05-01-07

Little Children met Kate Winslet

Todd Field (foto) is niet alleen een talentvol acteur, maar zijn films maken heel wat indruk. Na de première van In the Bedroom (2001) tijdens het Sundance Filmfestival in begin 2001, werd het enthousiasme bij het publiek aangewakkerd. Dit resulteerde een jaar later in vijf Oscarnominaties, waaronder die voor Beste Film.

Little Children (2006)

Vijf jaar na zijn succesvolle regiedebuut realiseerde Todd zijn tweede film. De premisse van Little Children (2006) heeft veel weg van een bioscoopversie van de televisieserie Desperate Housewives, maar met iets meer ingetogenheid. Onder de cast zien we ondermeer Kate Winslet, die na 4 Oscarnominaties een grote kanshebber is op het beeldje in de 5de ronde, en aanstormend talent Patrick Wilson die veel indruk maakte met zijn hoofdrol in de independent thriller Hard Candy (2005), die net zoals deze film draait rond het fenomeen van pedofilie.

Er is tevens ook een rolletje weggelegd voor één van mijn favoriete actrices, de oscarwinnares Jennifer Connelly.

Korte inhoud: Het verhaal speelt zich af in één van de betere Amerikaanse buitenwijken, waar redelijk verdienende burgers gemoedelijk naast elkaar leven en iedereen zich bezig lijkt te houden met golf, de tuin bijhouden en barbecues. Achter deze façade van geluk, gaan een gigantische saaiheid en een misplaatst gevoel van veiligheid schuil. De rust wordt in ieder geval verstoord wanneer een veroordeelde pedofiel uit de gevangenis wordt ontslagen en weer in de buurt terugkeert.

Als de man zich vertoont in het kinderbad van het zwembad, is de paniek compleet. Veel ouders zijn boos, en er wordt een comité van verontruste burgers opgericht… (dit is trouwens het onderwerp van een subplot in het derde seizoen van Desperate Housewives)

Dat deze film een aantal Oscarnominaties op zak zal steken staat nu al vast, of hij er zal verzilveren valt nog af te wachten, want de competitie is niet mals. Hoe dan ook belooft de trailer een knappe film met overtuigende acteurs die sterke rollen vertolken. Ik beken, ik ben verzot op Desperate Housewives. Het is één van mijn 10 Beste TV-series, dus zal ik waarschijnlijk wel goed publiek zijn. Wij Belgen mogen in ieder geval wachten tot 28 februari 2007 alvorens deze film in de zalen is.

Kate Winslet Patrick Wilson Jennifer Connelly Patrick Wilson & Kate Winslet

*** HQ picture gallery Kate Winslet ***
Kate Winslet 000

Kate Winslet 01 Kate Winslet 02 Kate Winslet 03
Kate Winslet 04 Kate Winslet 05 Kate Winslet 06
Kate Winslet 07 Kate Winslet 08 Kate Winslet 09
Kate Winslet 10 Kate Winslet 11 Kate Winslet 12
Kate Winslet 14 Kate Winslet 15 Kate Winslet 013
Kate Winslet 16 Kate Winslet 17 Kate Winslet 18
Kate Winslet 19 Kate Winslet 20 Kate Winslet 21
little children,kate winslet,todd field,jennifer connelly,desperate housewives,patrick wilson,trailer,preview,picslittle children,kate winslet,todd field,jennifer connelly,desperate housewives,patrick wilson,trailer,preview,picslittle children,kate winslet,todd field,jennifer connelly,desperate housewives,patrick wilson,trailer,preview,pics

Commentaren

Kate Lijkt wel op een samensmelting van Desperate Housewives en Happiness. Ik ben geen liefhebber van Desperate Housewives, ik heb dan maar ook één of twee afleveringen gezien, maar deze trailer spreekt me wel aan. Ik ben zelfs verwonderd dat Kate Winslet nog geen oscar heeft...

Gepost door: jim | 05-01-07

Post een commentaar