Spider-Man 3 vs Hobgoblin

Het ziet er dan toch naar uit dat Spider-Man twee rivalen zal moeten trotseren, hoewel nog alles moet bevestigd worden. Eerder deze maand was er al sprake van Sandman, en nu zou deze vergezeld worden door HOBGOBLIN.

De ultieme Hobgoblin zat er al een tijdje aan te komen. Vooral nadat Harry Osborn (gespeeld door James Franco) de geheime schuilplaats van zijn vader, Norman Osborn a.k.a. Green Goblin, ontdekte op het einde van Spider-Man 2. En dat is schitterend nieuws, gezien Sandman nu niet meteen de meest intelligente schurk is van de bende. Maar als die 2 samenspannen kunnen ze het leven van Spidey echt zuur maken.

Hobgoblin/Green Goblin jr.: Eigenlijk mag men niet spreken van “Hobgoblin” gezien deze figuur in de strip eigenlijk geen verwantschap heeft met de Green Goblin en dat is er dus wel in de film. Daarnaast is zijn naam in de strip oorspronkelijk Roderick Kingsley, een rijke mode-ontwerper die wraak wou nemen op Spiderman omwille van een vrouw (Belladonna). Hij vond het kostuum van de Green Goblin en de formule van de super-natuurlijke krachtenn en dat was genoeg om de strijd aan te binden. In de eerste commentaren op Moviehole is er in ieder geval sprake van de ultieme Hobgoblin. Eigenlijk zouden ze moeten spreken van Green Goblin 2 of Green Goblin jr. lol.

In addition to Sandman (played by Thomas Haden Church), Sam Raimi has apparently added Hobgoblin to Spider-Man 3 proceedings. It’s not known whether that’s ‘ultimate hobgoblin’, the alter-ego of James Franco’s Harry Osborn – but it does make sense to use him, considering it was semi-set up at the end of the last film.

Sam Raimi heeft al bekend gemaakt dat Spider-Man 3 de laatste Spidey film is die hij wil maken. Hij heeft uiteindelijk 7 jaar (!) van zijn leven gewijd aan het verhaal van Peter Parker. Ik kan begrijpen dat hij wel eens andere projecten willen regisseren in plaats van alles uit handen te geven als producent. Of de franchise zal eindigen met Raimi is nog de vraag. Een ding is zeker, hij zal een referentie blijven net zoals Tim Burton dat was voor Batman.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *