• The Contract met Morgan Freeman en John Cusack

  Pin it!

  Ik heb al eens aangegeven in een berichtje dat de acteurs een belangrijke factor zijn, zoniet dé belangrijkste, in Hollywood films. Het duurt soms jaren alvorens een productie een ster-acteur kan strikken voor een rol, maar eenmaal de ster heeft getekend kan de film niet snel genoeg in de bioscoop draaien - vaak met een scenario dat nog niet draaiklaar is.

  The Contract poster

  En geef toe, wanneer je een affiche ziet met Morgan Freeman en John Cusack heb je eigenlijk wel zin om iets meer te weten te komen over de prent. Dat had ik tenminste over The Contract (2006), een nieuwe thriller van Bruce Beresford (Double Jeopardy). De film spreekt me aan maar de trailer steekt behoorlijk knullig in elkaar en de promotie voor de film is héél bescheiden. Maar goed, ik dacht toch even de film in de aandacht te brengen.

  Korte inhoud: Een gezellig familie-uitje krijgt een dodelijke wending wanneer de grootvader, de zoon en de kleinzoon het pad kruisen van een huurmoordenaar…

  De thriller heeft iets weg van een tv-film die het geluk heeft gehad om opgepikt te worden door een Hollywood-regisseurs en vertolkt door een aantal sterren. Het budget, 25 miljoen dollar, lijkt voor een dergelijke thriller een heel bescheiden bedrag. Als deze prent uitdraait als een onsamenhangend en slecht geregisseerd zootje, dan zou dit mij echt verwonderen. Niet alleen de stuntelende trailer en de zwakke promotiecampagne zijn aanwijzingen, maar ook de late releasedatum is niet altijd een goed voorteken. Wat zeg ik, de film heeft zelfs nog geen releasedatum gekregen voor België...

   

  *** The Contract trailer ***

 • Next met Nicolas Cage en Julianne Moore

  Pin it!

  Ik begrijp nog altijd niet waarom Lee Tamahori nog steeds wordt aangesproken voor dergelijke multi-miljoen-dollar-producties. Hij is een onbekwaam en smaakloze regisseur die niet alleen de zwakste James Bond film ooit regisseerde (Die Another Day) maar tevens de zwakste Sopranos episode. De man houdt er tevens een wel heel excentrieke levensstijl op na.

  next,trailer,julianne moore,preview,nicolas cage,lee tamahori,jessica biel,spill

  Komt daar nog bij een slecht acterende Nicolas Cage in belachelijke scènes en je voorspelt meteen dat het publiek weg zal blijven van deze science-fiction drol. Je zou met de premisse best wel een boeiende Sci-Fi kunnen maken, maar hier zal 70 miljoen dollar verspild worden aan slechte visuele effecten en de royale gage van Nicolas Cage (ik schat 15 tot 20 miljoen). Next is spijtig genoeg hetzelfde lot beschoren als, die andere film gebaseerd op een Philip K. Dick verhaal, Paycheck (2003): een prikkelend idee wordt opgeofferd aan het altaar van de leeghoofdige actie. Spijtig dat Julianne Moore hier ook een onderdeel van moet maken.

  De premisse van Next (2007) lijkt zelfs een soort Déjà Vu, met dit verschil dat deze film gebaseerd is op een novelle van Philip K. Dick (Blade Runner, Total Recall, Paycheck, A Scanner Darkly, Minority Report).

  Korte inhoud: Cris Johnson (Nicolas Cage) is een showroom-illusionist in Las Vegas die met een voor hem kwellend geheim leeft: hij kan enkele minuten verder in de toekomst kijken. Als kind onderging hij tal van onderzoeken opgezet door de overheid en de medische wereld, die hem uiteraard een interessante aanwinst vonden. Omdat hij deze interesse kotsbeu is, duikt hij onder een valse naam onder in Vegas waar hij leeft van goochel-optredens en kleine gokwinsten. Maar wanneer een terroristische groep ermee dreigt om een nucleaire opslageenheid in Los Angeles te laten ontploffen, tracht overheidsagente Callie Ferris (Julianne Moore) hem op te sporen. Het kost haar enorm veel moeite om Cris te vinden en hem te overtuigen om haar te helpen om deze grote ramp stop te zetten.

  Wat betreft het privé-leven van de regisseur, ik maak er mij echt niet druk om. De regisseurs Roman Polanski en Victor Salva hebben ook een aantal slippertjes gehad met minderjarigen, maar dat belet hen niet om nog films te maken, en soms van kwalitief hoogstaand niveau. Maar Tamahori moet voor mij nog de eerste goede actiefilm maken. Ik ben geen fan van hem, zoveel is duidelijk, maar ik ben wel verzot op het werk van Philip K. Dick. De trailer zit boordevol cgi, maar bepaalde scènes zien er toch behoorlijk fake uit. Ik heb trouwens een afkeer voor het acteerwerk en verschijning van cover-babe Jessica Biel. En...wat is trouwens met dat kapsel van Cage? Deed me op een pijnlijke manier denken aan dat van Da Vinci Code Robert Langdon. Toch denk ik dat ik ook deze film zal zien in de bioscoop…maar ik ga dan ook naar quasi alle films gaan zien. Bij ons uit op 13 juni 2007.

 • Kanaal Twee zendt de oscaruitreiking NIET uit

  Pin it!

  Kanaal Twee is dan toch niet dé Vlaamse filmzender bij uitstek. Dit is nogmaals bewezen nadat ze dit jaar weigeren om de Oscaruitreiking rechtstreeks uit te zenden, die op de nacht van zondag van maandag wordt uitgezonden. Nochtans deed de zender dit in het verleden wel en waren ze de kandidaat om dit opnieuw te doen. Met het vertrek van Jan Verheyen ziet het programmatie-team blijkbaar ook het nut niet in om de filmfreaks de mogelijkheid te geven de belangrijkste filmuitreiking op de voet te volgen. Het schrijnende van het verhaal is dat de zender liever debiele en compleet doorgestoken belspelletjes wil uitzenden, om mensen zonder werk van hun laatste centjes te beroven. En zeggen dat die zender ooit nog een cultuurzender was met een bijzondere knappe programmatie gaande van Monty Python tot Europese cinema. Een zeer spijtige zaak.

  oscar

  Ook de uitzending van het 6de seizoen van de topserie "24" liet op zich wachten. Normaal had deze in oktober van 2006 op de buis moeten komen. Maar neen, de fans mochten wachten tot januari 2007. Ondertussen had iedereen het nieuwe seizoen al gekocht op dvd voor 70 euro. Heel slim aangepakt, hoor. Eén, Canvas en VT4 zijn waarschijnlijk opgezet met het huidige Kanaal Twee-beleid.

  De Hollandse filmfreaks hebben anders meer geluk, want Film1 - een zender die niet standaard op het Nederlands net is – zendt de uitreiking gratis uit voor 2 miljoen digitale kabel- en satellietkijkers. Als je echter de lijst van de broadcasters bekijkt zit er weinig hoop in dat wij de show kunnen volgen op een andere zender. Veel filmfans hebben mailtjes gestuurd naar Kanaal Twee, maar deze kregen allemaal een standaard antwoord terug in de stijl van "f@ck #ff, het kijkpubliek zoekt liever naar de hoofdstad van Spanje". Ik weet anders wel in welk kanaal je het nieuwe KII-team kan steken. Het is voor de eerste keer in 20 jaar tijd dat de Belgen de oscar-show niet live zullen kunnen zien. Met dank aan de zenders voor hun medewerking. :s

  Categories: Clash 10 comments
 • Little Fockers met De Niro en Ben Stiller

  Pin it!

  Na Meet the Parents (2000) en Meet the Fockers (2004) is een derde deel op komst, Little Fockers, althans volgens de mensen van Coming Soon. De eerste was een geslaagde komedie, de tweede film mocht er best wezen, dus waarom geen derde deel. Voor de studio is het in ieder geval een must wat de film brengen veel geld op. De eerste film bracht 166 miljoen op in de States, de tweede deed daar nog een schepje bij met 280 miljoen dollar. Gezamenlijk brachten de films werelwijd zo’n 800 miljoen dollar op. Je zou voor heel wat minder denken aan een derde deel.

  Meet the Parents posterMeet the Fockers posterlittle_fockers.jpg
  © Universal Pictures Benelux

  De nieuwe Universal prent zal opnieuw geregisseerd worden door Jay Roach, en geproduceerd door Tribeca Productions van Robert De Niro. De bedoeling is dat zowel Ben Stiller, Robert DeNiro, Teri Polo en Blythe Danner, die in zowel Meet the Parents als Meet the Fockers te zien waren, terugkeren. Ook worden Dustin Hoffman en Barbra Streisand, die alleen in Meet the Fockers speelden, gepolst voor Little Fockers.

  De Niro en Stiller zijn een knap filmduo. Ze kunnen beide altijd hun serieus bewaren en zijn gewoon briljant op vlak van timing. Maar bovenal vond ik het scenario van de eerste film echt wel knap geschreven. Het is eenvoudige situationele humor, maar enorm efficiënt. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Jim Carrey en Christopher Walken de rollen zouden vertolken. Had eveneens interessant geweest, maar Stiller speelt de underdog toch met iets meer overtuiging.

 • Lake Placid 2, pseudo-sequel

  Pin it!

  Ik geef toe, ik ben verzot op de quilty pleasure film Lake Placid (1999) met Bill Pullman, Brendan Gleeson, Oliver Platt en Bridget Fonda. Het is de premisse van Jaws maar dan met een reuzachtige krokodil … zelfs meer dan één.

  Lake Placid poster

  Wat ik zo aantrekkelijk vond aan de film was dat de makers deze monster-prent met een vleugje ironie en sarcasme hadden gemaakt. Deze eenvoudige film is veel slimmer dan de meeste van zijn soort en veel leuker dan pakweg Snakes on a Plane (2006). Nu blijkt dat ze er een vervolg zullen op maken. Toen ik dat las dacht ik zo van, waarom niet…ik wil nog wel een ritje op de rug van dat geschubde beest.

  Maar datgene waar ik een HEKEL aan heb zijn sequels met EEN ANDERE CAST en filmploeg. Neen, ze waren heus niet allemaal opgegeten door de crocs, dus ik had wel Bill Pullman en Bridget Fonda willen terug zien. Ook de regisseur van de eerste film, Steve Miner, is vervangen door een minderwaardig alternatief. Spijtig, zeer spijtig, want dit ruikt nu al naar direct-to-dvd. Deze film gaat dezelfde toer op als Road House 2 (2006) of Hollow Man 2 (2006), die al gebaseerd was op een wankele Hollow Man (2000). Het is MovieHole die met het nieuws voor de dag komt.

  That quick-snapping crocodile of Lake Placid is making a comeback to town waters. Dave Flores (Boa vs Python) is directing the sequel, which against pits a populace of innocent [and some not-so-innocent] folks against a crocodile that lurks in the local lake. Superman’s pop, ex-“Smallville” star John Schneider, will this time be left with a pair of scaly boots by films end. Co-starring with him, Cloris Leachman (Beerfest) and newcomer Chad Collins (Legion of the Dead).

  De belangrijkste ingrediënten die het succes van de eerste film hadden gemaakt (cast en regie) zijn zomaar eventjes overboord gegooid. Sorry maar Cloris Leachman? John Schneider? Dit stinkt uren in de wind en de film moet nog gemaakt worden. Dit zijn zo van die pseudo sequels die teren op het succes van de eerste film en buiten de titel niets te maken hebben met het origineel. En dit is echt wel jammer, want een "echte" sequel had nog wel een goede beurt gemaakrt aan de box-office. Dit is gewoon verlies van energie, geld en tijd.

 • Transformers 2 & Bad Boys 3

  Pin it!

  Michael Bay heeft grootste plannen, het is en blijft een typische karaktertrek van het product van mega-producer Jerry Bruckheimer. In een interview met MTV gaf hij te kennen dat hij wel degelijk grote verwachtingen heeft voor Transformers (2007). Binnenkort zal er trouwens ook Transformers 2 (2009) in productie gaan. Zoals ik al eerder heb aangegeven zal het deze zomer blockbusters regenen en deze film zal naar alle waarschijnlijkheid in de top 3 eindigen met Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007) en Die Hard 4 (2007). Bay probeert in ieder geval het project zoveel mogelijk af te schermen van het grote publiek, maar dat was buiten een paar hackers gerekend die in zijn laptop konden inbreken en het script van de film stelen. Sommige fans hebben echt wel psychiatrische hulp nodig.

  Wat betreft de sequel zei Bay het volgende: "Yeah, of course you want to create a franchise, but it's just like the show LOST -- the writers don't know the ending.....if we do Transformers 2, you definitely have to go bigger....I can't tell you yet, because the script's not written...."

  Bay voegde eraan toe dat deze film niet met exorbitante bedragen is gemaak (150 miljoen dollar) in vergelijking met een film als Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (280 miljoen dollar). Bay voelde zich wel niet op zijn gemak toen ze hem vroegen of Transformers op een of andere manier een persoonlijke film was. Best grappig, gezien Michael Bay in zijn carrière waarschijnlijk geen enkele “echte” persoonlijke film heeft gemaakt. Bay gaf het dan maar grif toe:

  "Oh, come on...it's not personal, this is popcorn, ... there is totally my stamp, all over the place, because I basically write my own action. I do that to keep myself from getting bored. There are tons of people that hate me, hate my movies, but hey, my movies have made a lot of money around the world...in everything you do, you're going to have lovers and haters."

  Hopelijk zal Transformers iets rustiger zijn op vlak van montage. Voor de mensen die Bad Boys II (2003) gezien hebben zullen waarschijnlijk wel weten dat die film gewoon een veel te lang montage-experiment is geworden om het dunne verhaaltje enigszins te maskeren. Maar goed, als je zin hebt in popcorn actie dan zijn de Michael Bay films gewoon zalige ontspanning.

  Over Bad Boys III zei hij trouwens het volgende: "Jerry Bruckheimer recently received a call from Will Smith's representatives, sounding the filmmakers out about a possible return to the Bad Boys franchise. It was certainly fun to work with those guys.... Would I be open to another go-round? Yeah, it was great fun."

  ***Related Posts***
  05/06/2008: Transformers 2 in productie
  24/07/2007: Transformers review **
  21/12/2006: Transformers trailer
  07/08/2006: Top 10 van de Meest Verwachte Comic-Book Films
  01/07/2006: Transformers op Mars
  15/06/2006: Transformers op ijs
  22/04/2006: Transformers casting nieuws
  11/04/2005: Transformers reclamespot