• Bubba Ho-Tep & Bubba Nosferatu

  Pin it!

  Dit zal het beste nieuws zijn van de week. Na verschillende tegenstrijdige berichten is de kans groot dat de kleine independent film Bubba Ho-Tep (2002) een sequel krijgt, Bubba Nosferatu (2006), opnieuw geregisseerd door Don Coscarelli. Voor de mensen die deze fantastische film nog niet hebben gezien is hier de korte inhoud:

  Bubba Ho-Tep gaat over een man (Bruce Campbell) die denkt dat hij Elvis is. Hij beweert ooit van te plaats te zijn geruild met een talentvolle Elvis-imitator, die werd dus Elvis en de hoofdrolspeler kon een normaal leven gaan leiden. Hij brengt de laatste jaren van zijn leven door in een bejaardentehuis waar niemand gelooft dat hij de ‘echte’ Elvis is.

  Om de verveling nog erger te maken heeft hij al in jaren geen stijve meer gehad groeide er een tumor op zijn eikel die dagelijks verzorgd moet worden door een verpleegster met ballen. Hij heeft spijt van vele keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt en hij is behoorlijk depressief. Zijn leven begint echter een dramatische wending te nemen wanneer hij een zwarte bejaarde ontmoet die beweert dat hij John F. Kennedy is (Ossie Davis) en dat hij er achter is gekomen dat de inwoners van het bejaardentehuis worden omgebracht door een mummie.

  De film heeft een aantal zwaktes. Voor mij is de duurtijd iets te kort (90 min) en af en toe heb je zo een dood moment. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat de film gebaseerd is op een kortverhaal van Joe R. Lansdale, die nu ook instaat voor de sequel. Maar over het algemeen is het een zalige filmervaring en écht het genre film die ik hier in België wil maken! Bruce Campbell is de meester van de one-liners en zijn vertolking van Elvis is zeer overtuigend, magisch en knettergek. De kracht van de film zit hem in zijn onvoorspelbare vertelling. De film is zowel komisch als angstaanjagend, met een paar knipoogjes naar David Lynch. Zijn genre zou ik omschrijven als neo-horror. En reken maar dat zijn films binnenkort een cultstatus zullen verwerven.

  Bubba Ho-Tep werd door de Amerikaanse distributeurs compleet genegeerd, maar dat gebeurt wel vaker met films die ze niet begrijpen. Ik zie voor mij de discussies al: “Moet hij werkelijk een kankergezwel hebben op zijn penis? Kan dan niet een algemene kanker zijn?” Maar Bubba werd gesmaakt door heel wat filmfreaks en nu komt dus de sequel. De film werd gerealiseerd met een minuscuul budget van 850’000 euro.

  Om u een ideetje te geven van de budgetten van de nieuwe Vlaamse films: Verlengd Weekend (771’000 euro), De Bloedbruiloft (6’700’000 euro), Een ander zijn geluk (1’260’000 euro), De Zaak Alzheimer (2’500’000 euro), en Buitenspel (2’315’000). Als er mij nu nog één iemand zegt dat dergelijke fantastische films zoals Bubba Ho-Tep hier bij ons niet haalbaar zijn lach ik hem vierkant uit en trekt ik zijn slip in publiek tot over zijn oren, ook al heet hij Bert Anciaux. Ik heb niets tegen auteurfilms, maar ik vind dat de niet-auteurfilms zeker evenveel present moeten zijn in dit anders droevige Belgische filmlandschap. Het is trouwens die laatste categorie die de Vlamingen naar de film bioscoop haalt. Hieronder vinden jullie De Top 10 van de Vlaamse Films in verkochte bioscooptickets.

  1. Koko Flanel (Stijn Coninx, 1990) 1’082’000
  2. Hector (Stijn Coninx, 1987) 933’000
  3. Daens (Stijn Coninx, 1992) 848’000
  4. De Zaak Alzheimer (Erik Van Looy, 2003) 750’000
  5. Oesje (Ludo Cox, 1990) 700’000
  6. Max (Freddy Coppens, 1990) 643’000
  7. Mira (Fons Rademakers, 1990) 542’000
  8. De Witte (Robbe De Hert, 1990) 540’000
  9. De Paniekzaaiers (Patrick LeBon, 1990) 500’000
  10. Team Spirit (Stijn Coninx, 1990) 375’000

  Maar laat ik nog even terugkomen op de sequel. Mijn betoog voor de niet-auteursfilm zal ik nog wel een andere keer verder zetten. Dit is wat er stond te lezen op Twitch.

  Coscarelli stated that he would be happy to join "the second season of "Masters of Horror" as long as the planned sequel BUBBA NOSFERATU doesn’t get in the way. The goal is to have more of the young Elvis because Bruce Campbell loves playing that age with his Memphis Mafia and NOSFERATU will provide lots of opportunities for them getting into mischief. And there’s nothing better than seeing a legendary actor play with a prosthetic!"

  Ik kan haast wachten en ben verheugd dat de film uiteindelijk zijn financiering rond heeft gekregen. Voor al wie de eerste film nog niet heeft gezien; je kunt hem huren in de betere DVD-theek. Hier zijn 3 adressen uit onze hoofdstad waar jullie de DVD kunnen huren/kopen: Excellence, Melopee en De Mediatheek. Het enige wat je er niet kunt kopen is 'kippensoep'.

  ***Related Posts***
  28/11/2006: Windkracht 10 film slechts 200'000 bezoekers
  17/11/2006: Bubba Nosferatu and the Curse of the She-Vampires castingnieuws

  ***Related Sites***
  Imdb: Bubba Ho-Tep (2002)
  Imdb: Bubba Nosferatu (2006)
  Officiële site: bubbahotep.com
  Trailer: videodetective
  Pics: Out Now

 • Cameron Diaz In Her Shoes

  Pin it!

  Deze week komt een leuk komisch drama uit in de bioscoop van de regisseur Cutis Hanson, die de meest uiteenlopende films op zijn palmares heeft staan. Zo stond hij achter de camera bij de thriller The Hand That Rocks the Cradle (1992), de actiefilm The River Wild (1994), de misdaadfilm L.A. Confidential (1997), de komedie/drama Wonder Boys (2000), de biopic/drama 8-Mile (2002) en nu zullen we hem zien in een Komisch drama In her Shoes (2005) met Cameron Diaz en Toni Collette als twee zussen die niets met elkaar gemeen hebben behalve hun schoenmaat.

  Maggie (Cameron Diaz) is een echt feestbeest, zij heeft elke week een ander baantje en haar interesses gaan alleen maar uit naar make-up en de juiste accessoires. Zij fladdert maar een beetje rond in het leven en vindt dat haar grootste kwaliteit haar uiterlijk is. Rose (Toni Collette) is een afgestudeerde advocate en heeft een baan bij een top kantoor. In haar prachtig gedecoreerde appartement vlucht zij van de buitenwereld. Rose is constant bezig met haar gewicht en haat haar zelfbeeld. Het enige waar zij troost in vindt zijn haar schoenen. Na een rampzalige ruzie groeien Maggie en Rose uit elkaar. Pas bij het ontdekken van hun doodgewaande grootmoeder Ella (Shirley MacLaine) komen de zussen langzaam maar zeker weer bijeen. Hier kunnen jullie de trailer van de film bekijken.

  Hoe zeer uiteenlopend de films van Curtis ook moge zijn, ze trekken alvast mijn aandacht door hun nauwkeurig portret van de personages die een soort zelfbewustzijns-proces ondergaan: wie zijn ze en waar willen ze naar toe. Vaak zoeken ze dan ook een diepere band met familie of andere mensen, en alles wijst erop dat ook deze film niet anders is. In Her Shoes is gebaseerd op het tweede boek van Jennifer Weiner die meteen een bestseller werd. De film komt uit op woensdag 30 november.

 • Cars, het laatste Disney-Pixar vehicle

  Pin it!

  De samenwerking tussen Disney en Pixar heeft nu al een aantal knappe animatiefilms opgeleverd: Toy Story, A Bug's Life, Toy Story 2, Monsters, Inc., Finding Nemo en The Incredibles, waarvan de laatste twee een Oscar in ontvangst mochten nemen voor beste animatiefilm. Het contract dat beide partijen hebben getekend is nog goed voor één samenwerking : namelijk voor Cars (2006). Daarna wil vooral Pixar er de brui aan geven.

  Disney neemt bij de films alleen de distributie en promotie voor haar rekening; denkwerk, schrijfwerk en productie worden allemaal door Pixar zelf gedaan. De kosten en opbrengsten voor films worden door beide partijen gedeeld, waarbij de rechten voor de films en hun personages naar Disney gaan en er ook nog zo'n 15% van de inkomsten aan Disney betaald wordt, als fee voor de distributie. Een contract vooral in het voordeel van Disney en een beetje op de rug van Pixar.

  Pixar wil het liefst alle productiekosten zelf betalen, waardoor ze de rechten kunnen behouden en natuurlijk de volledige opbrengst. Een percentage zou nadien naar de distributeur gaan. De partijen probeerden hier al eerder uit te komen, maar tot nu toe zonder resultaat. Robert A. Iger van Disney heeft echter dinsdag wederom met Pixar gesproken om te kijken of er toch nog mogelijkheden zijn tot samenwerking.

  "I'm not sure I really want to give you odds. We've had really good discussions. The fact that we are having a dialogue is a really good thing, and it has been really healthy. We'd certainly like to find a way to continue to do business with them, and I think the feeling is mutual."

  Waar Iger waarschijnlijk op doelt, zijn de mogelijke sequels. Zonder de creatieve input van Pixar zal het niet gemakkelijk zijn voor Disney om een Finding Dory (2016) of Monster inc. 2 af te leveren. Ik bedoel, als je kijkt naar een paar recente Disney films, zoals The Emperor's New Groove, Atlantis of Treasure Planet, dan weet je wel dat Disney niet in staat zijn een boeiend verhaal te vertellen. Misschien is de tijd aangebroken voor Iger om de stal even uit te kuisen, of hij zal nieuw werk mogen zoeken.

  Geniet alvast van de laatste samenwerking tussen Disney en Pixar, met deze teaser trailer van Cars, en voor de mensen met een snelle computer is hier de HD teaser trailer. De film is geregisseerd door John Lasseter die eerder al Toy Story 1 & 2 en A Bug's Life regisseerde. Cars zal bij ons in de zalen zijn vanaf 28 juni 2006.

  ***Related Posts***
  13/05/2006: Toy Story 3 & nieuwe Cars trailer
  03/04/2006: Puss in Boots: The Story of an Ogre Killer
  23/03/2006: Shrek the Third
  24/01/2006: Disney biedt 5,7 miljard dollar voor het animatiebedrijf Pixar
  15/01/2006: Ice Age 2 trailer
  02/05/2005: Justin Timberlake in Shrek 3
  19/03/2005: Fox Animation maakt ook Ice Age 2
  26/02/2005: DreamWorks Shrek spin-off: Puss in Boots
  19/09/2004: Pixar’s The Incredibles

  Categories: Animation 5 comments
 • Tekken-film mogelijks met Jet Li

  Pin it!

  Voor de spelletjes fans onder jullie en om een beetje in de karate-sfeer te blijven, zet u schap want binnenkort mogen we ons verwachten aan een verfilming van het succesvolle vecht-spel Tekken (2006).

  Tekken5

  De eerste geruchten wijzen erop dat Jet Li wel eens de hoofdrol zou kunnen spelen. Hij zou gecast zijn voor de rol van The Boxer. Andere acteurs die werden vernoemd bij het project zijn: Nathan Jones, Vicky Zhao Wei, Takeshi Kaneshiro en Taylor Lautner.

  De film wordt geregisseerd door Charles Stone III, die zielige films zoals Mr 3000 (2004), Drumline (2002) en Paid in Full (2002) op zijn showreel heeft staan.

  Ik ben verzot op spelletjes. Maar mijn voorkeur gaat eerder naar spelen zoals GTA: San Andreas, Prince of Persia of Warcraft. Een paar maanden geleden heb ik trouwens deelgenomen aan de wedstrijd van Arena51, waarbij een promotiefilmpje moest gemaakt worden voor Tekken 5, (zie spotje). Maar helaas kregen we er geen prijs voor, hoewel een grote meerderheid van de mensen het veruit de beste spot vonden. Ik had daarbij een mailtje gestuurd om een motivatie te krijgen van hun keuze, maar Arena zweeg in 51 talen.

  Wat ik vind over de filmversie van Tekken? Wel, het laat mij eerlijk gezegd een beetje onverschillig. Ik had al een gloeiende hekel aan Mortal Combat-toestanden, en ik kan me niet van de indruk ontdoen dat een regisseur met een belachelijke naam als Charles Stone III hiermee waarschijnlijk niet veel goeds zal aanvangen. Jet Li is een meerwaarde, maar het is nog verre van zeker dat Jet Li het daadwerkelijk zal doen. Ik wacht nog op een officiële bevestiging. Als hij niet in de film zal zitten is dit project waarschijnlijk gedoemd om direct op DVD uit te komen.

  ***Related Game Posts***
  14/03/2006: Prince of Persia verfilmd
  24/01/2006: Silent Hill trailer + pics
  10/01/2006: Uwe Boll aast op Metal Gear Solid
  03/12/2005: Guillermo del Toro regisseert Halo
  26/11/2005: Tekken film met Jet Li ?
  02/11/2005: Halo verfilmd
  26/10/2005: Uwe Boll ontmaskerd
  22/10/2005: Vin Diesel wordt Hitman
  05/08/2005: Oorspronkelijke cast terug voor The Godfather en Scarface
  26/07/2005: Tekken 5 spotje
  01/07/2005: Uwe Boll niet te stoppen
  28/06/2005: Max Payne verfilmd
  05/05/2005: Setfoto’s van Doom
  13/04/2005: Grand Theft Auto
  31/01/2005: Bloodrayne
  29/01/2005: Alone in the Dark
  17/12/2004: Splinter Cell verfilming
  15/12/2004: Doom verfilming
  03/12/2004: Het filmische Silent Hill

 • Mister Myagi heeft ons verlaten

  Pin it!

  Een nieuwe filmlegende heeft ons verlaten op 73-jarige leeftijd, van een natuurlijke dood in zijn huis in Las Vegas. Pat Morita, beter bekend als Mister Myagi, de wijze Japanse leermeester uit The Karate Kid (1984), is vrijdag om het leven gekomen.

  Morita werd op 28 juni 1932 geboren in het noorden van Californië. Zijn ouders waren Japanse inwijkelingen. Hij raakte in de jaren '70 bekend voor zijn rol van Matsuo "Arnold" Takahashi in de populaire televisiesitcom ”Happy Days” . Hij speelde ook in langspeelfilms, waaronder Honeymoon in Vegas (1994), Spy Hard (1996) en The Center of the World (2001).

  In 1984 sleepte hij een Oscarnominatie voor bijrol in de wacht voor zijn rol van mentor en karateleraar in The Karate Kid. Hij was ook te zien in heel wat rommel, zoals de Karate Kid en Bloodsport sequels. Pijnlijk om te zien. Maar ik zal hem zeker altijd herinneren voor zijn eerste Karate Kid: Wax on... wax off. Wax on... wax off. Daniel-San, you try. Zalig.

  ***Related Posts***
  30/09/2007: Karate Kid remake
  27/09/2004: Trilogies aan de kassa

 • Luc Besson regisseert Die Hard 4.0 ?

  Pin it!

  Een paar maanden geleden had ik een berichtje gepost over de regisseur van Hostage, Florent Emilio Siri (Nid de Guêpes), die werd aangesproken door Bruce Willis om de nieuwe Die Hard 4.0 (2006) te regisseren. Maar niets is al beslist. Meer nog, de kans bestaat er zelfs in dat Luc Besson op de regisseursstoel zal zetelen. Dat is pas verfrissend nieuws. Besson heeft reeds het script gekregen, Bruce Willis wacht op een antwoord. Maar ook John McTiernan (Die Hard 1 & 3) staat in de zijlijn, en heeft een credit gekregen op Imdb als producer.

  Er zijn al verschillende filmplots die de ronde doen, maar de laatste geruchten laten blijken dat het een losstaande Die Hard film zou zijn, los van de 3 andere films, waarin John McClane het zal moeten opnemen tegen cyber-terroristen. MovieHole heeft nog dit:

  They're workshopping ideas on the New Orleans part of the script, due to Hurricane Katrina and dedicated loyal fans and even people at Fox who have managed to get hold of the script/have read reviews of it aren't liking the storyline at all, as well as the so-called bad guys and girls, who are computer hackers.

  Apparently FOX are keen to release the film on DVD before the end of 2006, so expect it to be pretty much wrapped, released and doing a swift swoop of the theatres mid-year.

  Vreemd, volgens mij proberen ze iets in elkaar te steken met de overstromingen in New Orleans, maar slaat de scenario-constructie op niets. Toch wil de studio snel in productie. Ik hoop dat ze toch de tijd nemen om alles goed uit te werken. Ondertussen werkt Doug Richardson (Die Hard 2, Bad Boys, Hostage) aan de rewrite van het scenario van Mark Bomback (Godsend), die op zijn beurt het verhaal heeft gebaseerd op een Fox-script met als titel: World War 3.com. Ik heb slechts één ding te zeggen aan de nieuwe scenarist: Gary Oldman als McClane’s rivaal!

  ***Related Posts***
  27/01/2007: Die Hard 4: Live Free or Die Hard trailer
  05/10/2006: Jeffrey Wright gecast in Die Hard 4
  05/08/2006: Die Hard cast Justin Long
  02/06/2006: Die Hard 4.0 regisseur bekend
  23/05/2006: Bijna een ‘groen licht’ voor Die Hard 4.0
  15/04/2005: Die Hard 4.0 krijgt Franse regisseur ?
  23/03/2005: Ben Affleck als mogelijke side-kick ?