• Gibson praat zijn mond voorbij

  Pin it!

  Eigenlijk hoort dit thuis in een roddelblaadje, maar dit vond ik toch wel merkwaardig. Hollywood-acteur en regisseur Mel Gibson heeft zopas zijn excuses aangeboden voor het rijden onder invloed waarvoor hij vorige vrijdag was aangehouden. Gibson stelde dat hij zijn hele leven heeft gestreden tegen alcoholisme en bood zijn excuses aan. De 50-jarige Oscar-winnaar, op borgtocht vrijgelaten, prees de politiemannen van Californië die hij tijdens zijn aanhouding nog had uitgemaakt.

  'Don't drink and drive', we kunnen het maar niet genoeg herhalen en Hollywood sterren staan hierin niet boven de wet. Niet alleen riskeer je je leven én het leven van anderen, maar je kan ook spijt krijgen van wat je zo allemaal in beschonken toestand te zeggen hebt. En voor de ene komt dit al iets zwaarder aan dan voor de andere.

  Hij heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag – iets wat voor een rijk man als Gibson eigenlijk wel de juiste manier was van handelen. Ik bedoel, de grootste boete zou nog altijd kleingeld voor hem zijn. Maar nu komt datgene wat niet zo snel vergeten zal worden:

  De filmster zou zijn uitgebarsten in een antisemitische tirade, waarbij hij volgens Amerikaanse media onder meer uitriep dat joden verantwoordelijk zijn voor alle oorlogen in de wereld. Jullie kunnen hier de scheldtirade in zijn totaliteit lezen.

  Wow ! Ik weet, dat mensen onder invloed van drank meestal dwaze dingen zeggen, maar dit is toch wel een duidelijke politieke stelling – vooral in het licht van de recente oorlog in het Midden Oosten. Dit is niet van de orde: "Alle flikken zijn geflipte janetten die voor mij de boom in kunnen." Nope, dit is een duidelijk standpunt van een man die met zijn film The Passion of Christ (2004) heel wat kritiek van de Joden over zich heen kreeg én plannen had om een Holocaust mini-serie te maken.

  Gibson zei nu dat hij toen handelde als iemand die zich totaal niet meer in de hand had. De agent die me aanhield, deed gewoon zijn werk. Ik ben blij dat ik werd aangehouden voordat ik iemand heb kunnen verwonden. Ik denk dat hij ondertussen al een heleboel mensen heeft gekwetst zonder het te weten. Gibson beschouw ik nog altijd als een groot filmmaker met heel veel talent, maar soms is talent hebben geen excuus voor bepaalde uitingen.

  Wat vinden jullie? Mensen die gedronken hebben weten niet meer wat ze zeggen en moeten we dit ook niet al te serieus nemen? Of, ook al ben je dronken, sommige dingen zeg je zomaar niet…?

  Update 1/08/2006: Een woordvoerder van Mel Gibson heeft officieel bekend gemaakt dat de acteur zich vrijwillig heeft laten opnemen in een afkickkliniek om van zijn alcoholverslaving af te komen. Nadat Gibson afgelopen week in Malibu, Californië werd gearresteerd op verdenking van het rijden onder invloed, besloot hij dat hij een einde aan zijn probleem wilde maken. Volgens Gibsons woordvoerder draait de acteur op dit moment al mee in een programma om van zijn verslaving af te komen. ‘De man probeert zijn leven te redden,’ aldus de woordvoerder. Hoe lang Gibson in de afkickkliniek zal blijven werd niet bekend gemaakt.

  Afgelopen zaterdag, een dag na zijn arrestatie, liet Gibson in een statement weten dat hij zich verontschuldigde voor zijn onbehoorlijke gedrag. Tijdens zijn arrestatie slingerde hij de agenten in kwestie antisemitische verwensingen naar het hoofd en zou hij hen bedreigd hebben. Op dit moment bekijkt het departement van de sheriff van Malibu nog of het een aanklacht tegen Gibson in zal dienen.

  Het incident komt op een ongelukkig moment, omdat Disney op het punt staat om de promotiecampagne voor Gibsons nieuwe film als regisseur, Apocalypto (2006), van start te laten gaan. Disney heeft laten weten dat de geplande premièredatum van 28 september in ieder geval niet gewijzigd zal worden...Mijn vraag dan, moet Mel niet aanweizig zijn om de post-productie in goede banen te sturen ... of zal hij dat doen via conference call vanuit het afkickcentrum??

  In ieder geval laat het incident heel wat stof opwaaien in Hollywood. Sommige willen Mel Gibson boycotten, andere zien nog steeds in Mel Gibson die met zijn films geld in heet laatje kan brengen van de studio's en na alle verhitte discussies is dat het enige wat telt. Hoe dan ook, het schijnt dat het project van de Holocaust mini-serie nu wel definitief van de baan is, zoals ik al had verwacht.

  ***Related Posts***
  16/09/2006: Apocalypto neemt een loopje met de Maya-geschiedenis
  16/09/2006: De Apocalypto trailer overtuigt
  13/08/2006: Jackie Mason verdedigt Mel Gibson
  06/08/2006: Mel Gibson aan de schandpaal genageld
  01/06/2006: Apocalypto poster
  29/12/2005: Apocalypto van Mel Gibson
  14/12/2005: Mel Gibson wil Joodse Holocaust verfilmen
  13/04/2005: Het leven van paus Johannes Paulus II verfilmd
  27/11/2004: Mel Gibson produceert remake Fahrenheit 451
  22/11/2004: Mel Gibson wil geen reclame voor Christus

 • Jet Li's laatste wapenfeit ?

  Pin it!

  Het is de laatste wushu (letterlijk vertaald 'krijg-kunst') film waaraan Jet Li zal deelnemen. Zal je hem dan nooit meer zien vechten in een film? Toch wel. In tegenstelling tot wat de media ons wil doen geloven wordt met de wushu of martial art film eigenlijk een heel apart genre actie-film bedoelt, waarin de filosofie van het vechten primieert, zoals in al die Shaolin en kumité films. Dus reken maar dat Jet Li in zijn volgende film, Rogue (2007), een paar rake klappen zal uitdelen.

  Fearless150

  Fearless (2006) is een soort episch opgezette martial-art film gebaseerd op het leven van de in China beruchte vechter Huo Yuanjia. Je kan hem vergelijken met de Frank Dux van China (cf. Bloodsport). Zijn onverslaanbaarheid maakte van hem aan het begin van de 20e eeuw een grote held. Vooral zijn overwinningen op buitenlandse uitdagers zijn legendarisch en hebben destijds tot een groot gevoel van nationalisme geleid. Jawel, op het eerste zicht lijkt dit op de zoveelste Kumité film en trekt tevens enorm op zijn vorige film Fist of Legend (1994), maar Jet Li is wel een fenomeen dus waar niet …

  Korte inhoud: Huo Yuanjia (Jet Li) droomt ervan net als zijn vader een van de beste vechters in en buiten China te worden. Zijn vechterscarrière voorloopt voorspoedig, tot op de dag dat zijn vader sterft tijdens een gevecht en de rest van het gezin in de nasleep van het drama wordt vermoord. Diep vernederd door het verlies van zijn familie ontvlucht Yuanjia zijn ouderlijk huis, onverschillig over zijn eigen lot. Jaren lang leidt hij een zwervend en nutteloos bestaan, totdat hij oma Sun ontmoet. Samen met haar blinde kleindochter helpt ze Yuanjia er weer bovenop. Eindelijk heeft hij weer een goede reden om te vechten, ditmaal om de droom van zijn vader, winnen tijdens een internationale vechtwedstrijd, waar te maken. Hier vind je de trailer.

  Naast Jet Li, die we ondermeer kennen uit Lethal Weapon 4, Romeo Must Die en Kiss the Dragon, zien we ook de gespierde Australische colossus Nathan Jones (2m12), die we kennen van de Tony Jaa film Honour of the Dragon (2005). Nathan kreeg tijdens de opname van een gevechtscène een rake klap waarmee hij bijna een paar tanden verloor. Maar stoer zoals hij is weigerde hij medische aandacht. Later moest Jones een aantal extra's in de lucht zwieren. Maar of het nu aan de pijn lag of niet, maar Jones smeet één van die extras zo er dat ze hem met gebroken ribben naar het hospitaal mochten dragen. Zo zie je maar dat het in wushu-films menens is. Jones at 6 maaltijden per dag en deed geregeld zo'n 150 push-ups tussen takes. 's avond mochten ze twee extra bedden aanrukken want de man was iets te breed voor de Chinese éénmans-bedjes.  © Beijing Film Studio / Universal Studios Home Entertainment

  De film is geproduceerd door William Kong, die eerder Hero en Crouching Tiger Hidden Dragon produceerde. De fotografie is van Woo-Ping Yean (The Matrix, Kill Bill). De regisseur Ronny Yu maakte in Hollywood Bride of Chucky en Freddy vs. Jason, niet meteen films om van achterover te vallen, maar kom, ik ben toch benieuwd. De film heeft bij ons nog geen release, maar als alles meezit dat zou hij in oktober 2006 in onze zalen moeten verschijnen.

 • Babel van Alejandro González Iñárritu

  Pin it!

  Ik had gisteren nog gesproken van het duo Pitt - Blanchett of ik zag net dat de trailer van Babel (2006), de nieuwe film van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu (Amores Perros, 21 Grams), on-line stond, waarin deze top-acteurs naar alle waarschijnlijkheid Oscarwaardige rollen zullen vertolken.

  babel_2006_poster.jpg

  Korte inhoud: In de afgelegen Marokkaanse woestijn waken twee jongens gewapend met een geweer over hun kudde geiten. Bevangen door verveling besluiten ze het geweer te testen. Een enkel geweerschot veroorzaakt echter een kettingreactie die de levens van een aantal mensen op drie verschillende continenten niet alleen met elkaar verbindt, maar ook voorgoed verandert. Een Amerikaans stel (Brad Pitt en Cate Blanchett), een rebelse dove Japanse tiener met haar vader en een Mexicaanse au pair die zonder toestemming twee Amerikaanse kinderen over de grens meeneemt, hebben een onwaarschijnlijke connectie. Zij zullen elkaar echter nooit ontmoeten, omdat ze niet in staat zijn om met elkaar te communiceren.

  Het ziet er naar uit dat het opnieuw een film zal worden waarin verschillende levens en bijbehorende drama's en conflicten, met elkaar verweven worden. Net zoals in Amores Perros (2000) en 21 Grams (2003) is het een ongeluk dat aan de basis ligt van het lot van een drietal levens.

  De trailer van de film ziet er veelbelovend uit en ook qua waardering slaat Babel blijkbaar de weg in van zijn voorgangers. Amores perros won eerder de BAFTA voor Beste Buitenlandse film en 21 Grams kon meerdere Oscarnominaties in de wacht slepen. Met Babel heeft Alejandro González Iñárritu in Cannes al de prijs voor Beste Regie gekregen en het zou me niet verwonderen dat Brad met deze film zijn twee oscarniminatie in de wacht sleept na Twelve Monkeys.

  De titel "Babel" slaat op het verhaal van Babylon waar het volk wou zien of ze zonder God konden leven en de toren van Babel bouwden om tot in de hemel te komen. God vond dat zo geen leuk idee en om het volk te straffen brak Hij de toren en verdeelde ze onder in verschillende culturen met verschillende talen, zodoende ze moeite zouden hemmen met hun onderlinge communicatie.

  Iñárritu heeft dus voor zijn film opzoek geweest naar diverse acteurs uit diverse hoeken van de wereld. Zo heb je de Amerikaan Brad Pitt, de Australische Cate Blanchett, de Mexicaanse acteur Gael García Bernal, die zijn doorbraak oa. aan Amores Perros te danken heeft en de Japanse acteur Kôji Yakusho die we nog kennen van Memoirs of a Geisha (2005).

  Ook Elle Fanning, het 8 jaar oude zusje van Dakota Fanning heeft een rolletje gekregen. Het acteren wordt daar met de moedermelk meegegeven blijkbaar. We zouden hier in België best ook eens een paar van die moeders laten overkomen. Babel komt in onze zalen op 15 november 2006.

  ***Related Posts***
  03/01/2007: Guillermo del Toro, Alfonso Cuarón en Alejandro González Iñárritu praten over hun films
  16/12/2006: De Beste en Slechtste Films van 2006

 • Lindsay Lohan krijgt op haar donder

  Pin it!

  Actrice Lindsay Lohan heeft op haar donder gekregen. James G. Robinson, de producent van Georgia Rule (2007), beschuldigt haar van overdreven "nachtenlang gefeest" ...of met andere woorden het zwijn uit te hangen tot in de vroege uurtjes met hevige katers tot gevolg.

  De 20-jarige Hollywood-ster is al ettelijke malen te laat op de filmset verschenen of kwam zelfs op een gegeven moment helemaal niet meer opdagen. Als Lohan haar gedrag niet verandert, dreigen er strenge maatregelen te volgen met financieel zware consequenties.

  Volgens haar woordvoerster was de absentie te wijten aan ziekte. Woensdag meldde zij dat Lohan tijdens opnames was geveld door de hitte die Californië al ruim twee weken in zijn greep houdt, maar daar gelooft de directie van producent Morgan Creek Productions niets van.

  De actrice die vorig jaar beweerde te lijden aan een eetstoornis in Vanity Fair, maar later alles ontkende, probeerde er alsnog goed uit te komen met een paar excuses. Maar de productie kent de aard van het beestje en verweet haar een verwend kind te zijn:

  "We zijn ons er goed van bewust dat jouw voortdurende nachtenlange gefeest de echte oorzaak is van jouw zogenaamde uitputting", aldus bestuursvoorzitter James Robinson in een uitgelekte brief. "We weigeren valse excuses voor jouw gedrag." Morgan Creek zou 'volledige financiële schadevergoeding' kunnen eisen en 'andere maatregelen' nemen als het gedrag van Lohan niet verandert.

  Waarom zijn die producenten zo ontgoochelt in party-animal Lohan? Hadden ze dit dan niet verwacht van iemand die eigenlijk nog geen enkele acteerprestatie van belang heeft neergezet? Haar carrière bestaat trouwens uit een verzameling van tabloid-artikels. Lohan is uiteindelijk enkel maar populair … omdat ze populair is? Het zou me trouwens verwonderen dat Miss Ho-Han ooit nuchter genoeg zal zijn om de klachtenbrief te lezen. Als je dergelijke losbollen kiest om je film op te smukken, moet je achteraf niet komen klagen. Het is wel spijtig voor die andere acteurs die op queeny moeten wachten.

  Update24/08/2006: Lindsay Lohan heeft zo onderhand geen vrienden meer in Hollywood. Nu noemt William H. Macy haar ook al een verwend kreng.De hetze tegen tieneridool Lindsay Lohan begon met de uitspraak van de directeur van productiemaatschappij Morgan Creek, die Lohan een verwent nest noemde. Toen het Lohan op de set van de Morgan Creek productie Georgia Rule op een dag niet beviel, liep ze weg en dook ze pas een paar dagen later weer op. Vervolgens uitte ook een crewlid van de Herbie productie zijn ongenoegen over Lohan, omdat ze tijdens de opnames van die film dezelfde truukjes uithaalde.

  Nu is ook William H. Macy boos op Lohan. Hij maakte onlangs de film Bobby (2006), over de moord op Robert F. Kennedy met Lohan en had dezelfde ervaringen als de eerder genoemde geïrriteerde heren. Macy: "Een acteur moet zich realiseren, dat als je een uur te laat op de set komt, er dan 150 man bezig zijn geweest om je te excuseren. Het getuigt van weinig respect voor die crewleden."

  Volgens Macy is Lohan niet de enige die denkt dat ze Gods grootste geschenk voor een film is. Macy: "Vele acteurs komen veel te laat. Het is onvergefelijk en ze moeten hun asses kicked krijgen."

 • Bloeddorstige schapen in Black Sheep

  Pin it!

  Een horrorfilm met bloeddorstige schapen op de vlaktes van Nieuw-Zeeland en het ziet er geweldig uit. Iemand een lamskotelet? Na het zien van Black Sheep (2007) zal je er waarschijnlijk niet veel zin meer in hebben. De film werd geschreven en wordt het regiedebuut van Jonathan King. Ik ben verzot op de tagline van de film:

  There are 40 million sheep in New Zealand....and they're pissed off!

  De film is een product van de Weta Workshop (imdb), het animatiehuis van Peter Jackson die de speciale effecten van de The Lord of the Rings-trilogie voor zijn rekening nam. Het is Special-FX artiest en Academy Award winner Richard Taylor die de killer-sheep tot leven brengen.

  Origineel uitgangspunt, maar het basisplot is al zo cliché als het maar zijn kan. Door genetische manipulatie zijn een aantal schapen veranderd in bloeddorstige gekke ... Dolly’s, die weerwraak uitoefenen op al wie hun pad kruist. Jawel, tegenwoordig kijk je niet meer op van slangen op een vliegtuig (Snake on a Plane) of wetenschappers die in insecten veranderen (Mansquito), dus waarom geen schapen die iets teveel naar de films van Dario Argento hebben zitten kijken. Dit wordt gewoon dikke FUN !!!

   

  *** Black Sheep trailer ***

  ***Related Post***
  18/03/2008: Black Sheep review

 • The Fountain van Darren Aronofsky

  Pin it!

  En nu we toch bezig zijn ga ik snel ook even de trailer van The Fountain (2006), de nieuwe film van Darren Aronofsky (Requiem for a Dream, Pi).

  Korte inhoud: De thema’s van The Fountain zijn liefde, dood, spiritualiteit en de betrekkelijkheid van het bestaan. Tom Verde (Hugh Jackman) begint in de 16e eeuw aan een epische reis die duizend jaar zal duren om het leven van de liefde van zijn leven, Izzi (Rachel Weisz) te redden. Om haar te kunnen redden moet hij de legendarische Tree of Life zien te vinden, die het eeuwige leven schenkt aan diegenen die het sap van de boom drinken. Bekijk hier de trailer.

  Al in 2002 begon Aronofsky aan The Fountain, met een serieus budget van $75 miljoen. Brad Pitt en Cate Blanchett (beide in de nieuwe film van David Fincher – zie post onderaan) zouden de hoofdrollen spelen in dit science-fiction-drama, maar er ontstonden creatieve meningsverschillen tussen Pitt en Aronofsky, waardoor Pitt vertrok om Troy te maken en The Fountain werd droog gelegd.

  Het duurde tot 2004 voor Aronofsky de draad weer kon oppikken. Blanchett werd vervangen door Aronofsky’s vriendin Rachel Weisz, Pitt werd vervangen door Hugh Jackman en het budget werd bijna gehalveerd tot $40 miljoen. Maar het is er niet aan te zien, want de beelden zien er overtuigend uit. Hoe dan ook steek ik niet weg dat ik liever Pitt en Blanchett in deze film had willen zien. De film is bij ons in de zalen vanaf februari 2007.

  ***Related Posts***
  27/12/2006: Top 10 Flops van 2006
  29/11/2006: The Fountain flop van Darren Aronofsky
  06/09/2006: Boe-geroep in Venetië voor The Fountain
  11/11/2005: Nieuwe trailer voor The Fountain