• Analyse van 3 Domino posters

  Pin it!

  Laten we nog eens de grafische tour opgaan met de analyse van de 3 posters van de nieuwe Tony Scott film Domino, die zopas een nieuwe look heeft gekregen. Vooraleer de tekst onder de foto’s te lezen stel ik voor dat jullie even de drie affiches bekijken en er jullie voorkeur uithalen. Hieronder staat wat ik er zelf van vond. Domino (2005) verbeeldt het leven van Domino Harvey, de dochter van acteur Laurence Harvey. Hij is bekend van de filmklassieker The Manchurian Candidate (1962). Domino gaf een carrière als model op om premiejager te worden. Onlangs werd de 35jarige vrouw bewusteloos in haar bad aangetroffen. Een doodsoorzaak is nog niet bekend.

  domino1 domino2 domino3

  Laat ik misschien beginnen met de meest geslaagde en recente van de drie, de middelste. Een grauwe, bijna monochrome affiche met groene print. Vanuit een grafisch standpunt valt meteen op dat de woorden “My name is Domino Harvey, I am a Bounty Hunter” centraal staan en alle aandacht opeisen. Keira Knightley is weggeduwd achter de agressieve tekst. Resultaat is dat de affiche zeker opvalt met veel "attitude", maar ze zal zeker niet bijblijven want "schoon" is de poster volgens mij niet meteen. Zeker dan wanneer je met een knappe uitstraling als Keira te maken hebt had ik net iets meer killer smile verwacht, of een diepe blik met lichtjes opgegeven hoofd. De geel-gouden zegel op deze affiche werkt wel, terwijl hij dat helemaal niet doet op de derde. Het speelt in op de hardheid van de film.

  De affiche links was de eerste versie. Het laat de drie bounty hunters zien recht tegenover een soort Bail Bonds centrum. Bail Bonds zijn voor mensen die een misdrijf hebben gepleegd en die door het gerecht worden vastgehouden tot ze hun proces hebben. Met deze bail bonds kan een derde partij een geldsom (afhankelijk van het misdrijf) borg zetten om de man in die periode vrij te krijgen. De persoon die de bail bonds uitschrijft (in Jackie Brown was deze rol weggelegd voor Robert Forster) neemt wel 10% als gage. Als de beschuldigde niet komt opdagen op de dag van het proces wordt de borg meteen ingetrokken en kunnen er “bounty hunters” op pad worden gestuurd op de man op te pakken.

  De affiche mist echter een beetje karakter, maar toont meteen in welke stijl de film zal zijn. De grauwe korrel wijst op een iets hardere film en de felle verzadigde kleuren wijzen op een directe en niets verhullende aanpak. Bekijk tevens dit fragment uit de film waarin 'Domino' een lapdance geeft in ruil voor wat informatie. Mickey Rourke is altijd wel een ‘+’ op een affiche. Volgens mij is deze affiche ook het meest duidelijke, maar daarom nog niet de meest representatieve voor de film.

  De derde affiche uiterst rechts vin ik de minst geslaagde. Ze is niet meteen duidelijk waar ze naar toe wil. De rood-oranje plek in het midden maakt alles dat tikkeltje minder smaakvol en iets te cliché. We zien een schuchtere vrouw met een geweer tegen haar borst gedrukt. Het mysterie die we hadden in de groene affiche is hier voor een stuk weg. Het ‘Based on a True Story’-certificaat vind ik voor een dergelijke kei-harde actiefilm niet meteen nodig. Trouwens moet je dit met een Tony Scott in de regisseursstoel mag je dit niet te letterlijk gaan opvatten. De film komt bij ons uit op 23 november. Ik kijk er naar uit omdat de film werd geschreven door Richard Kelly, de maker van Donnie Darko. Jullie voorkeur graag in de commentaarbox.

  ***Related Posts***
  29/08/2006: Southland Tales geknipt
  12/05/2006: Southland Tales regisseur, Richard Kelly, verdacht van terrorisme
  01/05/2005: Domino trailer en pics
  22/08/2004: Keira Knightley bewerkt

 • De Zaak Alzheimer doet het niet slecht in de VS

  Pin it!

  Een Belgische film die het behoorlijk goed doet in de Amerikaanse zalen is De Zaak Alzheimer. De film haalt een mooie 43'000 dollar binnen in de eerste week! Dit lijkt weinig maar gezien de film slechts in een beperkt aantal zalen speelde is dit eigenlijk al behoorlijk veel.

  De grote opkomst voor deze thriller heeft ongetwijfeld te maken met de positieve kritieken die de film krijgt van Amerikaanse filmjournalisten. Eindelijk eens een Belgische film die blijkbaar aanslaat en die in tegenstelling tot vele doemdenkers van het populaire genre wel degelijk aanslaat.

  Jan Decleir, de serial-killer uit de film, ligt trouwens in een Cubaans ziekenhuis met een zware darm- en maaginfectie. De acteur is al drie maanden op Cuba voor de opnames van De Koning van de Wereld, een prestigieuze tv-reeks, en moest donderdag in allerijl opgenomen worden in het ziekenhuis.

  Er werd zelfs even overwogen om hem te operen maar inmiddels lijkt Decleir aan de beterhand te zijn. Als alles naar wens verloopt, mag hij het ziekenhuis in Havana maandag reeds verlaten. Misschien kwam hij er meteen bovenop door het lezen van de lovende commentaar van een aantal journalisten over De Zaak Alzheimer. Hier heb ik er een aantal uitgepikt.

  "Belgian director Erik Van Looy must be a big fan of U.S. thriller movies, because he just made one."
  Jules Brenner (FC), VARIAGATE.COM

  "There is a lot going on in this densely packed thriller, but helmer Van Looy maintains a taut pace while creating a sense of suspense -- and empathy -- for its dark protagonist."
  Tim Cogshell, BOXOFFICE MAGAZINE

  "A gratifyingly slick and fast-moving Flemish thriller, directed by Erik Van Looy, with superb acting."
  David Edelstein, SLATE

  Er zijn ook een aantal dissonante stemmen, maar dat heb je bij elke film wel:

  "There isn't a single original thought recognizable in the dim bulb The Memory of a Killer's empty, imitative head. "
  Nicholas Schager, SLANT MAGAZINE

  "Director Erik Van Looy has filmmaking chops to spare, and while he has created a sharply shot and crisply paced film, he isn’t able to make it all cohere, as the moving parts spin in place without any connection or harmony."
  Mark Olsen, L.A. WEEKLY

  De film heeft op IMDB en Rotten Tomatoes een 7,5 op 10 was eigenlijk bijzonder goed is. Jammer voor het beperkt aantal zalen, maar zit je een beetje vast met de Nederlandse taal en veel zalen weigeren buitenlandse films te tonen omwille van de ondertitels. Toch, ik ga een hoopvolle toekomst tegemoet met een uit de voegen gebarsten voorliefde voor het genre.

  ***Related Posts***
  15/03/2007: The Night Watchman gaat aan Erik Van Looy voorbij
  25/03/2006: Erik Van Looy maakt zijn Hollywood debuutfilm ‘Dream House’
  29/07/2005: De Zaak Alzheimer-trailer voor de Amerikaanse markt

  Categories: News 4 comments
 • The 40 Year Old Virgin

  Pin it!

  Als er een show is die ik geregeld bekijk is het ‘The Daily Show’ (de link staat in een blauw icoontje onderaan rechts) met de schitterende host Jon Stewart. In het begin waren er geregeld interventies met Steve Carell. Ondertussen maakt Steve furore in Amerika met zijn laatste film The 40 Year Old Virgin (2005). Deels te maken door zijn populariteit uit de The Daily Show, deels om het leuke scenario, en deels ook doordat er niet meteen betere films in de bioscoop zijn.

  The Brothers Grimm (2005) werd verschrikkelijk slecht onthaald, en The Cave (2005) kreeg ook een lading scheld tirades te verwerken van pers en publiek. Om nog maar te zwijgen over de 3de release: Undiscovered (2005), een nieuwe idiotie van een popster die het wil maken als actrice, Ashlee Simpson. Deze film (9 miljoen euro) haalde nog geen 700’000 euro aan de box-office na het eerste en belangrijkste weekend.

  Steve speelt de rol van Andy, een conservatieve, verlegen man en nog steeds maagd. Als zijn vrienden hier achter komen, doen ze er alles aan om hem aan de vrouw te krijgen. Andy speelt mee maar komt in de ene na de andere rampzalige situatie terecht. Totdat… hij een relatie krijgt met Trish, een vrouw met drie kinderen. ‘Eindelijk’, denken zijn vrienden, ‘nu gaat het gebeuren!’ Maar nee, Andy en Trish houden hun relatie voorlopig strikt platonisch…
  En dit is het verdict van een aantal nieuwsgroepen:

  "Wedding Crashers will gross close to $200 million by run's end. If that’s the playing field comedy fans want to set, then The 40-Year Old Virgin deserves to outgross Titanic."
  Erik Childress, EFILMCRITIC.COM

  "The 40-Year-Old Virgin is possibly the best comedy of the year"
  Robin Clifford, REELING REVIEWS

  "And here I thought this movie had a dumb-sounding title. Despite that, "The 40-Year-Old Virgin" is a hilarious sex comedy that's smart, charming and sweet. "
  Linda Cook, KWQC-TV (IOWA)

  "The 40-Year-Old Virgin is surprisingly insightful, as buddy comedies go, and it has a good heart and a lovable hero."
  Roger Ebert, CHICAGO SUN-TIMES

  Ga maar even een kijkje nemen naar de trailer van de film en laat me weten wat je ervan vond.

  ***Related Sites***
  Imdb: The 40 Year Old Virgin (2005)
  Officiële site: www.the40yearoldvirgin.com
  Pics: www.ecranlarge.com

 • Jennifer Love Hewitt is Ghost Whisperer

  Pin it!

  ghost whisperer poster

  Ondertussen heb ik bewijsmateriaal wat actrice Jennifer Love Hewitt heeft uitgespookt vorige zomer en dat ze in die periode waarschijnlijk een hevige klop op haar hoofd heeft gekregen want haar enige bijdrage die ze de filmwereld nog kan leveren is er één van mediocriteit. En dat is toch wel een spijtige zaak voor dit niet onaantrekkelijk 26-jarig schepsel.

  En als we de mensen van Wenn mogen geloven zal de actrice binnenkort te zien zijn in haar eigen tv-serie "Ghost Whisperer" (kijk ook hier). De serie is geïnspireerd op het werk van het wereldbekende medium James Van Praagh, en verkent de spirituele kant van het leven en de dood, en vergezelt het hoofdpersonage in haar hartverscheurende, soms amusante pogingen om de laatste wens van de ronddwalende geesten te vervullen. Naast Jenni zien we ook nog acteur Jay Mohr als Professor Rick Payne en Camryn Manheim als Delia Banks.

  Korte inhoud: Vanaf haar jeugd wist Melinda Gordon (Jennifer Love Hewitt) dat ze doden kon zien en met ze kan praten. Deze aardgebonden geesten, die nog niet zijn overgegaan, vragen Melinda om hulp bij het doorgeven van boodschappen, omdat ze door hun plotselinge overlijden bijvoorbeeld geen afscheid konden nemen. Geesten vragen op voor Melinda slechte tijdstippen haar hulp. Zeker nu ze verhuisd en getrouwd is met Jim Clancy (David Conrad). Ook heeft ze een antiekwinkel waarmee ze druk in de weer is. Andrea Moreno (Aisha Tyler), Melinda's zakenpartner in de antiquairswinkel en vriendin, is erg gefascineerd door Melinda's gave. Hoewel Melinda haar gave af en toe kan vervloeken helpt ze altijd diegene die om hulp vragen.

  Wel, misschien kan Jennifer met deze serie bewijzen dat ze niet het zoveelste mooie gezichtje is, want ja de actrice mag gezien worden. Van dit laatste getuigen deze pics onder dit berichtje. Geniet uiteraard met mate van al dit schoons.

 • Mr. T keert terug in Rocky 6

  Pin it!

  Waar ze het deze keer zullen uitvechten is mij nog een mysterie...mischien in de cafetaria van een bejaarden tehuis. Eén ding is zeker: We mogen ons binnenkort verwachten aan een Rocky VI.

  Lawrence Tureaud, beter bekend als Mr. T, heeft in het radioprogramma van Howard Stern bekendgemaakt dat hij terugkeert naar de film-reeks waardoor zijn carrière van de grond kwam. Hij verscheen in 1982 in Rocky III (1982) als de bokser Clubber Lang en datzelfde personage zal, dit keer als bokscommentator, ook te zien zijn in Rocky 6 waar Sylvester Stallone op dit moment aan zwoegt, althans volgens MovieHole:

  The former "A-Team" star will reprise his role as boxer Clubber Lang in "Rocky 6", opposite Sylvester Stallone. The tough-talking 80's icon confirmed his involvement in the sequel on radio's Howard Stern show.

  In the new movie, Clubber Lang - who played Rocky Balboa's opponent in "Rocky III" - will now be a commentator.

  En wat zou een Rocky film zijn, zonder de half bezopen Uncle Paulie? Burt Young heeft zich ook al ingeschreven in het vervolgverhaal, met de hoop dat deze het beter zal doen dat zijn sequel van Carlito's Way: Rise to Power, die geen bioscoop release krijgt en meteen op DVD uitkomt. Ja, de sequels zijn een soort hit and miss. Maar First Rule About Making Sequels: “Always Get The Original Cast Back”. En gezien Sly zelf het scenario schrijft, zal hij de titelrol wel opeisen. Ook al zie ik hem niet meteen vechten, laat staan coachen na zijn avontuurtje met Tommy 'Machine' Gunn in Rocky V (1990).

  Vanuit een persoonlijk standpunt zal deze film zuigen als geen ander en zal in alle waarschijnlijkheid de film eveneens bij ons direct op DVD uitkomen. Hadden ze nu Dolph Lundgren gevraagd om terug te keren, maar Mr. T…are they serious? Mr T. was een knappe tegenstander in deel 3, maar dat ik ook al 23 jaar geleden. Misschien roept de ouder wordende Rocky wel zijn hulp in op Paulie knock-out te slaan vanwege zijn gefoefel met geld in de vorige film. ”Yo, Paulie, take this for robbing me. And take it back what you said about Adrian and my son ain’t no junkie either. do do do do, take it back. Yo, this better be my last fight, cause I ain’t getten any younger”

  Trouwens, ik hoop niet dat hij zich in de film zal terugtrekken van het boksen om dan op het einde opnieuw wat klappen uit te delen. Maar gezien Sylvester de scenarist is vrees ik een beetje voor een dergelijke wending. ActuaCine bericht ons het volgende:

  The story this time around has an aging Rocky Balboa (in his 50s, Stallone) getting in the ring one last time as a fund raiser for the youth center he now runs. Comparisons to George Foreman's comeback have been made.

  Misschien is er een mogelijkheid om op dit benefit-kamp ook Mike Tyson vs. Vin Diesel te zetten, onder de hoede van Sly. Hebben jullie nog ideetjes voor een mogelijk Rocky 6 wending?

  ***Related Posts***
  10/10/2006: Rambo IV: The Serpent’s Eye plot
  29/09/2006: Sylvester Stallone in Pradator 3
  11/07/2006: Rocky Balboa a.k.a. Rocky 6 trailer
  11/04/2006: Rambo IV plot
  15/12/2005: De Rocky Balboa Blog
  25/11/2005: Castingnieuws voor Rocky Balboa
  29/05/2005: Stallone werkt aan Rambo 4 en Poe
  27/10/2004: Rambo 4: Al-Quida Strikes Back...?

 • Anthony Hopkins en Demi Moore in Kennedy film

  Pin it!

  Scarlett Johansson en Ewan McGregor, ok! Angelina Jolie en Brad Pitt, of course ! Maar Demi Moore en Anthony Hopkins, eu…is dit filmduo wel compatible met elkaar? Het is al een eeuwigheid dat ik Demi Moore heb gezien in een deftige film. Ze maakte een sterke beurt in Ghost (1990), A Few Good Men (1992) en Indecent Proposal (1993), maar wat er nadien gebeurde is toch wel teleurstellend. Ik denk dat ze beter kan en misschien zal dat in het gezelschap van een man met ervaring zoals Anthony Hopkins wel veranderen. Want het is niet meteen haar vriendje Ashton Kutcher die haar acteerlessen zal geven. Integendeel, de aanwezigheid van Ashton bedwelmt blijkbaar elke vorm van creativiteit.

  bobby_2006_poster.jpg

  Moore en Hopkins gaan samen het scherm delen voor een film over Robert Kennedy. Bobby (2006) bekijkt de moord vanuit het standpunt van verschillende ooggetuigen. Hopkins speelt een hotelportier en Demi Moore is een cabaretzangeres. Coming Soon schrijft het volgende:

  Anthony Hopkins is set and Demi Moore is in final talks to star in Emilio Estevez's ensemble political-cultural drama Bobby, reports Variety. The film, written and to be directed by Estevez, revisits the night Robert F. Kennedy was gunned down at the Ambassador Hotel in 1968. The story is about how the lives of those at the hotel that evening intersected.

  The trade adds that the movie will take place against the backdrop of the cultural issues gripping the country at the time, including racism, sexual inequality and class differences.

  Emilio Estevez, dat is nog eens een naam die ik in een lange tijd niet meer heb gehoord. De broer van Charlie Sheen en zoon van Martin Sheen is blijkbaar terug van lang weggeweest en dan nog met een film die hij regisseert, produceert, zelf geschreven heeft en waarin hij ook zal acteren. Het concept vind ik al zeer interessant en Emilio heeft al wat ervaring als acteur en regisseur, dus dit zou best wel eens kunnen werken. De opnames beginnen eind oktober.

  ***Related Post***
  03/12/2006: Bobby trailer