George Lucas zet nieuwe jaar in met negativisme

Laat ons hopen dat 2008 een filmrijk jaar wordt met heel wat cinematografische hoogstandjes. In 2008 staat ons in ieder geval heel wat te wachten. Ik denk dan aan The Dark Knight (2008), The Incredible Hulk (2008), Hellboy II: The Golden Army (2008), Star Trek (2009), Bond 22 (2008), maar zeker ook aan Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008), hoewel George Lucas zelf ervan uit gaat dat dit voor velen niet zo is. In een interview op Vanity Fair moest de filmmaker toch even zijn gal spuwen op al die opinie-makers (recensenten als fans).

Indy 4

“I know the critics are going to hate it [de nieuwe Indy 4 film]. They already hate it. So there’s nothing we can do about that. They hate the idea that we’re making another one. They’ve already made up their minds.”

En nadat hij duidelijk had gemaakt hoe alle filmcritici dachten, ging de man ook van leer tegen de fans: “The fans are all upset. They’re always going to be upset. ‘Why did he do it like this? And why didn’t he do it like this?’ They write their own movie, and then, if you don’t do their movie, they get upset about it. So you just have to stand by for the bricks and the custard pies, because they’re going to come flying your way.”

Ik dacht eerst dat het om een flauwe grap ging, maar neen, blijkbaar meent Lucas dit echt. Het lijkt wel of de filmmaker nog steeds misnoegd is om het feit dat feel mensen hem aanzien als een groot filmmaker, maar daarom niet als grote regisseur, en dat zijn prequels toch maar een teleurstelling waren in vergelijking met de oorspronkelijke trilogie. Wie zal het zeggen? In ieder geval zit hij er goed naast wat betreft de “…they already hate it…?!?” Ok, er zijn wat grappen geweest over de leeftijd van Harrison Ford, maar de meeste filmliefhebbers staan te popelen om de film te zien! Meer nog, de film staat op ieders verlanglijstje voor 2008. What’s to hate about it?? George Lucas regisseert de film niet, wel Steven Spielberg, dus dit is al uitstekend nieuws en Harrison Ford ziet er op de eerste afbeeldingen fit genoeg uit. Ook de eerste muzieknoten van John Williams zijn de trilogie waardig.

010203

© Paramount Pictures & Lucasfilm

En wat betreft de fans, er zullen er altijd zijn die het lusten en andere die er niets van willen weten, en het zijn niet altijd diegene die hard schreeuwen die gelijk hebben (cf. de Daniel Craig/James Bond discussie, of de Hitman-discussie, of de AvP 2 discussie). Je moet als regisseur geen film maken vóór de fans, maar wel een film waar je 100% achter staat! Moest J.K. Rowling rekening houden met alle wensen van al haar fans, alvorens een nieuw Harry Potter boek te schrijven, dan was de serie waarschijnlijk niet verder gekomen dan de tweede film. Maar George zou beter moeten weten. Hij zou meer vertrouwen in het filmproject moeten hebben. Geef mij een reden waarom de Indy 4 zo goed is, en houd de negatieve commentaren voor wanneer de film zijn ‘box-office quota’ niet zou halen. Chill George!

*** Making Of Indy 4 ***

1 Comment

  1. JJ

    Ik denk dat George Lucas een burnout heeft. Iedereen zal vol spanning te wachten op de prequels en gezien de inkomsten heeft ook elke fan naar de bioscoop geweest, ook al waren ze maar magertjes.
    George wil de verwachten misschien heel laag leggen voor indy 4 om zo iets meer credit te ontvangen van fans en critici.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *