• Ocean's Thirteen met Al Pacino

  Pin it!

  Of de nieuwe Ocean's Thirteen (2007) van Steven Soderbergh net zo knap zal zijn als het origineel Ocean's Eleven (2001), of net zo'n bittere teleurstelling als Ocean's Twelve (2004) is nog maar de vraag. De nieuwe trailer suggereert dat het slotdeel in de Ocean's trilogie wel eens in de eerste categorie kan vallen, maar schijn kan soms bedriegen. Maak zelf jullie oordeel of dit filmpje aanzet om de film in de bioscoop te gaan zien. Ik ga in ieder geval naar quasi alle films zien. Een bioscoop-abonnement kan dergelijke tijdrovende gewoontes snel in de hand werken.

  oceans_thirteen_2007_pic01.jpgoceans_thirteen_2007_pic02.jpgoceans_thirteen_2007_pic03.jpg
  © 2007 Warner Bros.

  Tot nu toe werd de plot angstvallig geheim gehouden, maar gelukkig geeft de trailer nu wel het een en ander prijs. Al Pacino’s karakter blijkt Reuben (Elliott Gould) belazerd te hebben, waardoor Danny Ocean (George Clooney) en zijn jongens geen andere keus hebben dan wraak te nemen. That’s it, en meer moet dat voor dergelijke films eigenlijk niet zijn. Ocean's draait om de coole dialogen, de coole personages, de coole situaties. En na het zien van de eerste beelden wordt duidelijk dat Matt Damon - die voorheen slechts een bijrol had - wel eens de show kan stelen van Clooney en Pitt. Ocean's 13 gaat op 13 juni in de Belgische bioscopen draaien.

   

  *** Ocean's Thirteen trailer ***

  ***Related Posts***
  19/06/2007: Ocean’s Thirteen filmbespreking
  08/05/2007: Nieuwe Ocean's Thirteen posters
  19/12/2006: Ocean’s Thirteen teaser + korte inhoud
  29/03/2006: Ocean’s Thirteen casting
  26/10/2004: Ocean’s Twelve, een magere sequel

 • Eli Roth wil geen rating meer voor horrorfilms

  Pin it!

  Ongecensureerd geweld, gratuite seks-scènes, folteringen en moorden à volonté, naakte-scènes en liters bloed vergieten zijn onderwerp voor een gevreesde NC-17 rating. Dat betekent dat de bioscopen (voornamelijk in de vs – bij ons ligt de lat op 16 jaar) mensen die jongeren zijn dan 18 jaar niet mogen toelaten voor de desbetreffende film. Dit komt neer op een serieus inkomstenverlies. Misschien is dit wel de reden waarom Eli Roth in een interview met MTV van leer gaat tegen het huidige ranking-systeem nu zijn film Hostel II (2007) binnenkort in de zalen is. Roth voert een vurig pleidooi om horrorfilms un-rated te laten, een stelling die nog niet zo onzinnig is.

  "I'd love to see us get to a point where you can go to theaters and see movies unrated and that people know its not real violence. It's all pretend. It's all fake."

  Ik ben de eerste om kritiek op te voeren op het rating-systeem, gezien deze heel subjectief gebeurt en niet geheel gezuiverd van vriendjespolitiek. Het zou niet de eerste keer zijn dat grote filmmakers een gunstige rating hebben gehad voor een film die uiteindelijk wel veel grafisch geweld vertoont. Roth heeft een punt dat het een beetje dwaas is om een horrorfilm te censureren, gezien het net die verboden scènes zijn die in vele gevallen de horror 'gruwelijk' kan maken. Roth verlangt naar de dag wanneer mensen zullen inzien dat films niet aanzetten tot geweld, evenmin als videogames dat zouden doen.

  Roth is iemand die geregeld wel eens ideetjes lanceert, zoals geld terug bij een veel te zwakke bioscoopfilm - in dat geval verwees hij herhaaldelijk naar Ocean’s Twelve (2004). Hij maakt ook deel uit van de Splat Pack (cf. the rat pack), samen met Quentin Tarantino, Rob Zombie en James Wan (Saw), die elk de horror-zaak genegen zijn. Hun bedoeling is om het horrorgenre te herwaarderen en het opnieuw zo bloederig maken als in zijn beginperiode. Uiteraard spannen ze ook graag samen tegen de MPAA rating systeem. Alle ogen zijn in ieder geval gericht op Hostel II die nog steeds zijn rating afwacht en hoopt op een R-rating in plaats van een NC-17 rating. De filosofische gedachte is dat als je de limieten ga afstasten van het geweld in film, het op een zeker ogenblik niet meer zo "belangrijk" zal worden. "I'd love to see us get to a point where you can make a movie and not worry about the limits of the violence. Then I think they'd get so violent that people would get bored of it."

  ***Related Posts***
  01/09/2007: Dubbele ‘uncut’ DVD van Hostel I & II
  06/06/2007: Vooroordelen over Hostel 2
  02/03/2007: Cabin Fever 2: Spring Fever
  01/03/2007: Hostel II posters
  14/12/2006: Top 10 Beste Naaktscènes van 2006
  10/02/2006: Baywatch the movie met Eli Roth
  05/01/2006: Hostel, a bloody disgusting good time
  28/10/2005: Gruwelpraktijken in Hostel
  13/07/2004: Cabin Fever filmberspreking

  Categories: Clash 3 comments
 • Army of the Dead van Zack Snyder

  Pin it!

  Na het wereldwijde succes van de remake van Dawn of the Dead komt Zack Snyder, de regisseur die onlangs de schitterende 300 (2007) van Frank Miller verfilmde, nu met een sequel. Volgens Variety heeft hij al een scenario geschreven voor de nieuwe zombie-action-horror-flick met de geslaagde titel Army of the Dead. Hij zal deze prent samen met zijn vrouw produceren met hun eigen bedrijf Cruel & Unusual Films, voor de Warner Bros.

  Snyders heeft ondertussen wat ervaring met het verfilmen van een “leger” en bloederige actie, dat deze film uiteindelijk op zijn lijf staat geschreven. Volgens de eerste berichten zou hij zelfs van plan zijn om dezelfde epische kwaliteiten van 300 toe te passen op deze sequel. Het is wel nog niet helemaal duidelijk of hij de film ook effectief zal regisseren (maar hoogstwaarschijnlijk wel). In ieder geval is zijn eerstvolgende prent de science-fiction thriller Watchmen (2009).

  Dawn of the Dead pic 1Dawn of the Dead pic 2
  Dawn of the Dead © 2004 Strike Entertainment

  Army of the Dead speelt zich af in een nabije toekomst en vertelt het verhaal over een vader die zijn dochter uit een gebied in Las Vegas wil redden, omdat dit in quarantaine is gesteld vanwege de dreiging van zombies. Het plot doet me toch een beetje denken aan dat van Resident Evil: Extinction (2007). Maar als Snyder er een 300 touch wil aan geven ben ik wel benieuwd. "I feel there hasn’t been a zombie movie on the scale that we want to do it", volgens de regisseur. Laat maar komen.

 • 28 Weeks Later ... trailer

  Pin it!

  Sweet! De eerste trailer van de sequel op Danny Boyle’s zombiefilm 28 Days Later (2002) is uit. De apocalyps ontrolt zich opnieuw zes maanden na de eerste aanval van het rage virus. Iedereen die in het origineel besmet was is uitgeroeid door het Amerikaanse leger en nu kunnen de niet geïnfecteerde mensen 28 Weeks Later … (2007) weer beginnen met het opbouwen van hun land en het oppakken van hun leven.

  28 Weeks Later

  Korte inhoud: Hoewel Don (Robert Carlyle) zijn vrouw aan het virus heeft verloren, wordt hij in Londen wel herenigd met zijn twee kinderen. Er sluimert echter iets. Één van drie draagt een groot geheim met zich mee. Het virus is namelijk nog niet dood. En slaat dit keer harder toe dan iemand had kunnen verwachten. Als een drager van het virus Londen betreedt, verspreidt hij zonder dat hij het weet het virus. De hel breekt opnieuw los.

  Ik had in het begin lage verwachtingen bij deze sequel, gezien de regie niet meer in handen is van Danny Boyle, en hij enkel de productie op zich neemt. Maar de film wordt geregisseerd door de Spaanse regisseur Juan Carlos Fresnadillo die eerder de bijzonder knappe Intacto (2001) maakte. De trailer heeft niet meer die grauwe DV-look, maar wel gefilmd op Super 35mm (vooralsnog de beste filmdrager). Ik heb toch een déjà-vu gevoel, maar ik gun hem het voordeel van de twijfel. De film heeft bij ons nog geen release-datum maar verwacht wordt dat de prent in september bij ons zal uitkomen.

 • DiCaprio en Scorsese in Wall Street film

  Pin it!

  Het ziet er naar uit dat Martin Scorsese waarschijnlijk Leonardo DiCaprio zal regisseren in de verfilming van Jordan Belforts autobiografie The Wolf of Wall Street (2013).

  the_wolf_of_wall_street_2013_poster02.jpg

  Belfort was een aandelenhandelaar die 20 maanden de gevangenis in ging, omdat hij weigerde mee te werken aan een het onderzoek in een enorme fraudezaak, waarbij Wall Street, grote banken en de maffia in de jaren ’90 betrokken waren. In het boek The Wolf of Wall Street vertelt Belford met naam en toenaam hoe de fraude in zijn werk ging. In september komt het boek in de boekhandel. Dit zal ondertussen de 4de samenwerking zijn tussen Scorsese en DiCaprio, en ook de 5e film zit eraan te komen met The Rise Theodore Roosevelt (2008). Welke film hij eerst zal draaien is nog niet duidelijk.

  Volgens Coming Soon zal DiCaprio de rol van Belfort spelen. Verwacht wordt dat de film dezelfde lijn zal volgen als die andere DiCaprio film van Steven Spielberg, Catch Me if You Can (2002). Blijkbaar zou Belfort ook een band gehad hebben met een FBI agent die hem zover probeerde te krijgen dat hij informant werd. Rare jongens die Feds. Maar zo zie je maar dat geniale criminaliteit altijd loont.

  Gezien Robert De Niro steeds maar ouder wordt en hij ook al is ontpopt tot een talentvol regisseur, lijkt het wel of Scorsese op zoek was naar een nieuwe mannelijke muze. En DiCaprio is geen slechte keuze, hoewel de acteur een "jongens-achtig" gezicht blijft hebben. DiCaprio is ondertussen al 3 keer genomineerd geweest voor beste acteur bij de Academy Awards, en zou toch binnenkort eens in de prijzen moeten vallen. Misschien rekent Scorsese daar ook wel een beetje op. Catch Me If You Can vond ik een fascinerende prent en als deze film zowat in de buurt komt ben ik al tevreden.

  Het is trouwens al een tijdje gelden dat we nog konden genieten van een Wallstreet-film. Twee beursgenoteerde films die ik me nog voor de geest kan halen zijn de briljante Wall Street (1987) van Oliver Stone en de oerslechte Rogue Trader (1999) met Ewan McGregor (een film die trouwens dringend aan een remake toe is – De Weinstein-broers zouden zich beter eens daarmee bezig houden dan pareltjes als Das Leben Der Anderen te remaken).

  ***Related Post***
  04/01/2013: The Wolf of Wall Street review

 • Spielberg geeft Interstellar aan Christopher Nolan

  Pin it!

  Steven Spielberg heeft Jonathan Nolan verkozen als scriptschrijver voor Interstellar (2009). Spielberg heeft een scriptschrijver voor zijn nieuwe sci-fi film, Interstellar uitgekozen en dat is Jonathan Nolan geworden: de broer van regisseur Christopher Nolan en de man die het korte verhaal schreef dat uiteindelijk uitgroeide tot de film Memento. Later schreef Jonathan ook de scripts voor The Prestige en The Dark Knight; beiden films van zijn broer. Het was MovieHole die met het nieuws bracht:

  interstellar

  Jonah Nolan – Chris’s brother and the writer of “The Dark Knight” – and Steven Spielberg - he’s the guy with the beard that did the alien movie with the bikes - are teaming for "Interstellar," a space adventure that’s set up over at Paramount. Nolan’s penning the screenplay for Spielberg to direct.

  According to Variety, a scientific theory by Kip S. Thorne, a Caltech physicist and expert on relativity informed the plot. His theory that wormholes exist and can be used for time travel intrigued Spielberg, who attended a Caltech workshop on the subject with Thorne and other scientists.

  Interstellar draait om het concept van wormgaten in het heelal die het mogelijk maken om door de tijd te reizen. Het leuke aan het project is dat de film gebaseerd zal worden op wetenschappelijke theorieën van Kip Thorne; een natuurkundige en expert op het gebied van de relativiteitstheorie. Wanneer Spielberg Interstellar gaat maken is nog niet duidelijk, maar het zal niet binnenkort worden, want op zijn agenda staan eerst nog Indiana Jones (2008) en Abraham Lincoln (2009).

  Categories: News 0 comments