• Sam Raimi over Spider-Man 4

  Pin it!

  Dat Spider-Man 3 (2007) (productiebudget 258 miljoen dollar) tegen alle verwachtingen van de vox populi zomaar eventjes 330 miljoen dollar opbracht aan de Amerikaanse box-office, zal Sam Raimi niet ontgaan zijn. Ook het feit dat hij Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007) overtrof, die met zijn productiebudget van 300 miljoen bleef steken op 275 miljoen dollar, was zeker wel een opsteker om toch de gesprekken te hervatten over een mogelijke Spider-Man 4 (2009), ook al zullen er heel wat zijn die willen afhaken – zoals hoofdacteur Tobey Maguire. Maar, money talks in Hollywood, dus deze kip met gouden eieren zal nog niet zo snel aan 't spit geroosterd worden. Sam Raimi zei in een interview over het mogelijke vertrek van Maguire en Kirsten Dunst het volgende:

  Spider-Man 4

  "It would be really hard for me to make a movie without Tobey and Kirsten playing the two leads," waarmee hij eigenlijk niet uitsloot een film te maken zonder hen.

  Hoe dan ook, als Raimi terug is voor een vierde ronde zullen de acteurs wel volgen, zeker met het succes de films hebben in States. Niets belet hen om tussendoor in andere films te spelen.

  Voor Raimi is dat heel wat moeilijker, want een Spiderman-film maken, daarin kruipt maandenlang voorbereidend werk. Raimi blijft echter wel heel actief als producent op diverse andere films. In een interview op MTV zei Raimi over de 4e Spider-Man film het volgende:

  Sony Pictures is going to be making many more 'Spider-Man' pictures. I just don't know what my future holds yet…But if it's a great story and Sony will bring me back to the screen, I would love to. I would love to see Electro, Vulture, maybe the Sinister Six as a team.

  I love Dylan Baker as a person, and I really like the character he is developing. The Lizard is probably one of my favorite characters, but Spider-Man 4 will probably have to start with the central journey of the main character to arrive at the proper villain.

  Dat er in de Spiderman-comics voldoende villains in voorraad zijn, zal niemand kunnen ontkennen, maar de zwakte aan Spider-Man 3 vond ik net dat er iets teveel villains op elkaar werden gegooid en deze quote van Raimi baart me enigszins een beetje zorgen. Meer nog, ik denk dat de tijd is aangebroken om misschien eens een andere bekwame cineast aan bod te laten komen, en ja, waarom niet met een volledige nieuwe cast. Ik weet niet waarom, maar Kirsten Dunst kan me echt gestolen worden en Tobey Maguire was goed, maar daarom niet volledig onvervangbaar. Ik wil eigenlijk ook wel Raimi eens aan het werk zien als regisseur in andere films. There, I said it!

  Update 28/11/2007: Hoewel hij Spider-Man 1 t/m 3 regisseerde staat Sam Raimi er op dat hij geen flauw idee heeft welke schurken er in Spider-Man 4 zullen zitten en waar het verhaal precies over gaat. In een interview met Comic Book Resources zei de regisseur dat hij wel zou weten welke schurken hij in het vierde deel zou stoppen. Raimi: "Zelf zou ik het wel weten, maar we huren nu juist een scriptschrijver in om met zijn eigen Spider-Man 4 verhaal te komen." Raimi is aan Spider-Man 4 verbonden als producent, maar het regisseren laat hij na zijn Spidey trilogie over aan een ander. Volgens Raimi is het niet noodzakelijk dat Spider-Man 4 de verhaallijn volgt zoals die in de eerste drie films is opgezet. Wel zei hij in het interview dat hij Tobey Maguire graag terug ziet keren als Spider-Man. "Persoonlijk zou ik dat heel graag willen, maar alles is nog mogelijk," aldus Raimi. Tobey Maguire zei eerder dat hij niet zoveel zin meer heeft in Spiderman als Sam Raimi niet regisseert. Of de acteur van gedachten verandert nu Raimi nog wel aan Spidey 4 is verbonden als producent is niet duidelijk.

  ***Related Posts***
  15/07/2011: The Amazing Spider-Man afbeeldingen
  14/01/2011: Andrew Garfield in spiderman-outfit
  06/10/2010: Emma Stone in Spiderman-reboot?
  09/09/2010: Hilary Duff in Spiderman-reboot?
  28/05/2010: Poll: Wie wordt de nieuwe Spiderman?
  08/09/2008: Spider-Man 4 & 5 toch voor Tobey Maguire en Sam Raimi
  01/06/2008: Patrick Fugit de nieuwe Peter Parker?
  24/05/2008: Spider-Man 4 misschien voor 2011?
  28/06/2007: Sam Raimi over Spider-Man 4

 • De eerste beelden van Hitman ontgoochelen

  Pin it!

  De eerste trailer van Hitman (2007) is on-line, en om het in alles omvattende termen te omschrijven: "the trailer Sucks !" Het lijkt een film te zijn voor softies! Wat is dat toch met die vloek over game-adaptaties? Wanneer zullen studio's snappen dat je bekwame regisseurs aan boord moet hebben wil je een geslaagde Hollywood actie-prent afleveren?

  Hitman poster

  Ok, het spel was nu niet meteen het beste wat er op de markt was. Maar in tegenstelling tot veel andere games had Hitman een duidelijke stijl en een doorgedreven cinematografische feel. De regisseur van deze verfilming, de Fransman Xavier Gens, had blijkbaar geen flauw benul waar hij mee bezig was – ofwel moet hij zijn monteur (die onder zijn toezicht de trailer heeft gemonteerd) de nek omwringen, want dit trekt nergens op.

  Op de Ave Maria van Schubert zie je een aantal explosies en wat mugshots van ons hoofdpersonage en voor je het weet zijn de 110 sec voorbij en blijf je over met het gevoel van: "WTF?!" Deze Hitman verfilming stond nochtans op mijn verlanglijstje. Ik twijfel nu zelf of ik die film wel ga zien in de bioscoop.

  Korte inhoud: Een huurmoordenaar die werkt voor 'The Agency' en wiens naam alleen bekend staat als Agent 47 (Timothy Olyphant) komt terecht in een politiek complot. Hij wordt achtervolgd door zowel Interpol als het Russische leger terwijl hij door Oost Europa heen trekt.

  Je hoeft geen ingewikkeld verhaal te hebben om een goede film af te leveren, maar wel goed uitgetekende personages en een kick-ass en originele regie met overtuigende acteurs en een scenarist met wat relevante ervaring en die vooraf niet jarenlang werkloos is geweest. Deze trailer probeert uit te pakken met de mooiste beeldjes om de fans van de strip te plezieren, maar het ziet er allemaal zo versleten uit als de met Duvel-bezopen paus na een heftig fuifweekend. Dit lijkt wel straight-to-video B-film materiaal, in plaats van een stijlvolle en adembenemende thriller van een geslepen huurdoder. Misschien hebben die vervelende titels die de trailer in stukken hakken er ook wel iets mee te maken, of misschien is het de babyface van Timothy Olyphant die er voor iets tussen zit, of het feit dat de regisseur de plaatjes in de strip wou nadoen in plaats van zich te bekommeren een stevige actie-thriller af te leveren, of heeft producer Luc Besson opnieuw het project te commercieel willen maken?


  De kwaliteit van de trailer is niet van bijzondere kwaliteit, maar bij de tweede explosie
  in de gang heb ik zo de indruk dat de rechter decormuur aan het bewegen is (op -27 sec)

  Ben ik de enige, trouwens? Had ik er iets teveel van verwacht? Laat me toch duidelijk zijn, de eerste beelden zien er ontgoochelend uit, maar nog altijd véle malen beter dan eenderwelk Uwe Boll vehikel…wat niet noodzakelijk een compliment hoeft te zijn. Op 21 november 2007 zullen we ons definitief oordeel mogen vellen, maar mijn verwachtingen zijn met dit filmpje al tot in mijn schoenen gezakt.

  Update 05/08/2007: Hier is de HQ trailer.

  ***Related Posts***
  04/12/2007: Hitman review
  11/10/2007: Hitman-regisseur Xavier Gens ontslagen
  07/12/2006: Vin Diesel dan toch geen Hitman
  22/10/2005: Vin Diesel misschien Hitman

 • Eerste foto van Harrison Ford als Indiana Jones

  Pin it!

  Het was Steven Spielberg, en niet een paparazzi-fotograaf die al maandenlang in een container aan de overkant van de straat zat weg te stinken met zijn tele-lens juist tussen twee vuilniszakken, die de eerste foto van Harrison Ford nam als Indiana Jones. We zien hem wederom stralen met zijn karakteristieke hoed en zijn beige 50'ties hemdje, op de set van de vierde Indy-film, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) (titel nog niet officieel bevestigd). Voor het eerst in 19 jaar (eigenlijk 14 jaar als je de tv-serie The Young Indiana Jones Chronicles meetelt) is Ford weer helemaal de avontuurlijke archeoloog en ik moet bekennen: de man ziet er op zijn 65ste verrassend goed geconserveerd uit als Indiana Jones. De foto werd gepubliceerd op de officiële site, Indiana Jones.com. Het schrammetje op zijn wang en de bloedvlek op zijn knie laten vermoeden dat dit wel eens een action-packed filmpje zou kunnen worden, tenzij de iets oudere Indy uit zijn bed is gevallen. De trailer zal het binnenkort wel uitwijzen.

  Indiana Jones pic
  *** druk op afbeelding voor de iets grotere versie ***

  Naast Harrison Ford spelen John Hurt, Shia LaBeouf, Cate Blanchett, Jim Broadbent en Ray Winstone de hoofdrollen. Dat LaBoeuf de rol van de zoon van Indy zou spelen is nog steeds biet bevestigd.

  Een andere gerucht dat de kop maar op blijft steken is dat Karen Allen in terug keert als Indy’s oude vriendinnetje Marion Ravenwood, maar ook voor dit houden Spielberg en George Lucas de lippen stevig op mekaar. Sean Connery, die de vader van Indiana Jones and the Last Crusade speelde, heeft zelf bekend gemaakt dat hij teveel van zijn pensioen geniet om die vrije tijd te onderbreken voor de opnames van Indy 4, dus Connery zien we niet terug als Professor Henry Jones. De opnames van Indy 4 zijn op dit moment in volle gang. Op de Indiana Jones site kan je trouwens een eerste filmpje zien waarin Steven Spielberg de troepen aanspreekt en hen succes wenst met de opnames. De film zal op 22 mei 2008 wereldwijd in première gaan.

  Update 05/08/2008: De man die dinsdag werd gearresteerd omdat hij computers en foto's zou hebben gestolen van de set van de nieuwste Indiana Jones-film, is in staat van beschuldiging gesteld. Als de 37-jarige man schuldig wordt bevonden zou hij voor vier jaar in de gevangenis kunnen belanden. Gisteren zei hij voor de rechtbank onschuldig te zijn.

  De items werden vorige week gestolen uit het kantoor van de productiemaatschappij op de set van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, op het terrein van Universal Studios in Los Angeles. Nadat de politie erachter kwam dat er foto's van de film waren aangeboden aan verschillende Amerikaanse roddelwebsites, wierpen politieagenten zich op als potentiële kopers. Bij de ontmoeting die zij vervolgens met de verkoper van de spullen regelden, werd de 37-jarige man opgepakt.

  ***Related Posts***
  05/10/2008: Indiana Jones 5 met Harrison Ford
  14/02/2008: Indiana Jones 4 trailer !
  09/03/2007: Shia LaBeouf wordt zoon van Indiana Jones ?
  03/01/2007: Indiana Jones 4 gaat dit jaar in productie
  09/11/2006: George Lucas hield Indy 4 tegen
  23/08/2006: George Lucas over Indy 4 en Red Tails
  07/06/2006: Virginia Madsen misschien Mrs. Indiana Jones en Natalie Portman zijn dochter
  05/04/2006: Indiana Jones in Australië
  08/03/2006: Spielberg trekt zich terug in 2006
  26/01/2006: Voorlopig geen Jurassic Park IV in zicht
  05/10/2005: Lara Dutta én Sean Connery in Indiana Jones 4
  31/05/2005: Indiana Jones 4 script wacht op goedkeuring
  29/04/2005: Geruchten over Scarlett Johansson in Indiana Jones 4
  05/12/2004: Pre-productie Indiana Jones 4 goed op dreef

 • Nieuwe The Simpsons Movie trailer

  Pin it!

  Laten we de nieuwe week beginnen met een hilarische nieuwe trailer van The Simpson Movie (2007), dankzij MovieWeb. We zien er een biggetje die de weten van de zwaartekracht trotseert. Geniet ervan!

  The Simpsons Movie pic 1 The Simpsons Movie pic 2

  The Simpsons Movie trailer

  ***Related Post***
  01/05/2007: The Simpsons trailer

  Categories: Trailer 1 comment
 • The Big Boss (1971) **½ recensie

  Pin it!

  Als je even bedenkt dat The Big Boss (1971) (ook bekend als Fists of Fury) een groot kassucces was in Hong Kong, deze filmkopie bij ons voor lange tijd onaangeroerd bleef met een belabberde en slecht vertaalde Engelse klankband en een bedenkelijke her-montage. Gelukkig is gerechtigheid geschied, en komt het label Hong Kong Legends uit met een the digitally remastered and restored version in het oorspronkelijk Cantonees.

  the_big_boss_1971_bruce_lee_poster.jpg

  De Europeanen zijn de eersten die kunnen genieten van deze nieuwe versie, gezien de eerste exemplaren voor Zone 2 zijn bestemd. Let wel, er is een dvd releases met én zonder audio-commentaar van Jackie Chan-scenarist en vroegere eindredacteur van het actie-blad Impact, Bey Logan. Voor de fans van Bruce Lee raad ik uiteraard de versie aan met audio-commentaar.

  Korte inhoud: Bruce Lee kruipt hier in de rol van een onvoorstelbaar naïef en argeloos mannetje van het platteland dat een job krijgt in een ijsfabriek ergens in Thailand om zo zijn oude mamaatje financieel te ondersteunen. Maar Lee wordt bedrogen door zijn baas, een grote heroïnesmokkelaar. Wanneer zijn familieleden en kennissen vermoord worden, zet hij zijn zinnen op wraak.

  The Big Boss moet de film geweest zijn waar het allemaal mee begonnen is voor Bruce Lee. Nochtans heeft de film niet meteen veel spectaculaire scènes en spelen quasi alle acteurs alsof ze nog nooit voor een camera hebben gestaan. Maar Bruce Lee is overtuigend en charismatisch en hij trekt deze low budget (100’000 dollar) prent met zijn filterdun script en zijn cartoony regie van Lo Wei, naar een hoger niveau. Bruce Lee's vechtstijl is nooit eerder gezien en hij bewijst dat hij de meester is met de blote hand als met wapens (hoewel dit waarschijnlijk de enige Bruce Lee film is zonder de befaamde nunchaku's).

  Wraak is het hoofdthema en daar wordt naar toe gewerkt zonder veel logica of gevoel voor realisme, laat staan een beetje psychologie. Je stelt je wel eens de vraag hoe een bende debiele drugskoeriers in staat waren om rijk te worden, gezien elk van hun acties meer problemen veroorzaken dan oplossen. De liquidatie van hun werknemers in de ijsfabriek was zo systematisch dat het uiteindelijk belachelijk werd. En ja, we zitten hier 2 jaar voor de release van de cultklassieker Enter the Dragon (1973); weliswaar met steun van Hollywood en een "iets" ruimer budget van 850'000 dollar. Maar al die onwaarschijnlijke scènes en die smoelentrekkerij van die nog onervaren acteurs, heeft uiteindelijk wel zijn charmes.

  Bruce Lee speelt er de verdediger van de misbruikte werknemer, die hun schamele centjes verdoen in schimmige goktenten en bordelen. Deze schets van de miserabele positie van de kleine uitgebuite Chinese man die moet immigreren voor een beter bestaan, had gemakkelijk een sociaal drama kunnen zijn. De onrechtvaardigheid en de zonde zijn heer en meester in een landschap beroofd van geloof en wet. The Big Boss is ook niet meteen een vrouwvriendelijke film. Vrouwen worden er afgeschilderd als hoeren of dociele huisvrouwen die slachtoffers zijn van het mannelijke geweld.

  Het grote verschil met heel wat andere kung-fu prenten is dat de helden die Bruce Lee vertolkt geen opleiding meer moeten volgen, maar wel degelijk volleerde meesters zijn in de Oosterse Vechtkunst, met zelfs een beetje attitute. Vaak zie je een chips-etende Bruce uitdagend voor een bende criminelen staan, om dan alle tegenstand te vloeren met zijn befaamde three-leg-kick. In deze film zie je hem een blauw of een wit sjaaltje dragen rond zijn gordel. Met een blauw sjaaltje wil hij zijn vijanden gewoon een pak rammel geven. Draagt hij echter een wit sjaaltje, dan is het menens en kunnen er doden vallen. Dit zou een verwijzing kunnen zijn naar de Chinese symboliek waarin de witte kleur symbool staat voor de 'dood'.

  Maar Bruce is in deze film niet oppermachtig. Hij is niet ongevoelig voor de charmes van vrouwen en hij kan ook bloeden wanneer een mes door zijn kleren scheurt. Op het einde van de film wordt Bruce Lee opgepakt door een leger van politiemannen – want ja, ook al is het voor de goede zaak, doden blijft strafbaar voor de wet. Toch opmerkelijk dat diezelfde agenten de moordpartijen van de drugbaronnen door de vingers zagen.

  The Big Boss 01
  The Big Boss 02
  The Big Boss 03

  Al bij al is The Big Boss een zeer vermakelijke film. Het ritme zit goed en de atmosfeer van kameraadschap is vermakelijk. Ondanks de trieste sociale context zorgt de 35mm scope-fotografie voor niet-onaardig kadrages en een kleurenpalet met zonovergoten grasvelden, koelkelders met bloedrood licht en gitzwarte nachttaferelen. De gevechten zijn trouwens vaak beter gefilmd en gemonteerd dan meer recentere actiefilms (cf. The Bourne Supremacy). De knappe choreografie was in handen van The Big Boss himself, Han Yin-Chieh. Het gebruik van trampolines om acteurs hoger te laten springen was in die periode heel doeltreffend en machtig. Naast de paar bedoelde (een man wordt door een houten muur geslaan en laat zijn profiel achter) en onbedoelde grapjes (de hilarische kleding van de schurken, de bril van The Big Boss,…) moet deze niet onderdoen voor de andere Bruce Lee prenten en is hij zeker één van de meer verfrissende exploitation films uit de jaren '70.

  rating

  Beoordeling: 2,5 / 5
  Recensie door op 24 juni 2007

  *** The Big Boss trailer ***