Tom Cruise terug als Lestat ?

interview_with_the_vampire poster

Acteurs die teruggrijpen naar personages die ze in succesvolle tijden hebben vertolkt, om zo hun populariteit te boosten, is iets wat geregeld voorkomt in Hollywood, met Sylvester Stallone als koploper. Maar blijkbaar lonkt Tom Cruise ook om een karakter van onder het stof te halen, of moet ik zeggen, uit de doodskist. Als we de berichten mogen geloven zou United Artists een nieuwe Lestat film op de rails willen zetten. Het zou gaan om Tale of the Body Thief, een verhaal van Anne Rice, die ook verantwoordelijk was voor Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994). Het was FilmJunk die met het nieuws voor de dag kwam:

There are rumours swirling that Cruise’s production company United Artists are in talks to obtain the rights for the 4th book in Rice’s Vampire Chronicles, The Tale of the Body Thief. While it has not been explicitly stated that the movie would be a vehicle for Cruise to star in, it does seem to be the most likely option.

Ik heb zelf de boeken niet gelezen maar ik ben verzot op de film van Neil Jordan, dus kijk ik wel uit op meer van Lestat – al dan niet in sequel-vorm. Een paar jaar geleden werd een ander werk van Anne Rice nog verfilmd, Queen of the Damned (2002) van tv-regisseur Michael Rymer. De prent was niet om aan te zien, maar met een acteur als Cruise in de rangen zal hiervoor wel een bekwame regisseur aangesteld worden.

Maar Cruise zal meer nodig hebben dan een ‘revisit’ om zijn imago terug op peil te brengen. Hij mag dan wel worden gerekend tot de elite in Hollywood, het publiek loopt niet meer storm voor zijn films. Lions for Lambs (2007) werd zwak onthaald en Mission: Impossible III (2006) kon zijn productiebudget niet terugwinnen tijdens zijn bioscoop-run in de States. Als mensen praten over Cruise dan is het eerste waar ze aan denken: die Scientology nutbag. Zolang deze perceptie niet verandert, kan het alle kanten uitgaan voor eenderwelke Cruise-prent.

2 Comments

  1. Miiki

    zou leuk zijn indien Brad Pitt ook van de partij is, hopelijk met iets betere kleur-lenzen.

    Reply
  2. govert

    toch jammer dat ze rutger nooit genomen hebben wat rice eerste keuze was

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *