• Een nieuwe Hannibal Lecter Film

  Pin it!

  Een paar posts geleden had ik nog een klein vermoeden dat er een mogelijkheid bestond voor een Batman vs Superman film, wel nu blijkt dat de Superman acteur een contract heeft getekend met Warner voor 3 films: Superman 1 & 2 én een duetje met Batman. Hoewel dit laatste nog in het gerucht-stadium zit en nog niets op papier staat.

  the_silence_of_the_lambs_pic01.jpg
  The Silence of the Lambs (1991) © Orion Pictures

  Wat wel reeds op papier staat is het nieuwe boek van Thomas Harris, Behind the Mask die, volgens AP, meteen werd opgekocht door de Dino DeLaurentiis Company (verantwoordelijk voor Hannibal, Red Dragon) om er een film van te maken, getiteld Hannibal Rising (2007). En gezien de prequels nu een trend zijn, zal ook deze versie naar de roots terugkeren. De vraag zal dus blijven of Dino een Lecter-film ziet zitten zonder een galante Anthony Hopkins. Hopkins wordt er niet jonger bij. Maar misschien krijgen ze opnieuw inspiratie met de nieuwe David Fincher verfilming waar het hoofdpersonage een omgekeerd verouderingsproces ondergaat.

  In het boek van Hannibal (Thomas Harris) zat reeds veel filmmateriaal die niet in de Ridley Scott versie werd gebruikt. Namelijk hoe Lecter opgroeide, zijn zusje moest beschermen en de eerste ervaringen met kannibalisme. Hadden we hier in België genoeg geld om het te maken dat was deze prequel al een tijdlang in de bioscoop. Uiteraard zou deze zonder Hopkins zijn en moet dus een andere acteur gezocht worden. Bij voorkeur Engels. But who...

  ***Related Posts***
  21/02/2007: Hannibal Rising trailer
  13/11/2006: The Painted Veil, Hannibal Rising en Ratatouille poster
  03/11/2005: Foto van Hannibal Lecter prequel
  30/09/2005: Villain Top 50
  30/03/2005: Gong Li in de Hannibal Lecter prequel
  28/09/2004: Analyse van Manhunter, Silence of the Lambs, Hannibal & Red Dragon

 • Un long Dimanche de Fiançailles, Populaire films en Subsidie

  Pin it!

  Mogen populaire speelfilms genieten van een subsidie. Het is een discussie die hier tegenwoordig ook wordt gevoerd. Maar de vergelijkingen met Frankrijk gelden niet altijd voor ons; gezien de Fransen op filmgebied toch iets verder staan. En zoals ik reeds zei in een vorige post zouden we eerst "meer" films moeten maken alvorens we de sector gaan bekritiseren. Het getuigt van enorme wilskracht en doorzettingsvermogen om het Belgische audiovisuele patrimonium in stand te houden. We missen producenten die hun nek willen uitsteken en een privésector die ook eens film op hun marketingsagendaatje wil zetten, in plaats van hun wieler-en voetbalploeg. Ook de privézenders investeren zelden of bijna nooit in film. Een ware schande. De openbare zender zit misschien krap bij kas, maar misschien moeten ze dan maar eens beginnen met meer Belgische korte en lange speelfilms uit te zenden. Moest de VRT trouwens niet meer cultuur programmeren? Daarmee zou niet enkel dit probleem van de baan zijn, maar zou, met de geleverde zichtbaarheid, ook de privésector inzien dat investeren in film op promotioneel vlak interessant kan zijn.

  un_long_dimanche_de_fiancailles_2004_pic01.jpg
  Un long Dimanche de Fiançailles © Warner Bros.

  Met onze kleine budgetten kan je niet echt spreken van een commerciële filmmarkt. De duurste Belgische film ooit was Damiaan en deze had maar een budget van 7.5 miljoen euro (Ter info De Zaak Alzheimer had 2.5 miljoen euro). Dus de discussie is eenvoudig, neem de subsidie van dergelijke films weg en we zullen het alleen moeten stellen met Confituur films en dito Ellektra toestanden. Un long Dimanche de Fiançailles is uiteraard een heel ander verhaal. Franse films staan technisch iets verder en zijn iets aantrekkelijker voor grote studio's zoals Warner, die voor deze film maar liefst 50 miljoen dollar op tafel had gelegd. Daar kan een Erik Van Looy enkel maar van dromen (maar zijn dag komt wel). Het probleem hier is dan regisseur Jean-Pierre Jeunet ook nog eens 4.2 miljoen euro subsidie had gevraagd aan 'La Centre National De La Cinematographie', de Franse tegenganger van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in Vlaanderen. En met een dergelijk bedrag kan je, ook in Frankrijk, 2 Zaak-Alzheimer-films maken en dat vond de sector niet meteen correct. Wat begrijpelijk is. Dit weekend ga ik de film gaan bekijken, en jullie kunnen dus binnenkort een bespreking verwachten. Ik zal zien of die 4.2 miljoen euro echt wel nodig was.

 • Katie Holmes in Batman Begins

  Pin it!

  Jullie zullen waarschijnlijk deze actrice kennen uit de serie Dawson's Creek. Maar Katie Holmes heeft ook een mooie prestatie geleverd in Wonder Boys en The Gift. Helaas springt ze er nooit echt uit en blijf je ze een beetje aanzien als goede 'supporting actress'. Veel tv-serie acteurs zijn heel beperkt in hun acteren. Het zal nog moeten blijken of Katie Holmes talent heeft voor het witte doek.

  comics,katie holmes,batman,batman begins,dawson creek,lois lane,superman returns,joey potter,pics,picturekatie_holmes_batman_begins_pic02.jpg
  Batman Begins © Warner Bros.

  Het overheersende gevoel dat tv-serie acteurs en actrices vastgeroest zijn in hun tv-personage lijkt moeilijk te omzeilen, maar Katie heeft toch een aantal pogingen ondernomen om uit de huid van Joey Potter te kruipen, zoals bijvoorbeeld de low-budget productie Pieces of April.

  Toen ik even naar de actrices van Superman Returns keek dacht ik: "En waarom spreken ze Katie Holmes niet aan voor de rol van Lois Lane." Maar Katie staat momenteel op de set van Batman Begins en Superman en Batman zullen hun cast zeker niet gaan uitwisselen.

  Wie weet tot wat Hollywood instaat is. Een duet tussen beide vrijheidsstrijders kan zeker tot de mogelijkheden behoren, zeker na Predators vs. Alien of Freddy vs. Jason, en binnenkort zelfs Freddy vs. Jason vs. Ash (dat zou pas een fijne film worden!) Toch ben ik een grotere Batman fan dan een Superman freak. Laten we hopen dat Katie uiteindelijk kan bewijzen dat ze een goede actrice is, vooral naast talenten als Gary Oldman, Liam Neeson, Christian Bale, Morgan Freeman en Michael Cane (wat een cast !!!). Ze heeft in ieder geval de 'looks', maar het is uiteindelijk het acteerspel die alles zal bepalen. Hopelijk wordt deze film een succes zodat er nog tientallen Batmanfilms volgen. Ze lijken in ieder geval goed op weg.
  picture 'Batman Begins' © Warner Bros.

 • Rambo IV, Al-Quida Strikes Back...

  Pin it!

  Neen, dit is geen grap. Stallone is bezig met de voorbereidingen voor Rambo IV (2007). Gezien blijkbaar 50% van de Amerikaanse kiezers geen graten ziet in Bush opnieuw als president te verkiezen, althans de uitslagen in diverse polls, zal deze film wel ontvangen worden met open armen. Vooral vanwege het concept dat één man (één land) alle problemen van de wereld kan oplossen met machinegeweren en rakket-launchers. Maar ja, het is maar een film, zullen de producenten dan zeggen. De mensen van Chud.com hebben het volgende commentaar opgevangen van Stallone:

  It won't be what you think - not the same Rambo with the headband. In keeping with some sort of believability, he would be passing the torch to a younger generation of high-tech combatants. We're working on an interesting premise where Rambo is brought back from living on a ranch somewhere, and because of his skills in jungle warfare and survival, he's asked to lead a young group in a search-and-rescue mission. They can't believe this decrepit guy is a war hero, but when their technology fails, they see where Rambo excels.

  De eerste Rambo film First Blood had nog een stevig verhaal. Een oorlogsveteraan, gekweld door post traumatische herinneringen, keert terug naar een land die hem compleet vreemd is. Rambo II had al iets minder om het lijf en was een lucratieve en doeltreffende manier om de Vietnam oorlog te verwerken. In Rambo III sloegen alle stoppen door met een Stallone die het Midden Oosten, en tussendoor ook de Russen, gaat opruimen met pijl en boog en een paar Russische helicopters. Maar blijkbaar heeft hij er nog een paar laten leven...

  ***Related Posts***
  11/05/2008: Rambo (4) filmbespreking
  11/05/2008: Rambo 5 een Belgisch-Amerikaanse productie?
  30/01/2008: Rambo krijgt klop van Spartanen
  17/05/2007: De eerste John Rambo afbeeldingen
  10/02/2007: Julie Benz in de armen van John Rambo
  10/10/2006: Rambo IV: The Serpent’s Eye plot
  29/09/2006: Sylvester Stallone in Pradator 3
  11/07/2006: Rocky Balboa a.k.a. Rocky 6 trailer
  11/04/2006: Rambo IV plot
  15/12/2005: De Rocky Balboa Blog
  25/11/2005: Castingnieuws voor Rocky Balboa
  27/08/2005: Mr. T in Rocky 6
  29/05/2005: Stallone werkt aan Rambo 4 en Poe

  Categories: Sequel 0 comments
 • Trailer: Ocean's Twelve, magere sequel

  Pin it!

  Na de paar grafische teasers van Ocean's Twelve, kan je uiteindelijk genieten van de echte trailer. En ja, het ziet er opnieuw knap uit. But looks can deceive. Om eerlijk te zijn denk ik dat de film stukken minder goed zal zijn als de eerste. Ocean's Twelve gaat over de bende van Danny Ocean, die opnieuw bij elkaar komen. De bende telt nu een nieuw lid in dit allegaartje van gentlemen inbrekers, nl. de knappe Tess. Voor dit tweede deel van hun avonturen zetten ze drie inbraken van internationale allure op punt: drie banken in drie verschillende Europese steden: Rome, Londen en Berlijn. Maar Terry Benedict heeft nog steeds een eitje te pellen met Ocean. Hij wil weerwraak nemen en zit de bende op de hielen. Voor meer info kan je terecht op de officiële website.

  *** Ocean's Twelve trailer ***

  ***Related Posts***
  31/03/2007: Ocean’s Thirteen trailer
  19/12/2006: Ocean’s Thirteen teaser + korte inhoud
  29/03/2006: Ocean’s Thirteen casting

 • Beste Momenten van Entertainment

  Pin it!

  Ik hou van statistieken en lijstjes en hier is er weer een. De top 20 van de meest memorabele entertainment momenten, volgens het magazine Eonline.com.

  star_wars_the_empire_strikes_back.jpg
  Star Wars: The Empire Strikes Back © Lucas Films

  Het lijstje loopt nog verder tot 100, maar ik ben al blij dat Star Wars bij de top behoort. Uiteraard zijn er dingen waarvan je denk, WTF, maar dit lijstje werd gemaakt via enquêtes in de VS. Het is toch fijn om even door te nemen, al was het maar om te zien wat we hebben moeten doorstaan.

  Een ding is zeker, als de helft van deze lijst je compleet vreemd in de oren klinkt, dan heb je de voorbije jaren echt een winterslaap gehad.

  1. The Beatles veroveren de Verenigde Staten.
  2. I am your father. --Darth Vader, The Empire Strikes Back.
  3. I'm gonna make him an offer he can't refuse. Vito Corleone, Godfather.
  4. Titanic koorts over ter wereld.
  5. Pretty Woman en de boodschappen van Julia Roberts.
  6. Elliott and E.T. vliegen voorbij de maan.
  7. De snoepjesfabriek job van Lucy in de tv-serie I Love Lucy.
  8. Seinfeld's Master of My Domain episode.
  9. Het huwlijk van Prince Charles & Lady Di.
  10. Risky Business onderbroeken dansje.
  11. Michael Jacksons moonwalk.
  12. Dallas: Wie schoot op J.R.?
  13. Rocky loopt de trappen van het kunstmuseum op in Philadelphia, Pennsylvania.
  14. There's no place like home., The Wizard of Oz.
  15. Muhammad Ali loopt met de olympische fakkel.
  16. Johnny Carson's laatste aflevering van de The Tonight Show.
  17. De eerste uitzending van Saturday Night Live.
  18. Het duet van Beyoncé & Prince op de Grammy Awards van 2004.
  19. The mania of Survivor's eerste seizoen - de finale.
  20. Halle & Denzel winnen beide een Oscars.

  32. De kus ondersteboven in Spider-Man.
  34. Het dansje in Pulp Fiction.
  40. Show me the Money !, Jerry Maguire.
  41. Het laatste deel van The Lord of the Rings.
  45. Spielberg krijgt voor Shindler’s List uiteindelijk zijn eerste oscar.
  46. Snap Out of It !, Cher in Moonstruck.
  49. De DeLorean in Back to the Future.
  51. Hannibal Lecter’s invitatie voor een hapje.
  56. Say Hello to my Little Friend, Al Pacino, Scarface.
  60. Het geweerschot van Indiana Jones in Raiders of the Lost Ark.
  66. There Here, - Poltergeist.
  80. De Bullet Time uit The Matrix.
  83. Bond, James Bond, Sean Connery.