Natalie Portman regisseert A Tale of Love and Darkness

Scenaristen, special-fx artists of DoP’s die in de regisseurstoel plaats nemen, maken in veel gevallen vreselijk slechte films (cf. Eragon, Ask the Dust, Speed 2, Doom, …). Acteurs daarentegen hebben een iets betere track reccord, vooral met namen als Mel Gibson, Clint Eastwood, Peter Berg, George Clooney, Kevin Costner, Sean Penn, … en ga zo maar door. Er zijn af en toe wel flops (cf. The Brown Bunny, On Deadly Ground, The Quest, Albino Alligator,…), maar in de meeste gevallen leggen deze films ook de focus op de karakters en minder op de visuele effecten. Binnenkort zullen we Natalie Portman als regisseur aan het werk zien.

Acteurs gaan niet op pré-pensioen, en dan zeker geen acteurs die het min of meer gemaakt hebben in Hollywood. Zij willen in de filmsector blijven functioneren, en als het niet meer voor de camera kan, dan wagen ze hun kans achter de camera.

Maar heel zelden zien we jonge succesvolle actrices die kiezen om te regisseren. Natalie Portman is pas 26 jaar oud, maar dat weerhoudt haar niet van om elke kans aan te grijpen om te doen wat ze wil doen. Nadat een indrukwekkende carrière als jonge actrice, maakt ze binnenkort haar debuut als regisseur van A Tale of Love and Darkness (2009).

En daarmee stort Natalie Portman zich toch behoorlijk in het diepe, want A Tale of Love and Darkness is blijkbaar geen lichte kost. De film vertelt het verhaal van Amos Oz, die opgroeide in het door oorlog verscheurde Jeruzalem van de jaren ’40-’50 en in zijn jonge jaren de geboorte van de staat Israël meemaakte. Portman heeft haar eigen productiemaatschappij Handmadecharlie Films opgericht en tekende onlangs een tweejarig contract met Participant Productions, het bedrijf dat films met sociale thema’s produceert, zoals onlangs nog Syriana (2005) en An Inconvenient Truth (2007). De biopic A Tale of Love and Darkness is het eerste project dat Portman voor Participant zal realiseren.

Natalie Portman is de laatste tijd niet opgezet met haar beslissing om uit de kleren te gaan in heel wat films. Het begon allemaal met Closer (2004) waar ze de rol van een stripper speelde. Tijdens de montage had ze er wel voor gezorgd dat een aantal naaktscènes werden bijgeknipt, wat niet gebeurde in haar twee volgende prenten; Milos Forman’s Goya’s Ghosts (2006) (hoewel veel naaktscènes gebeurden door een body double) en Wes Anderson’s zelf gefinancierde kortfilm Hotel Chevalier (2007), die zonder de ontblote borsten van de actrice nauwelijks zou worden gedownload van i-Tunes. Portman zei eerder over de folterscènes in Goya’s Ghosts: “I’m really sorry I didn’t listen to my intuition. From now on, I’m going to trust my gut more. Sometimes the most powerful thing you can do is say no.” Also sprach Darth Vader in Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005) en met hem duizenden mannelijke fans.

***Related Posts***
21/08/2007: Natalie Portman en Hayden Christensen het minst overtuigende filmkoppel
21/03/2007: Natalie Portman uit de kleren voor Goya’s Ghosts
02/02/2005: Natalie Portman als stripper in Closer
28/09/2004: Natalie Portman pics uit Closer

2 Comments

  1. MM

    Ik snap haar probleem toch niet. Ze wil niet meer uit de kleren gaan, maar dat deed zij niet, wél haar body double!

    Reply
  2. grabberke

    In Closer vond ik ze nochtans SCHITTEREND 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *