• Meningen verdeeld over War of the Worlds

  Pin it!

  Vrij veel critici zijn het er over eens dat het nieuwe Spielberg/Cruise vehikel opnieuw vonken geeft. Het is niet de film waar iedereen op stond te wachten, maar wel degelijk een film die niet onopgemerkt voorbij gaat. War of the Worlds schijnt een visueel verbluffend staaltje cinema te zijn, maar dat hadden we al zo een beetje zien aankomen van Spielberg.

  war_of_the_worlds_2005_poster.jpg

  Volgens vele critici is dit de ultieme alien-invasie film die van Independence Day een aflevering van de Muppet Show maakt. Wow, ik ben benieuwd! Hier is nog eens de link naar de trailer indien u deze heeft gemist. War of the Worlds gaat zoals jullie al hadden kunnen raden over een buitenaardse invasie. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van H.G. Wells, geschreven in 1898. Het verhaal is al op verschillende manieren verteld: als hoorspel, film, serie en musical. Orson Welles' radio-uitzending van War of the Worlds zou in 1938 voor ware paniek hebben gezorgd onder de Amerikanen, die zich niet realiseerden dat het fictie was. Spielberg verplaatste het verhaal naar het heden en richtte zich op één Amerikaans gezin, met Tom Cruise, Dakota Fanning, Justin Chatwin, Tim Robbins en Miranda Otto in de hoofdrollen.

  De film is in een recordtijd opgenomen met 72 draaidagen. Voor een film van bijna 2 uur is dit een gemiddelde van anderhalve minuut beeldmateriaal die effectief in de film gebruikt zal worden. En je kan van mij aannemen dat dit een hels tempo is, vooral wanneer je gigantische explosies, massa-scènes, carcrashes, en nog van die dingen te filmen hebt. Daarnaast had de CGI slecht 7 maanden om alles klaar te hebben, met de shooting inbegrepen. Daarom heeft Spielberg al zijn moeilijke scènes voorin in de planning geplaatst om zo die fx-mannen al wat werk te bezorgen. Waarom die stress ga je dan vragen? Wel, dat heeft te maken met het drukke tijdschema van zowel Cruise als Spielberg, maar ook rekening houdend met een ideale periode om een film te uit te brengen (film release). De recettes van de summer-blockbusters mogen niet worden onderschat. Mensen hebben eigenlijk niet zoveel zin om naar de film te gaan in de zomer, tenzij er een geweldig spektakel te zien is. (cf. Cinderella Man flop)

  Hieronder volgt een selectie van wat de critici te vertellen hebben over de film.

  "We knew Spielberg had action chops, but didn't know he had this in him. This anti-E.T. is so rigorously realized it makes Independence Day look like Finding Neverland."
  Bruce Westbrook, HOUSTON CHRONICLE

  "The first two acts are overpowering specimens of effects-amped, screen-incinerating hysteria."
  Phil Villarreal, ARIZONA DAILY STAR

  "Event movies as brilliantly executed as War of The Worlds come by very, very rarely indeed. Easily one of the finest disaster movies of all time."
  Joe Utichi, FILMFOCUS

  "Tom Cruise gives one of his most intense performances, and the visual effects have enough high-tech power to make an army of interstellar invaders cringe."
  David Sterritt, CHRISTIAN SCIENCE MONITOR

  "96% of the movie works so damn well that you'll be more than willing to forgive the 4% that does not."
  Scott Weinberg, EFILMCRITIC.COM

  "Drawbacks aside, with War of the Worlds, Hollywood is calling on Spielberg to deliver this summer's blockbuster, and he accomplishes the task. The movie is solid all the way around, and Spielberg's touches are everywhere."
  Bill Muller, ARIZONA REPUBLIC

  "Exploring the dark side of his old films E.T. The Extra-Terrestrial and Close Encounters of the Third Kind, Spielberg more than does justice to the granddaddy of all alien-invasion tales, H.G. Wells' still terrifying novel published in 1898."
  Kirk Honeycutt, HOLLYWOOD REPORTER

  ***Related Posts***
  09/06/2005: War of the Worlds soundtrack
  21/12/2004: War of the Worlds trailer

  ***Related Sites***
  Officiële site: www.waroftheworlds.com
  Imdb: War of the Worlds (2005)
  Pics: Out Now
  Trailer: www.jurassicpunk.com

 • Max Payne verfilmd

  Pin it!

  Een van de betere videogames, naast het overweldigende Grand Theft Auto is zonder enige twijfel Max Payne. Het is een spel die je dompelt in een soort film noir achtige atmosfeer uit de moderne tijd. Het spel is niet alleen visueel aantrekkelijk (niet zo uitgebreid zoals Doom 3 of Grand Theft Auto) maar heeft daarnaast een ijzersterk verhaal met slimme monologen van het hoofdpersonage, een DEA-agent wiens verleden hem achterna zit en hij gedwongen wordt op een soort "existentialistische strooptocht" te gaan.

  max_payne_2008_poster.jpg

  Het universum was zo aantrekkelijk dat ik het vreemd vond dat niemand ooit de rechten had opgekocht voor een verfilming. Wel nu, 20th Century Fox heeft beslist op het duistere verhaal naar het witte doek om te zetten. Goed nieuws dus, maar eigenlijk slecht nieuws dat Fox deze film zal uitbrengen. Zij hebben meer crap op hun naam staan dan eenderwelke studio.Coming Soon schrijft het volgende:

  Producer Scott Faye of Collision Entertainment has teamed up with Firm Films head Julie Yorn to turn Max Payne, the action video game franchise, into a feature film for 20th Century Fox.

  Max Payne is a man with nothing to lose in the violent, cold urban night. A fugitive undercover cop framed for murder, and now hunted by cops and the mob. Max is a man with his back against the wall, fighting a battle he cannot hope to win. The movie will focus on the origin of the vigilante character.

  Het spel kenmerkt zich eveneens door zijn hippe bullet time effecten (extreme slow motion waarbij we in gewone snelheid rond het personage bewegen ~ de "bullet" komt van The Matrix waarin deze techniek voor het eerst is toegepast en waarbij men een kogel zag in slow motion). De film kenmerkt zich ook door zijn Death-Wish-vendetta-aanpak, maar alles blijft heel realistisch en er is dus geen sprake van monsters of massa-moorden. Het spel bezit genoeg materiaal om een echt personage te kneden met gevoelens, angsten en een vurig temperament. Bij Doom ken je amper je hoofdpersonage. Hij is een soldaat die op alles schiet wat voor zijn neus loopt.

  Max Payne is een agent uit New York wiens vrouw en baby op een brutale manier zijn omgebracht door een drug-organisatie, die nu van plan is om Payne uit de weg te ruimen. Niets te verliezen verzet hij zich tegen die schurken en wil hij wraak voor wat ze hem hebben aangedaan.

  Ik ben een grote fan van het spel en ik hoop echt dat ze er geen Dirty Harry-film van zullen maken en dat de makers het spel hebben gespeeld en weten met wat voor materiaal ze bezig zijn. Max Payne is een game die heel filmisch is, maar zijn inspiratie haalt uit de stripwereld. Zijn er hier nog mensen die May Payne hebben gespeeld? Wat vinden jullie van de film en wie zouden jullie willen als hoofdacteur? Mijn keuze: Clive Owen, Eric Bana en why not Kiefer Sutherland.

 • Tara Reid, Alone in the Dark

  Pin it!

  Kennen jullie Tara Reid? Neen! Laat ik dan deze vreselijke culturele lacune snel opvullen. Als jullie wel eens op deze filmblog verzeilen bestaat er een waterkansje dat jullie al gehoord hebben van het meesterwerk Alone in the Dark (2005), van de Duitse cineast Uwe Boll. Heb je de film nog niet gezien, loop dan snel naar de videotheek. Ja, want de distributeurs in Europa zijn eigenlijk niet van plan om de film in de bioscoop uit te brengen. En dat vind ik heel vreemd want ik heb niets anders dan positieve dingen gehoord van deze film met Christian Slater. En zeker toen ik de schitterende acteerprestatie kon aanschouwen van superster Tara Reid als een intelligente wetenschapper. Een rol op haar lijf geschreven, als je het mij vraagt. Uw geld is bij deze goed gespendeerd. In vergelijking met SuperBabies: Baby Geniuses 2 is dit kaviaar. Echt, ik meen het.

  tara_reid_alone_in_the_dark.jpg
  © Dutch FilmWorks

  Maar bovenal is er Tara Reid. Een meid die geen Justin Timerblake nodig heeft om haar boezem te ontbloten in publiek en achteraf te doen alsof haar neus bloedt. Een "touch of genius" van de 30-jarige actrice uit American Pie en Urban Legend. Naast haar voorgevel valt de actrice op door haar diepe en sexy stem (een beetje à la Demi Moore). Je zou denken dat deze lieve dame misschien een roeping bij een erotische lijn heeft laten liggen. Wie weet, het had grootst kunnen worden. Zeker groter dan haar acteercarrière. Toch vind ik het jammer dat zij niet werd gekozen als Mary Jane in de Spider-Man films, in plaats van vogelverschrikker Kirsten Dunst. Enfin, de toekomst ligt open voor de lieve Tara, en dit is waarom:

  ***Related Post***
  29/01/2005: Alone in the Dark trailer + korte inhoud

 • The Skeleton Key

  Pin it!

  Ik zit met gemengde gevoelens bij deze horror/thriller prent van Engelse regisseur Iain Softley, die verantwoordelijk is voor het knappe en intrigerende drama K-Pax, een film met Kevin Spacey en Jeff Bridges. Voor liefhebbers van sfeervolle filmmuziek, deze soundtrack van Ed Shearmurmag niet ontbreken aan uw collectie. K-Pax deed het niet zoals verwacht aan de box-office en Iain moest een paar jaartjes wachten alvorens zijn volgende project, The Skeleton Key.

  Het scenario van 'The Skeleton Key' komt van Ehren Kruger, die eerder de Amerikaanse bewerking van The Ring en het scenario van The Ring Two schreef. Niet meteen scenario’s die vertrouwen geven, maat Ehren is toch iemand met wat ervaring. Opnieuw draait het om een jonge vrouw die op het spoor komt van mysterieuze gebeurtenissen. In de hoofdrol zien we de dochter van Goldie Hawn, Kate Hudson (Almost Famous, How To Loose a Guy in 10 Days) en de fascinerende acteur John Hurt (Alien, Midnight Express, Scandal).

  korte inhoud: Ergens in de donkere bossen buiten New Orleans, in het deltagebied van Louisiana, staat het verlaten landhuis van de oudere vrouw Violet en haar zieke man Ben. De jonge Caroline (Kate Hudson) woont bij hen in als verpleegster. Geïntrigeerd door het raadselachtige gedrag van het echtpaar, gaat ze in het mysterieuze huis op onderzoek uit. Met een loper kan ze alle deuren openen en zo ontdekt ze een geheime zolderkamer waar een huiveringwekkend en levensgevaarlijk geheim verborgen ligt.

  De film wordt in onze zalen verwacht op 17 augustus 2005.

  ***Related Sites***
  Officiële site: www.theskeletonkeymovie.com
  Trailer: www.cinema.com
  Imdb: The Skeleton Key (2005)
  Pics: 1, 2, 3 en 4.

  Categories: Trailer 4 comments
 • Opnieuw geruchten over Beetle Juice 2

  Pin it!

  Ik blijf nog altijd wel een fan van het werk van Tim Burton, ook na Batman Begins. Bij het zien van de nieuwe Willy Wonka trailer had ik al zoiets van, waarom keert hij niet terug naar zijn roots met een vervolg op Beetle Juice. En wat blijkt: er zijn effectief gesprekken aan de gang om Michael Keaton terug te vragen voor Beetle Juice 2.

  Sequel nieuws is niet het meest aantrekkelijke aan filmnieuws, maar dit zou ik wel gaan zien in de bioscoop. The Houston Chronicle kon de acteur een eerste reactie vragen op de geruchten van een mogelijk vervolg.

  "It would have to have Tim at least in a supervisory capacity. Heck, I'd settle for just having Tim to hang out", zegt Keaton. "He's 100 percent original, and who else can you say that about?". De voormalige Batman was al enige tijd verbonden aan een mogelijk vervolg op BJ onder de title ‘Beetle Juice goes Hawaiian’, en dat sinds 1990. Dus of het er nu zal van komen blijft nog de vraag.

  Maar zoals de acteur zelf toegeeft, hij zou liever te zien zijn in iets sterkere rollen als hoofdacteur. Ik hou enorm van Keaton maar als je zijn curriculum bekijkt moet je toegeven dat hij voornamelijk wordt gecast in een grote bijrol of in het gezelschap van een ander groot acteur. Ik heb de trailer gezien van zijn laatste film, White Noise, en ik moet toegeven, het ziet er nogal “statisch” uit.

  Categories: Sequel 4 comments
 • Red-Eye, de nieuwe Wes Craven

  Pin it!

  rachel mcadams,cillian murphy,trailer,preview,red-eye,wes cravenHoe zit het met de nieuwe film van thriller/horror-regisseur Wes Craven? Na zijn vorige flop, Cursed bleef het een beetje stil rond de maker van de legendarische Scream en A Nightmare on Elm Street. Maar daar komt verandering in. Binnenkort mogen we ons verwachten aan Red-Eye.

  Korte Inhoud: Red Eye gaat over Lisa Reisert (Rachel McAdams) die een hekel heeft aan vliegen, maar de verschrikkingen die haar te wachten staan tijdens een nachtelijke vlucht naar Miami hebben niets te maken met een vliegangst. Kort nadat het vliegtuig is opgestegen, onthult Lisa's stoelgenoot Jackson (Cillian Murphy) de ware reden van zijn aanwezigheid in het vliegtuig. Hij zit in een complot om een rijke en machtige zakenman om het leven te brengen. Lisa blijkt ongewild de sleutel tot het succes van deze missie. Als ze niet meewerkt, zal haar vader worden omgebracht door een moordenaar die een telefoontje van Jackson afwacht. Gevangen in de ruimte van een vliegtuig op ruim 9.000 meter hoogte, heeft Lisa geen plek om naar te vluchten, geen manier om hulp te zoeken zonder het leven van haar vader en al haar medepassagiers in gevaar te brengen. Terwijl de mijlen voorbij glijden en de klok doortikt, zoekt Lisa wanhopig naar een manier om de plannen te verijdelen.

  Een klassieke thriller, en de trailer trailer is ook niet meteen wereldschokkend. Toch ben ik benieuwd naar de film voor de simpele reden dat Wes Craven alles goed te maken heeft na zijn vorige film. Hij blijft voor mij een getalenteerde verhalenverteller en dat wat we gezien hebben in de trailer is volgens mij niet meer dan een gewone teaser. Cillian Murphy is een talentvol en fascinerend acteur met een aparte fysiek. Rachel McAdams kennen jullie waarschijnlijk van Mean Girls. Ik ben geen fan van Barbie popjes, maar slechter dan Katie Holmes zal het wel niet zijn. De film is verondersteld uit te komen bij ons op 12 oktober 2005.

  ***Related Posts***
  27/02/2005: Studio weigert screening van Cursed
  12/09/2004: Wes Craven’s Cursed