• Shyamalan heeft moeite met kritiek

  Pin it!

  In het boek met de iets te lange titel The Man Who Heard Voices: Or, How M. Night Shyamalan Risked His Career on a Fairy Tale van Michael Bamberger nagelt regisseur-scriptschrijver M. Night Shyamalan de Disney top aan de schandpaal, omdat de verhouding tussen de filmmaker en de studio door de nieuwe film Lady in the Water (2006) wreed verstoord werd, aldus de mensen van Dark Horizons.

  In 1999 maakte Shyamalan bij Disney zijn filmdebuut met de verrassingshit The Sixth Sense (1999). De studio was blij met het succes, Shyamalan was blij en die vreugde kwam dan ook tot uiting in verschillende projecten die Disney en Shyamalan samen maakten, gaande van de knappe Unbreakable (2000), de behoorlijk goed geslaagde Signs (2002) en de toch zwakke The Village (2004).

  Met Lady in the Water ging het echter mis. De creatieve visie van Shyamalan voor de film werd niet door Disney gedeeld. Shyamalan kreeg te horen dat de Disney top niets van het script begreep en de film niet wilde maken. De ruzie verergerde echter pas nadat Disney aangaf dat Shyamalan, die zichzelf in de film had gecast als een schrijver met een visie die de wereld wil verbeteren, wel erg veel grensde aan zelfverheerlijking.

  Volgens de teleurgestelde Shyamalan wil Disney helemaal geen mooie films met eigenzinnige regisseurs maken, maar is de Mouse House alleen maar geïnteresseerd in geld verdienen. "Ik heb de afbraak van een creatieve visie met mijn eigen ogen gezien," aldus Shyamalan. Shyamalan stapte dus met zijn Lady in the Water naar Warner Bros.

  Zelf vind ik dat eigenlijk wel grappig dat een regisseur zoals Shyamalan eigenlijk geen kritiek aanvaardt en van zichzelf denkt dat hij de nieuwe Hitchcock is of zoals Newsweek coverde: "the next Spielberg". Soms heb ik de indruk dat het succes van zijn films en de hype die er door ontstaat, iets te snel naar zijn hoofd is gestegen.

  Het is altijd wel gemakkelijk voor ons om kritiek te spuien op de filmstudio's. Wanneer bepaalde dingen mij niet bevallen, ga ik het ook niet laten om er iets over te schrijven (cf. film voor $9.99). Maar de mensen die in de studio's zetelen zijn ook weer niet van de domste die geen enkel besef hebben van smaak of de aard van filmkunst. De kritiek die ze hebben op Shyamalan is zelfs nog niet zo uit de lucht gegrepen, want ikzelf vond al dat The Village onbegrijpelijk dwaas in elkaar stak (cf. review) en dat zijn cameo’tjes nogal pretentieus overkwamen. Als Disney kritiek heeft, is het hun goed recht om dat aan te kaarten met de regisseur. Zij nemen trouwens alle financiële risico’s. Daarna in een boek gaan huilen over het onrecht die hem is aangedaan is gewoon belachelijk en getuigt van weinig zelfrelativerings-vermogen.

  Het sprookje over een beheerder van een appartementencomplex die een zeemeermin in het zwembad ontdekt gaat op 21 juli in Amerika in première. De dag er voor wordt het boek gepubliceerd. Wij moeten nog geduld hebben tot 13 september. Ik ben benieuwd naar het resultaat, maar sta eigenlijk niet meer te springen om de film te zien.

  ***Related Posts***
  27/12/2006: Top 10 Flops van 2006
  11/05/2006: Lady in the Water trailer
  25/03/2005: De eerste beelden van Lady in the Water
  28/08/2004: The Village review

 • Spider-Man 3

  Pin it!

  Johan had me erop gewezen dat er een teaser-trailer stond op Apple van de nieuwe Spider-Man 3 (2007), een film waar ik nu eens echt op sta te wachten. En van die eerste beelden kreeg ik al kippenvel, en ze hebben nog 1 jaar post-productie te gaan. Geniet er zelf van via de volgende link:

  Geen spoor van Venom, althans nog niet, maar wel degelijk een Sandman en Hobgoblin. En of dat nog niet genoeg was heeft Spider-Man ook nog eens te doen mijn zijn boosaardige alter-ego. Deze teaser spreek mij alvast meer aan de de 3 trailers van Superman Returns (2006). Helaas zit er ook een shot in van Kirsten Dunst. Ik was deze bijna vergeten. In ieder geval spreken de eerste beelden mij aan, enkel de muziek uit deze teaser is iets te goedkoop. Ik mis Danny Elfman.

  ***Related Posts***
  08/03/2007: Nieuwe Spider-Man 3 trailer
  10/11/2006: Spider-Man 3 teaser-trailer
  11/08/2006: Spider-Man 3 hologram poster
  18/07/2006: Sam Raimi toch interesse in Spider-Man 4
  29/06/2006: Spider-Man 3 teaser
  03/06/2006: Setpics Spider-Man 3
  30/03/2006: Elizabeth Banks treedt op de voorgrond in Spider-Man 3
  24/02/2006: Spider-Man heeft een zwart pak !
  20/01/2006: Bryce Dallas Howard in Spider-Man 3
  28/09/2005: Spider-Man villains
  15/09/2005: Danny Elfman vs Sam Raimi
  16/04/2005: Spider-Man 3 vs Hobgoblin
  29/03/2005: Spider-Man 3 vs Sandman
  22/03/2005: Thomas Haden Church als rivaal
  03/02/2005: Spider-Man 3 vs Venom
  14/07/2004: Spider-Man 2 review

 • In the Name of the King

  Pin it!

  Voor een keertje nog eens een barslechte trailer. En dan nog wel eentje die iedereen al had zien aankomen vanaf het moment dat hij de naam van Uwe Boll te horen kreeg. Mijn ogen moeten er nog even van bekomen maar ga alvast een kijkje nemen naar de trailer van In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007), … op muziek van Peking Express (origineel van de miniserie Children of Dune)

  Het eerste wat mij opviel was de verschrikkelijk slechte casting. Niet dat de acteurs geen talent hebben, maar wel dat ze de verkeerde rollen spelen. Ray Liotta valt compleet uit de toon en Burt Reynolds - wat te verwachten was – is simpelweg ongeloofwaardig als koning en buiten Jason Statham, die eigenlijk voornamelijk stoer staat rond te kijken, zit iedereen eigenlijk in de verkeerde film of loopt rond in een kostuum met masker. Soms is het ook een opluchting om eens iemand in een fout masker te zien rondlopen in een compleet foute film.

  Ik kan er zo de beelden uithalen van The Lord of the Rings (2001) en van Gladiator (2000). Het is een pure rip-off met dat verschil dat ze hier gemaakt werden door een B-regisseur die zijn roeping als beenhouwer of cafébaas heeft gemist. Hij kreeg voor deze film een monsterbudget van 60 miljoen dollar, maar de film is gewoon belachelijk: "The Krug are coming. The Krug are coming!" Kan iemand deze Boll knock-out slaan in de boksring?

  ***Related Posts***
  13/04/2007: Schandalige Postal trailer
  26/09/2006: Uwe Boll maakt korte metten met filmcritici in de boksring
  10/01/2006: Uwe Boll aast op Metal Gear Solid
  26/10/2005: Uwe Boll ontmaskerd
  01/07/2005: Uwe Boll niet te stoppen
  31/01/2005: Bloodrayne
  29/01/2005: Alone in the Dark

 • The Breakfast Club 2 ?

  Pin it!

  Good Lord! Acteurs Anthony Michael Hall en Judd Nelson werken aan een vervolg op jaren '80 filmhit The Breakfast Club (1985).

  Hall is bezig aan het filmscript en Nelson zal de hoofdrol voor zijn rekening nemen. Ook Paris Hilton zal misschien verschijnen in dit vervolg.

  In de oorspronkelijke The Breakfast Club - van schrijver en regisseur John Hughes - hebben vijf totaal verschillende studenten de hele zaterdag straf en zitten dus met elkaar opgescheept. Onder de vijf bevindt zich een nerd (Anthony Michael Hall), een prinses (Molly Ringwald), een crimineel (Judd Nelson), een alternatieve buitenstaander (Ally Sheedy) en een 'sport-streber' (Emilio Estevez). Het feit dat ze totaal verschillende achtergronden hebben, zorgt voor allerlei discussies en fricties. Maar uiteindelijk beginnen ze elkaar beter te begrijpen...

  The Breakfast Club is een groot succes geworden, waarschijnlijk doordat de vijf zo herkenbaar waren. Iedereen kent het gevoel wel om in een 'hokje' geduwd te worden. Hoe moet je jezelf nou ontdekken en ontplooien als je hele omgeving je in een bepaalde rol duwt?

  Het zal voor de twee oorspronkelijke Breakfast Club-acteurs nog moeilijk worden om van deel twee een waardig vervolg te maken.

  Regisseur John Hughes heeft in 2000 al eens aangekondigd een vervolg te zullen maken, maar hij heeft het toen kennelijk toch opgegeven. Anthony Michael Hall en Judd Nelson wagen een nieuwe gok, maar of ze dat nou moeten doen met Paris Hilton als actrice…heb ik toch serieus mijn twijfels over. Waar de film zal over gaan – al dan niet met dezelfde cast - is mij ook een groot mysterie…


  ***Related Post***
  21/03/2011: The Breakfast Club review

 • Standpunt van een independent filmmaker over filmpiraterij

  Pin it!

  Dit mag ook eens gezegd worden. Hier heb je een jonge filmmaker die zijn ongenoegen uit over het studio-systeem. Opgelet, de kerel neemt geen blad voor de mond en deze in-your-face video is niet bepaald scheld- & vloekvrij.

  Het zou kunnen dat het acteur is, maar wat hij vertelt is wel correct. De independent filmmakers in de States worden echt wel uitgebuit door het studiosysteem. Het is uiteraard geen oplossing maar de studio zal de piraterij niet overwinnen als deze geen respect vertoont voor die filmmakers. "Two wrongs don't make a right...but it's a start."