• Rose McGowan de nieuwe Barbarella?

  Pin it!

  Je zou maar gek zijn als actrice om geen relatie aan te gaan met een succesvolle regisseur. Neem nu Rose McGowan, uiterst knap maar niet meteen een groot acteertalent. Zij heeft Robert Rodriguez aan de haak kunnen slaan die prompt scheidde van Elizabeth Avellan waarmee hij reeds 5 kinderen had.

  barbarella_1968_poster.jpg

  Dat wierp zijn vruchten af voor de jonge dame want naar verluidt straalde ze als brunette in Planet Terror én blondine in Death Proof (cf. Grindhouse) en binnenkort krijgt ze misschien wel de hoofdrol in Barbarella (2008) die volgens Variety naar de Rodriguez zal toekomen en niet regisseur Peter Webber (Hannibal Rising) zoals eerder werd aangekondigd.

  "I love this iconic character and all that she represents, and I'm truly excited by the challenge of inviting a new audience into her universe," Rodriguez said. Dino De Laurentiis hinted at the flavor of the remake: "In our vision, the future is female, and I can't wait to introduce 'Barbarella' to a new generation of moviegoers," he said.

  Jane Fonda was die iconische figuur, en ik weet niet Rose eigenlijk wel genoeg talent en faam heeft om de fakkel over te nemen. Ik denk van wel. Er werd ook gedacht aan Kate Beckinsale, maar dat had ik toch niet zo’n goede keuze gevonden. McGowan slaagde erin om een geamputeerd been met machinegun sexy te maken, dus geef ik haar alle credit. Zij heeft de campy look met een gepast ondeugend snoetje. Ik ben benieuwd naar die eerste foto’s in space-suit.

  Het is al een tijdje geleden dat ik de originele Barbarella (1968) heb gezien, maar ik herinner me zeker nog de begin-generiek met de zwevende en naakte actrice in een zero gravity ruimte, en de onvergetelijke Orgasmatron. Science Fiction Erotica van de bovenste plank. Alles blijft heel speels en er zitten in de film geen expliciete seks-scènes. De speciale effecten in de film waren voor die periode heel ambitieus en het was trouwens een van de weinige films die zowel in het Engels als in het Frans (met een Frans sprekende Fonda) werd opgenomen. Afwachten dus naar die eerste afbeeldingen.

  ***Related Posts***
  03/07/2008: Rose McGowan en Robert Rodriguez break-up!
  23/10/2007: Barbarella voorlopig niet met Rose McGowan

 • At Worlds End breekt toch niet alle records

  Pin it!

  Het was te verwachten dat Pirates of the Caribbean: At Worlds End (2007) de box-office zou veroveren, maar het weekend openingsdrecord blijft op naam van Spider-Man 3 (2007). De film die geraamd is op 200 miljoen dollar heeft in zijn eerste weekendronde 83 miljoen opgebracht in de States en 401 miljoen wereldwijd. Behoorlijk wat. Blijkbaar zijn de mensen nog niet uitgekeken op Jack Sparrow, ook na het “ietwat zwakkere” tweede deel. MoviesOnline schrijft het volgende:

  Walt Disney Pictures' epic adventure Pirates of the Caribbean: At World’s End, from Jerry Bruckheimer Films, landed in the global box office record books and laid claim to the biggest opening in industry history, with an unprecedented gross of $401,000,000 in its first six days of release, it was announced today by Mark Zoradi, president of Walt Disney Studios Motion Picture Marketing and Distribution. Pirates continues to please audiences around the world with exceptionally strong exit polls.

  Chow Yun-Fat 01Orlando Bloom 02Keira Knightley 04Geoffrey Rush 03
  © Walt Disney Pictures

  Domestically, Pirates of the Caribbean: At World’s End raised its weekend estimate to $156 million (including Thursday night showings). The film set a new record for the four-day Memorial Day Weekend with its gross of $142 million (including Monday estimates), the film surpassed the previous high of $122.8 million set by X-Men: The Last Stand (2006) in 2006.

  Het blijft voor mij één groot mysterie waarom die films zoveel geld opbrengen. Ik ken in mijn entourage van filmfreaks en mensen uit de filmsector zelfs weinig mensen die de Pirates of the Caribbean lusten en ik moet bekennen dat ik er ook niet stapel van ben. Ik kijk liever uit naar de nieuwe Christopher Nolan prent, dan voor een derde keer Jack Sparrow (Johnny Depp) de focus zien weg te trekken van het verhaal. Maar goed, we weten ondertussen dat een grote recette niets vertelt over de kwaliteit van de film, dan wel over de aard van het beestje. Familiefilms domineren nog steeds de box-office. Het doelpubliek van de bioscoop blijft liggen tussen 12 en 18 jaar en de gezinnetjes met kinderen.

  Pirates 01Pirates 02Pirates 03
  © Walt Disney Pictures

  Maar ik heb respect voor de makers want zij hebben kunnen presteren wat niemand had verwacht. Piratenfilms waren nu eenmaal gedoemd om te mislukken, zeker na films als Cutthroat Island (1995). Ik ben toch benieuwd of Transformers (2007) nog beter zal doen in de States.

  Komt er een vervolg? De tijd zal het uitwijzen, maar Jerry Bruckheimer heeft in ieder geval bekend gemaakt op Imdb dat niets vast staat. Ook voor Keira Knightley is het welletjes geweest.

  Pirates 04Pirates 05Pirates 06
  © Walt Disney Pictures

  Although most analysts were quick to predict that the success of Pirates of the Caribbean: At World's End virtually guarantees a fourth installment -- and star Johnny Depp has indicated that he would be willing to sign on so that he can explore the character of Jack Sparrow further -- producer Jerry Bruckheimer sounded noncommittal when asked about expanding the franchise. "We've been working on this trilogy for 5 1/2 years, and the latest one was just a monster," he told today's (Tuesday) Los Angeles Times. "It's always about making sure you have a great story with interesting plots, themes and characters. There is a possibility-- we'll see what happens."

  De eerste Pirates had nochtans heel veel uitwegen om hiervan een Harry Potter-achtige filmserie te maken, maar gezien Johnny Depp het personage van Orlando Bloom teveel naar de achtergrond drong en de producer de focus van de films wou verleggen op Jack Sparrow, had je niet echt veel verhaal en karakter-ontwikkeling meer over. Je kunt de 3 films eigenlijk gemakkelijk samenvatten op een bierviltje. Een vervolg zonder Johnny Depp is in dit stadium ondenkbaar – gezien hij de ster is en ook de enige die alvast wil terugkeren - maar nochtans zou hierin een oplossing liggen voor het verdere verloop van de piratenfilms.

  ***Related Posts***
  07/10/2008: Depp krijgt $75M voor Pirates of the Caribbean 4
  18/06/2007: Chinese censuur knipt Chow Yun-Fat uit At World's End
  20/03/2007: Pirates of the Caribbean: At Worlds End trailer
  13/01/2007: Pirates of the Caribbean: At Worlds End posters
  12/11/2006: Keira Knightley geen zin in vierde deel

 • Death Proof (2007) *½ Blu-ray recensie

  Pin it!

  Zou Deathpoof (2007) van Quentin Tarantino beter tot zijn recht komen in een Grindhouse-concept, samen met de sexy en verrassende Planet Terror van Robert Rodriguez? Dat was voor mij de belangrijkste vraag na het zien van de prent. Quentin zelf vond in ieder geval van niet, want hij wou zijn film losmaken van Planet Terror en met de director's cut onder de arm naar Cannes gaan.

  death_proof_2007_blu-ray.jpg

  Death Proof, die in totaal 121 minuten duurt, werd niet alleen lauw onthaald in Cannes maar presteerde in Amerika vreselijk slecht aan de box-office. Het Grindhouse project haalde nog geen 25 miljoen dollar op. Producent Harvey "Scissorhands" Weinstein was dus ook aan boord om de twee delen in Europa afzonderlijk te lanceren. Het opmerkelijke aan de langere cut van Death Proof is dat er wel flarden inzetten van "exploitation grondhouse stuff" maar dat hij halverwege toch een vrij normale film aflevert, oersaai verhaal over een stuntman die opgewonden raakt door vrouwen te vermoorden met zijn moordmachine op wielen. Iets wat je met een kortfilm kan vertellen. Maar Quentin laat zijn personages leuteren voor 100 minuten en zo heb je meteen een film van 2 uur.

  QT zelf beklemtoonde tijdens de persconferentie dat wij in Europa gezegend zijn omdat wij worden getrakteerd op een lapdance van Vanessa Ferlito. Wat kan er nu leuker zijn dat dat? Misschien een echte lapdance van de dame in kwestie...? Hoofdrolspeler Kurt Russell was de enige die dwars lag in het PR-offensief: hij verklaarde openlijk dat hij het zonde vond dat de twee films uit elkaar waren getrokken. En ik moet heb bijtreden want de extended versie is gewoon niet om aan te zien.

  Russell speelt Mike, een psychopatische stuntman die als hobby onschuldige meisjes vermoordt. De prent bestaat uit twee verhaallijnen hoe hij de zaken aanpakt: in de eerste helft verleidt hij drie vrouwen (waaronder Rosario Dawson), en in de tweede helft doet hij het nogmaals over met een groep onder leiding van de stuntvrouw Zoe Bell. Beide segmenten hebben dezelfde opbouw: eerst wordt er een half uur oeverloos gezeverd, en daarna wil Tarantino het zootje redden met spectaculaire autoachtervolgingen en inventieve bloedbaden waar hij zo'n voorliefde voor heeft. Uiteraard wordt alles ook een stuk verfraaid met wat aantrekkelijke dames die nauwelijks kunnen acteren zoals de blondine Rose McGowan, de brunette Mary Elizabeth Winstead, en de exotische Sydney Tamiia Poitier (dochter van Sidney Poitier)

  Death Proof is bedoeld als een soort eerbetoon aan oude pulpfilms zoals die van Russ Meyer, die in de jaren zestig en zeventig met veel succes in de zogenaamde Grindhouse-theaters draaiden: bioscopen die avond na avond alleen maar onbedoeld slechte films vertoonden. Maar de nieuwe Tarantino mist zichtbaar het vernuft en de branie die al zijn vorige hommages wél hadden. Hoewel...de enige Quentin Tarantino film die ik kan bekijken er herbekijken blijft toch Jackie Brown. Ik heb genoten van Django Unchained maar net zoals met veel van zijn andere films zijn het films die ik niet snel een tweede keer ga bekijken.

  Kurt RussellVanessa FerlitoRose McGowanRosario DawsonMary Elizabeth WinsteadSydney Tamiia Poitier
  QT & Kurt Russelcrash 02Poitier 03car 04
  © Dimension Films

  De zinloze dialogen in Death Proof zijn niet zo leuk als het verbale spervuur in Reservoir Dogs of Pulp Fiction en het boeit de kijker geen moment of Stuntman Mike al dan niet zijn prooi om zeep zal brengen of niet. Het was ongetwijfeld in de oude grindhouse-films uit de jaren 60 ook het geval. Maar het excuus 'hommage' helpt Tarantino niet zijn kunstje boven de middelmatigheid uit te tillen. Het voelt allemaal een beetje banaal aan. Jammer maar helaas.

  rating

  Beoordeling: 1,5 / 5
  Recensie door op 29 mei 2007

  ***Related Posts***
  14/04/2007: Grindhouse-concept gestolen?
  25/12/2006: Grindhouse trailers
  11/08/2006: Grindhouse posters

   

  *** Death Proof trailer ***

 • Sex and the City regisseur bekend

  Pin it!

  Sommige filmprojecten zijn gewoon een garantie op geld in het laatje. Ik denk dat aan tv-series die een film-versie krijgen. Enkel België slaagt erin om flops te maken (cf. Windkracht 10 the movie), maar wanneer men naar VS kijkt ziet men dat tv-series die worden gemoduleerd tot films echt wel succesvol zijn (X-files, Starsky & Hutch, Jackass,…). Of het uiteindelijk goede films worden is een ander paar mouwen.

  sex_and_the_city_2008_poster.jpg

  Binnenkort krijgen we waarschijnlijk een Sex and the City (2008) film, en ik heb zo de indruk dat ook dit project jackpot zal zijn aan de box-office. Elke volwassen vrouw die ik ken heeft die serie al gezien en is er verzot op. Soms helpt het zelfs als verleidingstruuk voor mannen die een vrouw willen benaderen. Zeg dat je gek bent op Sex in the City od Desperate Housewives en je scoort gegarandeerd.

  Ik heb al in een vorige post melding gemaakt van een Sex and the City film, maar dat deze vertraging zou oplopen omdat de cast eigenlijk elkander niet konden uitstaan. Maar er is één remedie tegen alle problemen: GELD. En ja, de meisjes (Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Cattral en Cynthia Nixon) hebben ondertussen de wonden kunnen likken. Het productiehuis heeft zelfs al een regisseur aan de haak kunnen slaan, althans als we Cinema Blend mogen geloven.

  Rumor has it that Michael Patrick King is set to direct a feature film version of the show. King, wrote and directed several episodes of the TV series as well serving as an executive producer during its run. He won an Emmy for his work on 'Sex', but he’s never done anything in movies till now. Sex and the City: The Movie will be his theatrical writing and directorial debut.

  De cast heeft nog niet ingetekend, maar als de studio al een regisseur voor het project heeft, denk ik wel dat ze zich niet meteen zorgen maken. De ladies zullen er trouwens niet al te lang mee moeten wachten, want ook zij worden met de dag iets ouder.

  Update 03/07/2007: Na jaren van onderhandelingen en speculaties komt er dan toch een filmversie van Sex and the City. Uitvoerend producent Michael Patrick King zal nog steeds de film zelf schrijven en regisseren. De opnames voor de film moeten dit najaar van start gaan.

  Eerdere plannen voor een verfilming liepen stuk omdat Kim Catrall niet akkoord ging met het haar aangeboden contract. Zij zou een hoger salaris willen en inspraak wat betreft het script. Volgens bronnen van Variety zijn producent HBO en de actrice, die het personage van Samantha speelt, inmiddels tot een overeenkomst gekomen.

  Update 11/09/2007: Evan Handler speelt mee in de filmversie van 'Sex and the City'. Dat vertelt de 45-jarige acteur, die in de tv-serie gestalte gaf aan Harry Goldenblatt, aan het Amerikaanse tijdschrift People. Handler was de laatste drie seizoenen te zien als de kale, joviale echtgenoot van de keurige Charlotte York in de populaire serie. "Ik heb veel zin in de opnamen", zegt de acteur. "Ik kijk uit naar een paar weekjes in New York."

  Eerder werd al bekend dat naast Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw) de drie andere hoofdrolspelers Kim Catrall (Samantha Jones), Kristin Davis (Charlotte York) en Cynthia Nixon (Miranda Hobbes) hun rollen opnieuw zullen vertolken. De 52-jarige Chris Noth zal weer in de huid van Mr. Big kruipen. Ook 'Dreamgirls'-actrice Jennifer Hudson wist een rol te bemachtigen in de film, als assistente van Carrie Bradshaw.

  ***Related Posts***
  06/06/2008: Sex and the City promo-hype draait op volle toeren
  02/03/2008: Loonsverhoging voor Sex and the City cast
  12/04/2005: Kim Cattrall laat niet met haar sollen
  26/03/2005: Sex and the City cast voorbereidingen

 • Olson Twins in Bond 22

  Pin it!

  Ik heb nooit echt ingezien wat er zo speciaal was aan die twee truttebellen Mary-Kate en Ashley Olsen. Hoe dan ook bestaat loopt er een gerucht dat ze de eerste Bond Girl-tweeling zouden zijn. Volgens bepaalde bronnen zouden de zusjes aan het onderhandelen zijn voor een rol in de nieuwe 007-film, Quantum of Solace (2008). Zeker is wel al dat Daniel Craig mee zal doen. Niemand had anders verwacht.

  Mary-Kate en Ashley houden wel nog enkele verrassingen achter de hand. De 20-jarigen zouden een clausule in hun contract laten opnemen waarin staat dat ze niet (half)naakt voor de camera moeten huppelen, laat staan dat ze een seksscène zouden moeten spelen. Dat ze daarmee volledig voorbij gaan aan het concept Bond girl (lees: Bond babe) kan ze blijkbaar weinig schelen. De tweeling zou het deftig houden op personages die Bond helpen bij zijn missie. Wat een zever! Alsof het publiek staat te wachten om twee b-actrices te zien strippen. Nobody cares!

  De Olsenzusjes zijn vooral bekend van hun rol in de flutserie "Full House" en een reeks belachelijk slechte familiefilms, waardoor ze behoorlijk rijk zijn geworden (...met uitwerpselen trek je blijkbaar veel vliegen). Al zal nog moeten blijken of ze ook een eerste echt grote filmrol op hun palmares zullen kunnen schrijven, want dat James Bond verhaaltje lijkt mij serieus uit een dikke duim gezogen. Maar de geruchtenmolen houdt niet op want naast die twee barbiepoppen, werden ook Amy Winehouse (Grey's Anatomy), Carice van Houten en Abbie Cornish al genoemd voor een rol. Wat ik heb geleerd uit de vorige Bondfilm is dat alle namen die gelekt worden meestal geen kans maken, en dat de echte Bondgirls pas een paar weken voor de release worden onthuld.

  Wél zeker is dat naast Craig ook Judy Dench (‘M’) en Giancarlo Giannini (Rene Mathis) terug zullen opnemen. ER-acteur Goran Visnijc zou de slechterik spelen. Het filmen van Bond 22 zou pas beginnen in 2008. Een vooropgestelde releasedatum is er nog niet. Als de film al even sterk zal zijn als Casino Royale (2006), ben ik in ieder geval al een grote fan.

  ***Related Posts***
  03/11/2008: Quantum of Solace review
  03/10/2008: Quantum of Solace videoclip Another Way to Die
  30/09/2008: Quantum of Solace in voetsporen van Casino Royale
  30/06/2008: Quantum of Solace trailer
  14/02/2008: Al Pacino als Bond-villain in Quantum of Solace?
  09/01/2008: Bondgirls Gemma Arterton en Olga Kurylenko
  10/12/2007: Mathieu Amalric wordt nieuwe Bondschurk
  20/11/2007: Bondgirl casting
  14/09/2007: Een blik op Bond 22

 • Audrey Tautou vertolkt Coco Chanel

  Pin it!

  Ze brak internationaal door als dromerig meisje in Le fabuleux destin d'Amelie Poulain (2001) en gaat nu door als mode-icoon. Audrey Tautou zal de rol van Coco Chanel gaan vertolken in de biografische film Coco avant Chanel (2009) van regisseuse Anne Fontaine.

  coco chanel,audrey tautou,gucci,versace,anne fontaine,biopic,coco avant chanel

  Korte inhoud: Dit is het verhaal van de jonge Gabrielle Chanel (Audrey Tautou), die het gezicht van de 20e eeuw bepaalde met haar visie op mode. Een vrouw als zo velen: geboren in een arm gezin, zonder connecties of opleiding. Maar ook een vrouw die weet hoe mode gebruikt kan worden om onder het juk van de ingesnoerde korsetten en ongemakkelijke silhouetten vandaan te komen. Ze ontwerpt een stijl die niet alleen alle andere trends in de schaduw zet, maar die honderd jaar later nog steeds modieus is. Zo creëerde ze de garçonne-look, bedacht het minimalistische zwarte avondjurkje en bracht Chanel No. 5 uit, nog steeds een van de meest verkochte parfums ter wereld. De verfilming van Edmonde Charles-Roux biografie over Chanel gaat niet alleen over de successen die haar tot Koningin van de Mode maakten. Ontmoet ook de mannen die haar als maîtresse betaalden, zoals Étienne Balsan (Benoît Poelvoorde), om haar droom waar te maken, de echte liefde van haar leven en beleef haar strijd tegen de klassieke tijdgeest. Ze wist van Chanel een tijdloos symbool van onafhankelijkheid en elegantie te maken, nog altijd voortgezet door couturier Karl Lagerfeld die ook voor de kostuums voor de film tekende.

  Het Huis van Chanel (Chanel) is een Frans haute couture modehuis, gevestigd te Parijs. Het modehuis is opgericht in 1909 door Coco Chanel en het begon als een klein accessoirewinkeltje voor vrouwenhoeden. Chanel werd in de eerste plaats beroemd voor haar vernieuwende snit: de typische luxueuze maar comfortabele mantelpakjes in een handgeweven tweed. Coco Chanel had strakke ideeën over mode en luxe, en weigerde toe te gevende aan het toen heersende beeld van couture: ingesnoerde korsetten, ongemakkelijke silhouetten.

  In al Coco Chanel haar ontworpen collecties overheersten de kleuren zwart, grijs, wit, geel en roze, en ze stond erom bekend altijd parelkettingen te dragen, maar schokte door echte kettingen te combineren met imitatieparels.

  Ook door het parfum Chanel No. 5, het eerste parfum ooit dat samengesteld werd door een modehuis, verwierf Chanel roem.

  De film concentreert zich op de jonge jaren van Chanel, dus voordat ze doorbrak in de haute couture. Een rol die voor Tautou op het lijf is geschreven volgens regisseuse Anne Fontaine en zij wilde dan ook absoluut niemand anders voor deze hoofdrol. De opnames van de film moeten begin volgend jaar van start gaan.

  Er zou binnenkort ook een film over Gucci gemaakt moeten worden met niemand minder als Ridley Scott. Met de The Devils Wears Prada (2006) hekte zijn die films Schering en inslag. Nu nog Versace…