• 3:10 to Yuma met Russell Crowe en Christian Bale

  Pin it!

  Three Ten to Yuma poster

  Ligt het aan mij of worden de affiches beter met de dag? Neem nu deze kick-ass poster van de western 3:10 to Yuma (2007), de nieuwe prent van James Mangold (Walk the Line, Identity, Cop Land) met niemand minder dan Christian Bale en Russell Crowe. En het mooie aan deze poster is dat ze niet speciaal uitpakken met Bale of Crowe’s gezicht, maar eerder kiezen voor een typisch Sergio Leone-shot. Ik koop weinig filmposters, maar deze stoere vintage poster wil ik wel zien pronken in mijn inkomhal...en zo ook mijn vreselijke behang verdoezelen.

  Korte inhoud: Dan Evans (Christian Bale) is een boer die gekweld wordt door droogte op zijn land. Zijn gezin verkeert in geldnood. Hij kan een flinke premie verdienen wanneer hij Ben Wade (Russel Crowe), een beruchte outlaw, kan overbrengen naar de Yuma gevangenis met de trein 3:10. Maar Evans is niet de enige die wat geld willen winnen en andere bounty hunters zullen niet aarzelen om de competitie uit te schakelen. En Wade, die heeft ook plannen…

  Deze prent is een remake van 3:10 to Yuma (1957) van Delmer Daves. Normaal had het een Eric Bana/Tom Cruise film moeten worden, maar deze cast vind ik misschien nog wel beter. De trailer ziet er trouwens niet verkeerd uit. Er zijn ook nog wat rollen weggelegd voor Ben Foster, Vinessa Shaw, Gretchen Mol en Peter Fonda. Vreemd genoeg zal deze film in de States nog vroeger uitkomen dan die andere western met Brad Pitt, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007). Bij ons zijn er nog geen release-datums bekend. Afwachten dus, maar één ding is zeker, Western is Back!

  ***Related Post***
  28/12/2008: 3:10 to Yuma review

 • I Know Who Killed Me met Lindsay Lohan

  Pin it!

  Het zou wel eens kunnen dat I Know Who Killed Me (2007) (2007) van Chris Sivertson, de nieuwste Lindsay Lohan film is misschien ook wel haar laatste. Om eerlijk te zijn, als haar carrière zou afhangen van de kwaliteit deze prent, dan mag deze meid inpakken en definitief haar intrek nemen in de afkick-kliniek waar Britney Spears en haar vriendinnen zitten. De producenten willen toch de film van de hand doen als een intrigerende psychologische thriller, maar de prent blijkt geen intrige, noch enige psychologische diepgang te hebben. Wow, big surprise!

  I Know Who Killed Me

  I Know Who Killed Me moet het vooral hebben van goedkope thriller-effecten met occasionele folter-scènes. De journalisten die de film al gezien hebben, omschrijven de film als mogelijks de domste film van het jaar, nog dommer dan Code Name: The Cleaner (2007) en Are We Done Yet? (2007) die nog de verdienste hadden om af en toe grappig te zijn. Maar helaas en tot spijt van wie het benijdt zit er nog een Lohan film aan te komen, de komedie Poor Things (2008). Indeed, very poor things.

  Korte inhoud: Een idyllisch klein stadje wordt doorheen geschud wanneer de jonge Aubrey Fleming (Lindsay Lohan) verleid, ontvoerd en gefolterd wordt door een sadistische serie-moordenaar. Nadat ze gered wordt en het getraumatiseerde meisje weer bij bewustzijn komt in het ziekenhuis beweert zij, dat zij iemand anders is. De vraag rijst dan ook of zij lijdt aan een post-traumatische depressie, of is hier iets van meer sinistere aard aan de hand…?

  De trailer op zich ziet al bij al nog zo slecht niet uit, maar zoals het een goede trailer betaamt, kan deze maskeren wat gemaskeerd moet worden. Ze geven trouwens ook de indruk dat de R-rating komt van ‘het seksuele aspect’ (Lohan als stripper) en de sh#t & f@ck-woordjes. Maar verhullen de ‘folteringen’ of het ‘grafische geweld’. En volgens de persberichten gaat het er gortig aan toe met amputaties en andere vadsige vleesbewerkingen à la Hostel of Saw. Ja, torture-porn is opnieuw een mode geworden in recente horrors en thrillers, tot spijt van heel wat ouders. Maar juist de reden waarom ze daarmee niet uitpakken in deze trailer heeft wellicht alles te maken met het "brave-imago" (Mean Girls en Herbie Fully Loaded) van Lindsay Lohan die Tri-Star Pictures niet geschonden wil zien. Familiefilms brengen nog steeds het grote geld binnen. Het is allemaal toch zo doorzichtig, als de kleding en acteertalent van ons Lohan.

  Voor de overgeleven fans van "24" meldt ik even dat Gregory Itzin (bekend als voormalig president Charles Lohan in de tv-serie) de rol van de psychiater voor zijn rekening neemt - iets wat op zijn lijf geschreven staat. En als je al niet wakker ligt van de stockings van Lohan, is er ook nog de knappe Haïtiaanse Garcelle Beauvais. De film heeft bij ons nog geen releasedatum, maar bon, hij zal ooit wel op dvd uitkomen.

  Update 22/01/2008: I Know Who Killed Me is genomineerd, niet voor de Oscars, maar wel voor de Razzies! I know, het is niet meteen een grote verrassing. Een beetje filmkenner had dit al moeten zien aankomen van mijlenver. De film werd genomineerd voor Worst Picture, Worst Actress, Worst Supporting Actress, Worst Director, Worst Screenplay, Worst Rip-Off, Worst Screen Couple én Worst Excuse for a Horror Movie.

  ***Related Posts***
  13/08/2007: Matt Damon doet het beter dan Lindsay Lohan
  25/03/2005: Lindsay Lohan HQ pics

 • Saw IV posters, korte inhoud en preview

  Pin it!

  Ik haal niet al mijn medische achtergrond informatie uit films, maar voor zover ik weet weegt het menselijk hoofd zo tussen de 4 en 5 kilogram. Waarom mijn bericht openen met deze info? Wel, de nieuwe posters van Saw IV (2007) bevestigen dat (let wel, de weegschaal rekent hier in pounds). Maar voor de mensen die Saw 3 hebben gezien weten dat Mr. Jigsaw (Tobin Bell) een enorme tumor heeft laten weghalen…dus zou het misschien nog wat minder mogen zijn. Of misschien is het wel de valstrik (remember … It’s a Trap).

  *** klik op afbeelding voor groter fomaat ***
  Saw IV 1 Saw IV 2

  De mensen van Lionsgate zijn er in ieder geval weer in geslaagd om opnieuw affiches uit te brengen waarvan de fans verzot zullen op zijn en de anderen van zullen walgen. Inderdaad, jullie kijken naar het afgehakte hoofd van onze Jiggy-master. Wisten jullie trouwens dat Tobin Bell een staal van zijn eigen bloed heeft afgestaan voor de aanmaak van de Saw III poster? Zou hij deze keer echt zijn hoofd hebben gedoneerd voor deze poster?? Lol!

  Korte inhoud: Jigsaw (Tobin Bell) en zijn metgezellin Amanda (Shawnee Smith) zijn dood. Na het schokkende nieuws van de dood van detective Kerry (Dina Meyer), moeten twee FBI profilers Agent Strahm (Scott Patterson) en Agent Perez (Athena Karkanis) steun geven aan Detective Hoffman (Costas Mandylor) om de puzzelstukjes van de moord samen te stellen. Maar wanneer de SWAT Commandant Rigg (Lyriq Bent) plots ontvoerd wordt en blootgesteld aan de demente spelletjes van Jigsaw, behinnen Hofmann en zijn FBI collega’s sporen te vinden die leiden naar Jigsaw's ex-wife Jill (Betsy Russell). De plannen van de puppet-master zouden wel eens bekend kunnen worden, voor het verleden, het heden … en de toekomst.

  *** klik op afbeelding voor groter fomaat ***
  Saw IV

  Binnenkort zullen we kunnen proeven van de eerste teaser-trailer. Laat maar komen. De film wordt opnieuw geregisseerd door Darren Lynn Bousman en de onschuldige slachtoffers zijn deze keer Costas Mandylor, Lyriq Bent, Angus Macfadyen en misschien ook Shawnee Smith. De film komt bij ons uit de dag na kerstdag. Yep, you heard me right, prepare for even MORE blood, op 26 december 2007. Bloody Disgusting kwam trouwens uit met een andere shocker, maar dan voor de Star Wars fans.

  ***Related Posts***
  17/07/2008: Saw IV filmbespreking
  06/07/2008: Tobin Bell blijft het gezicht van de Saw-franchise
  02/02/2008: Saw V in de startblokken
  18/03/2007: Speculaties over Saw 4 en Saw 5
  30/10/2006: Saw III scoort aan box-office
  18/08/2006: Saw III trailer en nieuwe posters
  02/07/2006: Saw III, welk lichaamsdeel kan men zo nog afzagen...?
  13/10/2005: De eerste minuten van Saw II
  30/03/2005: Saw II in de maak
  12/08/2004: Saw review

 • 01-18-08, The Blair Witch hits Manhattan

  Pin it!
  1-18-08

  Voor een efficiënte promotiestunt hoeft J.J. Abrams ("Lost", Mission: Impossible III) geen bijscholing te volgen. Ik heb er al een tijdje mee gewacht om hierover iets te berichten, voor de simpele redenen dat slechts een handvol mensen iets afwisten over deze thriller, Cloverfield (2008) (ook nog bekend onder de fake titels Slusho of Clover of 01-18-08). De info komt mondjesmaat binnen, zoals de plot. De film zou draaien rond een "monster" die New York aanvalt en wij zouden dit gebeuren van dichtbij volgen via een aantal jongeren.

  Het wordt dus geen Godzilla (1998)-achtige blockbuster, zoveel is duidelijk, maar eerder een handheld fake-docudrama-thriller. Op de site van 1-18-08.com krijg je nog een aantal onscherpe foto's. De film wordt geregisseerd door Matt Reeves (The Pallbearer) en in de cast treffen we Blake Lively, Mike Vogel en Lizzy Caplan.

  Het is een goede zaak dat ze al een trailer hebben laten uitlekken op YouTube, want filmfreaks spelen graag spelletjes, maar VOOR NIET AL TE LANG. Na verloop van tijd verzwakt de hype en de interesse. Een voorbeeld hiervan is het project van Donnie Darko regisseur Richard Kelly, Southland Tales (2006). Er was heel veel om te doen rond deze prent met mysterieuze posters en sites met een voorstelling in Cannes in mei van 2006. Ondertussen heeft de film nog steeds geen release gehad in de States, laat staan bij ons. Mind games willen spelen met foto’s en websites, dat werkt voor een heel korte tijd. Nadien ontstaat er voornamelijk ergernis en desinteresse.

  *** Afbeeldingen uit 1-18-08 ***

  1-18-08 1-18-08 1-18-08


  © Paramount Pictures

  Wordt dit opnieuw een storm in een glas water? In ieder geval maakt de poster indruk en zelfs de trailer spreekt me aan. Het lijkt wel een soort Blair Witch attacks Manhattan film. De film heeft een productiebudjet van 30 miljoen dollar en toch lijkt het wel of de film is gedraaid op HD of zelfs nog een videodrager van lagere kwaliteit en is er geen enkele Hollywood-ster te bespeuren. Ik denk dus wel dat we verwend zullen worden met heel wat visuele effecten. De film komt bij ons uit op 23 januari 2008.

  ***Related Posts***
  01/02/2008: Cloverfield 2 een slecht idee ?
  16/12/2007: Cloverfield-hype gaat verder met clip van 3 minuten

 • Confession of Pain (2006) *** recensie

  Pin it!

  Wat heeft een filmfreak nodig om filmjaar door te komen zonder veel kleerscheuren? Wel, enerzijds een abonnement bij een bioscoop-complex en een lidkaart van een videotheek die wekelijks nieuwe alternatieve Aziatische films weet op te kopen. Dé videotheek bij uitstek in Brussel is Excellence, in de Anspachlaan nabij het Beursgebouw. Daar kan je nog eens ontdekkingen doen zoals de Hong Kong film Confession of Pain (2006) (Seung Sing), de nieuwe prent van het regisseurs-duo Wai Keung Lau en Siu Fai Mak. Hun vorige prent, de gemotoriseerde Tau man ji D (2005) (Initial D) viel wat tegen, maar deze film maakt alles weer goed. Het is een soort terugkeer naar de gestileerde politiefilm.

  Confession of Pain poster Seung Sing

  Korte inhoud: Politie-inspecteur Hei (Tony Leung Chiu Wai) ondervindt dagelijks de ellende van de grote stad. Wanneer zijn schoonvader en miljardair Chau gruwelijk vermoord wordt, schakelt hij de hulp in van zijn voormalige partner, nu privé-detective, Bong (Takeshi Kaneshiro). Al snel blijkt dat de moord alle tekenen heeft van de perfecte misdaad: elk detail tot in perfectie opgezet, elk motief te rechtvaardigen en elke mogelijke getuige geëlimineerd. Maar Bong, die psychisch niet zo stabiel meer is na de zelfmoord van zijn vriendin, stort zich steeds dieper in de zaak. Hier heb je de HK trailer.

  Vreemd genoeg verneem je op het bonus-gedeelte van de dvd dat de film initieel de protagonisten van Chung King Express (1994) wou herwerken in een andere context. De melancholische Tony Leung Chiu Wai (2046, Infernal Affairs) speelt voor een keertje de rol van de slechterik, terwijl de knappe Takeshi Kaneshiro (House of Flying Daggers) zich ongedwongen laat verdrinken in het alcoholisme. Confession of Pain beweegt zich voort als een typische suspense thriller met heel wat knipoogjes naar de cinematografie van Wong Kar Wai en de crime-scene-investigations uit de Amerikaanse "CSI" formule.

  Maar de film blinkt vooral ook uit op het vlak van de psychologie en verdiept zich in het fetish-onderwerp van de twee regisseurs; namelijk de drijfveren van twee tegenovergestelde karakters die in de marge van de wet spelen. Dat was uiteindelijk ook het succes was van hun vorige suspense thriller, Infernal Affairs (2002). Het verschil met deze film was dat de atmosfeer perfect paste in de paranoïde sfeer van de prent, terwijl hier het stilisme vaak iets te veel de aandacht wegtrekt. Maar dit was slechts een kleine teleurstelling, zeker in het licht van de verdiensten van een knap scenario van Felix Chong. En zoals met The Departed (2006), komt hier binnenkort ook binnenkort een Amerikaanse remake, met Confession of Pain (2009).

  rating

  Beoordeling: 3 / 5
  Recensie door op 27 juli 2007

   

  *** Confession of Pain trailer ***

 • Rebecca Romijn in Punisher: War Zone

  Pin it!

  Ik heb al eerder op deze filmblog iets gebracht over Punisher: War Zone (2008) van regisseur Lexi Alexander (Hooligans), en blijkbaar worden de geruchten bevestigd over de casting van een nieuwe hoofdacteur. Thomas Jane zal vervangen worden door Ray Stevenson, de acteur die velen zullen kennen als 'Pullo' uit de geweldige serie "Rome". Thomas had er gewoon geen zin meer in (…of hij vond het scenario slecht) en liep van de sequel weg. Dit is wat hij zei op AICN:

  punisher_war_zone 001

  "Punisher fans are already fighting an uphill battle as it is. And I’ve always felt a responsibility to fight that fight for them and with them so that Frank Castle gets the treatment he deserves.... What I won't do is spend months of my life sweating over a movie that I just don't believe in. I’ve always loved the Marvel guys, and wish them well."

  Zijn we blij met de sequel? Na twee pogingen om dat personage aantrekkelijk te maken zijn ze daar niet echt in kunnen slagen. Ik lig er ondertussen niet echt meer wakker van.

  De tweede Punisher film met Thomas, had zeker wel zijn momenten, maar het was geen goeie film. De problemen situeerden zich in het "acteerwerk" van ondermeer Rebecca Romijn (sucked!!!) en de campy regie van Jonathan Hensleigh (scenarist van The Punisher 1 & 2) was teleurstellend. Ik ben benieuwd welke weg ze nu zullen invaren met dit Marvel personage. Het is de Latino Review die met het nieuws komt:

  Want to know who the new Punisher will be in the upcoming sequel. We bet you do. Better yet we know and we want to tell you. The new Punisher is RAY STEVENSON! Yup the guy from HBO's ROME in which he plays the role of Titus Pullo.

  Ik weet dat de mensen die "Rome" hebben gezien waarschijnlijk nu allemaal verheugd zijn met dat nieuws, maar ik zie het niet. Stevenson is verre van een B-acteur, maar als Punisher denk ik dat ze beter af waren geweest met een iets ruwere Frank Castle. Ok, hij is breed en kan dramatische scènes aan, maar kan hij dat personage relevant maken voor een hedendaags publiek, zoals Christian Bale deed voor Batman of Tobey Maguire voor Spiderman? De regisseuse van dienst, die eerder het niet onaardige Hooligans (2005) regisseerde mag men wel niet onderschatten, maar ik heb haar nog GEEN actie-scene weten in beeld te zetten. Na de betreurenswaardige regisseurskeuze in The Punisher met Thomas Jane, hoop ik dat we niet opnieuw dezelfde fouten zullen maken. Ik had in ieder geval wel gekozen van een ander kaliber van regisseur. Toch benieuwd naar die eerste trailer.

  Toch vrees ik dat Stevenson net dat tikkeltje filmervaring mist en dat de makers beter hadden gewacht op de release van Outpost (2007) waarin hij de hoofdrol vertolkt in de camouflage-huid van een huurdoder die met zijn team een verlaten militaire oorlogsbunker moet gaan onderzoeken.

  Stevenson is zwaar gebouwd en heeft een zware stem, maar of hij ook zal kunnen overtuigen als bad-ass en iets van complexiteit in zijn personage zal kunnen brengen, blijft een groot vraagteken. En dit allemaal in de marge van het nog grotere vraagteken: wie zit hier eigenlijk op te wachten? In de nevenrollen zien we ook nog Julie Benz, Doug Hutchison, Dash Mihok en Dominic West opduiken.

  ***Related Posts***
  09/12/2008: The Punisher War Zone flopt ... zoals verwacht
  02/08/2008: Punisher-regisseur ontslagen
  02/10/2005: The Punisher 2 ‘R’ rated ?
  20/07/2005: The Punisher 2 op komst