• Psylocke in X-Men 3

  Pin it!

  Eén van de films waar ik zo een beetje naar uitkijk in 2006 is onderandere de nieuwe X-Men film in een regie van Rush Hour-regisseur Brett Ratner. Het laatste nieuwe bericht over X-Men 3 (2006) is dat de kwade mutant Psylocke is toegevoegd aan de casting. Volgens Coming Soon zal Psylocke gespeeld worden door de Filippijnse Meiling Melancon, die eerder samenwerkte met Brett in Rush Hour 2.

  De mutant, die deel uitmaakt van Magneto's Brotherhood of Mutants, heeft verschillende gedaantes gehad in de Marvel-strip. Ze staat niet alleen bekend om haar vechtkunsten en haar telepathische krachten, maar ook om haar vermogen zich te verplaatsen via schaduwen.

  Net zoals bij Spider-Man of Batman moeten het aantal personages beperkt blijven wil men voldoende aandacht kunnen schenken aan elk van hen. X-Men is zo een voorbeeld van een film die de focus snel kan verliezen door iets teveel personages in te lassen. Wanneer ik dan nieuws hoor over nieuwe karakters is mijn gevoel altijd dubbel. Veel van die personages zouden eigenlijk hun eigen spinoff moeten krijgen, zoals dat al het geval is met de Wolverine spin-off.

  Het personage van Psylocke vind ik wel één van de betere personages uit de comic. Ze begon als een Brits meisje met telepatische gaven. Maar is dan "aan lagerwal geraakt", verloor haar ogen en ruilde die in voor bionische oogbollen waarmee ze de X-Men kon bespioneren, en eindigde in een soort portaal die haar overbracht naar Japan. Daar werd ze getransformeerd in een super-sexy aziatische ninja. Eén van haar wapens is een laserdolk die ze geregeld eens in iemands hersenen plant.

  Zeg nu zelf, zij verdient nu toch haar eigen film! Maar wie in godsnaam is eigenlijk Mei Melancon. Wel, veel nieuws valt er niet te rapen. Mei was een La Perla-model. Qua lichaamsbouw heeft ze dus de nodige attributen. Nu nog wat spieren, vechttrainingen en ...eu...nog wat acteer-coaching. Hier zijn een paar foto’s van haar: Meiling Melancon 01, Meiling Melancon 02, Meiling Melancon 03, Meiling Melancon 04, Meiling Melancon 05, Meiling Melancon 06, Meiling Melancon 07, Meiling Melancon 08, Meiling Melancon 09 en Meiling Melancon 10

  ***Related Posts***
  08/08/2007: Wolverine krijgt oscarwinnende regisseur
  30/05/2006: X-Men 3 breekt records
  21/03/2006: Brett Ratner interesse in Wolverine spin-off
  07/03/2006: Nieuwe X-Men 3 trailer
  06/12/2005: Eerste beelden uit X-Men 3
  27/07/2005: X-Men 3 in productie
  18/04/2005: Een R-rated Wolverine Spin Off ?
  27/03/2005: Nieuwe regisseur voor X-Men 3

  ***Related Site***
  fansite: bluecherrydoughnut.com

 • Bubble, van Steven Soderbergh

  Pin it!

  Een vreemd stukje film van een regisseur die de laatste jaren wel heel actief films aan het produceren is. Steven Soderbergh brengt binnenkort zijn nieuwe film, Bubble (2005) uit via Magnolia Pictures. Jullie kunnen een minuut lang genieten – of jullie ergeren – aan een montage van headshots van poppen. Hier is de teaser, ik zou zeggen go crazy.

  Korte inhoud: En ik mag jullie misschien verbazen maar de film gaat over ondermeer over ... poppen. De inwoners van een klein stadje in Ohio zoeken de details uit van een moord die gebeurde in een plaatselijk speelgoed bedrijf. Een verhaal van afgunst in een claustrofobische atmosfeer die zal draaien rond drie werknemers van het bedrijf. In de film treden niet-professionele plaatselijke acteurs op. Het scenario werd geschreven door Coleman Hough.

  De film is, zoals de pancarte op het einde van de trailer al laat vermoeden, een experiment van Soderbergh. Bubble werd gedraaid op High Definition en zal op hetzelfde moment uitgebracht worden op DVD en verschijnen in de bioscoop. Contractueel is dit één van de zes low-budget films die Soderbergh zal maken op het digitale videoformaat, zonder steun van de studio. Dit is in ieder geval een nieuwe trend, waarbij regisseurs hun eigen films uitbrengen zonder controle van een studio.

  Ik ben benieuwd naar de resultaten, maar ik verwacht er niet zoveel van. Ik denk dat deze film al even slecht zal zijn als zijn andere experiment, Full Frontal (2002). Maar er zijn altijd wel liefhebbers te vinden. Hoewel zij zullen mogen wachten tot deze op DVD is, want vooralsnog heeft Bubble nog geen verdeler gevonden in België.

  Categories: News 0 comments
 • Apocalypto van Mel Gibson

  Pin it!

  Dit is vreemd. We horen weinig van deze productie, zelfs op Imdb valt er niet veel te rapen, en dan krijgen we een trailer voorgeschoteld die best kan bekoren. Ik heb het over de nieuwe film, Apocalypto (2006), van het Hollywood fenomeen Mel Gibson. Ik had de indruk dat deze productie nog in haar kinderschoenen stond. Maar hier is dan de ongewone teaser-trailer.

  En ik moet zeggen, het heeft mijn interesse in ieder geval aangewakkerd. Maar zoals het woord “teaser” al duidelijk maakt, is dit ook de bedoeling. We komen quasi niets te weten van het plot maar we nemen een bepaalde atmosfeer gewaar in dewelke het drama zich zal openbaren. Net zoals zijn vorige films baadt deze prent opnieuw in uiteenlopende kleuren en krijgen we wederom een smaakje van zijn voorliefde voor uitgekiende fotografie (DOP: Dean Semler). Hoewel we nog niet zoveel weten heb ik zo de indruk dat Mel Gibson met deze "independent" filmproductie, na Braveheart en The Passion of the Christ, goed op weg is voor de erkenning als 'belangrijke regisseur' tussen de andere filmgoden.

  Korte inhoud: Apocalypto is een mythisch actie-avontuur over de ondergang van de eens zo grote civilisatie van de Maya’s. Wanneer het bestaan van een man uit deze bevolking op een brute wijze wordt verstoord, wordt hij meegesleept op een tocht naar een wereld die geregeerd wordt door angst en onderdrukking. Door een onverwachte wending en door de liefde voor zijn vrouw en familie probeert hij terug naar huis te gaan en zijn levenswijze te redden. De film zal in onze zalen verschijnen in de zomer van 2006.

  Hier kunnen jullie een interessant interview lezen met Mel Gibson over zijn nieuwe filmproject.

  ***Related Posts***
  16/09/2006: Apocalypto neemt een loopje met de Maya-geschiedenis
  16/09/2006: De Apocalypto trailer overtuigt
  13/08/2006: Jackie Mason verdedigt Mel Gibson
  06/08/2006: Mel Gibson aan de schandpaal genageld
  31/07/2006: Mel Gibson praat zijn mond voorbij
  01/06/2006: Apocalypto poster
  14/12/2005: Mel Gibson wil Joodse Holocaust verfilmen
  13/04/2005: Het leven van paus Johannes Paulus II verfilmd
  27/11/2004: Mel Gibson produceert remake Fahrenheit 451
  22/11/2004: Mel Gibson wil geen reclame voor Christus

  Categories: Trailer 5 comments
 • De oscarbeeldjes zijn in trek

  Pin it!

  De concurrentie is groter dan ooit. Niet minder dan 311 films dingen mee naar de Oscar voor de beste film, die op 5 maart wordt uitgereikt in de Kodak-studio in Los Angeles. Dat hebben de organisatoren van de Oscar-uitreiking woensdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst in 32 jaar dat er meer dan driehonderd mededingers zijn. De stijging van het aantal deelnemende films ten opzichte van vorig jaar is 16,5 procent. Zo zie je meteen dat de filmsector nog steeds een industrie is in expansie…enfin, in ieder geval buiten België.

  Op 31 januari zullen we te weten komen welke 5 films genomineerd zullen worden voor het felbegeerde beeldje. Er zijn ook heel wat films geweigerd, zoals de Nederlandse inzending, Bluebird. De Academy zal toch iets moeten doen voor de Foreign Film categorie: een langspeelfilm geproduceerd buiten de VS met hoofdzakelijk niet-Engelse dialogen. Ik vind dat als een buitenlandse regisseur een artistieke keuze maakt om zijn film in het Engels te draaien moet hij daartoe de kans krijgen. Een dergelijke categorie maakt het gewoon onmogelijk voor die film om genomineerd te worden in die categorie. That sucks!

  Maar wat zijn nu de regels die de films moeten respecteren om in aanmerking te komen voor de Oscar van Beste Film. Hier volgt het artikel uit het oscar-reglement:

  According to Academy rules, a feature-length motion picture must have a running time of more than 40 minutes in order to qualify for consideration and have been exhibited theatrically on 35mm or 70mm film, or a qualifying digital format. A film must open in a commercial theatre for paid admission in Los Angeles County between January 1, 2005, and midnight December 31, 2005, and run for seven days in a row. Films that receive their first public exhibition or distribution in any other media, such as TV or video, are not eligible for any Academy Awards.

  En er is nog nieuws. Naar het schijnt zou de voorkeur van host zijn gebleven bij Billy Crystal. Goede keuze, maar hij heeft zonet bedankt voor het aanbod, gezien hij het momenteel veel de druk heeft met zijn one-man show 700 Sundays. Wie dan wel de show zal hosten is nog onbekend. Ik hoop dat het Steve Martin zal worden – host en misschien ook wel oscar-kandidaat. Dat zou nog eens een unicum zijn.

  ***Related Posts***
  06/03/2006: De oscarwinnaars 2006
  31/01/2006: De Oscar Nominaties 2006
  12/11/2006: Robert Altman krijgt een Oscar
  06/01/2006: Jon Stewart host de Oscars
  19/12/2005: Nederlandse oscar-inzending gediskwalificeerd
  02/12/2005: Valse bescheidenheid bij oscar-kandidaten
  28/02/2005: De Oscars in 2005
  23/01/2005: Chris Rock hoopt op erkenning voor Jamie Foxx

  2 comments
 • Munich niet ANTI of PRO, wel confronterend

  Pin it!

  Voor hij aan Munich begon, voorzag Steven Spielberg dat er een hoop tumult zou ontstaan rond de film. Ik denk trouwens dat dit misschien wel de meest delicate film is uit zijn carrière. Munich (2005), die de dramatische gebeurtenissen ensceneert op het Israëlische Olympische team in Munchen in ’72, riep echter verontwaardiging op vanuit Joodse hoeken. Die meenden dat Spielberg een pro-Palestijnse film zou maken. In een interview met Roger Ebert zei Spielberg:

  Ik was ervan bewust dat ik in een mijnveld stapte toen ik aan Munich begon. Volgens mij is de strijd van de Israëli’s en de Palestijnen op moreel niveau gelijkwaardig.

  De aanklacht van de Joden tegen de film is nogal dom. De mensen die de film op morele gronden aanvallen zijn dezelfde mensen die zeggen dat oorlog de enige oplossing is. Die mensen denken ook dat je terrorisme alleen kunt bestrijden door ze te ontmenselijken, zonder zich ook maar af te vragen wie die mensen zijn, waar ze vandaan komen en waarom ze doen wat ze doen.

  Spielberg is er van overtuigd dat terrorisme een harde respons vereist, maar de regisseur meent wel dat er met zorg veel aandacht besteedt moet worden aan de achtergronden van het terrorisme.

  Dat is waarom mensen hersens hebben en de macht om gepassioneerd over dingen te denken. Begrip hebben is niet hetzelfde als niets doen. Het is zelfs een machtig middel. Als ik van het hebben van begrip wordt beschuldigd en daarop aangevallen wordt, dan zie ik dat als een groot compliment,’ aldus Spielberg.

  Dat geweld beantwoorden met geweld niet altijd de beste oplossing is, wordt dagelijks bevestigd in Irak. Het creëert een vicieuze cirkel waar maar geen einde aan komt. Door de film niet te polariseren rond één groep, zoals dat bij Hollywood vaak schering en inslag is, maak je ruimte vrij voor discussie. Wie kan daar nu tegen zijn? Een paar radicalen die hun motieven ontbloot zien? Spielberg is zelf van joodse afkomst en toch had hij geen zin om een eenzijdige protestfilm te maken. Eén ding is zeker. Mensen zullen verschillende meningen aan de film overhouden. Sommigen zullen de tactische gedrevenheid van de Mossad-groep bekritiseren, anderen dan weer hun gebrek aan emotie, of zullen ergernis vertonen dat de terroristen een menselijke kant hadden terwijl nog anderen zullen vinden dat ze niet menselijk genoeg waren. Aan het einde van de rit krijgen we een dramatische uitspatting van ambivalente emoties.

  Er is geen pasklaar antwoord op dit vraagstuk. En dat zal op zijn beurt nog een aantal andere mensen in het harnas jagen, omdat de film geen standpunt wil innemen. Het zij zo. In het magazine Humo kunnen jullie trouwens deze week en volgende week een artikel lezen over de gijzelneming met zijn dramatische afloop en hoe Israël wraak nam. Of jullie kunnen wachten tot de film uitkomt in onze zalen vanaf 25 januari 2006.

  ***Related Posts***
  06/03/2006: De oscarwinnaars 2006
  08/03/2006: Spielberg trekt zich terug in 2006
  20/02/2006: De Bafta Award 2006 winners
  31/01/2006: De Oscar Nominaties 2006
  07/12/2005: Nieuwe afbeeldingen uit Munich
  06/11/2005: Munich trailer
  10/09/2005: Spielberg praat niet met terroristen
  06/07/2005: Enscenering van de aanslag tijdens de Olympische Spelen in 1972

  Categories: Clash 0 comments
 • When A Stranger Calls

  Pin it!

  Dat ze in Hollywood niet meer goed weten van welk hout pijlen te maken wordt dagelijks bewezen met de lading remakes die op ons komt afgestormd. Niet alle remakes zijn dan ook waardeloos (denk maar aan de remake van King Kong), maar dat zijn meestal uitzonderingen die de regel bevestigen.

  Neem nu When A Stranger Calls (2006), gebaseerd op de gelijknamige film uit 1979, gaat over een babysitter (gespeeld door de knappe Portugese Camilla Belle) die telefoontjes krijgt van een killer die haar de stuipen op het lijf wil jagen. Hij belt haar op en vraagt tergend: “hoe is het gesteld met de kinderen?”. Wanneer de politie de oproep traced blijkt deze te komen van binnenin het huis.

  Inderdaad, een soort Scream (1996) meets Hostage (2005), maar dan zonder de ironie, de plot-twists én een PG-13 rating. Sorry voor de kindjes, maar waarom kunnen die films niet R-rated zijn. Waar zijn die horrorfilms van 20, 25 jaar geleden. Ik bedoel, hebben we ondertussen nog niet genoeg van al die Diet-Coke-Horror films zoals The Cave (2005) of Cry_Wolf (2005). Give Us The Real Thing !!!

  De film is geregisseerd door Simon West (Con Air, The General’s Daughter, Lara Croft), iemand die goed weet hoe hij spanning moet opbouwen en actie moet verfilmen. Misschien enkel voor die reden zal ik de film ooit wel eens huren uit de videotheek. Hier kunnen jullie de trailer van de film downloaden. When A Stranger Calls komt bij ons uit op 7 juni 2006.

  ***Related Post***
  07/02/2006: When a Stranger Calls, aan de box-office