Werewolf Women of the SS van Rob Zombie

Rob Zombie blijft voor mij een talentvolle horror-regisseur, ook al was hij iets te ambitieus om in te gaan op de vraag om de Halloween (2007) remake te maken. De remake is geen slechte film, maar in vergelijking met het origineel een minderwaardige prent.

Sheri Moon

Rob was op zoek om het personage van Michael Myers te doorgronden via een psychologische benadering, maar vergat hierbij dat dit net iets was wat John Carpenter wou vermijden.

De oorsprong van het monster uitleggen zorgt dat het monster een mens wordt, en dat verzwakt de horror. De aantrekkingskracht bij Michael Myers ligt hem in het demonische karakter van Myers onderbewustzijn, en niet in de verklaring van misbruik tijdens zijn jeugdjaren, wat op zich al een enorm cliché is. Bovendien verklaart dit in geen geval de bovennatuurlijke krachten, waarbij hij na x-aantal kogelwonden nog steeds kan rondhollen.

Maar Rob zal voor zijn volgende prent terugkeren naar de onversneden horror. Hij zou namelijk van plan zijn om zijn nep-trailer, die hij voor Tarantino en Rodriguez regisseerde voor het tweeluik Grindhouse, om te zetten in een langspeelfilm. De titel van deze exploitation-prent was Werewolf Women of the SS en gaat over de nazi’s die tijdens de 2de wereldoorlog een plan uitwerken weerwolven te maken. De slachtoffers die aan het experiment werden blootgesteld waren vrouwen. Lijkt mij leuk, indien het een soort mix is tussen Planet Terror (2007) en The Devil’s Rejects (2005).

In de cast van deze nep-trailer zagen we oa. ook Nicolas Cage opduiken als Fu Manchu, Udo Kier als Franz Hess, Sybil Danning als Gretchen Krupp en as usual de aanstekelijke vrouw van Rob Zombie, Sheri Moon als Eva Krupp.

Rob Zombie stelde de vraag op zijn Blog en kreeg duizenden commentaren van enthousiaste fans. Niets belet jullie om ook een commentaar te plaatsen voor Mr. Zombie. Of reik hem een aantal ideeën aan en wie weet krijg je wel een baan als co-scenarist op de film. Zombie heeft een deal gesloten met Dimension voor 3 producties, waarvan de eerste Halloween was. En ook al was die eerste film geen voltreffer, de film bracht hopen geld in het kaske ($72 miljoen wereldwijd voor een productiebudget van $15 miljoen). Dus denk ik wel dat Dimension snel zijn akkoord zal geven op het project. Wat denken jullie? Is dit iets voor jullie?

SS 02SS 01SS 03SS 04SS 05SS 06

© Dimension Films & The Weinstein Company

Eerder in november had ik nochtans een bericht opgevangen dat hij interesse had in de remake van de B-horror klassieker C.H.U.D. (1984) (Cannibalistic Humanoid Underground Dwellers), over wezens die in de riolen wonen en zich tegoed doen aan de inwoners van New York, die een soort aanklacht was tegen de daklozen in de grootstad. Maar misschien laat Rob Zombie na zijn laatste avontuur de remake voor wat het is. Laten we dit in ieder geval hopen. Hij heeft in ieder geval ook laten weten dat hij ook de Halloween sequel niet zal regisseren.

 


*** Werewolf Women of the SS trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *