The Kingdom van Peter Berg met Jamie Foxx en Jennifer Garner

Er is een nieuwe trailer van de militaire-actiefilm van Peter Berg (The Rundown, Friday Night Lights) online, The Kingdom (2007). Een film die al een tijdje in de zalen had moeten draaien maar die even naar achteren werd geduwd voor alle goede redenen die mij nu even ontgaan.

The Kingdom

In ieder geval overtuigen de eerste beelden wel. Het heeft iets weg van de Jack Ryan films (Clear and Present Danger, The Hunt for Red October, Patriot Games), waarin getrainde Amerikaanse militairen moeten infiltreren in het Midden Oosten met getrokken pistolen en waarbij de regisseur en scenarist ons vertellen hoe de wereld in elkaar steekt (Traffic, Blood Diamond).

Korte inhoud: Ronald Fluery (Jamie Foxx) leidt een anti-terrorisme eenheid die de verantwoordelijken van een bomaanslag op Amerikaanse burgers in het Midden Oosten moet opsporen. Eenmaal in het weinig toegankelijke woestijnland, proberen de Amerikanen een lokale politieofficier aan hun kant te krijgen om hun onderzoek te vergemakkelijken. Maar het onderzoek wordt gedwarsboomd door bureaucratie en tradities en de levens van Fluery en zijn manschappen staan op het spel.

Ok, de trailer ziet er goed uit. Kan trouwens niet missen want de film is geproduced door Michel Mann (Miami Vice, Collateral, Black Hawk Dawn), in beeld gezet door Mauro Fiore (The Island, Tears of the Sun en muziek van Danny Elfman (moet ik hem nog voorstellen…?) Maar je kunt er niet omheen dat je het gevoel krijgt dat dit de zoveelste propagandafilm is van de Amerikanen die ons willen vertellen dat ze allemaal helden zijn, maar dat er een aantal elementen in de regering alles dwarsbomen en dat het Midden Oosten sowieso al een vat vol zorgen is.

Daarnaast lijkt het er sterk op dat een acteur als Jamie Foxx resoluut heeft gekozen voor de gemakkelijke – oppervlakkige – karakterontwikkelingen, in plaats van het psychologische en meer diepere werk. In de film is ook een rol weggelegd voor de knappe Jennifer Garner, die in de trailer eigenlijk zelfs geen lijntje dialoog over haal lippen krijgt in de 3 minuten lange trailer, en net zoals behangpapier zorgt dat het plaatje er goed uit ziet.

Ik kijk voornamelijk uit naar de rollen van Jason Bateman en Chris Cooper. Twee acteurs die echt zullen uitsteken in deze prent, dat geef ik nu al op een blaadje. Volgens wat ik weet is deze film voor een groot stuk gedraaid in Arizona en niet in het Midden Oosten. Maar kom, een woestijn is een woestijn dus geen kat die daarover zal vallen.

De film zou op 7 november 2007 in de zalen moeten draaien.

3 Comments

  1. BlackMoon

    Dat noem ik nog eens een filmpje waarvan mijn haren rechtop komen te staan. Jennifer zegt niet veel, ok, maar daar heb ik zelf niet veel problemen mee.

    Reply
  2. Kenneth

    Vlak na 9/11 werd het onderwerp moslimterrorisme angstvallig vermeden in Hollywood. Vorig jaar werd dit stigma door films als Syriana en United 93 succesvol gebroken. In november kunnen we gaan kijken naar The Kingdom, een bigbudget-actiethriller, met een gelijkaardige thematiek. Een team overheidsagenten onderzoekt de bomaanslag op een Amerikaans complex in het Midden-Oosten. De indrukwekkende cast bestaat uit Oscarwinnaars Jamie Foxx en Chris Cooper, Jennifer ‘Alias‘ Garner, Jason ‘Arrested Development‘ Bateman en Jeremy ‘Entourage‘ Piven. Karakteracteur, Peter Berg, neemt plaats in de regiestoel van zijn eerste ‘grote’ film. De trailer is alvast om van te smullen.

    Reply
  3. miiki

    schoon beeldjes maken nog geen goeie film. De trailer van Island was ook opmerkelijk. De film zelf trok op geen flapoor.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *