The Ice Harvest (2005) ** Blu-ray review

Gisteren The Ice Harvest (2005) gezien, een misdaadkomedie van Ghostbusters-acteur Harold Ramis (foto) die veel faam behaalde met de regie van komedies zoals Groundhog Day (1993) en Analyze This (1999). Het scenario van The Ice Harvest is gebaseerd op een boek van Scott Phillips.

the_ice_harvest_2006_blu-ray.jpg

Hoofdrolspelers John Cusack en Billy Bob Thornton kenden elkaar al van het komische drama Pushing Tin (1999). Andere rollen zijn voor Connie Nielsen (Gladiator), Randy Quaid (Brokeback Mountain, Kingpin) en Oliver Platt (Flatliners, A Time to Kill).

Korte inhoud: Het is kerstavond in het regenachtige en ingevroren Wichata in Kansas, en dit jaar heeft Charlie Arglist (John Cusack) misschien wel eens wat te vieren. Charlie, een advocaat die de smerige zaakjes van Wichata behandelt, en zijn weerzinwekkende en onwrikbare partner Vic Cavanaugh (Billy Bob Thornton) hebben meer dan twee miljoen dollar weten te verduisteren van een grote baas uit Kansas City. Toch is Charlie’s echte kerstwens om er vandoor te gaan met de mooie Renata, de eigenares van een stripclub. Als buiten de storm opsteekt, begint iedereen zich af te vragen wat Charlie in zijn schild voert. De komende twaalf uur maakt Charlie de vreemdste capriolen op glad ijs.

Het verhaal en de talrijke plotwendingen zijn niet om over naar huis te schrijven, maar wel spannend genoeg om de aandacht erbij te houden. De regisseur pleziert ons met een aantal onderkoelde humor, maar is een stuk grimmiger dan de films die we van hem gewend zijn.

Als je de film gaat vergelijken met Fargo (1996), de al even onderkoelde film van de gebroeders Coen, dan is dit maar een magere “oogst”. Maar Fargo is dan ook ééntje in de duizend. Maar het zijn de knappe acteerprestaties die van deze film een slimme prent maken. Geen hoogvlieger, maar zeker een film die mag gezien worden. De film kwam in februari bij ons in de zalen maar is reeds te huur in de dvd-theek.

rating


Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 19 juni 2006


*** The Ice Harvest trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *