. de Souza was eigenlijk een vrij achterlijke film die in overeenstemming met alle verwachtingen ook zwaar flopte aan de kassa. De regisseur kreeg geen filmprojecten meer aangeboden, maar vond werk als script-schrijver voor films als Judge Dredd, Knock Off, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life. Misschien had hij toch maar beter een andere baan gezocht. Maar bon, een paar gekke mensen vinden dat Street Fighter 2: The Legend of Chun-Li (2009) moet kunnen. MovieHole schreef het volgende:

  street_fighter poster

  According to Variety, Kristin Kreuk, who plays Lana Lang on the "Smallville" series, will star as martial artist Chun-Li. Michael Clark Duncan will play Balrog, while Chris Klein is stepping into the role of Nash. Karl Yune is taking on the mystical Gen. Rounding out the cast are Moon Bloodgood (of the now-defunct TV series Journeyman), Taboo from the Black Eyed Peas, Singapore’s Edmund Chen and Hong Kong film star Cheng Pei-Pei. Apparently the producers are still looking for an actor to fill the villain Bison’s shoes. That role, you’ll recall, was played by the late Raul Julia in the previous Street Fighter movie.

  Andrzej Bartkowiak (Doom, Romeo Must Die, Exit Wounds) is directing from a script penned by Voltron scribe Justin Marks. Hong Kong fight choreographer Dion Lam (The Matrix) is handling the extreme fight sequences. It all kicks off in March.

  En Jean-Claude Van Damme? Wel, die wacht ongeduldig op zijn invitatie. Maar of deze film zijn carrière zou redden zou me sterk verwonderen. Dion Lam als vecht-choreograaf is wel een aanwinst voor een dergelijke prent en de regisseur weet ook wel hoe hij een actieprent moet maken. Als de film zich concentreert op 'het tournooi' zal deze het beste halen wat er uit dit game te halen valt. De fans willen hun karakters zien vechten, punt. De rest is overbodige vulling van geen belang. Het is een populair game en als alle spelers van het game ook daadwerkelijk de film gaan zien in de bioscoop, kan dit best nog interessant zijn voor de box-office.

  Er zit trouwens nog een andere game-adaptatie van een vechtspel aan te komen, met name Tekken (2009) van tv-serie-regisseur Dwight H. Little en Luke Goss (Hellboy II) als hoofdacteur.

  ***Related Posts***
  26/11/2005: Tekken film in voorbereiding
  26/07/2005: Mijn Tekken spotje :)

 • Fincher maakt SEX-thriller Black Hole

  Pin it!

  Black Hole

  Nadat Paul Verhoeven voor een tijdje was teruggekeerd naar zijn vaderland - wees gerust, hij komt terug voor The Thomas Crown Affair 2 (2008) - waren er geen regisseurs meer over die echte sex thrillers kunnen maken. Maar daar komt verandering in want regisseur David Fincher - die op een schandalige manier bij de oscars over het hoofd werd gezien voor Zodiac (2007) - is van plan om een adaptatie te maken va de grafische roman Black Hole (2010) van de cartoonist Charles Burns. Variety schrijft het volgende:

  Story kicks off when a sexually transmitted "bug" is passed from teenager to teenager. Roger Avary and Neil Gaiman were tapped to adapt the screenplay in March 2006. Alexandre Aja was previously attached to direct.

  Nu denk ik dat er toch wel heel veel CGI in de film verwerkt zal zetten. En als er iemand wel iets afweet van ‘realistische CGI’ dan is het toch wel David Fincher (cf. Panic Room, Fight Club). Dus ja, mocht dit project groen licht krijgen dan denk ik dat alles wel op zijn pootjes zal terecht komen. Ik ben verzot op het werk van Fincher en ben ook wel een grote fan van comicbook-adaptaties. Het verhaal, over een seksueel overdraagbare ‘bug’ die zich van teenager naar teenager verder zet, klinkt ook heel intrigerend. Ik heb de comic niet gelezen dus weet ik niet of we hier te maken hebben met een soort bacterie of insect. Het is in ieder geval een project die we niet gewoon zijn van de regisseur. En met een scenarist als Roger Avery in de rangen kan dit niet fout lopen. Zijn jullie klaar voor de afdaling in The Black Hole?

 • Brad Renfro niet In Memoriam

  Pin it!

  Ik had er niet eerder bij stil gestaan, maar er ontbraken toch wel een paar belangrijke namen aan de In Memoriam-montage tijdens de 80e Academy Award ceremonie. Uiteraard ontbraken Ingmar Bergman, Michelangelo Antonioni en Heath Ledger niet, maar wel Roy Scheider. Nu, in verdediging van de Academy, de montage werd beëindigd op 31 januari 2008, en gezien de gehele ceremonie op de seconde getimed is viel de dood van Scheider, op 10 februari 2008, net te laat. De organisatie heeft echter de belofte gemaakt om de acteur te vermelden op de volgende Oscar-ceremonie. Maar toch kan je de organisatie niet geheel vrij spreken van fouten. Ik denk dan aan de jonge acteur Brad Renfro die stierf op 15 januari 2008 of zelfs de Franse acteur Michel Serrault die op 29 juli 2007 stierf. Op TMZ stond het volgende artikel over het ontbreken van Brad Renfro:

  The ClientSleepersApt Pupil

  So in case you missed it, Brad Renfro was ignored during the 'in memoriam' montage on the Oscars last night. You’re not gonna believe the statement the Academy gave TMZ. The tape featured 50 movie types who died in the last year. They included actors, studio execs, makeup artists, agents, and on and on. Renfro was nowhere to be seen. We asked the Academy why and they gave us the following statement: "It is simply not possible to include everyone in that segment."

  Interesting. Renfro, whose credits include The Client, Apt Pupil and Sleepers, seems like a bigger player than Margaret Gardner, the head of the international division of a P.R. firm.

  Ik kan best begrijpen dat niet iedereen in de lijst vernoemd kan worden, maar wanneer deze lijst namen bevat van make-up artisten of PR-managers zou ik zo denken dat een acteur toch wel iets meer gewicht heeft in een filmproductie, en dan nog zeker een acteur, in het geval van Renfro, die 3 grote rollen heeft neergezet. Ik heb zo een vermoeden dat de omstandigheden van zijn dood misschien wel een rol hebben gespeeld. Renfro stierf aan een overdosis heroïne. In tegenstelling tot de dood van Heath Ledger, die is gestorven aan het gevolg van voorgeschreven medicijnen, is zijn dood misschien wel niet geheel onschuldig. En gezien zijn jeugdige leeftijd en nog jonge loopbaan is het misschien gemakkelijker om een dergelijk iemand over het hoofd te zien. Maar toch, de omstandigheden van iemand's dood zouden in geen geval een invloed mogen hebben in de erkenning van zijn of haar prestaties. River Phoenix werd trouwens ook vermeld in de memoriam en hij is ook niet gestorven aan natuurlijke dood.

  Wat denken jullie? Is het ontbreken van Renfro een goede zaak of niet?

  ***Related Posts***
  23/01/2008: dood van Heath Ledger
  27/08/2007: Ingmar Bergman, Michelangelo Antonioni

 • Bourne 4 met Matt Damon en Paul Greengrass

  Pin it!

  Er waren pakweg 4 grote verrassingen tijdens de 80e Academy Awards ceremonie, te beginnen met de Oscar voor Marion Cotillard, de derde Française die een Oscar won (hoewel ze met kop en schouders boven de andere kandidaten uitstak). De tweede verrassing was de Oscar voor Tilda Swinton. De derde schok, of Oscar-dwaling, was toen Transformers zijn Oscar voor visuele effecten verloor aan de kinderfilm The Golden Compass.

  bourne_ultimatum_poster

  Maar de grootste verrassing was dat The Bourne Ultimatum erkend werd met maar liefst 3 (weliswaar "technische") oscars en hiermee de tweede grote winnaar van de avond werd. En met dit heugelijke nieuws zit Bourne 4 er aan te komen. Empire komt met het nieuws:

  And now it looks like that may be the case, after Universal rather casually and sneakily announced plans for a fourth Bourne movie, with the director and star on board.

  The announcement is tucked away in an article about Universal and its upcoming slate on Variety. 'More recently, [Universal's chairman, Marc] Shmuger and [co-chairman, David] Linde landed Paul Greengrass and Matt Damon for a fourth "Bourne" movie, even though the director and star seemed ready to wrap it up after three pics,' reads the sentence in question. And after that, nothing. No more news, or any indication of where a fourth Bourne might take us – or, crucially, when.

  De vraag blijft of de vierde Bourne-film origineel en vernieuwend kan blijven. Ik herinner me bij het zien van The Bourne Ultimatum dat ik toch een aantal déjà-vu gevoel had bij bepaalde scènes. Dat is trouwens de reden waarom James Bond-films constant veranderen van regisseur. En een franchise zoals 007 is niet zoveel verschillend als die van Jason Bourne. Maar als we de eerste nieuwsberichten mogen geloven – in tegenstelling tot de fantasieën van MGM baas Harry Sloan over de 4 nieuwe Daniel Craig Bondfilms - zouden Matt Damon en Paul Greengrass terug van de partij zijn. Er zijn twee Bourne-boeken die klaar staan om verfilmd te worden, dus is er zeker genoeg bron-materiaal beschikbaar. Maar er is op dit ogenblik nog niets zeker of de filmmaker al dan niet zijn film wil baseren op een Ludlum boek.

  Ondertussen werkt de tandem Greengrass-Damon lustig verder met Green Zone (2009), een spionage drama die zich afspeelt tijdens de Irak oorlog. Daarna zal Damon te zien zijn Steven Soderbergh’s The Informant (2009) en misschien ook The Human Factor (2009) van Clint Eastwood. Ook Greengrass heeft het druk met een Vietnam-drama They Marched into Sunlight (2008). Het zou dus best kunnen dat Bourne 4 pas in pre-productie zal gaan vanaf 2009.

  ***Related Posts***
  25/07/2011: The Bourne Legacy zonder Jason Bourne
  26/02/2008: Bourne 4 met Matt Damon en Paul Greengrass ?
  01/04/2007: The Bourne Ultimatum van Paul Greengrass
  15/03/2006: Greengrass regisseert The Bourne Ultimatum
  20/02/2006: Nog meer Bourne films na de trilogie ?
  16/03/2005: Matt Damon opnieuw in The Bourne Ultimatum
  16/03/2005: The Bourne Supremacy review

 • Waar kan ik de Oscars 2008 show bekijken?

  Pin it!

  De vraag die elke Vlaamse filmfreak zich elk jaar stelt is waarom in godsnaam Kanaal II (binnenkort 2BE … of in dit geval 'not to be') voor de zoveelste keer op rij de Oscar-uitreiking NIET wil uitzendingen, terwijl deze wordt bekeken in 150 landen met kijkcijfers tussen de 500 miljoen en 1 miljard. Hoe moeilijk kan dit nu zijn om sponsors te vinden om het evenement aan te kopen? Sinds Jan Verheyen daar vertrokken is blijven ze het bij belspelletjes houden, go figure. En welk achterlijk systeem is Belgacom Digitaal feitelijk waar er zowat 85 zenders zijn en GEEN ENKELE die de Oscar-show in zijn totaliteit wil of kan uitzenden. Ja, er zijn wel van die fake glamour programma’s zoals E! Entertainment die de red carpet uitzenden, maar dus niet de live Oscar 2008 show.

  Waar kan ik het wel zien? In Nederland op de betaalzender Film1 die voor de gelegenheid de uitzending ook openstelt voor niet geabonneerde kijkers. Dan is er nog de Duitse zender Pro 7 met het volgende programma:

  00:30 Oscar 2008 - Der Countdown
  01:00 Die ProSieben Red Carpet Show
  02:00 Oscar Preshow 2008
  02:30 Oscar 2008 - Live

  Maar hier in België zal je ofwel Telenet Digitaal moeten bezitten om zo naar de betaalzender Prime te kijken, die voor de gelegenheid het kanaal open zet voor niet geabonneerde kijkers. Pech uiteraard voor de Vlamingen uit Brussel. De rest zal zijn toevlucht moeten nemen op het internet via TVU Networks (via ABC) of ga meteen naar http://www.channelsurfing.net/watch-abc.html.