Breaking and Entering en Zodiac

Twee nieuwe films die zeker de moeite waard zijn om eens op te zoeken. De eerste is Breaking and Entering (2006) geschreven en geregisseerd door Anthony Minghella (The English Patient, The Talented Mr. Ripley, Cold Mountain). In de hoofdrollen zien we Jude Law, Juliette Binoche en Robin Wright Penn.

Korte inhoud: Wanneer de yuppie en architect Will (Jude Law) een jonge inbreker op heterdaad betrapt in zijn kantoor, besluit hij om hem niet aan te geven bij de politie, maar om met hem in dialoog te gaan. Deze ontmoeting blijkt de levens van beiden te gaan veranderen. Hier vinden jullie de trailer … Het is geen English Patient maar eerder een film die gemaakt is met relatief bescheiden middelen. Toch heeft de film een geweldige cast en het verhaal spreekt me wel aan. Minghella is een geweldige acteurs-regisseur en hij weet hoe hij dramatisch geladen scènes moet verfilmen. Breaking and Entering komt bij ons uit op 10 januari 2007.

Breaking and Entering poster Zodiac poster

Een tweede film die ik nog even in de aandacht wil brengen is Zodiac (2007), de nieuwe film van regisseur David Fincher (Se7en, Fight Club, The Game) met Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo. Vreemd genoeg vinden we Gary Oldman niet meer terug tussen de cast en is zijn rol ingenomen door Brian Cox.

Korte ionhoud: Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een beruchte seriemoordenaar die in de jaren ’70 in San Francisco huishield. Deze moordenaar, die nooit opgepakt is, liet vreemde aanwijzingen en brieven achter bij zijn slachtoffers. Deze methode en het feit dat hij nooit is opgepakt geeft hem nog altijd een legendarische status… Ik heb geen trailer van de film kunnen vinden, maar wel een interview met David Fincher die iets vertelt over de post-productie van de film. Zodiac werd gedraaid op de HD Viper camera en gemonteerd op Final Cut. De toekomst voor elke filmmaker. Als je niet geïnteresseerd bent in al die technische dingen, kan je toch een aantal beelden oppikken van de film, waarmee Fincher terugkeert naar de prent die hem bij de beste regisseurs van Hollywood katapuldeerde, namelijk Se7en (1995). Zodiac komt bij ons uit op 28 februari 2007.

***Related Posts***
14/02/2007: Zodiac afbeeldingen
20/11/2006: Zodiac trailer
18/02/2006: Gary Oldman in 5de Harry Potter

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *