• The Karate Kid krijgt verjongingskuur

  Pin it!

  Cinema is dood schreeuwden een aantal verzuurde docenten op de filmschool. Dit geldt echter niet voor Hollywood die van plan is om 100 jaar cinema nog eens heruit te brengen in een nieuw kleedje met de ene remake na de andere. De volgende in het rijtje is de remake van The Karate Kid (1984) van John G. Avildsen, een film waar niemand op stond te wachten gezien het origineel nog fris in het geheugen zit en er zelfs een nieuwe Blu-ray van in de winkelrekken ligt.

  the_karate_kid_1984_blu-ray.jpg

  Was het niet voor mensen als David Cronenberg of David Lynch, dan zou ik mijn docenten nog gelijk moeten geven. En de pathetiek om van een cheesy prent een remake te willen maken wordt nog groter wanneer je te horen krijgt wie de rol van Daniel Larusso zal spelen. MovieHole komt met het nieuws:

  Jerry Weintraub, who produced the 1984 original, is teaming with Will Smith’s Overbrook Entertainment to do the new version, says IGN Movies. Glad that Jerry’s involved, and terrific to know someone with such a unique vision as Will Smith is producing, but you'll never guess who'll be playing the new Larusso? Will’s son, Jaden Smith.

  Het is niet mijn gewoonte om een 9-jarig kereltje te bekritiseren, en zeker niet zo een talentvolle jongen die met The Pursuit of Happyness (2006) bewees dat hij wel degelijk acteertalent heeft. Maar deze casting is gewoon totaal absurd.

  Het zou in ieder geval het kereltje helpen indien hij het zou maken in de filmwereld zonder de steun van papa. Tevens werd de 17-jarige Larusso in de eerste film gespeeld door een 23-jarige Ralph Macchio. Een 9-jarige die de rol van een 17-jarige moet spelen is ronduit belachelijk.

  Gaat baby Larusso een lift moeten vragen aan mama om naar zijn 'date' te gaan, of wordt hij de eerste 9-jarige met rijbewijs. Zal hij het aan de stok krijgen met een deliquente bende pubers die verzot zijn op straatvechten en vrouwen? And what's next; Ralph Macchio in de rol van Miyagi?!

  Ofwel spreekt men hier over een nieuwe Karate Kid spin-off in dezelfde lijn als The Karate Dog (2004) of The Next Karate Kid (1994). Of is dit misschien een nieuwe strategie om peuters naar de bioscoop te halen? Ik heb zo mijn twijfels dat dit ooit van de grond zal komen.

  ***Related Posts***
  26/11/2005: Pat Morita overleden
  27/09/2004: Trilogies aan de kassa

   

  *** The Karate Kid trailer ***

 • The X-Files sequel in productie

  Pin it!

  Er is al een tijdje sprake van een The X-Files sequel, maar na jaren van speculatie en een aantal valse starts staat het nu eindelijk vast: het vervolg op The X-Files (1998) gaat van start en de opnames beginnen in december. Dat maakte David Duchovny bekend in een interview op de website MovieWeb.

  the_x_files_i_want_to_believe_2008_poster.jpg

  "Het script is klaar en voor zover ik weet beginnen de opnames ergens in december," aldus Duchovny die over het verhaal zijn lippen stevig op mekaar houdt: "We hebben afgesproken dat we het verhaal geheim houden, zodat we iedereen een frisse ervaring kunnen geven als de film straks draait."

  Sinds The X-Files zit de carrière van hoofdrolspelers David Duchovny en in mindere mate ook die van Gillian Anderson, een beetje in het slop. Duchovny gooide het enkele jaren geleden dan ook maar over een andere boeg door te gaan regisseren, maar dat bleek ook niet meteen een voltreffer te zijn. Zijn film House of D (2004) kreeg bijzonder veel slechte recensies. Ik heb de film zelf nog niet gezien maar de trailer valt eigenlijk nog best mee.

  Dit is eigenlijk wel leuk nieuws, gezien The X-Files één van de betere tv-series is en de eerste film best wel gezien mag worden. De productie zou trouwens ook niet gehinderd worden door de staking van juni 2008 in de States, want een opluchting is.

  Gillian Anderson heb ik altijd al geprezen als actrice. Ze is misschien niet meteen "bankable", maar ook in miserabele prenten als Straightheads (2007) speelt ZIJ voortreffelijk. Het is een uitstekende zaak dat Duchovny niets wil vertellen over het plot (in tegenstelling tot de makers van de Sex and the City (2008)-film die zowat alle plotpunten hebben uiteen gezet). Ik ben toch benieuwd of ze opnieuw de alien-conspiracy theorie zullen oprakelen, nadat deze eigenlijk zo goed als afgewerkt was…

  ***Related Posts***
  20/06/2008: I Want to Believe trailer
  06/04/2007: Gillian Anderson over de The X-Files sequel
  18/01/2006: The X Files sequel in de maak

 • Francis Ford Coppola bestolen

  Pin it!

  In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn dieven aan de haal gegaan met de laptop van de Amerikaanse regisseur Francis Ford Coppola. Op de harde schijf zou het draaiboek voor zijn nieuwste film Tetro (2009) staan en gezien Coppola nog nooit heeft gehoord van 'back-up's maken' kan hij nu zijn overgebleven haren gaan uittrekken.

  Youth Without Youth poster

  Francis heeft donderdag een beloning uitgeloofd aan de eerlijke vinder of de oneerlijke boef voor het terugbezorgen van het script. ,"Het enige waar wij uit naam van Coppola om vragen is de teruggave van de informatie die in de computer zit. Het zijn de resultaten van langdurig creatief werk", aldus de woordvoerder van de 68-jarige regisseur.

  De computer bevat volgens Coppola niet te vervangen gegevens over Tetro, een film over een Italiaanse kunstenaarsfamilie die naar Argentinië emigreert. Misschien kan Coppola het onderwerp van zijn script aanpassen en iets vertellen over een cineast die in Argentinië van zijn film wordt bestolen. Op zich zou dit al heel wat meer drama opleveren.

  Ondertussen gaat zijn nieuwe film volgende maand in première tijdens het Roma FilmFest. Dat maakte de organisatie van het evenement bekend. Youth without Youth (2007) is de eerste film van de filmveteraan in tien jaar, sinds de thriller The Rainmaker (1997). De film draait om een professor, gespeeld door Tim Roth, die in de Tweede Wereldoorlog moet vluchten voor de nazi's. De film is gebaseerd op een boek van de Roemeense filosoof Mircea Eliade. De opnamen vonden in Roemenië plaats. De film doet niet mee aan de officiële competitie van het festival.

  Update 04/10/2007: Francis Ford Coppola is dus helemaal kapot van de diefstal van zijn laptop, die blijkbaar bij een inbraak in zijn studio in Argentinië werden meegenomen. Alles wat maar van belang was voor zijn nieuwe film Tetro, stond in die computer en dat is hij nu allemaal kwijt. Ook namen de dieven een klein back-up apparaatje mee, waar 15 jaar aan data opstond die met Coppola’s werk en privé-leven te maken hebben, waaronder scripts en foto’s van zijn familie. Coppola’s computer werd gestolen toen vier gewapende inbrekers het kantoor binnendrongen, personeel vastbonden en computers, mobiele telefoons en andere spullen meenamen. Op één van die computers stond het 68 jaar oude Tetro script, dat Coppola met Matt Damon in de hoofdrol wil verfilmen.

  In een interview op de Argentijnse televisie hield Coppola dan ook een pleidooi, waarin hij de inbrekers vroeg om het back-up apparaatje te retourneren, omdat de gegevens van onschatbare persoonlijke waarde voor de regisseur zijn. Coppola: "Het apparaat is maar een klein dingetje….maar de informatie is erg veel tijd waard. Als ik de back-up terug kan krijgen, dan scheelt me dat jaren, want al mijn familiefoto's staan er op en al mijn schrijverij."

  Coppola is niet van plan zich door het incident uit Argentinië te laten jagen. Árgentijnen zijn erg aardige mensen,’aldus Coppola, die zijn studio waarschijnlijk wel naar de chique Palermo wijk gaat verplaatsen, omdat hij zich in Buenos Aires minder veilig voelt.

  *** Youth Without Youth trailer ***

 • Darren Aronofsky en Brad Pitt werken aan The Fighter

  Pin it!

  Het ziet er naar uit dat regisseur Darren Aronofsky (Pi, Requiem for a Dream) en Brad Pitt dan toch zullen samenwerken. Dit had eerder al kunnen gebeuren met The Fountain (2006), maar de acteur verliet het project door de welbekende – en waarschijnlijk niet geheel onterechte - creatieve meningsverschillen. Pitt en Kate Blanchett gingen dan maar samenwerken in Babel (2006) en Aronofsky bracht Hugh Jackman en Rachel Weisz op de voorgrond. Maar vandaag werd bekend dat Pitt interesse heeft om op te duiken in Aronofsky's volgende film: The Fighter (2009).

  Het drama vertelt het verhaal over de bokser 'Irish' Micky Ward, die met behulp van zijn halfbroer Dicky wereldkampioen lichtgewicht werd. Mark Wahlberg werd al gecast voor de hoofdrol, Pitt is in gesprek voor de rol van Dicky, die ooit zelf bokser was maar op het verkeerde pad raakte en uiteindelijk in de gevangenis belandde. Daar besloot hij het roer om te gooien en zijn broer te helpen met zijn tocht naar succes. En de cast wordt nog aangedikt met de komst van Matt Damon, die eigenlijk eerst de rol van Dicky had moeten spelen.

  This smells Hollywood to me. Enerzijds vind ik dit toch wel spijtig gezien de regisseur eigenlijk veel beter alternatieve films kan maken in plaats van opgeblazen Hollywoodfilms. Heel zelden kan een regisseur beide formats aan en sommige regisseur blijven zelfs een levenlang werken in een format die ze nooit meester zullen zijn. Denk dan maar aan Joel Schumacher, een desalnietemin talentvol regisseur die maar niet tot besef komt dat hij best Hollywood laat voor wat het is en wat "authentiek" drama kan regisseren in stijl van Tigerland (2000). Maar goed, laten we zien of Aronofsky ondertussen iets heeft geleerd uit zijn vorige prent.

  Het blijft echter een feit dat zowel Damon als Pitt over het algemeen in knappe films opduiken. De mannen zijn niet enkel gezegend met een goede fysiek, een charismatische uitstraling en acteertalent, maar ze maken ook voortreffelijke keuzes. Het scenario voor de film werd geschreven door Paul Attanasio (Quiz Show, Donnie Brasco, The Sum of All Fears, The Good German) en Lewis Colick (Domestic Disturbance, Ladder 49). Benieuwd naar de eerste trailer.

 • Rachel Weisz en Chloe Sevigny vechten voor Terminator 4

  Pin it!

  Net wanneer je zou denken dat het Terminator Salvation (2009) project voor goed in de ijskast zou belanden, krijgen we via MovieHole te horen dat een paar Hollywood actrices vechten voor de vrouwelijke hoofdrol.

  Je mag het nieuws zeker wel met een korreltje zout nemen, gezien deze afkomstig is van on-officiële websites als GlobalArnold.com en Celebrity Spotlight. Maar gezien MovieHole dit ook publiceerde vond ik de berichtgeving misschien wel interessant voor de Terminator fans.

  Het zou blijken dat zowel Rachel Weisz als Chloë Sevigny de producers, Derek Anderson en Victor Kubicek, hebben benaderd voor een hoofdrol in de (voor sommigen) langverwachte sequel. Ik ben niet zeker over welke rol ze het hebben, maar ik denk dat het diezelfde rol is als Claire Danes eerder vertolkte in Terminator 3: Rise of the Machines (2003).

  Het gerucht gaat verder dat "a high profile hunk has already been cast as the male lead," en dat zou meteen betekenen dat Nick Stahl niet meer zal terugkeren als John Connor. Ik heb zo het gevoel dat niemand daarover zal treuren. Ben toch wel benieuwd welke acteur ze hebben kunnen strikken, want bij mijn weten is Edward Furlong toch ook geen 'high profile hunk'. Ik lees ook dat Rachel Weisz een druk schema zal hebben want: "She is already signed up to star in Peter Jackson's The Lovely Bones (2008) and next year will start shooting Sin City 2 (2009) with filmmaker Robert Rodriguez.". Tiens, en ik ging ervan uit date r nog geen definitieve planning was voor Sin City 2 en dat Rodriguez eerst wou werken aan Barbarella (2008)…?

  Het is trouwens vreemd dat Rachel Weisz The Mummy 3: Tomb of the Dragon Emperor (2008) zou geweigerd hebben, maar dan zou opduiken in T4. Snappen wie snappen kan. Chloë Sevigny zou ik wel een knappe aanwinst vinden. Ze heeft acteertalent, ze is dreigend en tezelfdertijd heel uitdagend en sexy. Ik laat het jullie wel weten of er concreet casting-nieuws komt.

 • Rails & Ties, regiedebuut van Alison Eastwood

  Pin it!

  Rails & Ties poster

  Dat de dochter/zoon van een groot regisseur de regie-talenten van haar/zijn vader heeft meegekregen komt niet vaak voor maar het gebeurt. Ik denk dan maar aan Francis Ford Coppola (Apocalypse Now) en zijn dochter Sofia Coppola (Lost in Translation) of Ivan Reitman (Ghost Busters, Six Days and Seven Nights) en zoon Jason Reitman (Thank You For Smoking).

  Of dit nu ook het gaval zal zijn met Alison Eastwood, de dochter van Clint Eastwood, zal nog moeten blijken. Alison (35) is al een tijdlang actief als actrice, maar nu heeft ze blijkbaar haar debuutfilm, Rails & Ties (2007), in productie gebracht.

  Korte inhoud: Een moeder met zelfmoordneigingen besluit haar auto op het spoor te parkeren om zo een einde aan haar leven te maken. De machinist (Kevin Bacon) van de betreffende trein kan het voorval niet loslaten en besluit zich samen met zijn vrouw (Marcia Gay Harden) te ontfermen over Davey Danner (Miles Heizer), de jonge zoon van de wanhopige moeder.

  De dochter van Eastwood krijgt voor haar eerste film niet alleen de medewerking van een aantal bekwame acteurs, maar kan eveneens genieten van de ervaring van Tom Stern, de getalenteerde Director of Photography van Clint Eastwood die een groot deel van zijn films in beeld heeft gezet (Mystic River, Flags of Our Fathers, Million Dollar Baby, Letters From Iwo Jima).

  Hier vinden jullie een aantal afbeeldingen van de film en hieronder vinden jullie de trailer.

   

  *** Rails & Ties trailer ***