Top 10 Acterende Modellen

Een knappe actrice betekent niet altijd een talentvolle actrice, maar Hollywood ligt daar niet echt wakker van. Vaak kiezen filmmakers een knappe uitstraling en een klein acteer-potentieel, boven een minder knap voorkomen met een groter acteer-potentieel. Maar sommige modellen doen het nog zo slecht niet en zijn een langer acteerleven beschoren dan pakweg Cindy Crawford (niet in dit lijstje vermeld). Hier volgen 10 modellen die zichzelf een waardige actrice kunnen noemen en 10 modellen die maar beter hun job op de catwalk behouden.

10. Rebecca Romijn is zo knap dat ze niet hoeft te acteren, ze moet er gewoon staan. Dat had Brian De Palma een beetje te letterlijk opgenomen toen hij haar gecast had in zijn Femme Fatale (2002). Maar goed, Rebecca is ook één van die modellen die zichtbaar beter wordt met de tijd. Haar beste rol, hoewel het ook geen al te grote rol is, is die van Mystique/Grace in X-Men (2000), en zal misschien de rol opnieuw vertolken voor een vierde keer in Magneto (2009).

9. Maggie Quigley a.k.a. Maggie Q is de nieuwe revelatie in Hollywood. De aantrekkelijk Hawaiiaanse actrice was elegant in een jurk en uiterst dodelijk in Mission: Impossible III (2006) en speelt nu aan de zij van Bruce Willis in Die Hard 4.0 (2007), en heeft nog een pak andere film in het verschiet.

8. Amber Valletta was het gezicht van Vogue tot ze in What Lies Beneath met Harrison Ford werd opgemerkt. Nu is Amber te zien in heel wat films, gaande van The Transporter (2005) tot Dead Silence (2007) en Premonition (2007). (picture thanks to Vogue Magazine)

7. Bridget Moynahan is nog één van die knappe modellen die zo af en toe weet te overtuigen in een filmrol. Maar één ding is zeker, Bridget wordt steeds beter. Ook zij heeft zich moeten vernederen als Coyote Ugly (2000)-babe, maar straalde nadien in The Recruit (2003) en I, Robot (2004). Bridget zullen we binnenkort zien in de hoofdrol van de komedie Noise (2007), met William Hurt en Tim Robbins.

6. Ali Larter, het bikini-model, maakte haar filmdebuut met Varsity Blues (1999), en dook nadien op in tientallen films zoals: House on Haunted Hill (1999), Final Destination (2000), Legally Blonde (2001), American Outlaws (2001) en Final Destination 2 (2003). En we zullen haar in de toekomst nog in heel wat films aantreffen, zeker nu ze opnieuw de show steelt in de NBC-serie “Heroes”. (picture thanks to Maxim Magazine)

5. Cybill Shepherd maakte haar filmdebuut met The Last Picture Show (1971) en is ondertussen niet meer weg te branden van het scherm. Cybill vertolkte tevens de rol van Betsy in Martin Scorsese’s Taxi Driver (1976), maar werd vooral bekend voor haar tv-werk.

4. Milla Jovovich, het Russische model, is niet meer weg te branden van het witte doek. Ze werd bekend met The Fifth Element (1997) van Luc Besson, en was nadien te zien in tientallen films zoals: Resident Evil (2002), The Messenger: The Story of Joan of Arc (1999) en Dummy (2002). Maar Milla staat ook in het teken van de kitsch, met filmrollen als Zoolander (2001) en Ultraviolet (2006).

3. Famke Janssen werd ook opgemerkt als Bondgirl Xenia Zirgavna Onatopp in GoldenEye (1995). Het Noord-Hollandse model was niet alleen sexy en sensueel, maar bewees ook een knappe actrice te zijn met een voorliefde voor “stoute” rollen, zoals in X-Men: The Last Stand (2006), The Faculty (1998), Deep Rising (1998),…

2. Andie MacDowell was geboren om actrice te zijn, zoveel is duidelijk. Het model voor L’Oréal speelt zowel lichtvoetige komediefilms als drama’s met heel veel overtuiging. Haar beste rol tot nu toe is volgens mij nog altijd Four Weddings and a Funeral (1994). Helaas heeft MacDowell een aantal ongelukkige acteerkeuzes gemaakt en loopt haar acteer-carrière een beetje stroef.

1. Kim Basinger is ooit een goed betaalde model geweest alvorens ze werd opgemerkt als Bondgirl Domino Petachi, in Never Say Never Again (1983), en werd een sex-symbool met Adrian Lyne’s Nine ½ Weeks (1986). Kim is één van de weinige modellen die ooit een Oscar (voor beste actrice in L.A. Confidential) in ontvangst mocht nemen.

Top 10 Models Turned Out To Be A Mistake:

10. Elle Macpherson heeft geen ‘grote’ acteercarrière gehad, maar heeft toch wel laten zien dat ze toch niet zomaar een mooie vrouw was. Zoals vele Australische vrouwen (Naomi Watts, Nicole Kidman, Cate Blanchett,…) bewees ze een talent te hebben voor drama. Elle was te zien in de serie Friends maar ook The Edge (1997) en Batman & Robin (1997). Geen memorabele rollen, maar voor een model zeker niet slecht. Maar een grote actrice zal het waarschijnlijk nooit echt worden.

9. Cameron Diaz mag dan wel een Hollywoodster zijn die in tientallen films opduikt: dat blondje is geen grote actrice en het ziet er niet naar uit dat hierin ooit verandering in zal komen. Haar beste rol zou misschien nog Any Given Sunday (1999) van Oliver Stone en op de tweede plaats Vanilla Sky (2001) van Cameron Crowe. Voor de rest zijn er geen Razzies genoeg om al haar andere vertolkingen te onderscheiden.

8. Molly Sims is al bij al nog zo geen slechte actrice. Niet dat ze ingewikkelde rollen moet spelen, maar ze doet het toch behoorlijk in de serie Las Vegas. Ze was trouwens het enige goede aan de film, The Benchwarmers (2006), maar een grote actrice zal het naar alle waarschijnlijkheid niet worden.

7. Heidi Klum, beter bekend als “The Body”, had een klein rolletje als kapster in Blow Dry (2001). Nadien was het voor het Duitse model genoeg en kreeg ze nog maar figuranten-rolletjes. (picture thanks to Max Magazine)

6. Gisele Bündchen, het Braziliaanse lingerie-model, deed haar debuut met het beschamende Taxi (2004) waarmee ze heel wat filmmakers afschrikte. Gelukkig kreeg ze nog net een klein rolletje in de succesvolle The Devil Wears Prada (2006), maar een groot acteertalent is het zeker niet.

5. Estella Warren blijft in films opduiken, hoewel ze SUCKED in alles waarin ze ook maar een klein beetje hoeft te acteren. De actrice won zelfs een Razzie Award als Worst Actrice in a Supporting Role voor Driven (2001). Maar misschien is Estella als goede wijn, en wordt ze wel beter met de jaren. ‘Slechter’ zal in ieder geval moeilijk zijn.

4. Tyra Banks, die eerder tezien was als barmeid in Coyote Ugly (2000), deed zo’n slechte beurt in Halloween: Resurrection (2002) dat de regisseur besloot om haar ‘death-scene’ uit de film te knippen. Iets te oud om nog de diva uit te hangen op de catwalk heeft Tyra nu haar roeping gevonden als talkshow host. Alles is beter dan acteren.

3. Claudia Schiffer deed haar eerste grote debuutfilm in The Blackout (1997) van regisseur Abel Ferrara, en kreeg nadien nog kleine prul-rolletjes in Black & White (1999) en Love Actually (2003). Ze mag dan wel op honderden covers staan, als actrice kwam ze nauwelijks aan de bak.

2. Christie Brinkley, het sportmodel die nog aan de zij van Chuck Norris promotie maakten voor fitness-programma’s, zal ook nooit een echte actrice worden. Verder dan edelfiguratie in Vacation (1983) en Vegas Vacation (1983) is het nooit echt gekomen. Christie is er ondertussen 53. Hopelijk heeft ze ondertussen een job gevonden met meer toekomst.

1. Brooke Shields heeft na The Blue Lagoon (1980) in tientallen films en tv-series meegespeeld, maar het blijft een middelmatige tot waardeloze actrice. Mensen met ambitie om een acteurs-carrière te beginnen zouden haar films moeten bekijken om te weten wat ze NIET moeten doen; bekijk Sahara (1983) of Speed Zone! (1989). Beschamend!

4 Comments

  1. Miiki

    rebecca romijn is gewoon een schatje. heb eigenlijk nog nooit gelet op haar acteerwerk. heb ik wel vaker met bloedmooie vrouwen.

    Reply
  2. BlackMoon

    is de knapste. Daar valt niet over te twisten. Ultraviolet vond ik een vette film, vooral na een jointje.

    Reply
  3. 2funny

    Ik mis Elisabetta Canalis in dit lijstje 🙁

    Reply
  4. Arjen

    een bijrolletje in Deuce Bigelow, volstaat dit al om actrice genoemd te worden??

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *