14-01-06

Milla Jovovich in Ultraviolet

Er zijn weinig mannequins die een acteer-carrière hebben van enig belang. Milla Jovovich (The Fifth Element, Resident Evil) daarentegen blijft ons verrassen met de meest uiteenlopende rollen, en binnenkort mogen we haar opnieuw bewonderen in de science-fiction Ultraviolet (2006).

Korte inhoud: De film speelt zich af op het einde van de 21e eeuw. Een periode waarin een groep mensen speciale krachten hebben ontwikkeld nadat ze door een vampier-achtige ziekte (‘Hemophagia’) genetisch gemanipuleerd werden. Ze zijn sneller, hebben een grotere stamina en zijn intellectueel begaafder. Een afwijking waar het gewone volk niks van wil weten en er komt een scheiding met de “normale” en “gezonde” wezens. De bevolking staat aan de rand van een burgeroorlog en de uitroeiing van het zieke ras staat nabij. Maar Violet (Jovovich) heeft geen zin zich bij dit lot neer te leggen en neemt de wapens ter hand.

Hier heb je de pas uitgekomen trailer.

Wat mij bevalt aan deze film naast de mooie verschijning van Milla, is de gewaagde stilistische aanpak. Ja, het is een cliché-verhaal, ja de karakters zullen waarschijnlijk stereotype figuren zijn met enkel one-liners, maar zo te zien zal Ultraviolet mij zeker bevallen. Ik ben gek op mainstream films die al eens tegen de stroom in willen varen. In tegenstelling tot Aeon Flux, die 2 maal zoveel kostte dan deze film, lijkt dit toekomstbeeld visueel echt aantrekkelijk, slim en innoverend. Ik vind wel dat de trailer in het begin iets teveel Domino willen nabootsen en dat er een gigantische spoilers in zit, maar de rest is pure beeldpoëzie. Regisseur/scenarist Kurt Wimmer is dan ook niet aan zijn proefstuk toe en wist ons al te verrassen met het degelijke Equilibrium (2002), en schreef de scenario’s voor The Recruit (2003), The Thomas Crown Affair (1999) en Sphere (1998). Ultraviolet heeft iets mee van Equilibrium, The Matrix en Tron, maar duidelijk ook een eigen stijl.

Milla Jovovich 01 Milla Jovovich 02 Milla Jovovich 03 Milla Jovovich 04 Milla Jovovich 05
Milla Jovovich 07 Milla Jovovich 06 Milla Jovovich 08 Milla Jovovich 09 Milla Jovovich 10
Milla Jovovich 11 Milla Jovovich 12 Milla Jovovich 13 Milla Jovovich 14 Milla Jovovich 15
Milla Jovovich 17 Milla Jovovich 18 Milla Jovovich 19 Milla Jovovich 20 Milla Jovovich 16

De film mogen we hopelijk bij ons verwachten vanaf juni 2006, maar er is nog geen release-datum bekend voor België op dit moment.

Related Post***
04/07/2007: Resident Evil Extinction met Milla Jovovich en Ali Larter
19/03/2007: Top 10 Acterende Modellen
16/12/2006: De Beste en Slechtste Films van 2006

Commentaren

goeie trailer ! Equilibrium vond ik erg goed, dus deze ga ik ook zeker checken als hij uitkomt.

Gepost door: Marcus² | 14-01-06

Idd... goeie trailer!

Gepost door: Elias | 15-01-06

wimmer de naam Wimmer deed geen belletje rinkelen. maar Equilibrium heb ik gezien en goed bevonden. Van Spere en The Recruit heb ik ook genoten. The Thomas Crown Affair vond ik ook wel tof, maar ik hou wel van de verhaallijn zoals in The Thomas Crown Affair. Niet te moeilijk en lekker spannend.

Gepost door: |sm| | 16-01-06

Equilibrium ik herrinner me nog dat deze film werd beschreven als de next Matrix. Ik heb die toen gezien en was eigenlijk serieus ontgoocheld. Geen slechte filmn dat niet. Maar zonder iets te willen te verklappen, het einde van de film *sucks!* (pardon my french)

Gepost door: Caligula | 16-01-06

w8 je bedoelt waarschijnlijk dat "iemand" (geen spoiler) in de film op het einde iets te snel dood gaat. Vond ik trouwens ook.

Gepost door: dave | 17-01-06

eveneens onder de indruk van de referentie equilibrium

Gepost door: dries | 18-01-06

Post een commentaar