19-10-14

A Walk Among the Tombstones duo-tickets te winnen

Om middernacht loopt de Alien: Isolation wedstrijd ten einde, maar hier hebben we al een nieuwe filmquiz klaar. De FilmBlog geeft 10 duo-tickets weg voor A Walk Among the Tombstones (2014), een actie thriller met Liam Neeson die volgende week in de zalen draait.

Korte inhoud: Een voormalig rechercheur van de NYPD en herstellend alcoholist, Matt Scudder (Liam Neeson), wordt achtervolgd door spijt. Wanneer een reeks van ontvoeringen gericht op de zwaarste drugscrimineel van de stad escaleert in een gruwelijke moord overtuigt de meedogenloze leider Scudder ervan om de daders te vinden en voor het gerecht te slepen. Opererend als een niet gecertificeerde privé-detective heeft Scudder een stapje voor op de politie, maar hij begeeft zich daarmee wel op gevaarlijk terrein.

A Walk Among the Tombstones

Om in de prijzen te vallen stuur je een mailtje naar filmblog[a]gmail.com met de correcte filmtitels, alsook een antwoord op de schiftingsvraag. Vermeld hierbij jullie naam, voornaam, officiële adres en laat ons weten of jullie fan van De FilmBlog zijn (die hebben zoals altijd een streepje voor). Jullie persoonlijke adresgegevens zullen niet publiek gemaakt worden of verzonden aan derden voor commerciële doeleinden.

Opgelet! Jullie antwoorden moeten verstuurd worden ten laatste op zondag 26 oktober 2014. Jullie eerste email telt. Antwoorden ingestuurd na de deadline, of antwoorden zonder adres of zonder antwoord op de schiftingsvraag, worden niet meer in rekening genomen. Wanneer ik ook maar het minste vermoeden heb van samenwerkende vennootschappen, copy-paste mailtjes of andere oneerlijke praktijken, behoud ik mij het recht voor om de inzendingen te verwijderen. Slechts één email per persoon/familie/adres. Elk correct antwoord levert één punt op. Tien deelnemers zullen in de prijzen vallen en winnen een duo-ticket voor de film in een bioscoop-complex naar keuze waar de film draait. In geval van ex aequo zal de winnaar bepaald worden aan de hand van de schiftingsvraag. Succes!

A Walk Among the Tombstones komt op 22 oktober 2014 bij ons in de bioscoop.

 

[ Zoek de Filmtitels ]

 

filmquiz01.jpg

filmquiz02.jpg

filmquiz03.jpg

filmquiz04.jpg

filmquiz05.jpg

filmquiz06.jpg

filmquiz07.jpg

filmquiz08.jpg

filmquiz09.jpg

filmquiz10.jpg

 

[ Geef een antwoord op de Schiftingsvraag ]

 

Schiftingsvraag: Hoeveel minuten hebben we aan deze quiz gewerkt?

 

*** A Walk Among the Tombstones trailer ***

Gepost door © dave in Wedstrijd |  Facebook | Permalink
Tags: a walk among the tombstones

18-10-14

Gisele Bündchen in Chanel n°5 kortfilm van Baz Luhrmann

Het is al een tijdje geleden dat we hier nog eens een reclamespot hebben besproken, en wat beter dan de gloednieuwe commercial van Baz Luhrmann voor Chanel n°5.

chanel_no5_the_one_that_i_want_gisele_bundchen_baz_luhrmann.jpg

Baz had eerder al in 2004 een Chanel n°5 commercial geregisseerd met Nicole Kidman. In 2011 was het de beurt aan Jean-Pierre Jeunet die voor de spot beroep deed op Audrey Tautou en deels gedraaid in Istanbul met zware Amélie Poulain kleur-correcties.

Voor de nieuwe parfum spot heeft Baz zijn zinnen gezet op een botox-free gezicht, met name dat van Gisele Bündchen (pics). En Chanel is echt wel verzot op de cineast, want niemand kan beter die Franse glitter glamour in beeld brengen dan de Moulin Rouge regisseur. En voor het merk is het budget zelfs geen issue. Het mag er zelfs allesbehalve goedkoop uitzien. Tien jaar geleden hebben ze 26 miljoen euro neergeteld voor de spot. Voor de nieuwe spot hebben ze het budget toch wat naar beneden gehaald, maar blijft toch steken op 20 miljoen dollar (15 miljoen euro).

Het is uiteindelijk meer dan een spot geworden, maar eerder een soort kortfilm van 3 minuten, met als titel The One That I Want. Het lied in de film wordt gezongen door Lo-Fang. Ook de Nederlander Michiel Huisman (World War Z, Black Book) heeft een rolletje in de commercial.

Het verhaal draait rond een mooie surfer babe en een knappe man wiens verlangen naar elkaar ondragelijk wordt. Maar uiteindelijk vinden ze een manier om samen te zijn, ook had de man ook gewoon kunnen wachten tot het meisje gedaan had met surfen in plaats van weg te rijden. Maar het resultaat mag gezien worden. En voor zij die er maar geen genoeg van krijgen is hier zelfs een behind the scenes filmpje met commentaar van de regisseur.

*** Chanel n°5 commerical 2014 ***

The Keeper of the Lost Causes (2013) ***½ Blu-ray recensie

Lumière Films bezorgde me een Scandinavische spannende thriller, The Keeper of the Lost Causes (2013) van Mikkel Nørgaard. De film kwam op 20 augustus 2014 bij ons in de bioscoop, en nu is de film uit op DVD en Blu-ray. Kvinden I Buret is de Scandinavische titel.

the_keeper_of_lost_causes_2013_blu-ray.jpg

Scandinavische cinema had het ruim een decennia geleden enkel van vrij alternatieve trage bijna stand-still films en dergelijke. Kijk maar naar Breaking the Waves (1996) van Lars Von Trier de eerste Scandinavische regisseur die wereld beroemd werd en de deuren opende voor de films uit zijn deel van Europa. Susanne Bier is nog zo'n ferme regisseur die het menselijk drama in onze huiskamers bracht. De vloed aan meesterwerken kwam en we werden getrakteerd op een boel ijzingwekkende thrillers en detectives uit het Hoge Noorden.

Korte inhoud: Carl Morck (Nikolaj Lie Kaas) is een nogal norse en eigenzinnige (wat hadden we verwacht?) politieman die zijn instinct volgt eerder dan de regels. Dat loopt opeens falikant af met een dode en zwaargewonde partner tot gevolg. Zijn oversten willen hem dan ook uit de gevarenzone en dumpen hem in een nieuwe afdeling Q. Waar hij oude cold cases moet klasseren. Hij krijgt ook ongewild een assistent Assad (Fares Fares). Zonder veel morren gaat Carl aan het werk en laat vooral zijn assistent het initiatief nemen. Tot zijn oog valt op de verdwijning van een jonge politica 5 jaar geleden. Hij krijgt meteen de wind van voren wordt geschorst. Niettemin bijten ze zich vast in het verleden van de politica en reconstrueren ze stap voor stap de gebeurtenissen. Langzaamaan ontdekken ze de ontstellende waarheid over de verdwijning.

Het hoofdpersonage van Keeper of the Lost Causes, Nikolaj Lie Kaas, ken ik dan ook al van zijn film Brothers (2004) van eerder genoemde Susanne Bier. Sindsdien zag ik hem al verschillende keren verschijnen. Het grote publiek kent hem van "The Killing" (2007-2012) of eerder zelfs al van Angels & Demons (2009). Nikolaj Lie Kaas is een beetje onze Matthias Schoennaerts.

De film is opgenomen zoals we gewend zijn van de Scandinavische cinema; vrij sober, grimmig, geen flitsende acties, lange shot, veel stills en weinig dynamische beelden. Samen met de immer norse Carl zit je meteen in de sfeer van The Bridge (2011-) en The Killing. De plot is verder vrij klassiek. De historie van de misdadiger is misschien wat ver gezocht, maar steekt niet af. Als kijker ben je altijd blij als ze weer een stapje dichter komen en je kan zelfs voorspellen wat er in dergelijk scenario zal gebeuren. Toch blijft het spannend.

De personages zijn geen superhelden. Ze zijn mensen van vlees en bloed. Origineel is dat we een kijk krijgen op het leven van het slachtoffer. De regisseur pakt dit aan om zo de feiten te reconstrueren. Leuk gevonden. Ik zou zeggen, ik voel een serie aankomen, maar die zijn er al genoeg in dit genre.

rating

Beoordeling: 3,5 / 5
Recensie door op 18 oktober 2014

 

*** The Keeper of the Lost Causes / Kvinden I Buret trailer ***

17-10-14

Juryvoorzitter Bret Easton Ellis maakt The Loft met de grond gelijk

Het moet een serieuze dreun geweest zijn in het gezicht van de organisatoren van het Filmfestival van Gent toen juryvoorzitter Bret Easton Ellis de openingsfilm van het festival, met name The Loft (2014), met de grond gelijk maakte. En ik kan hem geen ongelijk geven, want hetr verwoorde perfect wat stond beschreven in onze review.

bret easton ellis,the loft,loft,erik van looy,american psycho

De Amerikaanse schrijver, auteur van ondermeer de cult-klassieker American Psycho (2000), nam geen doekje voor de mond en zei dat The Loft, de Amerikaanse remake van de Vlaamse kaskraker: " ... het domste wat ik ooit gezien heb. " Dat verklaarde hij op een lezing in de Vooruit. "Idiote dialogen en belachelijke plottwists." Volgens HLN begrijpt Ellis niet waarom de Belgische toeschouwers zo vriendelijk is om te blijven kijken. "Erik Van Looy ziet er mij een deftige kerel uit, maar iedereen maakt fouten. Het filmfestival van Gent volgt de trend van alle moderne festivals: openen met een commerciële film die de sfeer zet en publiek lokt. Maar die openingsfilms zijn meestal niet de beste." En daarmee was de kous nog niet af want in 'Reyers Laat' voegde hij er nog een schepje aan toe: "...de film is een fossiel uit de jaren 90 en de personages zijn antieke stereotypes van mannen." Ik denk dat iedereen nu in het Hollywood aan de Schelde zoiets heeft van 'don't mention The Loft ever again around him'.

Toch denk ik niet dat Erik Van Looy zich nu zorgen moet maken. Het is een mening, misschien niet van de minste, maar wel van iemand die hoofdzakelijk interesse heeft in arthouse cinema. Het doelpubliek van deze prent zijn dan ook meer mainstream. En als leeghoofdige Michael Bay pulp nog steeds horden bioscooopbezoekers naar de bioscoop kan trekken is er nog hoop dat deze film alsnog succes kan hebben in de States. De kwaliteit van een film is niet altijd in verhouding met het box-office resultaat. Van Looy trekt zich in ieder geval op aan de test-screenings die zijn film achter de rug heeft. "Ik ga niet zeggen dat ik hier blij van word. Ik respecteer Ellis als schrijver en het staat hem vrij om deze mening te hebben. Als regisseur wil je voor iedereen goed doen, maar het is het risico van het vak dat iemand niet enthousiast is. Tja, Ellis vindt héél veel films slecht, en zeker als het om films gaat voor een groot publiek. In die zin is zijn mening misschien zelfs geruststellend. (lacht) Als Ellis nu de eerste Amerikaan was die 'The Loft' heeft gezien, zou ik me misschien wel zorgen maken. Maar we hebben al testscreenings gedaan in de VS bij zo'n 800 Amerikanen en daar kreeg 'The Loft' een gemiddeld appreciatiecijfer van 8 op 10."

The Loft draait ondertussen bij ons in de bioscoop en komt op 23 januari 2015 uit in de States. Fingers crossed voor Erik dat hij na al die jaren alsnog kan scoren in de States. Hopelijk kan dat in de nabije toekomst nog eens gebeuren met een prent die zijn publiek niet beschouwt als onnozel kijkvee. Anderzijds hoop ik dat het Filmfestival van Gent niet dezelfde toer zal opgaan als het BiFFF (Brussels International Fantastic Film Festival) die een paar jaar geleden ook de kaart is beginnen trekken van simpele commerciële films in plaats van innoverende horror. Er is niets verkeerd met mainstream cinema, maar zijn filmfestival niet de plaats waar alternatieve films een kans moeten krijgen. De rest zien we zowiezo wel in het gewone bioscoop-circuit.

***Related Posts***
15/09/2014: The Loft filmbespreking
28/06/2014: De release van The Loft wordt nog maar eens uitgesteld
06/08/2013: Release van The Loft voor de zoveelste keer uitgesteld
08/03/2013: De Amerikaanse The Loft wordt andermaal uitgesteld
10/08/2012: Amerikaanse Loft dan toch geen straight-to-dvd film
24/02/2011: Van Looy maakt zijn Amerikaanse Loft versie
26/10/2010: Weinig vernieuwende Loft remake
01/08/2010: Erik Van Looy moet Hollandse Loft-remake redden
22/02/2010: Erik Van Looy geen zin in Hollandse Loft-remake
25/01/2010: Hollandse Loft-remake in de maak
07/06/2008: Erik Van Looy en Bart De Pauw maken film

16-10-14

Unbroken van Angelina Jolie naar een script van de Coen Brothers

Ze is niet alleen een talentvol en veelzijdig actrice, maar tevens een oogverblindende schoonheid en ze ontpopt zich nu ook nog eens tot een veelbelovend regisseuse. Ook al was haar debuutfilm In the Land of Blood and Honey (2011) - over de gruwelen tussen de verschillende bevolkingsgroepen tijdens de Bosnische Oorlog - niet meteen een schot in de roos, ziet de trailer van Unbroken (2014) er echt wel indrukwekkend uit.

unbroken_2014_picture.jpg

Korte inhoud: Het waargebeurde verhaal over Louis Zamperini (Jack O'Connell), een hardloper tijdens de Spelen van 1936, wiens vliegtuig neerstort op zee tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zamperini en twee bemanningsleden dreven 47 dagen en 2000 mijl op zee, totdat ze werden opgevist door de vijand en naar een Japans strafkamp gestuurd. Van jongs af heeft Louis zich door het leven geworsteld als een strijdlustig iemand, en deze wil wordt heftig op de proef gesteld wanneer de Japanners te horen krijgen dat er een Olympische kampioen in het kamp aanwezig is.

Eigenlijk vertelt de trailer al zo goed als de gehele plot en ik koester de hoop dat Angelina voldoende heeft ingezet in haar karakters om dit verhaal echt tot leven te laten komen. Die andere actrice die achter de camera kroop voor W.E. (2011) had ook een indrukwekkende trailer, maar de film was uiteindelijk een aaneenschakeling van pompeuze beeldjes zonder veel inhoud. Angelina is wel een beter actrice dan Madonna, dus in principe zou je denken dat zij wel beter weet hoe je het beste uit een acteur kan krijgen.

De grootste zwakte van In the Land of Blood and Honey was het script, en een zwak script kan bij deze film geen excuus meer zijn, want de film werd zowaar geschreven door de Coen Brothers, Joel Coen en Ethan Coen. Het is tevens ook gebaseerd op de bestseller van Laura Hillenbrand en twee ervaren scenaristen, William Nicholson (Gladiator, First Knight) en Richard LaGravenese (The Horse Whisperer, The Fisher King), hebben er ook aan geschreven. De Coen Brother hebben wel de laatste hand gelegd aan het script nadat Jolie aan boord kwam.

unbroken_2014_pic01.jpgunbroken_2014_pic02.jpgunbroken_2014_pic03.jpg
unbroken_2014_pic04.jpgunbroken_2014_pic05.jpgunbroken_2014_pic06.jpg

Universal Pictures heeft 65 miljoen dollar in het project gepompt. Legendary Pictures heeft samen met Jolie Pas - het productiehuis van Angelina - de productie op zich genomen, met opnames in Australië en een casting van nieuwe gezichten. Een paar weken geleden hebben we hier nog de Blu-ray besproken van The Railway Man (2014), ook al een waar gebeurd verhaal over een heldhaftige man die een Japans strafkamp in de 2de W.O. heeft overleefd. Deze film lijkt toch iets ambitieuzer te zijn. Unbroken is uiteraard ook een Oscar-kandidaat, en wij zullen de film zelf kunnen beoordelen vanaf 7 januari 2015.

*** Unbroken trailer ***

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende