• Sean Penn is niet tevreden

  Pin it!

  De nieuwe film, Team America: World Police, doet veel stof opwaaien, en dat was eigenlijk ook de bedoeling van de makers van South Park. Een karikatuur met poppetjes van de Amerikaanse wereldmacht die de aardbol wil zuiveren van terroristen en wapens van massa-destructie. Het lef, de humor en de creativiteit van Trey Parker en Matt Stone zijn opnieuw sterk aanwezig, en dit in een moeilijk politiek klimaat en in een Hollywood die er alles aan doet om zich niet in de polemiek te mengen.

  Niet enkel de Amerikaanse oorlogsmachine worden geridiculiseerd in Team America, maar ook mensen die zich een beetje té au serieus nemen; zoals Sean Penn, Tim Robbins, Janeane Garofalo en ja, ook Michael Moore die de makers een beetje op hun tenen had getrapt door in Bowling for Columbine South Park te zien als een kleine animatie-clip i.p.v. een "belangrijke" film. Dit is uiteraard ook van tweede graad. Maar niet iedereen is opgezet met de kritiek, en deze brief van Sean Penn aan het adres van de makers getuigt hiervan. Uiteraard zal deze brief een extra impuls geven aan de box-office van de film.

  October 6, 2004

  To Trey Parker and Matt Stone,

  I remember a cordial hello when you guys were beginning to be famous guys around Hollywood at some party. I remember several times getting a few giggles out of your humor. I remember not being bothered as you traded on my name among others to appear witty, above it all, and likeable to your crowd. I never mind being of service, in satire and silliness.

  I do mind when anybody who doesn't have a child, doesn't have a child at war, or isn't or won't be in harm's way themselves, is encouraging that there's "no shame in not voting" "if you don't know what you're talking about" (Mr. Stone) without mentioning the shame of not knowing what your talking about, and encouraging people to know. You guys are talented young guys but alas, primarily young guys. It's all well to joke about me or whomever you choose. Not so well, to encourage irresponsibility that will ultimately lead to the disembowelment, mutilation, exploitation, and death of innocent people throughout the world. The vote matters to them. No one's ignorance, indcluding a couple of hip cross-dressers, is an excuse.

  All best, and a sincere fuck you,

  Sean Penn

  P.S. Take this as a personal invitation from me to you (you can ask Dennis Miller along for the ride as well) to escort you on a trip, which I took last Christmas. We'll fly to Amman, Jordan and I'll ride with you in a (?) 12 hours through the Sunni Triangle into Fallujah and Baghdad and I'll show you around. When we return, make all the fun you want.

  Developing...

  Filed By Matt DrudgeReports are moved when circumstances warranthttp://www.drudgereport.com for updates

  ***Related Post***
  06/12/2011: Top 10 Beste Sitcom
  15/10/2008: Spielberg en Lucas verkrachten Indiana Jones
  20/03/2006: Cruise censureert South Park opnieuw !
  22/02/2006: Maria in ‘South Park’ zet kwaad bloed bij katholieken
  21/01/2006: Tom Cruise haalt South Park aflevering van de zender
  01/08/2004: Team America World Police

 • 2de plaats voor The Usual Suspects

  Pin it!

  KUT-kwis

  De derde K.U.T-kwis is afgelopen en we zijn met een licht gewijzigde samenstelling van The Usual Suspects (Gilles, Dirk, Frederique, Dave) toch mooi op de 2de plaats beëindigd met 75/100, op 3 puntjes van hoofdrivaal Polé Polé. Dat de quiz iets minder moeilijk was dan de vorige uitgave, waar Usual de eerste plaats behaalde, is te zien aan de gemiddelde score van 49/100, iets hoger dan vorig jaar als ik me niet vergis. Toch waren de vragen daarom niet gemakkelijk. Van de 38 ploegen gingen er zeker een paar naar huis met een score beneden de 10/100. Maar de organisatoren hebben er wel voor gezorgd dat iedereen een filmprijs kreeg. Kortom een leuke quiz met veel cult en bijzonder weinig kut, maar daarentegen wel veel lul.

  In februari 2004 hadden we met The Usual Suspects ook een quiz georganiseerd op de VUB; The Line-Up. We kregen eveneens 150 filmliefhebbers over de vloer met een aantal prominenten waaronder Robbe De Hert. Of er in 2005 een nieuwe editie zal komen van de quiz zal afhangen van onze beschikbaarheid en het vinden van een betere locatie. Suggesties zijn altijd welkom.

  4 comments
 • Een nieuwe Hannibal Lecter Film

  Pin it!

  Een paar posts geleden had ik nog een klein vermoeden dat er een mogelijkheid bestond voor een Batman vs Superman film, wel nu blijkt dat de Superman acteur een contract heeft getekend met Warner voor 3 films: Superman 1 & 2 én een duetje met Batman. Hoewel dit laatste nog in het gerucht-stadium zit en nog niets op papier staat.

  Wat wel reeds op papier staat is het nieuwe boek van Thomas Harris, Behind the Mask die, volgens AP, meteen werd opgekocht door de Dino DeLaurentiis Company (verantwoordelijk voor Hannibal, Red Dragon) om er een film van te maken, getiteld Hannibal Rising (2007). En gezien de prequels nu een trend zijn, zal ook deze versie naar de roots terugkeren. De vraag zal dus blijven of Dino een Lecter-film ziet zitten zonder een galante Anthony Hopkins. Hopkins wordt er niet jonger bij. Maar misschien krijgen ze opnieuw inspiratie met de nieuwe David Fincher verfilming waar het hoofdpersonage een omgekeerd verouderingsproces ondergaat.

  In het boek van Hannibal (Thomas Harris) zat reeds veel filmmateriaal die niet in de Ridley Scott versie werd gebruikt. Namelijk hoe Lecter opgroeide, zijn zusje moest beschermen en de eerste ervaringen met kannibalisme. Hadden we hier in België genoeg geld om het te maken dat was deze prequel al een tijdlang in de bioscoop. Uiteraard zou deze zonder Hopkins zijn en moet dus een andere acteur gezocht worden. Bij voorkeur Engels. But who

  ***Related Posts***
  31/12/2006: Hannibal Rising trailer
  13/11/2006: The Painted Veil, Hannibal Rising en Ratatouille poster
  03/11/2005: Foto van Hannibal Lecter prequel
  30/09/2005: Villain Top 50
  30/03/2005: Gong Li in de Hannibal Lecter prequel
  28/09/2004: Analyse van Manhunter, Silence of the Lambs, Hannibal & Red Dragon

 • Un long Dimanche de Fiançailles, Populaire films en Subsidie

  Pin it!

  Mogen populaire speelfilms genieten van een subsidie. Het is een discussie die hier tegenwoordig ook wordt gevoerd. Maar de vergelijkingen met Frankrijk gelden niet altijd voor ons; gezien de Fransen op filmgebied toch iets verder staan. En zoals ik reeds zei in een vorige post zouden we eerst "meer" films moeten maken alvorens we de sector gaan bekritiseren. Het getuigt van enorme wilskracht en doorzettingsvermogen om het Belgische audiovisuele patrimonium in stand te houden. We missen producenten die hun nek willen uitsteken en een privésector die ook eens film op hun marketingsagendaatje wil zetten, in plaats van hun wieler-en voetbalploeg. Ook de privézenders investeren zelden of bijna nooit in film. Een ware schande. De openbare zender zit misschien krap bij kas, maar misschien moeten ze dan maar eens beginnen met meer Belgische korte en lange speelfilms uit te zenden. Moest de VRT trouwens niet meer cultuur programmeren? Daarmee zou niet enkel dit probleem van de baan zijn, maar zou, met de geleverde zichtbaarheid, ook de privésector inzien dat investeren in film op promotioneel vlak interessant kan zijn.

  Met onze kleine budgetten kan je niet echt spreken van een commerciële filmmarkt. De duurste Belgische film ooit was Damiaan en deze had maar een budget van 7.5 miljoen euro (Ter info De Zaak Alzheimer had 2.5 miljoen euro). Dus de discussie is eenvoudig, neem de subsidie van dergelijke films weg en we zullen het alleen moeten stellen met Confituur films en dito Ellektra toestanden. Un long Dimanche de Fiançailles is uiteraard een heel ander verhaal. Franse films staan technisch iets verder en zijn iets aantrekkelijker voor grote studio's zoals Warner, die voor deze film maar liefst 50 miljoen dollar op tafel had gelegd. Daar kan een Erik Van Looy enkel maar van dromen (maar zijn dag komt wel). Het probleem hier is dan regisseur Jean-Pierre Jeunet ook nog eens 4.2 miljoen euro subsidie had gevraagd aan 'La Centre National De La Cinematographie', de Franse tegenganger van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in Vlaanderen. En met een dergelijk bedrag kan je, ook in Frankrijk, 2 Zaak-Alzheimer-films maken en dat vond de sector niet meteen correct. Wat begrijpelijk is. Dit weekend ga ik de film gaan bekijken, en jullie kunnen dus binnenkort een bespreking verwachten. Ik zal zien of die 4.2 miljoen euro echt wel nodig was.

 • Katie Holmes in Batman Begins

  Pin it!

  Jullie zullen waarschijnlijk deze actrice kennen uit de serie Dawson's Creek. Maar Katie Holmes heeft ook een mooie prestatie geleverd in Wonder Boys en The Gift. Helaas springt ze er nooit echt uit en blijf je ze een beetje aanzien als goede 'supporting actress'. Veel tv-serie acteurs zijn heel beperkt in hun acteren. Het zal nog moeten blijken of Katie Holmes talent heeft voor het witte doek.

  comics,katie holmes,batman,batman begins,dawson creek,lois lane,superman returns,joey potter,pics,picture

  Het overheersende gevoel dat tv-serie acteurs en actrices vastgeroest zijn in hun tv-personage lijkt moeilijk te omzeilen, maar Katie heeft toch een aantal pogingen ondernomen om uit de huid van Joey Potter te kruipen, zoals bijvoorbeeld de low-budget productie Pieces of April.

  Toen ik even naar de actrices van Superman Returns keek dacht ik: "En waarom spreken ze Katie Holmes niet aan voor de rol van Lois Lane." Maar Katie staat momenteel op de set van Batman Begins en Superman en Batman zullen hun cast zeker niet gaan uitwisselen.

  Wie weet tot wat Hollywood instaat is. Een duet tussen beide vrijheidsstrijders kan zeker tot de mogelijkheden behoren, zeker na Predators vs. Alien of Freddy vs. Jason, en binnenkort zelfs Freddy vs. Jason vs. Ash (dat zou pas een fijne film worden!) Toch ben ik een grotere Batman fan dan een Superman freak. Laten we hopen dat Katie uiteindelijk kan bewijzen dat ze een goede actrice is, vooral naast talenten als Gary Oldman, Liam Neeson, Christian Bale, Morgan Freeman en Michael Cane (wat een cast !!!). Ze heeft in ieder geval de 'looks', maar het is uiteindelijk het acteerspel die alles zal bepalen. Hopelijk wordt deze film een succes zodat er nog tientallen Batmanfilms volgen. Ze lijken in ieder geval goed op weg.