• Lost-regisseur over Star Trek film

  Pin it!

  Er circuleren een tijdje al heel wat geruchten rond een mogelijke nieuwe Star Trek film en onlangs nog dat de Mission: Impossible III (2006) regisseur J.J. Abrams betrokken zou zijn.

  J.J. Abrams, die reeds ervaring heeft met series zolas Alias en Lost, beantwoordde de geruchten over een nieuwe Star Trek film. Volgens Empire zou Abrams de nieuwe Star Trek film regisseren en zou het verhaal zich centreren rond de vroege jaren van Captain Kirk en Spock.

  Tevens wisten ze te melden dat Philip Seymour Hoffman (Capote) in onderhandeling zou zijn om de dokter op het sterrenschip te spelen. Abrams zei later dat hij inderdaad betrokken is bij de nieuwe Star Trek film, maar dat nog niets zeker is.

  Blijkbaar zou Abrams als producent bij het project betrokken zijn met een optie om eventueel te gaan regisseren. ”Maar de geruchten omtrent het verhaal, zoals die nu de ronde gaan, zijn volledige inaccuraat,” aldus Abrams.

  Ook wilde de regisseur niet ingaan op het verhaal van de film. Dus of het werkelijke een Spock/Kirk prequel betreft is nog steeds niet duidelijk. Abrams: "We hebben een pact met elkaar gesloten dat we geen specifieke zaken naar buiten zullen brengen."

  Dit is toch vreemd want de 'geruchten' over de verhaallijn kwamen via CinemaBlend en zij hadden eigenlijk wel stevige bronnen die ook het nieuws hadden gelanceerd van de betrokkenheid van de regisseur. Nu zou het kunnen dat de studio het verhaal-idee van de jonge Kirk & Spock in de wereld zou hebben gestuurd om even na te gaan wat de publieke opinie is en zien of het project een haalbare kaart is, al dan niet met het medeweten van Abrams. Maar gezien de reacties verre van positief waren, zou het kunnen dat nu plots iedereen doet alsof hij niets weet van deze verhaallijn. Dit laatste is uiteraard pure speculatie, maar het zou in ieder geval niet de eerste keer zijn.

 • Een Hollywood versie van The Lake House

  Pin it!

  Ik had in een vorige post al iets verteld over The Lake House (2006), de Amerikaanse remake van de Koreaanse film Siworae (2000) (Il Mare), met Keanu Reeves en Sandra Bullock.

  Korte inhoud: Alex Burnham (Reeves), een gefrustreerde architect, die op zijn buitenverblijf aan de zee leeft, vindt op een dag in zijn brievenbus een brief van een vrouw waarvan de datum 2 jaar in de toekomst ligt. Haar voorspellingen over "het verleden" blijken verbazend nauwkeurig te zijn. Kate Forster (Bullock), de vrouw in kwestie, is ervan overtuigd dat haar brief is teruggereisd naar 1997. Ze begint een briefwisseling met haar pennenvriend uit het nabije verleden. Ooit verloor ze haar bandrecorder in het treinstation. Wanneer ze aan Alex vraagt om het apparaat te gaan zoeken, vangt hij een glimp op van Kate, die natuurlijk niet weet wie hij is. Wanneer Kate's grote liefde uit de Verenigde Staten terugkeert met zijn nieuwe verloofde is de eenzame dokter plots over haar toeren. Ze schrijft naar Alex en vraagt hem te beletten dat de man van haar dromen naar de VS reist. Alex, die ondertussen smoorverliefd is geworden op Kate, maakt van zijn hart een steen en probeert de toekomst te veranderen.

  Hier is dan uiteindelijk de trailer. Ik heb de originele versie van de film gezien en het zou me verwonderen dat deze film enige meerwaarde brengt aan het originele meesterwerkje van Hyun-seung Lee. Voor diegene die deze romance nog niet kennen, GO AND SEE THE ORIGINAL KOREAN VERSION !!

  Voor de mensen die niet graag ondertitels lezen of het Koreaans niet echt onder de knie hebben, zal deze Amerikaanse versie ook wel behoorlijk goed zijn relaas vertellen.

  De acteurs zien er in ieder geval niet te fake uit in de trailer, wat al een positief punt op zich is voor die twee Hollywood iconen. De iets te melige muziek van Keane (Somewhere Only We Know) moet je er wel bij nemen. Wat me in ieder geval bevalt is dat er quasi geen humor te bespeuren is, of toch niet dat soort gekunstelde humor dat blijkbaar bij heel wat Bullock-romances moet gepaard gaan. Na Crash (2005) wordt dit misschien Bullock's echte acteer-doorbraak. Maar daarvoor moeten we nog wachten tot 26 juli 2006.

  ***Related Posts***
  20/01/2005: Sandra Bullock en Keanu Reeves in The Lake House
  04/01/2005: Bullock schenkt 1 miljoen dollar
  16/11/2004: Bullock terug als Miss Congeniality

 • The Omen remake

  Pin it!

  Begin alvast te huiveren voor 6/6/’06, want dan komt The Omen (2006) uit in de zalen van regisseur John Moore (Behind Enemy Lines, Flight of the Phoenix), de remake van de horrorfilm uit 1976.

  Ik heb zelf niets tegen remakes, voor zolang ze maar beter zijn dan het origineel of een zekere meerwaarde kunnen bieden. De remake van OSS:117 is gewoon een veel betere film dan het origineel. Maar er zijn uiteraard heel wat meer voorbeelden van zinloze remakes. Wat had je gedacht.

  Korte inhoud: Op 6 juni in Rome haast de Amerikaanse ambassadeur Robert Thorn (Liev Schreiber) zich naar het ziekenhuis omdat zijn vrouw Katherine (Julia Stiles) moet bevallen. Helaas overlijdt het baby'tje. Maar in overleg met de priester - en zonder dat Katherine het weet - wordt een andere pasgeboren baby die geen ouders meer heeft, omgedoopt tot Robert en Katherine's zoontje Damien (Seamus Davey-Fitzpatrick). Tot zijn vijfde gaat alles voorspoedig, op het eerste bezoekje aan de kerk na. Maar dan begint een vreemde serie ongelukken die start met de zelfmoord van de oppas en komt een mysterieuze vrouw, Mrs. Baylock (Mia Farrow), zich ontfermen over de kleine Damien. Robert wordt door priester Brennan (Pete Postlethwaite) en onderzoeksjournalist Keith Jennings (David Thewlis) gewaarschuwd dat er iets vreemds aan de hand is en dat de jonge Damien wel eens de zoon van de Duivel kan zijn.

  De teaser trailer doet perfect wat een teaser trailer verondersteld is te doen: hij wakkert onze interesse aan. Maar een klassieker zoals deze film hermaken botst vanzelfsprekend op een muur van kritiek. Ik hoop dan ook dat ze iets nieuws aanvangen met de film, en niet gewoon het verhaal gaan navertellen, met iets betere middelen.

  En dan zie je de teaser trailer 2 en ben je echt wel benieuwd naar de film. En uiteindelijk zien je dan de officiële trailer en denk je…wow, wat was die originele film uit 1976 toch zo knap.

  ***Related Posts***
  05/06/2006: 6 minuten van The Omen
  08/10/2005: Mia Farrow in The Omen remake
  14/06/2005: Na Omen 4 komt Omen 666

 • James Cameron ziet de toekomst in 3D

  Pin it!

  Regisseur James Cameron ziet de toekomst van Hollywood in 3D-ervaring. Er zullen niet alleen meer mensen naar de bioscoop gaan als er meer digitale 3D films gemaakt worden, ook zal de piraterij afnemen omdat mensen de krachtige ervaring van een 3D film op een groot doek zullen willen ervaren. Dat schrijft BBC News.

  De Titanic regisseur, die zich in de laatste 7 jaar nog maar heeft bezig gehouden met het maken van een paar onderwater-documentaires en voluit genieten van de recettes van zijn Titanic (1997), zei op de National Association of Broadcasters Digital Cinema beurs in Las Vegas:

  "De filmindustrie moet harder terugvechten, keihard toeslaan en niet langzaam opbranden en dood gaan," zei Cameron over de trend dat steeds meer mensen de bioscoop links laten liggen en liever films downloaden om ze thuis te kijken.

  In dit kader zei Cameron tevens dat hij nooit films zou maken, die mensen op hun mobiele telefoons kunnen kijken. Hij wil mensen de bioscoop in krijgen, hij wil ze er niet uit weg houden.

  Verschillende digitale 3D films zijn al in de maak. Cameron zelf denkt er over om een 3D versie van Titanic uit te brengen. George Lucas is al bezig om de eerste Star Wars (1977) in 3D uit te gaan brengen (een film die ik hoe dan ook terug wil zien en waarom niet in 3D) en ook Peter Jackson heeft soortgelijke ideeën met King Kong (2005). En uiteraard ligt dan ook de markt open voor vermoeiend veel remakes van klassieke films.

  Nieuwe films die volledig in 3D gemaakt zullen worden met speciale stereografische camera’s, zijn onder andere de remake van Journey to the Centre of the Earth (1975), Robert Zemeckis gebruikt 3D technieken voor zijn nieuwe film Beowulf (2007) en Disney wil van de computeranimatiefilm Meet the Robinsons (2007) ook een 3D ervaring maken.

  Wel, wel, wel, je zou denken dat ze na die pathetische ervaring van Jaws 3D (1983) deze piste voor bekeken zouden houden, maar blijkbaar niet. Dat de scenario’s in Hollywood niet meer de kwaliteit hebben van vroeger en dat het prijskaartje in de bioscoop steeds duurder wordt, daarover kan men niet spreken. Ik heb anders ook wel een revolutionair idee: "Stop met die absurd hoge bedragen van 20 miljoen dollar uit te betalen voor een acteur en maak 'minder maar betere films'." Had ik vandaag een gratis ticket om Titanic of King Kong te zien in 3D, zou ik er niet echt wakker van liggen. Die meerwaarde interesseert mij gewoon minder.

  Uiteraard zal 3D cinema zijn intrede doen, maar denken die mannen nu echt dat ze hiermee meer bezoekers naar de bioscoop zullen halen? Trouwens is de game-industrie al langer aan het experimeteren met 3D. Met een NVIDIA video-kaart kan je nu al spelletjes spelen op je pc met steroscopisch beeld.

  ***Related Posts***
  07/07/2006: James Cameron heeft plannen voor 2 trilogieën
  08/12/2005: James Cameron zoekt zijn Battle Angel Alita
  10/11/2005: Terminator zonder Cameron
  17/07/2005: Gesprekken over True Lies 2
  23/11/2004: Battle Angel Alita
  25/09/2004: Terminator 4 in de pre-productie fase

  Categories: News 0 comments
 • INXS film met Johhny Depp ?

  Pin it!

  Het Australische bandje die iedereen wel zal kennen, vooral de meisjes, is INXS. Het nieuws van de dag is dat er een filmproject op til staat en het gerucht doet de ronde dat Johnny Depp in aanmerking zou komen voor de rol van de lead-zanger Michael Hutchence.

  INXS was ooit de tweede grootste band na U2. Michael Hutchence staat ook buiten de optredens altijd in het middelpunt van de belangstelling, en heeft bij ieder feest weer een ander model aan zijn arm. Mede door Michaels charisma, katachtige uitstraling en extroverte persoonlijkheid wordt het album Kick uit 1987 een succes en wint de band alle grote prijzen tijdens de MTV Awards van 1988.

  In 1993 keert INXS na een paar minder succesvolle albums terug naar de oorsprong van hun succes, en ze toeren in het oude circuit: kleine café's en clubs. Van hieruit ontstaat het rauwe, kale rockalbum Full moon, dirty hearts 1993. Het album krijgt geen goede kritieken noch is het commercieel een succes, en het is voor de platenmaatschappij aanleiding om INXS: The greatest hits (1994) uit te brengen. De band houdt het daarna even voor gezien, maar Hutchence blijft berucht door zijn affaires, met name door het afbreken van zijn relatie met het Deense supermodel Helena Christensen en zijn relatie met Paula Yates, Brits televisiepresentatrice en vrouw van Bob Geldof. Elegantly wasted uit 1997 is het volgende album, maar Hutchence eist de meeste aandacht. Terwijl de band bezig is zich voor te bereiden op een nieuwe wereldtour staat Hutchence (37) in november van dit jaar wereldwijd op de voorpagina's door zijn plotselinge dood (zelfmoord) in een Australisch hotel.

  Het filmproject spreekt mij in ieder geval aan en als ze Johnny Depp voor de rol kunnen casten wordt dit meteen ook een kassucces. De mensen van JoBlo komen met het volgende nieuws aandraven:

  Producers are further looking to round out the cast with an ambitious list of names that include Eric Bana, Sienna Miller, Naomi Watts, Eva Green, Patsy Kensit, Hayden Christensen, Stephen Rea, Joss Ackland, Rachel Griffiths, and Julie Walters. The film, which has a working title of SLIDE AWAY (references an INXS-U2 duet) is under director Nick Egan, who directed a lot of INXS's more popular videos, and contrary to the rumor that has recently surfaced, Hutchence's father is not upset about the film and is cooperating with the production through Hutchence's Trust.

  Indrukwekkende cast en wellicht ook een ambitieus filmproject. Toch zijn er heel weinig rock-biopics die goed zijn, maar ik ga ze toch altijd weer opzoeken. Waarom? Ik denk misschien omwille van de tragedie in die films. Muziekgoden die uiteindelijk gewone mensen blijken te zijn, en die flippen van alle aandacht die ze krijgen…misschien heeft het ook wat te maken met die beeldschone vrouwelijke entourage. Wie zal het zeggen? In ieder geval kijk ik uit naar deze INXS-film.

  Update 29/06/2006: Johnny Depp lacht om de verhalen dat hij INXS-zanger Michael Hutchence gaat spelen in een filmbiografie. Dat zei de 43-jarige Hollywood-ster donderdag tegenover het Australische persbureau AAP. Het gerucht dat Depp de rol zou spelen, verscheen in april in de Britse media.

  Depp is nooit voor de rol benaderd en vindt zichzelf niet 'glam' genoeg voor de rol van zijn vriend Hutchence, die in 1997 zelfmoord pleegde. "Hij was een soort god, een soort medicijnman", vindt Depp. "Ik denk niet dat ik de juiste persoon ben voor de rol." Depp was ook geamuseerd over het verhaal dat zijn ex-vriendin Kate Moss, het Britse supermodel, de vriendin van de Australische zanger gaat spelen.

  De film van de Britse filmmaker Nick Egan heet Slide Away. Egan maakte in het verleden enkele videoclips voor INXS. Het is nog niet bekend wanneer de film wordt uitgebracht.

  ***Related Posts***
  02/06/2007: Johnny Depp vertolkt Litvinenko in regie van Michael Mann
  25/09/2006: Rex Mundi verfilmd met Johnny Depp
  01/12/2006: Johnny Depp in Shantaram
  07/07/2005: Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest met Johnny Depp
  05/06/2005: Charlie and the Chocolate Factory met Johnny Depp
  12/03/2005: Johnny Depp als Saddam’s wetenschapper
  24/01/2005: Corpse Bride, met de stemmen van Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Emily Watson

  ***Related Rockstar Biopic Posts***
  19/01/2007: Kurt Cobain biopic met Ewan McGregor
  08/01/2007: Blondie biopic met Kirsten Dunst
  08/12/2006: Biopic van James Brown door Spike Lee

 • OSS 117: Le Caire nid d'Espions ***½ Blu-ray recensie

  Pin it!

  Ik ben aangenaam verrast geweest dit weekend in de bioscoop met de Franse komedie OSS 117: Le Caire nid d'espions (2006), een schitterende remake van een flauwe film uit 1968, waarin er hoofdzakelijk met de figuur van James Bond de spot wordt gedreven. Een remake die op vele gebieden zijn origineel overstijgt.

  oss_117_le_caire_nid_despions_2005_blu-ray.jpg

  Dit is de beste Franse film die ik dit jaar heb gezien en heb bijna de ganse voorstelling plat gelegen van het lachen. Let wel, het is Franse humor en uit ervaring weet ik dat niet iedereen deze humor kan vatten en/of smaken.

  Het is trouwens al een poos geleden dat er nog eens een uitstekende Franse komediefilm op de markt kwam, die een efficiënt evenwicht weet te vinden tussen de parodie en de nostalgie die we hebben uit de eerste James Bond films met Sean Connery. Het scenario is ijzersterk en de regie van Michel Hazanavicius is vrijwel feilloos, de acteurs zijn om van te smullen en de hoofdacteur, Jean Dujardin (34), ontpopt zich met deze film tot één van de belangrijkste (en binnenkort ook best betaalde) acteurs in Frankrijk. Hij maakte eerder al furore met Brice the Nice (2005) (poster), maar deze OSS 117 is verre van superieur aan al zijn vorige films.

  Het feit dat er weinig geslaagde Franse komediefilms zijn is vooral te wijten aan de scenaristen die zich er iets te gemakkelijk van af willen maken en de regie die nogal oubollig en zonder risico’s is. De films moeten in de meeste gevallen qua production value zeker niet onderdoen voor veel Hollywoodfilms, maar meer dan een glimlach komt er vaak niet bij kijken. Dit ligt bij deze film anders want al bij de eerste minuten van OSS weet je meteen dat je hier te doen hebt met een andere categorie van film, met zijn subtiele parodiërende proloog et zijn uiterst geslaagde generiek. (De Franse grafisten zijn trouwens gekend voor hun talent in het maken van trendy generieken, naar het voorbeeld van Saul Bass).

  De gehele film baadt in een cinematografische stijl die de jaren 50 en 60 weerspiegelt, en dit voor een heerlijk krankzinnig verhaal: geheim agent OSS 117 wordt gestuurd naar Cairo om er de verdwijning van een van zijn collega’s te onderzoeken, en tussenin ook nog eens de conflicten in het Midden Oosten op te lossen. En in tegenstelling tot wat je zou verwachten respecteert deze film geheel de traditie van die goede thrillers waar de slechterik er uiteindelijk triomfantelijk uit komt.

  De esthetische vormgeving van de film is dan ook opmerkelijk, met een aangepaste pellicule kwaliteit, de uigekiende kadrages, die typische belichting, de retro-muziek, en uiteraard de kleine clichés die volledig de sfeer uit die periode doen herleven. En de humor zit hem, zoals in de meeste parodieën, in de overdrijvingen. Maar in tegenstelling tot de zuivere parodie zoals in Austin Powers (1997), komt de humor iets delicater en volgens mij ook stukken beter. De knipoogjes naar de James Bond cultus uit de beginjaren en de cartoonsfeer uit de wereld van Kuifje zijn nooit opdringerig of al te evident. Het gaat in eerste instantie over de karakters, en in tweede instantie over de situatie. De creativiteit steekt hem trouwens niet alleen in de dialogen, maar ook in het visuele concept.

  oss_117_le_caire_nid_despions_2005_blu-ray_pic01.jpgoss_117_le_caire_nid_despions_2005_blu-ray_pic02.jpgoss_117_le_caire_nid_despions_2005_blu-ray_pic03.jpg
  oss_117_le_caire_nid_despions_2005_blu-ray_pic04.jpgoss_117_le_caire_nid_despions_2005_blu-ray_pic05.jpgoss_117_le_caire_nid_despions_2005_blu-ray_pic06.jpg
  © Canal+ / Gaumont

  Het hoofdpersonage in deze film is een geheim agent, die kolonialistische trekjes heeft, een beetje racistisch maar vooral onwetend, mysogeen, arrogant, homofoob, zachtjes macho maar uiteindelijk een brave idioot die niet echt gevaarlijk is. Het verstand komt dan van zijn Marokkaanse gezellin Larmina, gespeeld door de Argentijnse Bérénice Bejo.

  In ieder geval is de rol van 'Hubert Bonisseur de La Bath', alias 'OSS 117' vertolkt met heel veel klasse, elegantie en fysieke kracht. Dujardin staat er helemaal als geheim agent. Ik hoop dat we nog episodes zullen mogen verwachten van OSS in de toekomst, want ik heb er echt met volle teugen van genoten.

  rating

  Beoordeling: 3,5 / 5
  Recensie door op 24 april 2006